Scudo Sports

Şu an içinizden ne geçiyorsa yazın

bunun dere, çay veya nehir versiyonunu da ben istiyorum. geçen sene yürüyüş yaptığımız bölgede akan bir dere içine masa kurmuşlar okey oynuyorlar. Bir tane rakı açmışlar suyu da akan dereye bardağı daldırma usulü yapıp yayılıyorlardı biz de deli gibi zirve yapacağız diye haldır huldur yürüyorduk. İçimde heves olarak kaldı. Sıcak mevsimlerde azalan su seviyesi, ormana giriş yasağı vs derken hayal olarak kaldı.

Arada bunlar benim de önüme çıkıyor son izlediğim bir kaç gravel yarışında büyük çoğunluk sırtına waterbag takıp kullanıyordu. Aynı sizdeki örnekteki gibi daha file yapısındaydı. Çanta temas yüzeyinden dolayı genelde terleme ile sonuçlanıyor. Bizim trekking grubundaki koşanlarda benzeri tipte bir yelek gördüm onlarda 2 tane öne suluk koyup cüzdan telefon vs koyuyor onlardakinde de waterbag için yer yok. Hatta kullandıkları suluklar da böyle tpu diye geçen malzemeden su yokken büzüşüp cep boyutuna geliyor. Hatta bir tanesinde de doğrudan formasının üzerinde cep gördüm oraya koyuyorlardı su torbasını (waterbag)
(link)

Bu modelde su güneş gördükçe ısınır diye düşünüyorum, tül, file mesh tarzında bir yapı var.

Çantaya göre rahat olacaktır ama ne kadar? Uzun yaz sürüşlerinde yada bisiklet turlarında mantıklı olacağını düşünüyorum.

yalıtım kılıfları var daha geç ısınıyor su

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Scudo
Lgs'de 719 tane full çıkaran varmış. Eğitim mi çok kaliteli, sorular mı sızdı! :snzdglsn:
1996 da Isparta Fen Lisesine Türkiye 789'uncusu olarak girmiştim. Orantısızlığa bak. Şimdi olaymış ben de tulum çıkarmalıymışım. :ssrtcbya:

genel kullanım ismi camelbak selpak uhu gibi marka isminden geliyor, bunların avantajı ucunu ağzına uzatıp sürekli yudumlayabilmen, amerikan ordusunun standart her askerinde var ben de askerdeyken Isparta dağ komando kantininden almıştım, kısa turlar için gereksiz ama uzun tur için çok iyi olur, sürekli içersin bisiklete koy al derdi de yok.
Lgs'de 719 tane full çıkaran varmış. Eğitim mi çok kaliteli, sorular mı sızdı! :snzdglsn:
1996 da Isparta Fen Lisesine Türkiye 789'uncusu olarak girmiştim. Orantısızlığa bak. Şimdi olaymış ben de tulum çıkarmalıymışım. :ssrtcbya:
Ben de 1996da gaziantep fen lisesine girmiştim, ben ortaokul giriş sınavında galatasaray lisesi dahil tüm okulları kazanıyordum ama fullemekten çok uzaktı netim, yanlış hatırlamıyorsam 80-85net felandı.

• Beğen
Ben de 1996da gaziantep fen lisesine girmiştim, ben ortaokul giriş sınavında galatasaray lisesi dahil tüm okulları kazanıyordum ama fullemekten çok uzaktı netim, yanlış hatırlamıyorsam 80-85net felandı

Doğru hatırlıyorsun. Hepi topu 26 fen lisesi vardı. Bir fen lisesi o zamanlar 96 kontenjan veriyordu.Fulleyen felan da yoktu diye hatırlıyorum.719 tane fulleyen birinci, hakkıyla bile olsa bu sefer de o sınavın kalitesi tartışılır.

• Beğen
Tepkiler: mcanerg
bunun dere, çay veya nehir versiyonunu da ben istiyorum. geçen sene yürüyüş yaptığımız bölgede akan bir dere içine masa kurmuşlar okey oynuyorlar. Bir tane rakı açmışlar suyu da akan dereye bardağı daldırma usulü yapıp yayılıyorlardı biz de deli gibi zirve yapacağız diye haldır huldur yürüyorduk. İçimde heves olarak kaldı. Sıcak mevsimlerde azalan su seviyesi, ormana giriş yasağı vs derken hayal olarak kaldı.

Arada bunlar benim de önüme çıkıyor son izlediğim bir kaç gravel yarışında büyük çoğunluk sırtına waterbag takıp kullanıyordu. Aynı sizdeki örnekteki gibi daha file yapısındaydı. Çanta temas yüzeyinden dolayı genelde terleme ile sonuçlanıyor. Bizim trekking grubundaki koşanlarda benzeri tipte bir yelek gördüm onlarda 2 tane öne suluk koyup cüzdan telefon vs koyuyor onlardakinde de waterbag için yer yok. Hatta kullandıkları suluklar da böyle tpu diye geçen malzemeden su yokken büzüşüp cep boyutuna geliyor. Hatta bir tanesinde de doğrudan formasının üzerinde cep gördüm oraya koyuyorlardı su torbasını (waterbag)
(link)

Bu modelde su güneş gördükçe ısınır diye düşünüyorum, tül, file mesh tarzında bir yapı var.

Çantaya göre rahat olacaktır ama ne kadar? Uzun yaz sürüşlerinde yada bisiklet turlarında mantıklı olacağını düşünüyorum.
Bana bu ekipmanı amatör triatloncular yaygınlaştırdı gibi geliyor. Onların taktığını gören bazı gravel ve dağ bisikletçileri, yarışlarda değil ama uzun parkurlarda kullanmaya başladı. Bazıları içine buzlu su koyarak daha uzun süre soğuk kalmasını ve sırtı terletmesini önlüyorlar galiba. Sıcak havada, ne yaparsan yap, temas eden her şey teri dışarı atmadıkça daha kötü yapıyor. Günlük 100-200 km arası süren uzun turcuların ise kullandığını görmedim. Onlar büyük su matarası tercih ediyorlar.

Bu yıl dechatlon sırt çantasıyla sürmeye başladım çok büyük rahatlıkmış. Su torbası için yalıtım çantası aldım yanına bir soğutucu jel atıyorum 4-5 saat buz gibi su içiyorum. Tabi bizim sürüşler performans sürüşü olmadığı için ağırlık çok dert değil. 328659 dosyayı görüntüle
Aynı çantayı bende okula gidip gelirken kullanıyorum, gerçekten normal sırt çantasına göre inanılmaz derecede rahat. Su çantasını da bir iki sürüşümde kullandım, içindeki su ekstra yalıtım çantası ve jel olmadan da görece serin tutuyor 2-3 saatlik turda.

bunun dere, çay veya nehir versiyonunu da ben istiyorum. geçen sene yürüyüş yaptığımız bölgede akan bir dere içine masa kurmuşlar okey oynuyorlar. Bir tane rakı açmışlar suyu da akan dereye bardağı daldırma usulü yapıp yayılıyorlardı biz de deli gibi zirve yapacağız diye haldır huldur yürüyorduk.
Bizim sahildeki insanın bacaklarını ısıran gümüşler aklıma gelince bu fikrimden vazgeçtim. Ama denizin hemen kenarına masa kurma olabilir bak. Dönüşümlü olarak kovayla denizden su alınıp masadaki dostlar serinletilir. Hurda araba tekerini beton doldurarak şemsiye ayağına çevirmeye bakayım yutubdan. Gölgelik olmazsa, bira güneş ışığı altında hemen ısınır. Gölgelik şart 🍻

Ünsal ünlü gazeteciliğinin ilk yıllarında Ankara'nın tekin olmayan semtlerinden birine haber yapmaya gitmiş, aracını ara bir sokağa park etmiş inmesiyle beraber yanında bir çocuk belirmiş "abi ne kadar kalacaksın?" diye sormuş. "bomboş sokak dükkan önü falan değil ne olacak ki?"demiş çocuk "vallahi bilmem abi bir kibrite bakar" demiş.

balkonda oturuyorum yarım saatte biri "abi arabayı buraya park edebilir miyiz?" diye soruyor sanki sokak bana ait veya değnekçiyim gibi. Park yapılmaz tabelası yoksagaraj girişi değilse edersin.

sistem insanı sokağa çıkıp araçları park ettirip para toplamaya gıcıklandırıyor sanki.

• Beğen
Açılımdan önce:

sehit-tegmenin-evinden-kandille-is-tutan-chpye-mesaj-siz-demlenirken-biz-sehit-verdik-2h170366...png

Açılımdan sonra:

Erdoğan: "AK Parti, MHP, DEM biz en azından üçlü olarak bu yolda beraber yürümeye karar verdik. TBMM'de bir komisyon kuracak, sürecin yasal ihtiyaçlarını Meclis çatısı altında konuşmaya başlayacağız."

(link) bunların getir-götürünü yapar...

Görünce "Türkiye'ye de artık minivélo giriş yapmış" dedim de bu gerçekten katlanır minivélo olmuş. 😄
...
Yinede bilindik katlanırlardan daha dengelidir diye düşünüyorum. 😌
Abi daha dengeli, hatta katlanır olduğunu hissettirmiyor desem yeridir. Dahon bildiğim kadarıyla bunlardan çok az getirdi, bir de mini modeli vardı. Ama çok makul bir aletmiş, hafif, 11 kg, her yere sığıyor her yerden geçiyor. Daha çok şehir içi kullanıma aldım. Tatilde de nasipse günlük 30-40 kmlik rotalar yapacağız.

Buna drop bar önü de 2x yapmak gibi bir projemiz var, ama karar veremedik düşük malşyet için 2x8 yapıp devam mı, 8'li essa 11-45 ruble mi yoksa bir çılgınlık yapıp komple 105 set çakıp geçsek mi. Katlanır bisiklet modifiyesi başlığında bir tern'ümü paylaşmıştım, buna da öyle bir şey yaparsam sanırım mutlu olacağım.

Bi de 1.10 lastikler, sele borusunu gidonu karbon üfff, Allah'ım aklıma mukayet ol

Lgs tarihi rekorla açıklandı. 729 kişi tulum çıkarmış maşallah. Diyarbakır'da bir okulda 50nin üzerinde tam puan alan var. Maşallah maşallah. Bu çocuklar iyi liselere gidecek inşallah. Oradaki öğretmenler devşirme değilse, bu bebelere iyi dersler verir umarım.

Benim yeğen de bu sene girdi, ucundan da olsa bizim ailede de LGS haberleri takip edilmesine sebep oldu. Benim diyeceğim, bu haberler doğru mu? Ben İstanbulda tek bir sınıftan 11 birinci çıkmış gibi bir hikaye de duydum.

Google'da aratınca Bilfen ve Bahçeşehir kolejleri ön plana çıkıyor. Bilfenden 49, bahçeşehirden de 72 birinci varmış. Bunların haricinde teyit edilmiş kümelenme yok sanırım.

Ben bunu biraz da kolejlerin dersane mantığına bağlıyorum. Okullar belli bir yerden sonra dersaneye dönüşüyor ve eğitim tamamen sınav hazırlığına dönüşüyor. Sınav sorularını da iyi derecede kestirip soru banklarını ona göre hazırlamışlardır diye düşünüyorum.. (iyi niyetimle böyle düşünüyorum)

Bizim bir arkadaşın kızı bu mantıkla çalışan bir okula gitti ve anne baba aşırı memnun. Çocukta sosyal zeka sıfır ama kim takar, herkes sonuç odaklı bakıyor eğitime.

Hacı, seviyon böyle şeyleri. Hacı kafilesinden aldığın bir de çantan vardı değil mi? Onsuz da olamıyordun
328664 dosyayı görüntüle
Artık kadro çantası kullanıyorum. 😌
Abi daha dengeli, hatta katlanır olduğunu hissettirmiyor desem yeridir. Dahon bildiğim kadarıyla bunlardan çok az getirdi, bir de mini modeli vardı. Ama çok makul bir aletmiş, hafif, 11 kg, her yere sığıyor her yerden geçiyor. Daha çok şehir içi kullanıma aldım. Tatilde de nasipse günlük 30-40 kmlik rotalar yapacağız.

Buna drop bar önü de 2x yapmak gibi bir projemiz var, ama karar veremedik düşük malşyet için 2x8 yapıp devam mı, 8'li essa 11-45 ruble mi yoksa bir çılgınlık yapıp komple 105 set çakıp geçsek mi. Katlanır bisiklet modifiyesi başlığında bir tern'ümü paylaşmıştım, buna da öyle bir şey yaparsam sanırım mutlu olacağım.

Bi de 1.10 lastikler, sele borusunu gidonu karbon üfff, Allah'ım aklıma mukayet ol
Sabah 40 km bir yere gittim. Çocukları göreceğim saate ve yere yetişmek için son km'lerde inişide denk getirmişim, hamster gibi pedal çeviriyorum. Sonra o yolu 35 km olarak geri geldim. 😅
Screenshot_20250712_203511_Strava.jpgScreenshot_20250712_203548_Strava.jpg
Zaten yol dümeni taktırmıştım. Zaten aynakol 52, dün rubleyide 11-30 yaptırtmıştım. 20", 1,75 Decathlon şehir tekerleri var. Tekerler düz, resmen uçuyorum, arabalarla bir gidiyorum.
Derken mağazanın önünde döner kavşağa bir girdim, mübarek Akira edasıyla bir dönüşüm var herkes bana bakıyor. 😆
İnişe geçmeden evden çıkan bir gargamelli görmüştüm. Mağazaya dönünce yanıma gelip "çok hızlı gidiyordun, nasıl döndün öyle" diyor. 🤣 Bende "bisiklet yere yakın ya, o yüzden. Yoksa benlik bir şey yok" dedim. 😆

Son düzenleme:
Doğru hatırlıyorsun. Hepi topu 26 fen lisesi vardı. Bir fen lisesi o zamanlar 96 kontenjan veriyordu.Fulleyen felan da yoktu diye hatırlıyorum.719 tane fulleyen birinci, hakkıyla bile olsa bu sefer de o sınavın kalitesi tartışılır.
1990 yılı. 7 devlet, 4 özel fen lisesi vardı. Fen lisesi çok şey kattı çok şey götürdü. Son sene orta öğretim başarı puanı sebebiyle ayrılmak zorunda kaldım. Mezunu olamadık.

1977 ila 1986 arası muğla merkezde yaşadık. O zamanlar saatlerce sokakta sekibaşı caddesinde top oynardık. Maçlarımız caddenin sonundaki fırına ait dodge kamyonetin saat 1630 gibi bakkallara ekmek dağıtmak için geçişi ile 50 sn kadar bölünürdü. Sokak boyunca sadece 3 (yazıyla üç) adet otomobil vardı.

Eğer şimdiki otomobil çılgınlığını ön görebilen bir ailem olsaydı, kesinlikle oto tamircisi olurdum.

Yıllarım okumak adı altında heba olmamış olurdu. Zaten beyaz yakalıların son 15 yılını yuutuptan takip ederseniz, plazadan istifa edip, üretime bir ucundan giriştiğini görüyoruz.

Kızının Lgs sonucu kötü gelen arkadaşım ile dün akşam dertleştik. Kızı iyi kötü ben de tanıyorum. Meslek lisesine vereceğim dedi. Aşçılık gibi bir mesleği olsun dedi. Evet kızın merakı o yönde. Umarım annesi, kızım üniversite okuyacak diye diretmez.

Hayat masa başı iş demek değil.

Gördüğüm en dengesiz bisiklet buildi olabilir ve bunu sizinle de paylaşmak istiyorum. Kadro Ümit Motion, maşası Fox34 falan filan. Sırf maşa şuan bisikletin orijinal halinden ~8.000₺ daha pahalı. Bisikletin sahibi buralardaysa konuşup tanışmak isterim. Erzincan Kemaliye'de gördüm.
IMG_20250712_123022.jpg

Gördüğüm en dengesiz bisiklet buildi olabilir ve bunu sizinle de paylaşmak istiyorum. Kadro Ümit Motion, maşası Fox34 falan filan. Sırf maşa şuan bisikletin orijinal halinden ~8.000₺ daha pahalı. Bisikletin sahibi buralardaysa konuşup tanışmak isterim. Erzincan Kemaliye'de gördüm.
328696 dosyayı görüntüle
selenin baya bir yukarıda olması gösteriyor ki kendine göre kadro bulamamış ve eldeki paranın büyük çoğunu da maşaya verdiği için bu şekilde takılıyor olabilir. Şuan kendi dağ bisikletimi satıyorum bir süredir ilanda ve en çok gelen soru kadronun tek satılık olmasıyla ilgili. Önceden 150€ sınır bir derece indirimde kadro getirmeye imkan tanıyordu ki vaktiyle bende öyle aldım.

4:45te shimano entegre çalıştığı firmalardan gösterdiği batarya bölümündeki Vestel bizim Vestel mi? Ayrıca gerek bu Eurobike 2025 olsun gerekse Taipei2025 olsun çok güzel fuarlardı (videolardan gördüğüm)

Dosyalar

• batarya vestel.jpg
    batarya vestel.jpg
    87,4 KB · Okunma: 5
  • İnanılmaz
Tepkiler: Kerem Atalar
4:45te shimano entegre çalıştığı firmalardan gösterdiği batarya bölümündeki Vestel bizim Vestel mi? Ayrıca gerek bu Eurobike 2025 olsun gerekse Taipei2025 olsun çok güzel fuarlardı (videolardan gördüğüm)

Google'a sorsak çıkar ama ben ezbere yazayım. Vestel daha TOGG'dan önce batarya işine başlamıştı. Hatta hidrojen gibi alternatif kaynaklar üzerine de ufak çaplı araştırma ve yatırımları var diye biliyorum. Zaten Zorlu holdingin belki de en büyük yatırımı enerji sektöründe.

Şahsi bir not, yatırım portföyümde vestel ve zorlu enerji hissleri de var, düştüğü için almıştım sonra %60 daha da düştü. Satamıyourm da, öylesine boş boş duruyor. (portföyümün küçük olduğunu da hemen ilave edeyim, millet araba parası basıp manipülasyonla 5 araba parası geri aldı)

Geri