Scudo Sports

Şu an içinizden ne geçiyorsa yazın

Burada yaşıyorum, birkaç gün önce öyle bir habere denk geldim ya olduğundan haberim yoktu.
Türkiye medyasının magazin ve dedikodu deliliği yüzünden Türkiye'de daha çok konuşulduğuna eminim.
Avrupalı seçmenin sürekli siyaseti, gündemi takip etmesine gerek yok, o geliyor bu gidiyor, eksen hep aynı, devlet aynı. Biz sürekli götümüzü kollamak durumundayız, öğleden sonra azıcık sieasta yapayım diyorum hanım uyandırıyor, xi gözaltına almışlar, ha kalkıp gidip olaya müdahale mi ediyorsun dersen yok bir şey de gelmiyor elden ama işte öyle bir şey...

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve Cemal Ç.
Scudo
Avrupalı seçmenin sürekli siyaseti, gündemi takip etmesine gerek yok, o geliyor bu gidiyor, eksen hep aynı, devlet aynı. Biz sürekli götümüzü kollamak durumundayız, öğleden sonra azıcık sieasta yapayım diyorum hanım uyandırıyor, xi gözaltına almışlar, ha kalkıp gidip olaya müdahale mi ediyorsun dersen yok bir şey de gelmiyor elden ama işte öyle bir şey...
Bu dediğinizde de "magazin" öne çıkıyor. Ben seçmen değilim, ancak devlete halkın karışacağı durumlar bellidir.
Karşılıklı güven var. DEMOKRASİ var.
...
Neyse. 😕

Bu dediğinizde de "magazin" öne çıkıyor. Ben seçmen değilim, ancak devlete halkın karışacağı durumlar bellidir.
Karşılıklı güven var. DEMOKRASİ var.
...
Neyse. 😕
magazin burada doğru kelime değil, seçtiğimiz belediye başkanı suçsuz yere tutuklanıyor, daha ne olabilir? Fransada çiftçilerin gübreyi nereye döktüklerini hatırlatırım? o zaman karşılıklı güven yok muydu?
Bu arada Avrupanın çoğu ülkesinde yaşayabilecek imkanlarım da var ama mesela Fransada yaşamak istemem, Portekize ev bakmaya gitmiştik, bir daha tatile de gitmemek üzere ayrıldım. Böyle giderse de her şeyi satıp Avrupaya yerleşmek konsunda düşünmeye başladım.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Ben seçmen değilim

Muhabbetiniz bol olsun ama soru sormak istiyorum..

Özel bir sebebi yoksa, kendini neden seçmen olarak görmüyorsun? (vatandaş olduğunu varsayıyorum?)

Benim görüşüm, bir ülkenin sosyo-ekonomik hayatına dahilsen, seçmensindir. Oy kullanıp kullanmama ise tercihtir.

'' Birayı içmeden övme, kılıcı denemeden ölme." Viking deyişi

Fransa'da meclis, devletin borçlarının artması ve halkın fakirleşmesi nedeniyle hükümeti düşürmüş. Öyle oluyor muydu ya :D Bizim neden haberimiz yok.
Düşmez kalkmaz bir Allah.

Şu 3 günlük dünyada haftanın 6 günü çalışıyoruz. Ne garip.

• Beğen
Tepkiler: mcanerg
Bugün sahada çalışan arkadaşlardan biriyle aramızda geçen diyalog;

Arkadaş : Araba ne var sizde Bora bey?
Ben : Yok bende araba.
Arkadaş : E bisiklet?
Ben : Araba bisiklet almak için bi basamak mı yav, arabası olmayanlar bisiklet alamıyor mu?
Arkadaş : Ne bileyim, bisiklet olunca araba zaten vardır diye düşündüm.

Yadırgamıyorum yine de, böyle böyle kırılır insanların zihinlerinde bazı şeyler. Belli ki bisikleti keyfi bir taşıttan öteye görmeyen standart düşünce yapısında bi arkadaş, artık ortamlarda "bizim bi mühendis arkadaş var arabası yok bisikletle gelip gidiyo işe" diyecek, etrafında başka insanların da "bizim bi arkadaşın çalıştığı yerde mühendisin biri bisikletle işe gidip geliyomuş, arabası yokmuş hatta" falan demesine vesile olacak. (mı acaba?)

Olacak.

• Beğen
Tepkiler: Umur Bora
6 günlük ömre 7 günlük çalışma gerekir denir. 7. gün de cenaze masrafları için.

Cenaze masraflarını belediyeler karşılıyor. En azından ölünce 2-3 saatliğine ücretsiz hizmet alıyoruz.

• Beğen
Tepkiler: hamlet2006
Bugün çalışırken sol elimde bir sızı hissettim. Bir baktım şöyle bir şey tepiniyor elimin üzerinde;

5598211.jpg

Bir tokat koydum geberttim. Tam önüme döndüm sağ yüzük parmağımda bir acı, bir baktım benzeri sağ elimde. Bir tokatta ona, geberttim derken önümde bir sürü var. 😅
Hemen biraz geri çekilip iş bıraktım.
Hazırlıksız yakaladılar, yoksa canlarına okurdum. Çocukken akrabalarıyla çok oynadım. 🤣
Bunlar Asya yaban arısıymış sanırım.

Yakın zamanda başlangıç seviyesi bi yol yarış bisikletim vardı bisikletten sogudugum için tüm ekipman dahil bisikleti sattım. Motor almak istiyordum fakat almadım. Pc kurayım evde takılalım dedim bazı sebeplerden dolayı ondan da vazgeçtim. Çok git gel yaşıyorum kafam cok karışık ne yapacağımı bilmiyorum. İçimden bi ses butcen var güzel bi bisiklet al tekrar sürmeye kendini toparlamaya basla diyor. Yıllar sonra buradayım icinden n3 geciyorsa yaz konulu başlığı görünce paylaşmak istedim. Ne diyorsunuz arkadaşlar?

• Beğen
Yakın zamanda başlangıç seviyesi bi yol yarış bisikletim vardı bisikletten sogudugum için tüm ekipman dahil bisikleti sattım. Motor almak istiyordum fakat almadım. Pc kurayım evde takılalım dedim bazı sebeplerden dolayı ondan da vazgeçtim. Çok git gel yaşıyorum kafam cok karışık ne yapacağımı bilmiyorum. İçimden bi ses butcen var güzel bi bisiklet al tekrar sürmeye kendini toparlamaya basla diyor. Yıllar sonra buradayım icinden n3 geciyorsa yaz konulu başlığı görünce paylaşmak istedim. Ne diyorsunuz arkadaşlar?

*motor alma diyemem çok iyi eğitim alman şart
**evde bilgisayar işi daha masraflı oyunların fiyatı belli. MMORPG oynarım desen premium+fullpus+ ıvır zıvır derken aylık min giderin 5k olur.
***bisiklete geri dön. Ufak ufak turlar ve ekipmanını diz. Hem sağlıklı yaşa. Hem daha mutlu ol :)

• Beğen
*Çok üst seviye bi motor düşünmüyordum. Motoru ufak çaplı ulaşım işe gidip gelme Evim sahile biraz uzak motorla gider yürüyüş koşu yaparım vs diye düşünüyordum. Sonra vazgeçtim kışın biraz sorun yasatabilir diye.
** Evet PC olayı bayağı masraflı oluyor. Almakla kalmıyor dediğin gibi devamı da masraflı.
***Sanırım dediğini yapacağım hem mutlu oluyor hem sağlıklı yaşıyorsun bisikletle. Teşekkür ederim düşüncen için

• Beğen
Cenaze masraflarını belediyeler karşılıyor. En azından ölünce 2-3 saatliğine ücretsiz hizmet alıyoruz.
Cebine harçlık koymadan namazını kıldırmaya imam bulamıyosun yalnız haberiniz olsun. Beleşe ölmek de yok.

bilgisayar topla evde takıl illa dışar çıkacağım evde bunalırım diyorsan dizüstü al sahilde bir kafede takıl.

şehir trafiğinde bisiklet sürmek özellikle büyükşehir ise çok riskli. motosikleti zaten direk unut.

Sağa sola olan borçlarının ödenmesi için de para bırakılması gerekir.Ben genel anlamda cenaze masrafları demiştim.

Ben genel anlamda cenaze masrafları demiştim.

Aynı şeyden bahsediyoruz :) Sıkıntı yok.

Sağa sola olan borçlarının ödenmesi için de para bırakılması gerekir.

Hoca hakkınızı helal ediyor musunuz diye sorduğunda, herkes helal olsun derse, gerisi teferuattır. :harika:

Borçlarla varisler uğraşsın dursun.

Ben yakın bir zamanda verasetle uğraştım. Büyük bir mal varlığı veya borç yoksa, veraset ilamından sonra 1-2 günde bütün resmi prosedürler tamamlanabiliyor. Tabi varislerin hepsinin imza atacak yada vekalet verecek.

Cebine harçlık koymadan namazını kıldırmaya imam bulamıyosun yalnız haberiniz olsun. Beleşe ölmek de yok.

Şöyle, belediyenin mezarlıklar müdürlüğüne bağlı çalışanlar var, onlar işini yapar. Onlarda döngü çok. Cami hocası da namazı kıldırır. Ama eve gelip dua okuyorlar ya, işte o ekstraya giriyor ;)

• Beğen
Tepkiler: mcanerg
Dan Brown Sırların Sırrı tamam bugün çıktı ama bir kitap da 810 TL olur mu yahu :/

• İnanılmaz
Tepkiler: Kerem Atalar
Geri