Scudo Sports

Şu an içinizden ne geçiyorsa yazın

Scudo
boğazda bisiklet sürüp denize girecem

Uzun zamandır ayrı kaldım. Bilgim yok mevcut durumdan. Yeni tip bisikletlere bakarken çok fazla disk frenli yol bisikleti görüyorum. Yarışlarda artık disk frenli jantlar mı kullanılmaya başlandı? Bu işe yeni başlayacak, yarışlara vs katılacak bir genç için öneriniz nasıl bir yol bisikleti olur? Endurance bir kadro mu kullanmalı yoksa aeroroadlardan mı? Hepsi ayrı amaçlı olabilir ama tek bisikleti olabilecek ona göre bir tercih yapılması lazımsa hangisi olmalı? Bir de disk frenli mi olmalı v-fren mi? Kabaca bir kaç fikir alabilirsem çok memnun olurum ( :

Uzun zamandır ayrı kaldım. Bilgim yok mevcut durumdan. Yeni tip bisikletlere bakarken çok fazla disk frenli yol bisikleti görüyorum. Yarışlarda artık disk frenli jantlar mı kullanılmaya başlandı? Bu işe yeni başlayacak, yarışlara vs katılacak bir genç için öneriniz nasıl bir yol bisikleti olur? Endurance bir kadro mu kullanmalı yoksa aeroroadlardan mı? Hepsi ayrı amaçlı olabilir ama tek bisikleti olabilecek ona göre bir tercih yapılması lazımsa hangisi olmalı? Bir de disk frenli mi olmalı v-fren mi? Kabaca bir kaç fikir alabilirsem çok memnun olurum ( :
Yarış için özellikle tek bisiklet olacağı düşünülürse karbon, diskfren, karbon jantlı bir aero yol bisikleti alması lazım

• Beğen
Tepkiler: Ricochet
Konya mutfaginda etli ekmege limon sikanlar var mesela :)

benim için etli etmek lahmacunun bir varyantı gibidir.
lahmacuna limon sıktığım için ona da dıkıyorum.
Uzun zamandır: 20 yıl ..

• Beğen
Tepkiler: a.valverde
Deniz balığını lezzetlendirmek için limondur sirkedir gibi sos mos dökmek köylülüktür, deniz balığını tatlı su balığından ayıran en önemli özelliği zaten kendinden gelen lezzetidir, alabalığı yiyebilmek için bala mı bandırıyonuz limona mı daldırıyonuz naparsanız yapın da deniz balıklarını rahat bırakın yav. Lezzeti olmayan deniz balığını da yemeyin, gitsin üresin ürettiklerinden lezzetli olanlarını yeriz.

Buyurun lince.

Deniz balığını lezzetlendirmek için limondur sirkedir gibi sos mos dökmek köylülüktür, deniz balığını tatlı su balığından ayıran en önemli özelliği zaten kendinden gelen lezzetidir, alabalığı yiyebilmek için bala mı bandırıyonuz limona mı daldırıyonuz naparsanız yapın da deniz balıklarını rahat bırakın yav. Lezzeti olmayan deniz balığını da yemeyin, gitsin üresin ürettiklerinden lezzetli olanlarını yeriz.

Buyurun lince.
Bu söylediğini bir kaç karadenizliden duymuştum, Portekiz ve İspanya Yunanistan gibi bu işin top noktası restoranlarında yemiş ve şefleri sohbet etmiş bir olarak diyebilirim ki deniz balığına pekala limon sıkılır. hatta istiridyeye de sıkılır lezzetsiz mi mesela ?
IMG_2890.jpeg

• İnanılmaz
Tepkiler: suyunsesi
Yol bisikleti tavsiyeleri

En son geçen yıl görünmüş kendisi.
Screenshot_20251001_115133_Samsung Internet.jpg

Bu söylediğini bir kaç karadenizliden duymuştum, Portekiz ve İspanya Yunanistan gibi bu işin top noktası restoranlarında yemiş ve şefleri sohbet etmiş bir olarak diyebilirim ki deniz balığına pekala limon sıkılır. hatta istiridyeye de sıkılır lezzetsiz mi mesela ?
330627 dosyayı görüntüle
Hanım tarafından Trabzonluyum ben de, belki ondan dolayı gelişmiştir bu fikirlerim :) Bu arada bu görseldeki gibi bişey yemedim ama midyeye falan da sıkmam limon ben cidden.

Hanım tarafından Trabzonluyum ben de, belki ondan dolayı gelişmiştir bu fikirlerim :) Bu arada bu görseldeki gibi bişey yemedim ama midyeye falan da sıkmam limon ben cidden.
İstridye de deniz balıkları gibi tuzlu mineralli bir yapıya sahip olduğu için asidik limon suyu veya benim attığımdaki gibi lime sıkılıyor, Istanbulda olsan Tunç balıkta Gillardeau istrdiyeleri var öneririm güzeldir. Maalesef bizim karaenizliler deniz ürünlerinde iyi değiller hamsi kuşundan öteye bir yere vardıklarını söyleyemeyeceğim, Istanbul'da çok iyi balıkçılar olsa da çok pahalı, Yunanistan, İspanya Portekiz gibi akdeniz ülkelerinin çok gerisindeyiz, ben bunu biraz da şarap kültürünün eksikliğine bağlıyorum, çünkü şarap gastronomiyi çok başka bir seviyeye taşıyor. Aslına bakarsan mesela portekizde balıkların büyük kısmı da okyanus kaynaklı ki akdenize göre oldukça lezzetsiz balıklar ama Elkano gibi dünya çapında beğenilen yerler çıkarmış. İngilizler gibi cod balığından bile lezzetli ürünler çıkarmışlar ki normalde saman gibi tadı olan bir balık.

Lüfere nar suyu sıkın lezzet budur, Kefal Sarpa koruk suyuyla nefis olur Sardalya asma yaprağıyla gider :)
Lüfere nar suyu sıkın lezzet budur, Kefal Sarpa koruk suyuyla nefis olur Sardalya asma yaprağıyla gider :)
bu arada gerçek dalından toplamış nar suyu hazır satılan değil küçük ve ekşi olanından

Geri