Scudo Sports

Şu an içinizden ne geçiyorsa yazın

İlk prototipten beri aynı şeyi yine söyleyeceğim. Bu otomobilin proporsiyonunda sıkıntılar var. Otomobilin boyu uzun, bu boya göre eni dar. Bu ene göre de fazla yüksek. Bu da haliyle orantısızlık yapıyor. Arka tampon tekerlek mesafesi fazla uzun.
18 lik jant olunca lastikler davlumbazları doldurmuyor, böyle olunca araba daha da dar görünüyor. Ben alacak olsam konfora takılmam mutlaka 19 inçlik jant alırım. Biraz tasarımı dengeler
Elektrikli arabalar genel olarak böyle. Büyük gözükür ama küçük olur.

Ayrıca yüksek olması da normal. Suvumsu bı sedan bu. Dümdüz Passat tarzı sedan değil. Euro Ncap testinden 5 Yıldız almasına biraz da bu kalınlıklar sağlıyor

Scudo
4,8 metreden uzun bir araç, neresi küçük.

Ayrıca yüksek olması da normal. Suvumsu bı sedan bu.
Araç fastback karoser. Yerden yüksek değil ki suv olsun. Enine göre yüksekliği fazla

Euro Ncap testinden 5 Yıldız almasına biraz da bu kalınlıklar sağlıyor
Bu daha da ilginçmiş. Karoser orantıları düzgün olup da beş yıldız alan nice otomobillere var.

• Beğen
Tepkiler: Sadettin Z.
Bazen kendimi boşa umutlandırıyorum, buna dikkat etmem gerek. Bu arada hayalet olup gidenlerin anasını avradını diyorum.

4,8 metreden uzun bir araç, neresi küçük
Gösterdiği kadar büyük değil anlamında dedim. Tabiki küçük değil.

Araç fastback karoser. Yerden yüksek değil ki suv olsun. Enine göre yüksekliği fazla
Fastbackler yüksek olabiliyor. Google a girip sadece fastback yazın SUV umsu arabalar çıkacaktır hep. Yüksek olması normal sedan değil sonuçta
Bu daha da ilginçmiş. Karoser orantıları düzgün olup da beş yıldız alan nice otomobillere var.
Evet tabiki var. Elektrikliler genel anlamda böyle ama. Togg a özel bir şey değil bu

İzlediğim incelemelerde hem yenilenen yazılımın hızı, hem ses yalıtımı, hem de amortisör performansı umut verici. Tabi Münih'in düzgün asfaltında 20-30km hızlarda yapılan testler bir yere kadar fikir verebilir.

Yalnız şu nedir arkadaş:
330276 dosyayı görüntüle
Bu kadar teknolojik ve sağlam bir araç yapıp kaputun altına bir kapak koymadan Renault Toros gibi ne var ne yok açıkta bırakmak da tam Türk işi olmuş.
Elektrik motorlu bir araçta, o muhafaza kapağı koymanın manası yok. Asıl amacı görsel değil, tamamen yalıtımla alakalıydı. Bu aracın motorunda böyle bir ses problemi yoksa, koymanın da mantığı yok. Motoru kirden, sudan korur diye düşünenler oluyor. Bununla da pek alakası yok. Hatta premium elektrikli araçların kaputunda da keçe bile olmuyor artık.

1757776313083.png

Elektrik motorlu bir araçta, o muhafaza kapağı koymanın manası yok. Asıl amacı görsel değil, tamamen yalıtımla alakalıydı. Bu aracın motorunda böyle bir ses problemi yoksa, koymanın da mantığı yok. Motoru kirden, sudan korur diye düşünenler oluyor. Bununla da pek alakası yok. Hatta premium elektrikli araçların kaputunda da keçe bile olmuyor artık.

330278 dosyayı görüntüle
Tesla Model Y, Kia EV 3, Hyundai Ioniq 5, Skoda Elroq ve Enyaq modelleri yakından görüp inceleme şansı bulduğum araçlar. Bilin bakalım bu konudaki ortak özellikleri neler?

Aracın geri kalanına kıyasla önemli bir maliyet getirmemesine karşın, premium algısını yükselten böyle bir eklenti fonksiyonel olmasa da eklenebilirdi. Tek istisnası termal yönetime olumsuz etkisi olabilir ancak o durumda diğer rakiplerde de aynı sorun oluşması beklenir.

• Beğen
Tepkiler: mcanerg
İzlediğim incelemelerde hem yenilenen yazılımın hızı, hem ses yalıtımı, hem de amortisör performansı umut verici. Tabi Münih'in düzgün asfaltında 20-30km hızlarda yapılan testler bir yere kadar fikir verebilir.

Yalnız şu nedir arkadaş:
330276 dosyayı görüntüle
Bu kadar teknolojik ve sağlam bir araç yapıp kaputun altına bir kapak koymadan Renault Toros gibi ne var ne yok açıkta bırakmak da tam Türk işi olmuş.

Pazartesi fiyatlar belli olacak. Rekabetçi rakamların yanında iyi bir kredi kampanyası yaparlarsa talibi çok olur bence.
Ses yalıtımı ve konforu iyiymiş zaten bir önceki de iyiydi, bir tek ısı pompası var bence eksik olan diğerleri kabul edilebilir her araçta olan sorunlar. T10xde yoktu belki buna koymuşlardır diyeceğim ama sanmıyorum, kışıın çok ciddi fark yaratıyor ısı pompası. Sadece şehiriçi kullanan ve evinde şarj olan için sorun olmaz ama soğuk iklimde ciddi sorun. O öndeki saçmalık bizim e mokkada da var ya mal gibi öyle bırakmışlar, altı da açık kışın kirleniyor bayağı yoldaki sudan pisliktrn, benimki benzinli altı kapalı üstünde kapak var bu elektiekli arac nasıl koymadılar ilginç valla.

Ayrıca yüksek olması da normal. Suvumsu bı sedan bu. Dümdüz Passat tarzı sedan değil. Euro Ncap testinden 5 Yıldız almasına biraz da bu kalınlıklar sağlıyor
Bu arabanın iki teker aksı arası çok uzun olduğu için içi inanılmaz geniş, eqs denedim benim arabayı almadan önce onun kadar var diz mesafesi desem abartmış olmam. Bizim ülkede yere yakın araç iyi olmaz önceki aracımın tampon sürekli sürtüyordu mesela. O açılardan bize uygun bir araç diyebilirim. Torun tombalak köy dağ gezer mişlet tabi keşke daha uygun olsa ötv felan derken herkes alamaz.

Ses yalıtımı ve konforu iyiymiş zaten bir önceki de iyiydi, bir tek ısı pompası var bence eksik olan diğerleri kabul edilebilir her araçta olan sorunlar. T10xde yoktu belki buna koymuşlardır diyeceğim ama sanmıyorum, kışıın çok ciddi fark yaratıyor ısı pompası. Sadece şehiriçi kullanan ve evinde şarj olan için sorun olmaz ama soğuk iklimde ciddi sorun. O öndeki saçmalık bizim e mokkada da var ya mal gibi öyle bırakmışlar, altı da açık kışın kirleniyor bayağı yoldaki sudan pisliktrn, benimki benzinli altı kapalı üstünde kapak var bu elektiekli arac nasıl koymadılar ilginç valla.

Bu arabanın iki teker aksı arası çok uzun olduğu için içi inanılmaz geniş, eqs denedim benim arabayı almadan önce onun kadar var diz mesafesi desem abartmış olmam. Bizim ülkede yere yakın araç iyi olmaz önceki aracımın tampon sürekli sürtüyordu mesela. O açılardan bize uygun bir araç diyebilirim. Torun tombalak köy dağ gezer mişlet tabi keşke daha uygun olsa ötv felan derken herkes alamaz.
Kesinlikle size katılıyorum. Gözüktüğü kadar büyük değil ama hala büyük.

• Beğen
Tepkiler: mcanerg

330278 dosyayı görüntüle
O keçe benzinli araçlarda da Olmuyor benim bir öncekinde vardı bunda yok mesela. Yangın riskinden kaldırdılar. Bir golfün keçe gözünüp önünde alev almıştı sönmesi de zor. Ama bir trunk iyi olurdu, bagajda eşya olunca şarj kablosunun önde olması büyük kolaylık.

Yine sabah sabah bir hayalden daha vazgeçtim. Böyle böyle tükeneceğim 😔

Yine sabah sabah bir hayalden daha vazgeçtim. Böyle böyle tükeneceğim 😔
ElSN5UiWMAErhiS.jpg
Geldiğimiz noktada artık ulaşılabilir hayaller kurmaya başladım. Baktım arabayı değiştirip Tesla alamıyorum, eldeki arabaya 3d bagaj havuzu alayım dedim. Başardım ve aldım, gururluyum.

330290 dosyayı görüntüle
Geldiğimiz noktada artık ulaşılabilir hayaller kurmaya başladım. Baktım arabayı değiştirip Tesla alamıyorum, eldeki arabaya 3d bagaj havuzu alayım dedim. Başardım ve aldım, gururluyum.

Dün yurtdışı için aldığım biletleri iptal ettim, biletlerden %40 zararım var. Ama oteli vs ödemediğim ve orada yapacağım harcamayı yapmadığım için kendimi karda hissediyorum 🤬

Aracımı benzinlikte yıkama hayali ile yanıp tutuşuyorum 😂😂😂

Günün en karanlık saati şafaktan öncedir, enseyi karartmayın
Ense “aydınlık” da hocam, giderek kötüye gidiyor be ya. 40 yaşında hala bilumum sınava giriyorum ki, kurumumun bana sağlamadığı belgeleri toparlayıp belki yurtdışında mesleğimi icra ederim, daha aydınlık bir gelecek sahibi olabilirim diye. Aslında çok geçerli bir mesleğim var ama belgelendirilmediği için yok hükmündeyim. 20 yıllık tecrübemi kururumdan “kaçmamam” hiçbir şekilde kabul edilip, kanıtlayamıyorum. Emeğimin tecrübemin karşılığı madden de verilmiyor. Cidden fare kapanında gibi hissediyorum.

Bu konuyla ilgili Kipling'in çok güzel bir şiir var Türkçeye rahmetli Ecevit çevirmiş, Baykalın okuduğunu zihnimden silebilsem daha da çok sevicem :D

EĞER

Bütün etrafındakiler panik içine düştüğü

Ve bunun sebebini senden bildikleri zaman,

Eğer başını dik tutabilir ve sağduyunu kaybetmezsen,

Eğer sana kimse güvenmezken, sen kendine güvenir

Ve onların güvenmemesini de haklı görebilirsen,

Eğer beklemesinin bilir ve beklemekten de yorulmazsan,

Veya hakkında yalan söylenirse sen yalanla iş görmezsen,

Ya da senden nefret edilirde kendini nefrete kaptırmazsan,

Bütün bunlarla beraber ne çok iyi, ne de çok akıllı görünmezsen,

Eğer hayal edebilir de hayallerinin esiri olmazsan,

Eğer düşünebilip de düşüncelerini amaç edinebilirsen,

Eğer zafer ve yenilgi ile karşılaşır

Ve bu iki hokkabaza aynı şekilde davranabilirsen,

Eğer ağzından çıkan bir gerçeğin bazı alçaklar tarafından,

Ahmaklara tuzak kurmak için eğilip bükülmesine katlanabilirsen;

Ya da ömrünü verdiğin şeylerin bir gün başına yıkıldığını görür

Ve eğrilmiş yıpranmış aletlerle onları yeniden yapabilirsen;

Eğer bütün kazancını bir yığın yapabilir

Ve bir yazı tura oyununda hepsini tehlikeye atabilirsen,

Ve kaybedip yeniden başlayabilir

Ve kaybın hakkında bir kelimecik olsun bir şey söylemezsen ;

Eğer kalp, sinir ve kaslarını eskidikten çok sonra bile işine yaramaya zorlayabilirsen,

Ve kendinde “dayan “ diyen bir iradeden başka bir güç kalmadığı zaman

Dayanabilirsen

Eğer kalabalıklarda konuşup onurunu koruyabilirsen,

Ya da krallarla gezip karekterini kaybetmezsen,

Eğer ne düşmanların, nede sevgili dostların seni incitemezse,

Eğer aşırıya kaçmadan tüm insanları sevebilirsen,

Eğer bir daha dönmeyecek olan dakikayı,

Altmış saniyede koşarak doldurabilirsen,

Yeryüzü ve üstündekiler senindir.

Ve dahası , sen bir İNSAN olursun oğlu..

Rudyard Kipling

Önce çizintiye güldüydüm ama sonra anlatılan durumun sıkıntısı üzdü.
Sen devamlı Türkiye'de yaşamış olsaydın görürdüm ben seni. :ssrtcbya: İktidar sahipleri her Allah'ın günü La Fontaine'den masallar anlatıyor.Güler misin ağlar mısın?

Ama güzel fıkraları da yok değil.Mesela dünün fıkrası:Biz köprüleri ''Satmayacağız ki'' sadece ''özelleştireceğiz.'' :ssrtcbya:

Uyumadan hemen önceki kafamla yaşayamam, uyandıktan hemen sonraki kafamla da ölemem.

Ve bu zamanlarda, bazen sadece bisiklete çıkarak keyif bulabilmekte bir başarı bence.

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi
Sen devamlı Türkiye'de yaşamış olsaydın görürdüm ben seni. :ssrtcbya: İktidar sahipleri her Allah'ın günü La Fontaine'den masallar anlatıyor.Güler misin ağlar mısın?

Ama güzel fıkraları da yok değil.Mesela dünün fıkrası:Biz köprüleri ''Satmayacağız ki'' sadece ''özelleştireceğiz.'' :ssrtcbya:
Ben intihara meyilli biriyim. Biraz fazla çıkmaza girsem köşeye sıkışmış kedi (sevmiyorum bu örneği ya böyle) olabilirim. 😌

Geri