Scudo Sports

Şu an içinizden ne geçiyorsa yazın

Scudo
böyle bir dizaynın tutacağını düşünen mühendise mi şaşayım bunun ticari bir getirisi olacağını düşünüp finansal destek olana mı bilemedim.

Yıllar önce araclarimizda, az maliyetle güzel ve işlevsel modifiyeler ile ugrasirdik arkadaşlarla , elektronikçiler carsisindan, LED serit alıp, arka stoplara dizmistik. Sinyaller de kayarliydi, ona göre devre yazdırmıştık.. görenler ,".. arabayı katletmissiniz, böyle apachilik görmedim, arabanın değerini dusurmussunuz, ..."gibi ithamlarla üstümüze kusuyorlardi.. Sonralardan bunları Audi falan yapınca ; " ufff, ne far ama , adamlar yapıyor, bu farlar ödül almistir ..." Demişlerdi... Bu zihniyeti hiç anlamadım , anlayamayacagim da..

• Beğen
Tepkiler: Umur Bora
Yıllar önce araclarimizda, az maliyetle güzel ve işlevsel modifiyeler ile ugrasirdik arkadaşlarla , elektronikçiler carsisindan, LED serit alıp, arka stoplara dizmistik. Sinyaller de kayarliydi, ona göre devre yazdırmıştık.. görenler ,".. arabayı katletmissiniz, böyle apachilik görmedim, arabanın değerini dusurmussunuz, ..."gibi ithamlarla üstümüze kusuyorlardi.. Sonralardan bunları Audi falan yapınca ; " ufff, ne far ama , adamlar yapıyor, bu farlar ödül almistir ..." Demişlerdi... Bu zihniyeti hiç anlamadım , anlayamayacagim da..
senin yaptığın modifiyeyi görmeden bir şey diyemeyeceğiz :D Belki de adamlar haklıydı :) Ben de bu modifiye işlerini pek sevmiyorum

senin yaptığın modifiyeyi görmeden bir şey diyemeyeceğiz :D Belki de adamlar haklıydı :) Ben de bu modifiye işlerini pek sevmiyorum

Hocam, 15 yıl oncesindeki yaptiklarimizi size ispat ya da beğenin diye arayıp bulabilirdim ama usendim :D bu bisiklet ornegini adam örnek vermiş, bu bisiklet tasarımını tasarlayan adam turkiyedeki fakültelerden mi mezun oldu acaba dedirtiyor insana...Bu tasarıma ve üretime müsade edildiyse , vay haline bisiklet camiasının.. Ya da pazarlama bölümü harika iş çıkarmış

elektronikçiler carsisindan, LED serit alıp, arka stoplara dizmistik. Sinyaller de kayarliydi, ona göre devre yazdırmıştık.. görenler ,".. arabayı katletmissiniz, böyle apachilik görmedim, arabanın değerini dusurmussunuz, ..."gibi ithamlarla üstümüze kusuyorlardi.. Sonralardan bunları Audi falan yapınca ; " ufff, ne far ama , adamlar yapıyor, bu farlar ödül almistir ..." Demişlerdi... Bu zihniyeti hiç anlamadım , anlayamayacagim da..
Birkaç sene önce enine çizgililer,kalemşörler f-35 ler zırt pırt düşüyor, termal sıkıntıları var, Amerika yazılımı güncellemezse bir işe yaramaz; S 400 ler uzun menzilli,SU -57 ler şöyle iyi böyle iyi diyorlardı.Şimdi aynı dayılar,satılık kalemler F35 ler radara yakalanmıyor, uçup kaçıyor, bak İsraile İranı F35lerle dize getirdiler, Ortadoğu yollarına en iyi F35 ler gider( bi kerem bu uçakların süspansiyonları Ortadoğuya göre yapılmış :ssrtcbya: ) diyebiliyor.
Yani bu ve buna benzer zihniyetler bu topraklarda her daim var:ckskc:

@speedymammy herhangi bir şey gerekmez. en fazla şu olabilir, içeri yabancı madde girmesini azaltmak için veya zorlaştırmak için küçük bir bez parçası gibi bir şeyi sıkıştırabilirsin. bu arada bu soruyu lastik ile alakalı başlığa sorman daha iyi olabilirdi:)

Birkaç sene önce enine çizgililer,kalemşörler f-35 ler zırt pırt düşüyor, termal sıkıntıları var, Amerika yazılımı güncellemezse bir işe yaramaz; S 400 ler uzun menzilli,SU -57 ler şöyle iyi böyle iyi diyorlardı.Şimdi aynı dayılar,satılık kalemler F35 ler radara yakalanmıyor, uçup kaçıyor, bak İsraile İranı F35lerle dize getirdiler, Ortadoğu yollarına en iyi F35 ler gider( bi kerem bu uçakların süspansiyonları Ortadoğuya göre yapılmış :ssrtcbya: ) diyebiliyor.
Yani bu ve buna benzer zihniyetler bu topraklarda her daim var:ckskc:
Padişahın sarayında aşçı akşam yemeği için patlıcan yemeği hazırlamış. Padişah yemeği çok beğenmiş. Bunun üzerine padişahın dalkavuğu "Efendim patlıcan şöyle faydalıdır, böyle yararlıdır, bin derde devadır. Zihin açar, kuvvet verir, gençleştirir, sakalları gür çıkartır" diye saatlerce patlıcanı övmüş.

Aşçı ertesi akşam yine patlıcan yemeği pişirmiş. Ancak bu sefer padişah yemeği hiç beğenmemiş. Dalkavuk hemen atılmış, "Efendim bu patlıcan denen meretin zararları saymakla bitmez. Uyku getirir, yorgunluk verir, dikkat dağıtır, mide ekşitir" diye başlamış patlıcanı yermeye.

Bunu duyan aşçı, dalkavuğun kulağına eğilmiş, "Ulen köftehor! Dün patlıcanı yere göğe koyamıyordun? Ne oldu da şimdi yerin dibine batırıyorsun?" diye çemkirmiş.

Dalkavuk da "Oğlum, ben padişahın dalkavuğuyum, patlıcanın değil" demiş :)

Bu fıkradan ne ders çıkaralım şimdi, patlıcan yiyelim mi, yemeyelim mi?

Birecik patlıcanın son günleri aldınız aldınız

Bugün sürüş sonrası çorba içerken iş arkadaşları denk geldi. Nere gidiyon, kaç km falan muhabbetinden sonra;
Nerede yemek yiyorsunuz ya, dedi.
Benden cevap; "ne yemeği" oldu. 😅
Biz yemek yemeye değil, bisiklet sürmeye gidiyoruz diye ekledim. 😁

Bugün sürüş sonrası çorba içerken iş arkadaşları denk geldi. Nere gidiyon, kaç km falan muhabbetinden sonra;
Nerede yemek yiyorsunuz ya, dedi.
Benden cevap; "ne yemeği" oldu. 😅
Biz yemek yemeye değil, bisiklet sürmeye gidiyoruz diye ekledim. 😁

Nasıl ki sanat toplu için akımını destekliyorsam ''bisiklet de yemek içindir'' akımını destekliyorum. Sen gibi ''bisiklet bisiklet içindir'' diyenlerden değilim. :ckskc:

Selamlar bir konu danışmak istiyorum sizlere tecrübelerinize dayanarak Şuan elimde ;
Bianchi nirone 7 105 yol bisikleti
Carraro G2 Gravel bisiklet
Carraro 328 şehir tur bisikleti mevcut
Bu sette gravel bulundurmak sizde mantıklı mı yoksa gravel bisikleti ortalama bir 1x12 Li bir havalı maşa dağ bisikleti ile değiştirmek mantıklı mı fiyat performans olarak ne önerirsiniz ?

Cay cay diye bir zevat foruma üye olup şıpınişi rastgele konulara girip nokta koyup çıkmış.
Şikayetler gelince ben de çıkışını verdim.
Ah nerede o Jay Jay Okacha'lı günler?....

Ricky Gervais'i yıllardır takip ederim, Dünya çapında en popüler komedyenlerden biri. Adamın içki özellikle viski düşkünlüğü hatta bir markaya sahip olduğunu da biliyorum ama bu kadar zengin birinin ehliyeti olmadığını bilmiyordum.

Röportajı yapan kişi "iyi ama neden ehliyet almıyorsun?" deyince "içkili iken otomobil kullanmak kanunen yasak bu kanun değişirse almayı düşünürüm çünkü ben genellikle içkiliyim" deyince gülmekten kırıldım.

böyle bir dizaynın tutacağını düşünen mühendise mi şaşayım bunun ticari bir getirisi olacağını düşünüp finansal destek olana mı bilemedim.

Bundan daha sofistike düşünülmüş, belki yüzlerce bisiklet vardır. Bunlardan milyonlarca dolar para çevirenler var. İnsanların bazıları "garip" olanı nedeni çok da önemli olmayacak şekilde destekliyor. Bunların bir kısmı kickstarter gibi yerlerden destek alarak, kitlelere yayılabiliyorlar. Bu ürün ise tutmayacaklar kategorisine yenisi olarak eklenir. Meraklısı alır, biner, sonra bir takım sorunlar ortaya çıkar.

Mesela, parça sıkıntısı veya kronikleşebilen mühendislik hataları.

Basit olanın yüzlerce yıl çok değişmeksizin ilerleyebilmesinin nedeni hep bundandır. Daha az maliyet, daha uzun kullanım, daha çok işlev.

Her topal satıcının bir kör alıcısı vardır, çok sevdiğim ve her zaman dikkate aldığım bir sözdür. Hiç bir mal hiç bir kimsenin elinde kalmaz arkadaşlar, üretilmişse satılmıştır veya satılacaktır.

Mesela en kötü ihtimalle, o kadar aptal zengin var ki etrafta, gider birini dolandırırsınız dersiniz ki bu mal şöyle değerli olacak böyle değerli olacak elinde olanlar bunu 10 sene sonra milyona satacak falan, illa çıkar bi 'koleksiyoner' zengin satarsın gider :D

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
Cay cay diye bir zevat foruma üye olup şıpınişi rastgele konulara girip nokta koyup çıkmış.
Şikayetler gelince ben de çıkışını verdim.
Ah nerede o Jay Jay Okacha'lı günler?....
Burada son noktayı ben koyarım diyorsun yani. :snzdglsn: :D

• Hahaha
Tepkiler: Atasoy
Geri