Scudo Sports

Şu an içinizden ne geçiyorsa yazın

Yakın zamanda Decathlona gidecek var mı acaba

• Hahaha
Tepkiler: Wexsta
Scudo
Serdar, akşamüstü yanına uğrayıp çayını içer ve seni bu kaostan kurtarmaya gayret ederim...
Ne demek hocam , size her zaman çay var 🙋🏻‍♂️

öğlen yemeği fazla kaçırdık mesai ortası bir kaçış ile bisiklet iyi giderdi

Enteresan bir kafa daha!!!

Memlekette ne çok “değişik” var, inanılır gibi değil.
Birde dönüp dolaşıp bana deli diyorlar. Siz kurban olun ben gibi deliye. 😏
Bu arada ben deli değilim. 😌

TOGG devlet bütçesiyle hükümet propagandası yapmak için başlatılmış ve ticari ömrü zaten başlamadan sona ermiş, siyasi ömrü de tükenmek üzere can çekişmekte olan bir proje maalesef. Bu konuyla ilgili kim ne derse desin gerçek bu. Projede çalışan arkadaşlarımız da oldu, oluyor ama maalesef kendileri de bu durumdan memnun değil, hem projenin reklamından hem de mevcut durumundan bahsediyorum. Bu fiyatlarla ancak piyasada varım dersin, varlık gösteremezsin. Türkiye'de üretildiği için var olan fiyat avantajı dolayısıyla peynir ekmek gibi satan Fiat, Renault, Ford, vs. gibi markaların fiyatlarına bakıyorsunuz, direkt Türk Malı diye satılan TOGG'a bakıyorsunuz ortada ayan beyan bir saçmalık var.

Bu işi başkasına bırakmadan, ya da başkasına bırakacak olsan bile adam akıllı bir ihaleyle başlatıp Türkiye Cumhuriyeti devletinin malı olacak bir dünya markası yaratmak maksadıyla yola çıkılmış olsaydı kimsenin cebini doldurma derdi olmadan, devletin vatandaştan topladığı vergiyle anasının ak sütü gibi helal bi şekilde üretip gerçekten uygun fiyatlı şekilde ortalama vatandaşın alabileceği gibi bir araba ortaya çıkarabilseydik herşey bambaşka olurdu. Beğenmediğimiz Romanya'nın beğenmediğimiz Dacia'sına bakın. Bizimse tek derdimiz en büyük olsun, en lüks olsun, en gösterişlisi olsun, bi tarafımıza sokacağız sanki o kadar büyük arabayı. Devletlerin kendi malları devletlerin karakterini ve ihtiyaçlarını ne güzel yansıtıyor değil mi? İngilizlerin hot hatchlerine bakıp, Japonların mütevazı fındık kurtlarına bakıp, Almanların mühendislik harikalarına bakıp ihtiyaçlarını ve karakterlerini ne güzel ortaya koyduğunu gördükçe neden ilk (Devrim'i saymıyorum) otomobilimizin TOGG gibi bişey olduğunu anlamak zor değil..

TOGG devlet bütçesiyle hükümet propagandası yapmak için başlatılmış ve ticari ömrü zaten başlamadan sona ermiş, siyasi ömrü de tükenmek üzere can çekişmekte olan bir proje maalesef. Bu konuyla ilgili kim ne derse desin gerçek bu. Projede çalışan arkadaşlarımız da oldu, oluyor ama maalesef kendileri de bu durumdan memnun değil, hem projenin reklamından hem de mevcut durumundan bahsediyorum. Bu fiyatlarla ancak piyasada varım dersin, varlık gösteremezsin. Türkiye'de üretildiği için var olan fiyat avantajı dolayısıyla peynir ekmek gibi satan Fiat, Renault, Ford, vs. gibi markaların fiyatlarına bakıyorsunuz, direkt Türk Malı diye satılan TOGG'a bakıyorsunuz ortada ayan beyan bir saçmalık var.

Bu işi başkasına bırakmadan, ya da başkasına bırakacak olsan bile adam akıllı bir ihaleyle başlatıp Türkiye Cumhuriyeti devletinin malı olacak bir dünya markası yaratmak maksadıyla yola çıkılmış olsaydı kimsenin cebini doldurma derdi olmadan, devletin vatandaştan topladığı vergiyle anasının ak sütü gibi helal bi şekilde üretip gerçekten uygun fiyatlı şekilde ortalama vatandaşın alabileceği gibi bir araba ortaya çıkarabilseydik herşey bambaşka olurdu. Beğenmediğimiz Romanya'nın beğenmediğimiz Dacia'sına bakın. Bizimse tek derdimiz en büyük olsun, en lüks olsun, en gösterişlisi olsun, bi tarafımıza sokacağız sanki o kadar büyük arabayı. Devletlerin kendi malları devletlerin karakterini ve ihtiyaçlarını ne güzel yansıtıyor değil mi? İngilizlerin hot hatchlerine bakıp, Japonların mütevazı fındık kurtlarına bakıp, Almanların mühendislik harikalarına bakıp ihtiyaçlarını ve karakterlerini ne güzel ortaya koyduğunu gördükçe neden ilk (Devrim'i saymıyorum) otomobilimizin TOGG gibi bişey olduğunu anlamak zor değil..
Kendi arabamı yıkatmaya götürdüm otomatik yıkama açılmış, adam kapımı açıp çay ısmarladı bir ilgi alaka, çok da sevmem o tarz davranılmasını işimi güzel halletsinler o daha önemli benim için neyse 1hafta sonra eşimin b suvunu götürdüm, adam tanımadı da beni yüzüme bakmıyor resmen :D ne ilgi ne buyur ne de çay :D Trafikte de benzer bir ortam var büyük araçlara, lüks araçlara yol verenler, küçük ucuz eski araçları görmezden gelip fırçalıyor. Siyah bir range roverla her yerde el üstünde oluyorsun, yol vermeyen yok. Bu bizim kültürümüz, siyasiler de bunu bildiği için kötü araca binmiyor çünkü onları da beğenmeyeceklerini güçsüz göreceklerini biliyorlar ki öyle. Şeyh uçmaz mürit uçurur.

Kendi arabamı yıkatmaya götürdüm otomatik yıkama açılmış, adam kapımı açıp çay ısmarladı bir ilgi alaka, çok da sevmem o tarz davranılmasını işimi güzel halletsinler o daha önemli benim için neyse 1hafta sonra eşimin b suyunu götürdüm, adam tanımadı da beni yüzüme bakmıyor resmen :D ne ilgi ne buyur ne de çay :D Trafikte de benzer bir ortam var büyük araçlara, lüks araçlara yol verenler, küçük ucuz eski araçları görmezden gelip fırçalıyor. Siyah bir range roverla her yerde el üstünde oluyorsun, yol vermeyen yok. Bu bizim kültürümüz, siyasiler de bunu bildiği için kötü araca binmiyor çünkü onları da beğenmeyeceklerini güçsüz göreceklerini biliyorlar ki öyle. Şeyh uçmaz mürit uçurur.
Boyum uzun ama bindiğim araba küçük hatchback diye millet diyor ki boyuna göre bi araba al, ihtiyaç duymuyorum dediğimde de maddi imkanım olmadığını düşünüp ‘olsun allah nasip eder inşallah sana da, kredilere falan bak baya uygun taşıt kredisi veriyo bankalar’ falan diyorlar 😃

Bilgisayar hiç yoksa bir tane almak lazım. Zevki başka. Durdukça bozulan bir şey değil nasıl olsa. Bence konsol yerine 1 tane oyun kolu yeter bilgisayarın yanına. Gençken rekabetçi/online oyun çok oynuyordum ama kafam artık kaldırmıyor(Güzel bir MMORPG beklemiyor da değilim).
3-5 sene önce bir oyun oynadım, adı RDR 2... Ondan sonra başka hiç bir oyun zevk vermemeye başladı.. Sağ olsun hikayeli tek kişilik oyun dünyasına sayesinde güzel bi giriş yapmış olduk :D

Pc fiyatları da bisiklet fiyatları gibi pahalı . Sonuçta tüm parçalar dolar bazında geliyor.

Düzgün 1080P bir kasa+monitör 40 bin TL civarı, 2k QHD kasa+monitör 80 bin TL civarı, 4k UHD kasa+monitör +100k civarı.
Ben 1080pciyim ama yakında QHD'ye geçme planım var, bisiklette karbona geçme planım olduğu gibi :) Hayaller hayaller.
benim yaş ilerledikçe oyun oynama sürem de oyundan keyif de artar oldu. üniversite, yüksek lisans arasında yani neredeyse 27 yaşına kadar hepi topu 10 saat oynamışımdır zaten konsol yoktu of oyunları da DOOM, Wolfenstein ve point and click ile sınırlı idi. Şimdi sadece geçen hafta 70 saati devirmişim world of final fantasy'i 50 daddy oynadım 2-3 gün sonra dynasty warriors 8'i bitirdim. kitap okumak istiyorum ama aklım video oyunlarına gidiyor.

Dosyalar

• fc9e48ff37f2950fbc154b1a62c43406.jpeg
    fc9e48ff37f2950fbc154b1a62c43406.jpeg
    57,9 KB · Okunma: 5
Yaz başında yeni bir bisiklet kuracağım, biraz üst seviye olacak, bütçemi de güç bela büyük oranda hazır ettim , indirim için yıl sonunu bekliyorum ancak aklımı kurcalayan 2 konudan biri buydu.. Digeri de, İse gidip gelirken kullandığım , ayağımı yerden kesen, rubena mitas stu lu triban rc500 ile ufak turlarımi da yaparim dediğim bisikletimi tüm seneye yayip, 2. Bir bisiklet almadan, bisiklet için ayirdigim butcenin bir kısmını oyun bilgisayarına ayırıp kardeşim ve bazı arkadaşlarımla online oyunlara dalasim var. Kızım okula başladı ve akşamları uyuduktan sonra 1-2 saat takılırım diyorum ama , eşimden , çocuğumdan arta kalan zaman ya da onlardan çalacağım zaman ve bazen kendi uykumdan çalacağım zaman ile aylar ya da yıllar sonra elde ne olacak? Bosa beleşe geçen zaman.. Halbuki bu alışkanlığımi evlenmeden önce bırakmıştım.. Şimdiki oyunlar da efsane ve özellikle kariyerli ve online oyunlar çekmiyor da değil... Ufaktan Spor da yapıyorum geçen senenin üzerine koymak için.. yaş 35.. Bundan sonra hedef yarisim , turnuvam zaten yok(tu) ama biri anlık keyif diğeri ise belki de tüm yaşamıma pozitif edecek bir eylem... Yasları benden büyükçe üyeler böyle bir şeyi geçmişte yaşayıp da hangisini seçtikleri ve sonuçlarını merak ediyorum.. :D ikisini de yapacak vaktim yok.. Sigara veya alkol hiç kullanmadım ama sanki yıllarca bunları tüketip ,bırakmış ama yeniden başlamak icin bir sebep arayan biri gibiyim 🤢

Çok sağlam Online oyun geçmişim var. Pandemi de o defteri kapatmıştım. Yine online oyun için çok sağlam bir sistem toplamıştım. Ama bisiklet sürmenin verdiği keyfi orada alamadım. Şuan kapalı duruyor. Evde antrenman yaparken açıp anime izliyorum.
Benzer durumayız.
Kızım da 1. sınıfa başladı. Belki de beni bilgisayar başında sinirli ve ona buna bağırırken görmesindense evde trainer üzerinde kan ter üzerinde görmesi daha çok hoşuma gidiyor.
son zamanlarda koşuya başladım. kendi tempomda (5,5-6 pace) koşuyorum. Benzer yaşlardayız. Artık ailemiz daha önce geliyor. Seni çok iyi anlıyorum.
Pazar günü sabah antrenmana çıkacaktım. Kızım bana şunu dedi, Sen ve annem ne zamandır hastasınız Kahvaltıya dışarda bir yere gidelim. Hem hazırlamak için yorulmamış olursunuz. Ben ikna oldum :)
Antrenmanı akşam üstü yaptım ama en çok da gönül yaptım. Artık böyle..

Will Smith in ben robot filmindeki bir sahne geldi abi aklima 😁 "...Dünya üzerinde, sağlıklı olduğunu düşündüğün tek kişinin kendin olduğuna inanmak, seni deli yapar mı? ..." Diyordu ...

Will Smith in ben robot filmindeki bir sahne geldi abi aklima 😁 "...Dünya üzerinde, sağlıklı olduğunu düşündüğün tek kişinin kendin olduğuna inanmak, seni deli yapar mı? ..." Diyordu ...
Tıbben deli diye bir tanı yok, makbul olmayan, deli gibi kavramları da iktidar belirler. Mesela seküler bir yönetimde fesli kadir deli olurdu ama siyasal islamcıları hocası oldu adam.

Tıbben deli diye bir tanı yok, makbul olmayan, deli gibi kavramları da iktidar belirler. Mesela seküler bir yönetimde fesli kadir deli olurdu ama siyasal islamcıları hocası oldu adam.
🤣 Katılıyorum abi, mesela 2002 den önce de hakkaniyet, iman gücü, sadakat, namus, dürüstlük, ar, Şeref, sözünün eri olma.. bu gibi kavramlar yoktu, hamdolsun, bu kelimeleri ve manevi yükünü , iliklerimizi geçtim metafizik boyutta bile hisseder, kullanır olduk elhamdülillah... O değil de, togg konusulup duruyor yıllardır, ben hala yerli ve milli sinde kaldım olayın.. Ya da ben malım, yerli ve milli olmanın ne demek olduğunu çözemedim..

IMG20250915182924.jpg
Bugün Konyada gezerken karşıma çıkan türbe tabelası. 😁 hakaret gibi gelebilir ama eskiden deli(sıradışı,korkusuz) pinti (gariban) anlamındaymış.

Son düzenleme:
...eskiden deli(sıradışı,korkusuz...
İşte buna katılırım. O zaman gönül rahatlığıyla ben öyle deliyim diyebilirim. 😁
Aklıma var çok şükür. 😅 Heralde, galüba, sanursam...🙄
Nejat UYGUR diyor ya, çatlak patlak yaşıyoruz bunca yıldır. 😄

Geri