Scudo Sports

Şu an içinizden ne geçiyorsa yazın

Asıl siz arabanızda inin de gürültü, kirlilik ve stres azalsın. Sabahtan beri evin önüne park eden günübirlikçiler yüzünden "gel, gel, gel" sesi kulağımda çınlıyor. A4'e basıp bahçe duvarına asasım var. Vali bisiklete binmeyin trafik var diyor, bisiklete binin ki trafik olmasın.

Scudo
"Happiness only real when shared."

Şu anda ülke olarak içimizden birileri geçiyor.

• Beğen
Tepkiler: -Deniz-
Kadroyu profesyonel biri tarafından Bumblebee sarısına boyatayım dedim fiyat aldım. İki sene önce bisikleti aldığım fiyat kadar fiyat verdi şok oldum 😅18 bin çok değil mi ya?

Kadroyu profesyonel biri tarafından Bumblebee sarısına boyatayım dedim fiyat aldım. İki sene önce bisikleti aldığım fiyat kadar fiyat verdi şok oldum 😅18 bin çok değil mi ya?
2x10 sistemli, sıfır lastikli yol bisikletimi çok daha ucuza satıyorum. Kıyasla işte.

Yüksek enflasyonun sonuçlarından biri de bir mal veya hizmete istenen fiyat veya ücretin, çok geniş bir aralıkta dengesiz yayılmasıdır. Tutarsızlık yaratır. Birisi 18000 ister, biri 10000 biri 25000 ister. Tüketicinin fiyat algısını bozar.
Geçenlerde televizyonda bir iktisatçı,"Pazarda kendimi hiç bu kadar savunmasız hissetmedim, şu bardağa 20 lira isteselerdi 70 lira isteselerde veririm,çünkü hangisi normal artık algılayamıyorum" demişti

Yüksek enflasyonun sonuçlarından biri de bir mal veya hizmete istenen fiyat veya ücretin, çok geniş bir aralıkta dengesiz yayılmasıdır. Tutarsızlık yaratır. Birisi 18000 ister, biri 10000 biri 25000 ister. Tüketicinin fiyat algısını bozar.
Geçenlerde televizyonda bir iktisatçı,"Pazarda kendimi hiç bu kadar savunmasız hissetmedim, şu bardağa 20 lira isteselerdi 70 lira isteselerde veririm,çünkü hangisi normal artık algılayamıyorum" demişti
Bunun örneğini en çok yemekte görüyorum ben. Özellikle esnaf lokantaları iyice abarttı işi. İş yerimin altında bir yer var 150 liraya 3 çeşit yemek veriyor. Sahibi ile kavgalı olduğumuz için hiç yemem oradan. Başka yere bakıyorsun 300 lira istiyor. Biraz daha gezinip aranırsan 600-700-800 bu gitgide artıyor. Ve hepsi esnaf lokantası. Bu nerenin esnafı diye sorasım geliyor bazen. Aynı mahallede fiyat farkına bak.

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve mcanerg

Bunun örneğini en çok yemekte görüyorum ben. Özellikle esnaf lokantaları iyice abarttı işi. İş yerimin altında bir yer var 150 liraya 3 çeşit yemek veriyor. Sahibi ile kavgalı olduğumuz için hiç yemem oradan. Başka yere bakıyorsun 300 lira istiyor. Biraz daha gezinip aranırsan 600-700-800 bu gitgide artıyor. Ve hepsi esnaf lokantası. Bu nerenin esnafı diye sorasım geliyor bazen. Aynı mahallede fiyat farkına bak.
Sahibi ile kavgalı olduğun esnaf lokantası ile barış bence ne biliyim bir gül al bir lokum götür öbür türlü günlük 600-700 liralık yerlerde hergün yemek herkesin harcı değil:D

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve -Deniz-
Datça'da bir esnaf lokantası vardı. Kasabadaki makul fiyatlı tek lokanta. Geçen sene etli yemekler 80, bakliyat/sebze yemekleri/kızartmalar/çorbalar 50, pilav/makarna 20 idi. Gel gör ki, Sarp Levendoğlu isimli, ebatça büyük olmak dışında hiç bir özelliği olmayan kişi sözümona dizi oyuncusu, Datça'da yaşamaya başladığı ve burada yaşamanın ne kadar ucuz olduğu ile ilgili demeçler verirken, bu lokantanın ismini zikretmiş ve bu sene lokantanın fiyatları direkt 2 katı. Herif çalışmadan yaşayacak paraya sahip, Jeep marka ciple geziyor, müstakil evde yaşıyor, ucuz yerleri övüp fiyat yükseltmelerine sebep oluyor. Nasıl bi mallık anlamadım.

Söylenen rakamı ikiye bölüyorum halâ çok geliyorsa almıyorum.
Ayakkabı tamircisinde otururken. Tamircinin tanıdığı biri geldi. Ayakkabı bağı sordu
- Doksanlık var ellilik var. Dedi
- Doksanlık ver. Dedi 100 TL uzattı
- Bozuk yok mu ? 15 TL. Dedi
Meğer 90 cm, 50 cm uzunluktan bahsediyormuş. Baya güldük ağlanacak halimize

Asıl siz arabanızda inin de gürültü, kirlilik ve stres azalsın. Sabahtan beri evin önüne park eden günübirlikçiler yüzünden "gel, gel, gel" sesi kulağımda çınlıyor. A4'e basıp bahçe duvarına asasım var. Vali bisiklete binmeyin trafik var diyor, bisiklete binin ki trafik olmasın.

yııııl 1995. yer ODTÜ. bisiklete biniyorum. makine!!! mühendisliğinde okuyan bir arkadaş bana " artık otomobile terfi et ne bu bisikletlisin hale" diyerek, motorlu taşıtları kutsayan güruh adına bana seslenmişti. şimdi Sayın Vali'nin açıklamasını incelediğimde, bisiklet kadar basit ve kıvrak bir makinenin trafiği nasıl allak bullak edebileceğini düşünüyorum bir zamandır.

4 tekerlekli motorlu taşıtların, trafiği, park etmesi, bakımı, çevreye verdikleri bariz zararlardan sonra, bu kadar sevilip sayılmasının bir sebebi olmalı?

bisiklet seçiminde daha çok alternatifim olacaktı. Şuan 41 40 kadroya bakıyorum. Diğer türlü 46 dan başlayacaktı. Uzun olmaktan kastım 1.90 2m şeklinde değil
yokuşlarda iyi sprint atarsın avantaja dönüştür.

• Beğen
Tepkiler: ocetinkaya
Balkonda sivrisinekler tarafından delik deşik edilmeden oturabilmem için bir yol bilen kişi var mıdır acaba?

- Ultraviyole lambalı sinek öldürücü var, yanımda duruyor, diğer bütün uçan böcekler mangal oluyor, ama sivrilerin çok azı tenezzül ediyor.
- Üstüme sinek kovucu ürün sürmek istemiyorum.
- Sinek kovucu tütsüler işe yaramıyor. 10 sineği 9 yapıyor.
Bugün önüme gelince aklıma sen geldin, sana da böyle bir şey lazım. Hava savunma sistemi gibi havada imha ediyor.

(link)

Dün bisiklete çıkıp güzelce turladım sıcağa kalmadan eve dönüyordum ki yolda bir evden "gel su verelim" diye seslendiler. Eve gelmeden önce dağ suyunun aktığı bir çeşmeden içtiğimi ilettim bu sefer "bir bisiklet var biz de ederi nedir bilir misin?" diye ilettiler eve girişte aracın plakasını görünce gurbetçi aile olduğunu gördüm ve bisikletin iyi bir şey olabileceğini düşündüm ama OPEN olacağını düşünmemiştim. Sağ olsun abiyle tanışta olduk çok mütevazi, nazik ve kibar bir aile çıktılar. İlla kahvaltı için kalmamı istediler ama bu hafta Denizli'de +40 üzerinde seyreden sıcaklar başladı, haliyle haftaya diye sözleştik. Evden ayrıldıktan sonra bir tane tepeden akan su vardı güzelce kafamı soktum kaskı falan ısladım ve dönüş yoluna geçtim. Gittiğim rotanın tamamı çıkışlar ve inişler üzerine en düz yerde %1-2 eğim vardı. O kafayı ıslayıp bisiklete çıkmanın cezasını eve gelip akşam yemeğini yediğimde anladım. Alın bölgesinden yediğim soğukla farkında olmasam da iyice üşütmüşüm. Yemekte iyice tetikledi yediklerimin büyük çoğunluğunu çıkarınca kendime geldim. 9'da bir yatmışım sabah 9du uyandığımda. Hem abimiz ile tanış olurken geçirdiğim zamanla hafif öğle saatlerinde güneşe kalmam hem de alından soğuk yemem ile sonuçlandı. Önümüzdeki hafta boyunca bir daha güneş batmadan tura çıkmam.

Bisiklete gelince, abimiz bisikleti Almanya'daki 3000€ borcuna karşılık almış. Tabi bisiklet işinden bir haber olunca biraz dezavantajlı duruma düşmüş. Bir kaç kişiye sordum bisiklet bikediscount fiyatı şuan 2690€ üstelik satıştaki bisiklet XL tahminimce daha çok alıcısı olacaktır. Abimizin bisiklet ise tahminimce 48-50 kadro bir şey. Üzerinde GP5000TL lastikler var 28 veya 30c Bisiklet üzerinde gözüme en iyi gelen şeylerde 1 tanesi (link) bir diğeri de 3T marka karbon gidon.
(link)

Dosyalar

• WhatsApp Image 2025-07-07 at 13.22.28.jpeg
    WhatsApp Image 2025-07-07 at 13.22.28.jpeg
    125,3 KB · Okunma: 17
  • WhatsApp Image 2025-07-07 at 13.19.55 (1).jpeg
    WhatsApp Image 2025-07-07 at 13.19.55 (1).jpeg
    133 KB · Okunma: 17
  • WhatsApp Image 2025-07-07 at 13.19.55.jpeg
    WhatsApp Image 2025-07-07 at 13.19.55.jpeg
    170,2 KB · Okunma: 14
  • WhatsApp Image 2025-07-07 at 13.19.53 (1).jpeg
    WhatsApp Image 2025-07-07 at 13.19.53 (1).jpeg
    82,9 KB · Okunma: 12
  • WhatsApp Image 2025-07-07 at 13.19.52.jpeg
    WhatsApp Image 2025-07-07 at 13.19.52.jpeg
    91,2 KB · Okunma: 17
sağlık ocağında kan vereceğim önümdeki 5 yaşındaki çocuk binayı yıktı çığlıkları ile, hani YouTube'da bir video var ya "damar benim kan benim vermiyorum" aynı durum. İş bitti dışarı çıktı hâlâ avaz avaz bağırıyor "neden ağlıyorsun bitti eve gidiyorsKa işte" dedim Matrix'te bir kırılma mı oldu nedir çocuğun frekans bozuldu kahkaha atmaya başladı sonra anında yeniden ağlamaya başladı.

sağlık ocağında kan vereceğim önümdeki 5 yaşındaki çocuk binayı yıktı çığlıkları ile, hani YouTube'da bir video var ya "damar benim kan benim vermiyorum" aynı durum. İş bitti dışarı çıktı hâlâ avaz avaz bağırıyor "neden ağlıyorsun bitti eve gidiyorsKa işte" dedim Matrix'te bir kırılma mı oldu nedir çocuğun frekans bozuldu kahkaha atmaya başladı sonra anında yeniden ağlamaya başladı.
bunun büyüdüğü nesili ve geleceği görmek istemiyorum kan gövdeyi götürecektir. Bu küçük velet kim bilir verdiği kanım intikamını bile almaya çalışabilir:D

Geri