Scudo Sports

Şu an içinizden ne geçiyorsa yazın

Bilerek yapmış, olta atmış havası vermeye çalışarak durumu kurtarmaya çalışmana ne demeli sayın kedi? Kusura bakma, yemedim :huhuu:
Tabii ki yemedin,yemeyeceğini biliyordum zaten. ''Ben bunu yemedim'' diyeceğini bildiğim için Matriks'e çektim seni.Matriks içinde Matriks.What is Matriks? :snzdglsn:
Bundan sonrası bende de yok :okyrm:
@Cemal Ç. birazdan damlar, O'na sor.

-----------------------------------------
@Ronin45
Burak Ağabey hoşgeldin.Nerelerdesin abi,nasılsın?

Scudo
Zavallı müslüman yığını derken?
Hocam haddinizi aştığınızı düşünüyorum. Burası serbest kürsü olabilir belki ama kimseyi incitmeden kırmadan eziklemeden veya hakaret etmeden fikirlerimiz beyan etmek en doğrusudur diye düşünüyorum.
Saygılar.
Tüm yorumlari yönetime sikayet ettim, sagolsun Mehmet abi @cazci 2-3 sayfa önce gerekeni yapti. Bosyere tekrar alevlendirmenin geregi yok.

• Beğen
Tepkiler: RmzBurak
Tüm yorumlari yönetime sikayet ettim, sagolsun Mehmet abi @cazci 2-3 sayfa önce gerekeni yapti. Bosyere tekrar alevlendirmenin geregi yok.

Abi amacım tekrar alevlendirmek değil. Ama sessiz kalmak istemedim.

Meslek de bir yargı vermek için çok net bir şey değil. Davar her yerde davar. Askerde acemilikte yemin töreni için bir spor salonuna gitmiştik. 1 aydır kimse alafranga tuvalet görmemişti. 200 kişiyiz. Biri sevinçten bağırdı alafrangaaa diye. Heyecan meyecan derken insanın tuvaleti geliyor bir gireyim dedim kuyruk oluştu diye giremedim. Bu insanların hepsi üniversite mezunu kısa dönemler. Aralarında savcı olan falan var. Artık 30. mu 40. mı, kaçıncı kişide hatırlamıyorum sifon sesi anca geldi. Diyeceğim o ki davar her yerde davar. O gün ben bizim insanımıza olan umudumu yitirdim 😅

Doktor olup çok öküz olan arkadaşım da var. Taksici olup çok nezaketli davranan da. O sebeple meslek doğru bir yargı biçimi değil daha fazla kriteri dahil etmek lazım.
Askerlik ve tuvalet değince, İzmir Bornova 10. Jandarma alay komutanlığı acemi birliğindeyim, birkaç dağdan inme nasıl becerdi iseler, pisuvarın içine dışkısını yapmış. Alay komutanı bütün alayı toplayıp o davarlar öğrensin diye pisuvar nedir ve ne amaçla kullanırız diye anlatım yaptırmıştı 😂😂

ic bacak boyunuzu bilemiyorum ama 1,75 boy 56 kadro size buyuk degil mi ?
Dünyaya bike fit kurallarına tepki olarak gelmiş bazı arkadaşlar var. Zaman zaman birlikte sürüş yaptığım nükleer enerji ile çalışan bir arkadaş 1.72 boy ile 57cm Triban 520 kadro kullanıyor. Kendine uygun kadroda sırt ağrısı oluyormuş!

• Beğen
Tepkiler: a.valverde
ic bacak boyunuzu bilemiyorum ama 1,75 boy 56 kadro size buyuk degil mi ?
Evet orda yazdığım büyük geldiği idi zaten. Ama sorun olmuyor sürüşte. Neden bilmiyorum hiç olmuyor hem de. 56 kadro daha ucuza satılıyordu. Tiagra set yerine 105 almış oldum çok az para koyup. İç bacak 80-81 falan bu arada
Dünyaya bike fit kurallarına tepki olarak gelmiş bazı arkadaşlar var. Zaman zaman birlikte sürüş yaptığım nükleer enerji ile çalışan bir arkadaş 1.72 boy ile 57cm Triban 520 kadro kullanıyor. Kendine uygun kadroda sırt ağrısı oluyormuş!
Hocam valla benim hiç ağrımıyor. 100km lik turlara çıktım hiç sorun olmadı. Ama yokuş aşağı aero pozisyona geçerken hissediyorum büyük kadro olduğunu. Uyguna geldi böyle aldık. Cahildim bilmiyordum. İlk yol bisikletim de

Ahtapot mübarek :)

Uyguna geldi böyle aldık. Cahildim bilmiyordum. İlk yol bisikletim de
estagfurullah acemilik diyelim . ben de , sayet yeni bir bisiklet alirsam (ki sartlar cok zor malum) , oncesinde muhakkak guzel bir bike fit yaptirtip , o olculere en yakin bana en uygun bisikleti almak hedefim olacak . her kim ile konusursam da once bike fit yaptirtip sonra bisijklet bakmasini tavsiye ediyorum. cunku zamanla , insan vucudu degisiyor , kilo aliayorsun , yaslaniyorsun vs vs

Evet pişmanım zaten. Cahilliğime geldi.

Hadi ben cahildim de oç bisikletçi niye sattı. İzmir Alsancak meşhur bisikletçi. S..du Bisiklet. Hakkım helal değil onlara. Allah tan bir yerim ağrımıyor vücudum esnek. Ağrı olsaydı 7 ceddine söverdim
Malesef bazı esnaflar satmak için, size uygun olmuş yada olmamış umursamayıp alacağı paraya bakıyor. Ssdece esnaf değil kişisel satışlarda da bazı insanlar bu şekilde. Geçen sene sarı sitede ayakkabı ilanı gördüm. Ayakkabı 42 numara ama açıklamada 43,44 ve 45 numara giyenlerede uygundur yazıyordu 😀

Malesef bazı esnaflar satmak için, size uygun olmuş yada olmamış umursamayıp alacağı paraya bakıyor.
Büyük bir giyim firmasının bayisiydim.Yakıştı mı diye sorarlardı, yakışmadıysa çekinmeden ''yakışmadı'' derdim.10 liralık uygun fiyatlı tshirtler vardı ,bu çeker mi diye sorarlardı.Ben de 10 liralık tshirt olmuş dünyaya zaten çekmeye gelmiş derdim.Böyle olunca bir yerde işler kötüye gitmeye başladı; devredeyim bari dedim.Devir alacak kişi hevesliydi, iş yapıyor mu dedi: Yapmıyor dedim.Başkası olsa kakalardı benim gönlüm razı gelmedi.Tüm dezavantajlarını söyledim yapabileceksen devral, dedim.O kadar dekor parası da patladı.Pişman mıyım?Hayır.

Büyük bir giyim firmasının bayisiydim.Yakıştı mı diye sorarlardı, yakışmadıysa çekinmeden ''yakışmadı'' derdim.10 liralık uygun fiyatlı tshirtler vardı ,bu çeker mi diye sorarlardı.Ben de 10 liralık tshirt olmuş dünyaya zaten çekmeye gelmiş derdim.Böyle olunca bir yerde işler kötüye gitmeye başladı; devredeyim bari dedim.Devir alacak kişi hevesliydi, iş yapıyor mu dedi: Yapmıyor dedim.Başkası olsa kakalardı benim gönlüm razı gelmedi.Tüm dezavantajlarını söyledim yapabileceksen devral, dedim.O kadar dekor parası da patladı.Pişman mıyım?Hayır.
Bu da biraz abartı olmuş bence. En azından yumuşatıp soyleseydeniz. Zank diye söyleyince olmuyor

Bu da biraz abartı olmuş bence.
İşin içinde maddi çıkar olduğunda dürüstlüğün derecesi olmaz.Eğer yumuşarsanız illa ki bir yerde çarpık düzene uyarsınız.
Hiçbir zaman yüzde 50 ye varan indirim yazmadım.Hiçbir zaman fiyat yükseltip indirim yapmadım.Hiçbir çocuğa satış yapmadım.

Ticaret öyle yaptım diye yapılmaz.Alırken de satarken de bu işin kuralları, adabı vardır.Ticaretin şakası olmaz.
Esnaf olmadan önce devletin ticaret hukuku ile ilgili tüm normlarını araştırdım.
Dini hükümlere baktım; İmamı Azam gibi büyük tüccarların ticari yaşamlarından örnekler almaya çalıştım.

İşin içinde maddi çıkar olduğunda dürüstlüğün derecesi olmaz.Eğer yumuşarsanız illa ki bir yerde çarpık düzene uyarsınız.
Hiçbir zaman yüzde 50 ye varan indirim yazmadım.Hiçbir zaman fiyat yükseltip indirim yapmadım.Hiçbir çocuğa satış yapmadım.

Ticaret öyle yaptım diye yapılmaz.Alırken de satarken de bu işin kuralları, adabı vardır.Ticaretin şakası olmaz.
Esnaf olmadan önce devletin ticaret hukuku ile ilgili tüm normlarını araştırdım.
Dini hükümlere baktım; İmamı Azam gibi büyük tüccarların ticari yaşamlarından örnekler almaya çalıştım.
Sonuç? Battım. :)

Bu ülkede işini kurallara (hem ticari, hem inanç sistemi) göre yapan, hak, hukuk gözeten, adil olan herkes enayi muamelesi görmeye mahkumdur.

Sıkışık trafikte şeridinde ilerlersin, yandaki emniyet şeridinden yardırıp gider, ileride polisi görünce sola senin şeridine girip önünü tıkarlar, metroda inenlere yol vereyim dersin, hars diye aradan dalıp koltuklara saldırırlar, araba alayım dersin, acele işim var deyip ağır hasarlı aracı muayyer diye kilitlemeye kalkarlar, birine iş yaparsın, parasını isteyince hayırdır kaçıyoz mu olur, buzdolabı almaya gidersin depoya indirirken çarpıp kapısını yamulttuğu dolabı sana ederinin üzerinde kitlemeye kalkar, pazara gidersin, dersin bari meyve alayım, öne dizdiği inci gibilerin arkasındaki çürükleri iteler hem de kol gibi fiyata.

Daha sayacaktım, yoruldum. Ahlaksızlığın kitabını yazmış, kalitesiz, saygısız, zevksiz, odundan hallice tiplerin egemen olduğu bir toplumda işini düzgün yapmak enayilik değil de nedir?

Polis hız sınırını kaldırılmış mı diye kontrol ediyor

(link)

Sonuç? Battım. :)

Bu ülkede işini kurallara (hem ticari, hem inanç sistemi) göre yapan, hak, hukuk gözeten, adil olan herkes enayi muamelesi görmeye mahkumdur.

Sıkışık trafikte şeridinde ilerlersin, yandaki emniyet şeridinden yardırıp gider, ileride polisi görünce sola senin şeridine girip önünü tıkarlar, metroda inenlere yol vereyim dersin, hars diye aradan dalıp koltuklara saldırırlar, araba alayım dersin, acele işim var deyip ağır hasarlı aracı muayyer diye kilitlemeye kalkarlar, birine iş yaparsın, parasını isteyince hayırdır kaçıyoz mu olur, buzdolabı almaya gidersin depoya indirirken çarpıp kapısını yamulttuğu dolabı sana ederinin üzerinde kitlemeye kalkar, pazara gidersin, dersin bari meyve alayım, öne dizdiği inci gibilerin arkasındaki çürükleri iteler hem de kol gibi fiyata.

Daha sayacaktım, yoruldum. Ahlaksızlığın kitabını yazmış, kalitesiz, saygısız, zevksiz, odundan hallice tiplerin egemen olduğu bir toplumda işini düzgün yapmak enayilik değil de nedir?

Annem bu cumhuriyetin yetiştirdiği bir öğretmen , eskilerden olduğu için eğitmen de diyebiliriz.
Annem sınıf öğretmeniydi, kız kardeşimi birinci sınıfta tereddütsüz sınıfta bırakan bir insandı.Bir Hacı Murat parasını hiç düşünmeden iade eden,daha ufacık bir çocuk iken annem elimdeki çöpü gördüğünde ''çöpçüler biz çöpümüzü yere atalım diye çalışmıyorlar'',yaşam hakkına saygı,devlet malına zarar vermeme gibi gibi nice dersler verdikten sonra insan istese de kötü olamıyor.
Enayilik mi bilemem ama başkalarını düşünüp dertlenmek, mümkün olduğunca iyi olmaya gayret göstermek galiba saçları döküyor.Bari saç ektirme parası olmayaydı iyiydi :D

Annem bu cumhuriyetin yetiştirdiği bir öğretmen , eskilerden olduğu için eğitmen de diyebiliriz.
Annem sınıf öğretmeniydi, kız kardeşimi birinci sınıfta tereddütsüz sınıfta bırakan bir insandı.Bir Hacı Murat parasını hiç düşünmeden iade eden,daha ufacık bir çocuk iken annem elimdeki çöpü gördüğünde ''çöpçüler biz çöpümüzü yere atalım diye çalışmıyorlar'',yaşam hakkına saygı,devlet malına zarar vermeme gibi gibi nice dersler verdikten sonra insan istese de kötü olamıyor.
Enayilik mi bilemem ama başkalarını düşünüp dertlenmek, mümkün olduğunca iyi olmaya gayret göstermek galiba saçları döküyor.Bari saç ektirme parası olmayaydı iyiydi :D

hiçbir kedi kötü olamaz.
kediler uzaylıdır.

Selam,

yeğenin 24 jant Rockrider 500 bisikleti bize geçti. Biraz bakım yaptım da, arka vites aktarıcısını ve vites kolunu değiştirmek istiyorum. Bisikletin üstünde bulunan aktarıcı şu fotoda gözüken:
1755593772072.png

Bunun yerine Shimano ty200 almayı düşünüyorum. ty300 sanırım 26 jant ve üstü için daha uygun??

Vitres kolu olarak da shimano revoshift alacağım sanırım, orjinali sram. Çocuk basmalı vites kollarından istiyor ama 3x6 piyasada pek yok ve ne kadar uyumlu olacağını bilmiyorum.

Kişisel yorum: Rockrider bisikletleri çocuk bisikleti için aşırı hantal. decathlon'a göre 14,3kg, ama diğer markalarda da aynı gibi.

Bana denk gelse, ilk önce bu adamı döverdim. Ardından da polisi çağırır ve bisiklet yolunda 250W gücünden büyük araç kullanarak benim hayatımı tehlikeye attı, ben de meşru müdafa hakkımı kullandım derdim.. 250W ve 25km ile sıırlandırılmış scooterlar böyle gitmiyor, bu bariz bir şekilde yasaların üstünde güce sahip bir scooter.

Ben de bisiklet yolunu düzenli olarak kullanıyorum, hakaret ederek yada küfür ederek olmaz bu iş.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Kerem Atalar
Bu başlığa katkılarınızı bekleriz:

Bu ülke için hala ümit besleyen var mı acaba?

Geri