Scudo Sports

Şu an içinizden ne geçiyorsa yazın

Kendime bisiklet çantası yapmak için kumaş aldım. "Terziye vermeye gerek yok basit bir şey, kendim dikerim" diyerek çıktığım yolculuktan 4 saat boyunca dikiş makinesiyle debeleşme sonucu ayrılıyorum.

Scudo
Dün Konya'da kırmızı ışıkta duran araca arkadan çarpan Audi A6, bugün Şanlıurfa'da üst geçit merdivenlerine çarpan araç, ikisinin de hızları 150 km/s üstünde şehir içinde.

@Olcayozaslan bu ortalamalarda sürüyor ve yol bisikletine geçince yükseleceğini düşünüyorsanız yanılıyorsunuz.
Ben anlamadım ne demek istediğinizi, açar mısınız biraz? Ben de bu ortalamalarda sürüyorum ve yol bisikletine biniyorum, ne yapmam gerek ortalama yükseltmek için?

@Umur Bora şehir tur bisikletiyle 20 ortalamalarda sürüyormuş ve yol bisikletine geçince hızının artacağını düşünmüş. öyle bir ortalamayla süren kişinin muhtemelen kondisyonu düşüktür ve bisiklet bunu iyileştirmez (en azından gözle görülür bir şey olmaz). size tavsiye veremem çünkü performansınızı ve fiziksel durumunuzu bilmiyorum.

"Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, "Adana'da bundan sonra Adana'nın imajını bozacak bir dizi, sinema filmi yapılmasına müsaade etmeyeceğiz." dedi"

O sırada Adana

(link)

dogrudur , UKOME karari ile kaldirildi yerine daha iyisini yapacagiz demislerdi, hatta proje icin , kaldirimlari genisletip yayalardan kalan ara alana bisiklet yolu koyacagiz demislerdi. Ancak bunu sadece 50 meter kadar yapabildiler , Goztepe parkinin onune.
Kaç yıldır, bisiklet yolu yapacağız diye laylom torbalarndan 25kuruş aldılar, dayanamayıp şimdi de 50kuruş alıyorlla. Nereden bu bisiklet yolları hani? Nere gitti o laylom paraları? Yoğusam bisiklet yollarını da suriyeye mi yaptılar?

Kaç yıldır, bisiklet yolu yapacağız diye laylom torbalarndan 25kuruş aldılar, dayanamayıp şimdi de 50kuruş alıyorlla. Nereden bu bisiklet yolları hani? Nere gitti o laylom paraları? Yoğusam bisiklet yollarını da suriyeye mi yaptılar?
o paralari bisiklet yolu icin mi aliyorlarlarmis ?

Bir kısmı markete bir kısmı da çevre bakanlığı geri dönüşüm fonuna aktarılıyor, bisiklet yolu vs diye bir zorunluluk yok diye biliyorum

"Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, "Adana'da bundan sonra Adana'nın imajını bozacak bir dizi, sinema filmi yapılmasına müsaade etmeyeceğiz." dedi"

O sırada Adana

(link)

cerrahpaşa kahvehane baskını v2

@Umur Bora şehir tur bisikletiyle 20 ortalamalarda sürüyormuş ve yol bisikletine geçince hızının artacağını düşünmüş. öyle bir ortalamayla süren kişinin muhtemelen kondisyonu düşüktür ve bisiklet bunu iyileştirmez (en azından gözle görülür bir şey olmaz). size tavsiye veremem çünkü performansınızı ve fiziksel durumunuzu bilmiyorum.
Sizin kondisyonunuz ve ortalamalarınız daha yüksek olabilir belki, o yüzden muhtemelen daha düşük kondisyon ve basit bir bisikletle sürüş yapan biri için ufak değişimlerin yarattığı farkları tahayyül etmeniz zor olabilir. Ben 32’den 28mm lastiğe geçtiğimde örneğin inanılmaz bi gelişim sağlamıştım, benzer profillerdeki sürüşlerde 2km/s gibi bi etkisi olmuştu. Sizin için böyle olmayabilir, hatta artık tekrar daha kalın lastiklere dönüş trendi var profesyonel dünyada. Bi ruble değiştirdim mesela yine aynı şekilde ortalamaya etkisi oldu. Yani diyeceğim o ki keyfine bisikletle takılan, az biraz da kendiyle mücadelesi olan düşük bütçeli bir sürüşçü için 20km/s hiç de fena olmayan bi ortalama ve çok ufak değişiklikler dramatik farklar yaratabiliyor. Bu yüzden şehirden yola geçişin de büyük bi fark yaratmasını beklemek boş bi beklenti değil.

Benim tahminim dişli oranları şehirdekine göre daha ağır gelmiş olabilir yolda, o yüzden de daha fazla yormuş ve ortalamaya etki yaratmasının önüne geçmiş olabilir. Ben tam tersini denemiştim mesela, sevdiğim bi tırmanışı dağ bisikletiyle deneyip daha yüksek çevrim oranlarıyla daha hızlı çıkabilirim diye düşünmüştüm ama kilo ve güç değerlerim kısıtlayıcı bi rol oynadı ve daha yüksek kadans daha çok yorup benzer bi süreyi çıkarmama sebebiyet verdi.

Özet olarak, ufak değişiklikler dramatik farklar yaratabiliyor ama tek bir değişkene bağlı olmaksızın etkileri çok farklı olabiliyor. O yüzden sadece kondisyona bağlamamak lazım her şeyi.

Son düzenleme:

2026 dan itibaren de tamamlayıcı emeklilik adı altında hepimizin maaşından %3 kesinti yapılacak
Yine zamanında deprem sigortası adı altında topladıkları paraların kayıp olduğu gibi kaybolacak..

Ayağında donu kalmayan halk, yüksek vergiler önünden belki kurtulurum umuduyla usulca geçiyordu.....Sonrası mı? :krktm:

kanim-dondu-serefsizim_910814_m.jpg

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi
Son düzenleme:
Hınzır'ıma kavuştum sonunda. 😁
Alet edevat tam olmayınca dingil değiştirmek gibi basit bir işlem için ne yazık ki bisikletçiye düştü yolum. 😕

20251006_195358.jpg

Bir izletiyle ayrıntılı bir bakış yaptım ancak izleti yüklenemiyor.

Son düzenleme:
Geri