Scudo Sports

Şu an içinizden ne geçiyorsa yazın

Scudo
KKM'yi dövizi salmak için bitirdiklerini, bu hamlenin ise hiperenflasyon ile neticeleneceğini varsayıyorsunuz sanırım.

Seçime bir yıl kala yaşatılacak yalancı bahar ortamına geçilmeden önce bildikleri tek oyun planı aşırı değerli TL ve görece yüksek faiz ile geniş kesimin alım gücünü bitirmek. Döviz kuru ise en alttaki jenga taşı gibi, onu salmak herşeyi bozacağı için Şimşek abimize seçim öncesi yol verilinceye kadar topuyla tüfeğiyle savunacaktır merkez bankası. İhracatçı ve Turizmcinin de umurlarında olmadığını gördük zaten.
Kompile teorileri döken abilerimiz ve ablalarımız (genelde abilerden oluşan bir kitledir), sadece 2 sınıf kalacak, zenginler ve fakirler, orta sınıf olmayacak dediklerinde tarihler 2010 başlarını gösteriyordu. Mal mı la bu zenginler, orta sınıf denilen grup ne kadar antin kuntin şey varsa tüketen grup, naalakası var diye meh meh meh diye gülüp geçmişliğim vardı.
Hangi eko kriz 9 yıl sürmüş ki, hala çıkılamayan ve çıkılmak istenmeyen bir eko kriz girdabında dönenip duruyoruz. Bu eko kriz değilmiş, bazı internet ekonomistlerine göre, servet transferi ve orta sınıfın ölüm fermanı.

2023 te lozan bitecek ve bizler madenlerimizi artık özgürce çıkarabilecektik sarmalı ile evet madenlerimizi hunharca çıkartıyoruz. Bize yüzde 2 ve tarumar bir doğa bırakan medensel ülkeler, tertemiz ülkesine kılçıksız yüzde 98imizi görütüyormuş.

2030 da büyük sıfırlanmacılar bir de. O zaman 4.5 senede ülke sıfırlanacak. Şanslı olanlar beton kemirecek, şanssızlar ise belki de onlar da beton kemirir.

Yerli tohum ekmek neden yasak olur ki bir ülkede? Hoş ekecek torpah kalacak mı, bu da ayrı bir soru.

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
  • İnanılmaz
Tepkiler: brk34
ben de yüzerim de çok akıntı var, Ukrayna'da veya Rusya'da karaya çıkarım orada da savaş var sıkıntılı şimdi bir başka zaman artık.
Kıbrıs sapasağlam duruyor 😉

Son düzenleme:
ben de yüzerim de çok akıntı var, Ukrayna'da veya Rusya'da karaya çıkarım orada da savaş var sıkıntılı şimdi bir başka zaman artık.
Tabi ki yüzersiniz.

Sadece ; Rusya ya da Ukrayna'ya çıkamazsınız, yüzey akıntısı Marmara'ya doğrudur 😉

Tabi ki yüzersiniz.

Sadece ; Rusya ya da Ukrayna'ya çıkamazsınız, yüzey akıntısı Marmara'ya doğrudur 😉
işte bu be, ben de bu detayı kim yakalayacak diye bekliyordum. boğulanların cesetleri Sarayburnu açığına bu yüzden vurur.

(link)
(link)

Vestel, Arçelik, Sabancı çok kötü durumda.

Borsaya ilgim azdır, bazen spor olsun diye bakarım ama beklentim de yoktur. Elimde ufak bir para var, 1-2 aylığına ne yapayım derken, ChatGPT ile yaptığım sohbette bana Zorlu ve Vestelin hisselerinin ucuz olduğunu söylüyordu... Vesteli bilmem ama Zorlu alsam mı diye düşünmedim de değil...

Geçenlerde de sırf test etmek için sordum, THY tavsiye etmişti ve gerçekten de biraz canlandı... (almadım, benim gibi garantici bir adam borsaya yatırım yapamaz, para da kazanamaz ama yine de ufaktan bakıyorum)...

Tabi ki yüzersiniz.

işte bu be, ben de bu detayı kim yakalayacak diye bekliyordum. boğulanların cesetleri Sarayburnu açığına bu yüzden vurur.

(link)
(link)
Borsaya ilgim azdır, bazen spor olsun diye bakarım ama beklentim de yoktur. Elimde ufak bir para var, 1-2 aylığına ne yapayım derken, ChatGPT ile yaptığım sohbette bana Zorlu ve Vestelin hisselerinin ucuz olduğunu söylüyordu... Vesteli bilmem ama Zorlu alsam mı diye düşünmedim de değil...

Geçenlerde de sırf test etmek için sordum, THY tavsiye etmişti ve gerçekten de biraz canlandı... (almadım, benim gibi garantici bir adam borsaya yatırım yapamaz, para da kazanamaz ama yine de ufaktan bakıyorum)...
Chatgpt ucuz derken yanlış bir şey dememiş ama ucuzun ucuzu var yani düşüş bir başladı mı satan satana domino etkisi yapabilir fiyatı ederinin çok altına dahi düşebilir.

Borsa sabır ve düzenli takip gerektiren bir yatırım aracı. Bizim borsada %10 kuralı mevcut bir iki günde bazılarının iddia ettiği gibi paçandaki dini alamazlar ama çok sayıda alış satış yapar ve yanlış zamanlarda yaparsanız hevesiniz kırılır.

Nebati'den sonra borsa duruldu çünkü para faize gitti artık yavaş yavaş borsa yatırımcısının yüzünü güldürür bunu fırsat bilip yeni belediye operasyonları yapmazlarsa.

4 ay sürdü Ekrem içeri alındıktan sonra düzelmesi.

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
Abazalardan alıp sokak hayvanlarına harcayan türkiş Robin Hood.
Köpek adamı ısırınca haber olmaz, adam köpeği ısırınca haber olur ya buradan hareketle Robin Kardeş keşke köpekler yerine dayıları kısırlaştırsaydı.

Köpek adamı ısırınca haber olmaz, adam köpeği ısırınca haber olur ya buradan hareketle Robin Kardeş keşke köpekler yerine dayıları kısırlaştırsaydı.
Benimde aklıma o geldi ancak insan üçgenin tepesinde ki önemli bir canlı olarak görünüyor ya beynini kullanabildiğinden.
Muhtemelen o dayılar insana benzediğinden böyle bir uygulamaya izin verilmezdi. 🤣
...
Aslında genelde beyinleri ile düşünmüyorlar sanırım. 😏

• Hahaha
Tepkiler: hamlet2006
Dedin ve başladı abi :krktm:
Biraz önce Ekşi'de okudum.Halleyler 10 lu paketten 8 li pakete düşürülmüş :acpsnr: Shrinkflasyon bu.
Son kalemiz "Luppo" dur, @Can Çelik @Cemal Ç. @makaram @MakRo @Sadettin Z. @TeslaciBey
@RmzBurak @Umur Bora hepiniz defansa gelin:ssrtcbya:
Sadece 10'lu paket 8'li hale gelse yine iyi. Paketin içinden çıkan üründe kullanılan hammadde de kalitesizleşiyor. Yani eşdeğer para karşılığında hem daha az, hem daha kalitesiz hizmet alınıyor. Bunun adı Skimpflasyon.

Bir daha Luppo aldığın zaman "bu ne Skimpflasyon püskevit?" diye kendine soracak olursan önce bu yazdıklarım, sonra da duble yollar aklına gelsin sevgili pisi.

Bir daha Luppo aldığın zaman "bu ne Skimpflasyon püskevit?" diye kendine soracak olursan önce bu yazdıklarım, sonra da duble yollar aklına gelsin sevgili pisi.
:snzdglsn:

Hükümet devirirsin diyeceğim bu sefer de seni de beni de alacaklar:ckskc:

Herkes marmaraya sürüklenmiyor sanırım

(link)

e-tube uygulamasına bağlanamıyorum.
Aranıyor kısmında kalıyor. Ne yapmam lazım? Bilgisi olan var mı?
vites sistemi yol bilgisayarına bağlıyken 2. bir uygulamaya bağlanmıyor mu acaba?
Di2 sisteme yeni geçtiğim için bu tür konulardan çok uzağım.
İlk aldığımda bağlamıştım. Satıcı uygulamayı kullanmayı öğretti sadece.

e-tube uygulamasına bağlanamıyorum.
Aranıyor kısmında kalıyor. Ne yapmam lazım? Bilgisi olan var mı?
vites sistemi yol bilgisayarına bağlıyken 2. bir uygulamaya bağlanmıyor mu acaba?
Di2 sisteme yeni geçtiğim için bu tür konulardan çok uzağım.
İlk aldığımda bağlamıştım. Satıcı uygulamayı kullanmayı öğretti sadece.
E-tube bağlantısı için arka mekanizmadaki butona 2sn basıyor musunuz? Cihazın bt moduna geçmesi gerekiyor önce.

E-tube bağlantısı için arka mekanizmadaki butona 2sn basıyor musunuz? Cihazın bt moduna geçmesi gerekiyor önce.
aaaa
hayır
direkt vites sistemini uyandırıyorum ve bağlanmaya çalışıyorum. tuşa mı basmam lazımdı :(
Öyle birşey denmedi diye hatırlıyorum.
Ama mobil uygulamaya tanıtımı yapıldı. Sıfırdan kurulum vs yapmayacam. Yine de 2 sn basıp o şekilde de mi uygulama üzerinden bağlanacağım.

aaaa
hayır
direkt vites sistemini uyandırıyorum ve bağlanmaya çalışıyorum. tuşa mı basmam lazımdı :(
Öyle birşey denmedi diye hatırlıyorum.
Ama mobil uygulamaya tanıtımı yapıldı. Sıfırdan kurulum vs yapmayacam. Yine de 2 sn basıp o şekilde de mi uygulama üzerinden bağlanacağım.
Evet

• Beğen
Tepkiler: RmzBurak
Geri