Scudo Sports

Şu an içinizden ne geçiyorsa yazın

Scudo
Sosyal medyada önüme çıkmıştı kaza haberi tanımıyorum takipte etmiyorum,yazık olmuş diye düşünürken rahmetlinin sayfasına bi bakayım dedim,sonrada şuna kanaat getirdim zaten bu zamana kadar hayatta kalması mucizeymiş.Keşke yakınları ''bu kadar sürat meraklısıysan neden bir motorsiklet yarış klübüne müracaat edip pistlerde yarışması için'' tavsiye vermedi acaba,yada vermişte olabilir,tanınır olmak yarışmaktan daha büyük haz vermiş olabilir.

Bütün o yüksek süratte yapılan akrobasi hareketleri, birbirinden tehlikeli sürüşlerin tek bir amacı var, o da izlenme ve takipçi kazanmak. Çünkü izlenmeleri ve takipçileri gelire dönüştürmeye, firmalardan sponsorluk almaya çalışıyorlar. İnsanlar bu tarz içerikleri izledikçe, alkışladıkça, vay bee büyüksün babaaa dedikçe maalesef trafikte balistik füze gibi gezen bu tipler azalmayacak.

Youtube, bu tarz tehlikeli sürüşleri, kural dışılıkları algoritmasıyla tespit ederek sarı dolar işareti veriyor ve olası sponsorları uyarıyor, içeriği üretene de para kazandırmıyor. Bunun tüm platformlarca olması, emniyetin bu tarz tüm videoları ihbar kabul ederek her seferinde ceza kesmesi gerekiyor ki en azından sosyal medya etkisi azaltılabilsin. Yoksa sırf izlenme için polisten kaçan motorcu, trafikte kavga eden bilmemkimci diye türlü manyaklığın sonu gelmez.

Kısa bir süre önce Corelli KR300 ile aranıza tekrar geri döndüm. Shimano Sora 3500 set mevcut. Yol bisikletinde çok fazla tecrübem yok ancak sormak istediğim bir şey var. Büyükçekmece' de yaşayan ya da Devebağırtan yokuşu üzerinde tecrübesi olan arkadaşlarım bana bu yokuşu çıkabilmek için ne şekilde antrenman yapmam gerektiği ile ilgili değerli bilgilerini paylaşırsa çok memnun olurum. İşe bisikletle gidip gelmek istiyorum ancak en büyük engelim bu yokuş. Vereceğiniz değerli tavsiyeler ve tecrübe paylaşımınız için şimdiden teşekkürler. :]

Dosyalar

• corelli kr300.jpg
    corelli kr300.jpg
    110,3 KB · Okunma: 10
Konu nasıl açılıyor?
Sana çok gizli bir bilgi vereceğim James. Bu bilgiyi bu forum dışında bilen kimse yok Türkiye'de. Hazırsan veriyorum bilgiyi:

Bir şey sormak, diğer üyelerle etkileşimde bulunmak için başlık açmak zorunda değilsin. Soracağın şey ile alakalı bir başlık bulup oraya yazabilirsin.

Bütün o yüksek süratte yapılan akrobasi hareketleri, birbirinden tehlikeli sürüşlerin tek bir amacı var, o da izlenme ve takipçi kazanmak. Çünkü izlenmeleri ve takipçileri gelire dönüştürmeye, firmalardan sponsorluk almaya çalışıyorlar. İnsanlar bu tarz içerikleri izledikçe, alkışladıkça, vay bee büyüksün babaaa dedikçe maalesef trafikte balistik füze gibi gezen bu tipler azalmayacak.

Youtube, bu tarz tehlikeli sürüşleri, kural dışılıkları algoritmasıyla tespit ederek sarı dolar işareti veriyor ve olası sponsorları uyarıyor, içeriği üretene de para kazandırmıyor. Bunun tüm platformlarca olması, emniyetin bu tarz tüm videoları ihbar kabul ederek her seferinde ceza kesmesi gerekiyor ki en azından sosyal medya etkisi azaltılabilsin. Yoksa sırf izlenme için polisten kaçan motorcu, trafikte kavga eden bilmemkimci diye türlü manyaklığın sonu gelmez.
Bu tarz insanlar bu işleri yapıp sponsor ve para kazanma işi yokken de vardı. Çok derinlemesine analiz yapmaya gerek yok, en ilkel hayvani dürtülerin dışavurumu bu davranışlar :)

Videonun başında bahsi geçen sosyal medya fenomeni Deniz Servan Narin, geçen gün motorsiklet kazasında ölmüş. Merak edip adamın Youtube kanalındaki birkaç videosunu izledim ve şuna kanaat getirdim:

Evrim'in "Survival of the fittest - En güçlünün hayatta kalması" prensibi günümüzde "Survival of the smartest - En zekinin hayatta kalması" şeklinde işliyor. Bu arkadaş da tam bir gerizekalı gibi motorsiklet sürdüğü için en nihayetinde kaza yapmış ve gen havuzundan ayıklanmış. İşin sevindirici yönü, bu ayrılışın başka birine zarar vermeden gerçekleşmiş olması...
"Survival of the fittest - en güçlünün hayatta kalması yanlış çeviri, en iyi uyum sağlayanın hayatta kalması doğru olan.
Kesiinlikle örnek bir sürücü değildi. 1-2 videosunu izlemiştim. Adam 250 km/h'de teker yapan bi manyaktı.

Gelin görün ki kaderin cilvesi, böyle atraksiyonlu sürüş yapan biri 80 km/h ile kaza yapıp ölüyor. Gerçekten akıl alır gibi değil.

Kaza videosu bu, telefon ve ya başka bir şey ile ilgilenirken tıra girmiş. 250'de tekere çeken adamın böyle ölmesi gerçekten üzücü

sıklıkla 200 km/s üzerinde sürünce 100 km/s altında bir rahatlık gelişiyor daha umursamaz davranıyor insan oysa 80 km de oldukça ölümcül bir hız iki teker için.

• Hahaha
Tepkiler: RmzBurak
şu sıralar zamanın nasıl geçtiğini aklım almıyor.

eski siparişlere vs bakıyordum önceden bisiklete neler takmışım diye, bisikletin üstündeki suluk kafesinin yaklaşık 4.5 yıllık olduğunu öğrendim.

şu anda hayatı sorguluyorum.

replika karbon suluk kafesinin 4.5 yıl nasıl dayandığını mı şaşırayım yoksa zamanın nasıl bu kadar geçtiğine mi onu da anlamadım.

aslında bir hiçiz, zamana karşı hiçbir şey sökmüyor. insanı eninde sonunda yeniyor.

• Beğen
Tepkiler: -Deniz-
Trump, düşük maliyetli mallar için küresel gümrük muafiyetini sona erdiren kararı imzalamış.. Yani 800 dolar altında olan paketler ülkeye girmeyecek.. Adam bizim ülkenin tam tersi. Bizde sınır düştükçe düşüyor.. Keşke, bizim reiste uygulasa böyle birşey, hiç değilse 3-5 arkadaş bir araya gelir sınırın üstünde sipariş verir.
(link)

• Hahaha
Tepkiler: Kerem Atalar
Trump, düşük maliyetli mallar için küresel gümrük muafiyetini sona erdiren kararı imzalamış.. Yani 800 dolar altında olan paketler ülkeye girmeyecek.. Adam bizim ülkenin tam tersi. Bizde sınır düştükçe düşüyor.. Keşke, bizim reiste uygulasa böyle birşey, hiç değilse 3-5 arkadaş bir araya gelir sınırın üstünde sipariş verir.
(link)
kafayı yemiş bunak, bu arada halktan çekinmese avrupa da aynı şeyi yapar.

yaklaşık 2.5 ay önce pac2ride çantalarına ihtiyacım vardı, ülkede de değildim o ara.

durum da biraz acil olunca tr den siparişi verdim, ecnebiler 2 defa gümdük vergisi aldı benden. 7 - 8 defa çift vergi ödedim galiba, arada çifte verginin dışında bilmem ups ücreti, bilmem gümrükten çıkarma ücreti vs derken sağlam vergi alıyorlar. bizden bir şeyler kapmışlar anlaşılan.

benzer bir şekilde geçen senenin sonunda japonya dan saat siparişi verdim, saat gümrükten geçince fiyatını yaklaşık 4 e katladı. hem çifte vergi, hem gümrükten çıkarma ücreti hem de postane ücreti istediler. uğraşmamak için ödedim.

işin komiği eskiden avrupa ülkelerini halk yönetiyor denirdi, şu anda yönetim genel olarak burjuva sınıfına kaymış durumda.

(link)
Haberde öyle demiyor yalnız. 800 dolara kadar değeri olan ürünlerin ülkeye girişinde gümrük vergisi muafiyeti varmış. Trump bu muafiyeti kaldıran bir karar alıyor; bundan böyle değerine bakılmaksızın ülkeye giren her ürüne gümrük vergisi uygulanacak.

"When the new rules into force, packages will face the same tariff rate as that of traditional goods from the country of origin."

Agresif-Mullet Hardtail Genel Konu isimli bir konu açtım, benzer bir konu yok. Özel bir alan, normal bisikletlerden daha farklı bir konu.
Hardtail kullanıcılarının %90’ı XC odaklı sürüyor. O tarz konularda da şahsen ben aradığım şeyleri bulamıyorum. Agresif Hardtail adı altında bir konunun olmasının nasıl bir mahsuru var anlamış değilim :D
Aşağıdaki gönderinde sormuştun ve bilenler cevaplamıştı zaten. Sonuçta bunlar sınıf olarak dağ bisikleti. Yeni başlık açmaya ne gerek var? Arama ile, mullet da hardtail de hangi gönderilerde konuşulmuş çıkıyor bu arada.

Biraz konudan saparaktan, 540’dan mullet olur mu sizce?

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Geri