Scudo Sports

Şu an içinizden ne geçiyorsa yazın

Haddini bil! konuyu da uzatma bak işine sen fazla olmaya başladın, böyle saldırganlaşıyorsan hastaysan git tedavi ol
"Sen fazla olmaya başladın"? Sakin ol yavru Polat Alemdar.

Scudo
evet bana kaldı burada herkese saldırmandan sıkıldı insanlar bağnaz adam, öfke kontrolün yok en başta sürekli kontrolünü kaybediyorsun, şurada insanlar 2 fikir tartışamıyor senin yüzünden, sürekli sabit fikirlerinle youyorsun insanları

Bağnaz senin gibisine denir, daha okuduğunu anlayamıyorsun.
Ben hep iyiden doğrudan haklıdan yanayım. Bundan dolayı hep sabit fikirliyim,kusura bakma. Senin gibi klasik İslam düşmanı da değilim, canıların düşmanı da değilim. Elinden gelse kendin gibi düşünmeyen, menfaatının olmadığı herkesin yok olmasını isteyecek kadar da maddiyatı ve kötüsün. Kalbin kötü, Allah ıslah etsin. Ne diyeyim
Engelliyorum, gereksizsin

• Beğen
Tepkiler: gmfaruk ve Awacs7n
Bağnaz senin gibisine denir, daha okuduğunu anlayamıyorsun.
Ben hep iyiden doğrudan haklıdan yanayım. Bundan dolayı hep sabit fikirliyim,kusura bakma. Senin gibi klasik İslam düşmanı da değilim, canıların düşmanı da değilim. Elinden gelse kendin gibi düşünmeyen, menfaatının olmadığı herkesin yok olmasını isteyecek kadar da maddiyatı ve kötüsün. Kalbin kötü, Allah ıslah etsin. Ne diyeyim
Engelliyorum, gereksizsin
Ben seninle bugüne kadar birebir samimi tek sohbet bile yapmadım, benimle ilgili bu kadar uzun uzun analiz yapacak kadar önemsemen çok ilginç, engellemene çok sevindim. hadi işine bak

benimle ilgili bu kadar uzun uzun analiz yapacak kadar önemsemen çok ilginç,
Sana bir bilgi vereyim. Genele yazdıklarından varmış bu çıkarıma. Ve, yazdıklarının okunması önemsendiğin anlamına gelmiyor. Kıps.

İskandinavya dolaylarından son yazışmalardaki üslup düzeyini gördüğümde hiçbirinize yakıştıramadım...
Din/İnanç/İtikat gibi çatışmaya çanak tutan, tuzaklarla dolu konulardan lütfen uzak durunuz..
Bisikletforum kullanım koşullarına uyum sağlamaya gayret ediniz, iyi forumlar...

Forumun eski karanlık günlerinde, benim de dahil olduğum moderatör ekibinin sıkça hatırlatmak zorunda kaldığı ilgili forum kuralı şöyle:

7- Topluluklar veya etnik köken hakkında tahrik edici ve küçük düşürücü yazılar yazılmamalıdır. Tehdit edici, hakaret ve küfür içeren, nefret dolu, siyasi ya da çok miktarda istenmeyen mesajlar gönderilmemelidir. Din, dil, ırk ayrımına yönelik yazılar gönderilmemeli, materyaller kullanılmamalı, insanları küçümser şekilde alaycı ve dalga geçici davranışlardan bu mecrada uzak durulmalıdır.

Vaktiyle forumun nefret objesi olma pahasına yapmaya çalıştığımız şey tam da bu gibi gerilimleri önlemek, forumu her düşünceden insanlara eşit mesafede tutmaktı. Aynı masa etrafında bir araya gelebilme imkanı olsa muhtemelen sıkı dostlar olabilecek kişilerin böyle birbirine ağır sözler söylediğini görmek üzüyor.

İçinde yaşadığımız ülkede ruh sağlığını korumak zaten zor iken, terapi niyetine sarıldığımız bisiklet forumunu da savaş meydanına çevirmesek mi acaba?

Dine olan öfkemi biraz belki edince forum üyesi arkadaşlar "bu normal değil, geçmişinde bastırılmış içine attığın bir şey vardır" diyorlar.

Ne içine atması her şey ortada, sebep sonuç ilişkisi ile bağlantılı ama siz görmek istemiyorsunuz.

(link)
Siyasal din ile zaten sıkıntımız büyük. İnandıkları ama okumadıkları için inandıkları şeyin ne olduğunu da kavrayamadıkları, geleneksel yolla edinilen din sahibi kendini şanslı hisseden-ya japonyada doğsak, kafir ölecektik- diye sesli sesli böbürlenen iflah olmaz kitle var. Onlarla mümkünse vakit kaybetmemek gerekiyor.

Yangın, her an her yerde çıkabilen bir felakettir. Sizi yazın sıcağında ormanda, kışın göbeğinde karlarla çepeçevre otelde yakalayabilir. Eğer iman ediyorsanız, gaybı bilemezsiniz ve bu sebeple de önleminizi almakla emrolundunuz. Kafir Japonya'daki binalar 9 şiddetindeki depreme dayanırken, adamlar resmen Kuranı kerim hükümlerini uygularken, adamlar kafir ama cehenneme gidecek diye sevinmek en basit tabiri ile safdillik olur. Adamlar buradaki hayatlarını cennete çevirmeye gayret ederken, adem oğluna yaradanın tek beklentisinin, yarattığı dünyada cenneti oluşturması iken, siyasal din ile bazı şeyleri kotardığını sanmak kolaycılıktır.

O ormanlarda sadece ağaçlar yok. Ki ağaçlar bile bize Tanrının Lütfu ve emaneti iken, orman ekosisiteminde binlerce çeşit onbinlerce canlı da yanıp gitti. Veballeri hepimizin boynunda. Ama aklını kullanan kavimler, rahat ederken, kullanmayanların durumu ortada.

Size değil ama.
mcanerg ve Ali ihsan gibi adamlardan hiç haz etmem.

Sana mı kaldı , tedaviye ihtiyaç duyup duymadığım. Haddini bil terbiyesiz

Daha geçen diyanet işleri başkanlığını bana veriyordun şimdi hiç haz etmem diyorsun. Neyse şeriatın kestiği parmak acımaz.

• Hahaha
Tepkiler: MUSA Ç.
Daha geçen diyanet işleri başkanlığını bana veriyordun şimdi hiç haz etmem diyorsun
Ali Erbaş' tan da fazla değil. :ssrtcbya:

Senden haz etmememin sebebi, "Sokak hayvanlarının öldürülmesini" savunman.(Neredeyse tek sebep bile derim) Benim için kıstas, kırmızı çizgi sokak canları.Ben onları kısırlaştırmak, sahiplendirmek, yaşatmak için çok çaba harcıyorum.

Din ile ilgili kısmında ise ben sana ancak iyi niyetimle dua edebilirim. Kızıyor muyum bazen kızıyorum. Yoksa Müslümanları eleştir, haklıysan birlikte acımadan eleştirelim.Zaten benim düşüncelerimi az çok görmüşsündür,dini sömürenlerden nefret ederim. Ama Müslümanlar üzerinden de her fırsatı değerlendirip dine öfkelenmek hiç hoş değil.

Ali Erbaş' tan da fazla değil. :ssrtcbya:

Senden haz etmememin sebebi, "Sokak hayvanlarının öldürülmesini" savunman.(Neredeyse tek sebep bile derim) Benim için kıstas, kırmızı çizgi sokak canları.Ben onları kısırlaştırmak, sahiplendirmek, yaşatmak için çok çaba harcıyorum.

Din ile ilgili kısmında ise ben sana ancak iyi niyetimle dua edebilirim. Kızıyor muyum bazen kızıyorum. Yoksa Müslümanları eleştir, haklıysan birlikte acımadan eleştirelim.Zaten benim düşüncelerimi az çok görmüşsündür,dini sömürenlerden nefret ederim. Ama Müslümanlar üzerinden de her fırsatı değerlendirip dine öfkelenmek hiç hoş değil.
Hamlet laf aramızda kalsın benim sorunum ne Müslümanlarla ne İslam'la ne şu bu hadis veya ayetle direk Allah'tan haz etmiyorum.

Sokakta hayvan olmasına en önce havyan severler karşı çıkmalı hayvanlar yaşamıyor sürünüyor birbirini parçalıyor kazaya sebep oluyor insanlara saldırıyor yeterli barınak olsa zaten dışarıya salmazlar bunca köpeğe barınakta bakabilmek imkansız

Sokakta hayvan olmasına en önce havyan severler karşı çıkmalı hayvanlar yaşamıyor sürünüyor birbirini parçalıyor kazaya sebep oluyor insanlara saldırıyor yeterli barınak olsa zaten dışarıya salmazlar bunca köpeğe barınakta bakabilmek imkansız
Sokakta hayvan olmasını isteyen vicdansızdır. Sokakta yaşayan canların neler çektiklerini göremiyorlarsa, pes.
Hayvanseverlerin bazıları bilinçsiz, sahiplendirme yapıyorum, yaparken kısırlaştırma yapın diyorum yalvarıyorum
Ama bir kere anne olsun demiyorlar mı, çıldırıyorum.Alıyorlar hayvancağızı petshoptan sıkılıp atıyorlar, kızmayayım mı?

Bu dünya hepimizin, yaşayanı da öldürmek bizim hakkımız değil. Onların sokaklarda ser sefil bir hayat yaşaması da onların değil insanların suçu. Kendi suçlarımızı onların canını alarak çözmek olmaz.

Türkiye tarihinde çatışma / savaş ortamı olmadan basiretsiz "Rütbelier" yüzünden iki askeri susuzluktan şehit oldu yedi tanesi hastanelik oldu. Bunuda yaşattılar. 🤬

Sokakta hayvan olmasını isteyen vicdansızdır. Sokakta yaşayan canların neler çektiklerini göremiyorlarsa, pes.
Hayvanseverlerin bazıları bilinçsiz, sahiplendirme yapıyorum, yaparken kısırlaştırma yapın diyorum yalvarıyorum
Ama bir kere anne olsun demiyorlar mı, çıldırıyorum.Alıyorlar hayvancağızı petshoptan sıkılıp atıyorlar, kızmayayım mı?

Bu dünya hepimizin, yaşayanı da öldürmek bizim hakkımız değil. Onların sokaklarda ser sefil bir hayat yaşaması da onların değil insanların suçu. Kendi suçlarımızı onların canını alarak çözmek olmaz.
peki sokaktaki hayvan sayısı kaç milyon olursa, kaç çocuk okuluna gitmek isterken köpeklerden kaçarken araba altında kalırsa veya köpekler tarafından parçalanırsa buna insanların müdahale etmesi gerektiği işin çığrından çıktığını kabul etmeliyiz?

bir bayram tatilinde trafik kazalarında onlarca kişi ölüyor medeni bir ülkMed bir yılda ölen insandan fazla hiçbir şey değişmiyor ülkede birkaç şehirde kuduz karantinası var biz bu duruma aşıla kısırlaştırır küpe tak bırak yasası çıktıktan sonra geldik.

bütün sorunlara sırtımızı dönüyoruz her gün bir felaket yaşanıyor ülkede ve bir daha yaşanmasın diye hiçbir önlem alınmıyor eğer yasa çıkarsa da uygulanamıyor.
Türkiye tarihinde çatışma / savaş ortamı olmadan basiretsiz "Rütbelier" yüzünden iki askeri susuzluktan şehit oldu yedi tanesi hastanelik oldu. Bunuda yaşattılar. 🤬
deminki yazımda ona da değinecektim konuyu dağıtmayım dedim, bilmem kaç yıllık Mete Han'ın ordusu diye övünüp şu sıcakta acemi erleri talimde öldürüyoruz ve bu daha önce de oldu hem zehirlenme hem de sıcaktan su kaybı sebebiyle bir çocuğun böbrekleri iflas etmiş ölmüştü.

peki sokaktaki hayvan sayısı kaç milyon olursa, kaç çocuk okuluna gitmek isterken köpeklerden kaçarken araba altında kalırsa veya köpekler tarafından parçalanırsa buna insanların müdahale etmesi gerektiği işin çığrından çıktığını kabul etmeliyiz?
Çıktı zaten. Ne merkezi otorite ne de yereller işini doğru düzgün yapıyor, bu da sorunu çığırından çıkarıyor haliyle.
Herkes bir işin ucundan tutarsa, kısırlaştırma ile inan çözülür.İstediğin kadar üzerlerine titre sokak hayvanları zaten çok yaşamıyor, çok şahit oldum.
Stklar çok önemli, bazıları kısırlaştırma konusunda aktif, yerel yönetimlere baskı yapıyorlar.Katılmak lazım.
Bizim milletimiz bence bu konuda modern ülkeler diye yere göre sığdırılamayan ülkelerden çok daha vicdani bir şekilde bu sorunu çözebilir. Ülkenin derdi tasası bitmiyor ki bir seferberlik başlatılsın

Aslanı kediye boğdururlar abi, o askerler var ki o rütbeliler, o ordu var.

İlahi dinler dahil tüm.dinlerin insan yapımı, beşeri uretimler olduğunu , dolayısıyla aciz, eksik, sıkıntılı varlıklar olarak değişken fikirlere, hislere , sahip çelişki ozneleri olarak, konuşulan konular zaten anlamsız iken , tartışma daha da anlamsız hale gelmiş.. Ama değer verdiğim insanlarin birbirine fikirsel olarak tekme tokat dalmasina şahit olmak beni şaşırttı.. Konular o kadar gereksiz ki..

İlahi dinler dahil tüm.dinlerin insan yapımı, beşeri uretimler olduğunu , dolayısıyla aciz, eksik, sıkıntılı varlıklar olarak değişken fikirlere, hislere , sahip çelişki ozneleri olarak, konuşulan konular zaten anlamsız iken , tartışma daha da anlamsız hale gelmiş.. Ama değer verdiğim insanlarin birbirine fikirsel olarak tekme tokat dalmasina şahit olmak beni şaşırttı.. Konular o kadar gereksiz ki..
Herkesin inançı kendine doğrudur. Kimse bu konuda zorlanamaz ve horlanamaz.
Ben müslümanım Allaha ve Kurana inanıyorum. Hadislere ve sünnet denilen şeylere inanmıyorum.
Zaten insanları islamdan soğutan birçok uydurma, sapık, mesnetsiz safsata, hadisler ile din tüçcarları
Bu konuda meraklı olanlar, Gürkan Engin in videolarına göz atabilir.
(link)

Son düzenleme:
Çıktı zaten. Ne merkezi otorite ne de yereller işini doğru düzgün yapıyor, bu da sorunu çığırından çıkarıyor haliyle.
Herkes bir işin ucundan tutarsa, kısırlaştırma ile inan çözülür.İstediğin kadar üzerlerine titre sokak hayvanları zaten çok yaşamıyor, çok şahit oldum.
Stklar çok önemli, bazıları kısırlaştırma konusunda aktif, yerel yönetimlere baskı yapıyorlar.Katılmak lazım.
Bizim milletimiz bence bu konuda modern ülkeler diye yere göre sığdırılamayan ülkelerden çok daha vicdani bir şekilde bu sorunu çözebilir. Ülkenin derdi tasası bitmiyor ki bir seferberlik başlatılsın

Aslanı kediye boğdururlar abi, o askerler var ki o rütbeliler, o ordu var.
uygulanmamasının sebebi toplumun bir kesiminden gelecek olan tepkiden siyasilerin çekinmesi yoksa ne kadar meşakkatli olursa olsun bunca zaman sonra köpek popülasyonu en azından şehirlerde bitirilirdi.

Cumhuriyet gazetesi katliam yasası diye manşet atıyor Nevşin köpeklere çamaşır suyu enjekte edecekler diyor köpekten nasıl korunmalı ne yapmalı diye köpek eğitmeni çıkarıyor kadın yayına.

kadın mültecilere bile sempati ile yaklaşıyor zombi istilası olsa onların bile yaşam hakkını insanlardan daha fazla savunur

Bir nefes almalıyım...

Herkesin inançı kendine doğrudur. Kimse bu konuda zorlanamaz ve horlanamaz.
Ben müslümanım Allaha ve Kurana inanıyorum. Hadislere ve sünnet denilen şeylere inanmıyorum.
Zaten insanları islamdan soğutan birçok uydurma, sapık, mesnetsiz safsata, hadisler ile din tüçcarları
Bu konuda meraklı olanlar, Gürkan Engin in videolarına göz atabilir.
(link)
Din yorumları zaten şuan siyasilerin nasıl işine geliyorsa öyle yapılıyor.

Burda inancı olan kişi oturup sorgulamalı. Ben bunu neden yapıyorum? Amacım ne? Yoruma açık bir şey din körü körüne inanmak aptallıktır. Allah var mı onu bile sorgulamalı inanan kişi.

Geri