Scudo Sports

Şu an içinizden ne geçiyorsa yazın

Sen bu sınıftan değilsin. Raad ol.
Düşmez kalkmaz bir Allah, Bro. Her şey insan için, bir kıvılcım yeter.

Onu boşver de sen neredesin. :snzdglsn:
Sahte hesap açıp, konu açamıyorum diye forumda dolanasım var. Ancak o zaman geleceksin foruma.:ssrtcbya:

Scudo
Cumhuriyetin en büyük kazanımı sınıflararası geçişkenlikti. Kurucu ayarlar bunu sağlıyordu, pek çok şey gibi son 20 yılda bunu da kaybettik. Artık yoksulsan iyi bir eğitim alma şansın da, okusan düzgün bir iş bulma şansın da yok, ya torpillisin ya hiç bir şey. Fakirsen de borç-yetersiz gelir-daha fazla borç sarmalından da çıkamıyorsun. Bütün bunların sonucunda mutsuz, güçsüz, beklentisiz, boş vermiş bir toplum oluştu. Kamuya açık alanlarda kurallara uyulmamasının trafiğin bu kuralsız haline de bu açıdan bakmak lazım. adam vazgeçmiş her şeyden, ,işte patronundan binbir azar işitmiş biz gidip videoyu sesli açma rahatsız oluyoruz metroda diyoruz. Özetle bu umutsuz fakirlik ortadan kalkmadan sorunlarımız düzelmeyecek, onun ilk şartı da belli ;)
hocam sınıflar arası geçişkenlik bizde çok daha eski bi gelenek bunu avrupalı seyyahlar da yazar. bizim toplumsal alışkanlıklarımız vs çok daha farklı. avrupayla birebir aynı tarih yazımı bize gelmiyor. bizde osmanlıdan beri gelenek devletin kimseyi aç açıkta bırakmamasıydı en basitinden evsiz-dilenci sayısına 18.yy londrada vs bakılabilir. bizde devletin hardcore kapitalisme geçmeme sebebi de buydu. devlet son 20 yıl da değil son 8-9 senede bunun içinden geçti.

hocam sınıflar arası geçişkenlik bizde çok daha eski bi gelenek bunu avrupalı seyyahlar da yazar. bizim toplumsal alışkanlıklarımız vs çok daha farklı. avrupayla birebir aynı tarih yazımı bize gelmiyor. bizde osmanlıdan beri gelenek devletin kimseyi aç açıkta bırakmamasıydı en basitinden evsiz-dilenci sayısına 18.yy londrada vs bakılabilir. bizde devletin hardcore kapitalisme geçmeme sebebi de buydu. devlet son 20 yıl da değil son 8-9 senede bunun içinden geçti.
Katılmıyorum erzurumda doğup enderunda eğitim alıp vezir olabilir miydin? Süleyman demirel ısparta'da çobanken başbakan oldu ama bu Cumhuriyetin kazanımı tamamen. Sen osmanlıda bir Türk olarak savaştan savaşa koşardın gayrimüslimler gibi zanaat bile öğrenmen zordu. eğer okumadıysan suyu arayan adamı okumanı öneririm.

• Beğen
Tepkiler: -Deniz-
Katılmıyorum erzurumda doğup enderunda eğitim alıp vezir olabilir miydin? Süleyman demirel ısparta'da çobanken başbakan oldu ama bu Cumhuriyetin kazanımı tamamen. Sen osmanlıda bir Türk olarak savaştan savaşa koşardın gayrimüslimler gibi zanaat bile öğrenmen zordu. eğer okumadıysan suyu arayan adamı okumanı öneririm.
bu savaştan savaşa koşma anlatısı 1830 lardan sonra zorunlu askerlikle gelen bişey. askerliğin sadece türklere verilmesi de aslında önemli bişey. eskiden türk yoktu cumhuriyet geldi türklük değer kazandı anlatısı yanlış.
malatyanın bi kazası olan arapgirden çıkan paşaların listesi aşağıda. sınıfsal geçirgenlik bizde çok yüksekti.aslında bizde sınıf yoktu. seyyahlar bile aynısını yazmasa ben de şüpheyle bakardım.
(link)

bu savaştan savaşa koşma anlatısı 1830 lardan sonra zorunlu askerlikle gelen bişey. askerliğin sadece türklere verilmesi de aslında önemli bişey. eskiden türk yoktu cumhuriyet geldi türklük değer kazandı anlatısı yanlış.
malatyanın bi kazası olan arapgirden çıkan paşaların listesi aşağıda. sınıfsal geçirgenlik bizde çok yüksekti.aslında bizde sınıf yoktu. seyyahlar bile aynısını yazmasa ben de şüpheyle bakardım.
(link)
Bunlar da hep paşalar ağaların oğlu neyse hocam çok konuyu uzatmayalım, cumhuriyetin kazanımları ile ilgili tam izah ettiğimi düşünüyorum tabi katılmak zorunda değilsin. Losttan bir alıntıyla final yapayım, ''see you in another life brother''

• Beğen
Tepkiler: gmfaruk
Uzun olsaydın ne olacaktı ki?

bisiklet seçiminde daha çok alternatifim olacaktı. Şuan 41 40 kadroya bakıyorum. Diğer türlü 46 dan başlayacaktı. Uzun olmaktan kastım 1.90 2m şeklinde değil

1,94 m boyum var. Basketbolcu değilim, uçağa sığmıyorum, otobüse sığmıyorum, minibüste falan ayakta duramıyorum, metro vb. içinde kafam sürekli demirlere çarpıyor, gelişim çağında çok ağrılı dönemler geçirdim hızlı uzadığım için, şu an sebepsiz yere menisküslerim yırtık, kambur duruyorum, evlerdeki kapılardan geçerken sürekli bi kafa eğme refleksi geliştirdim, boyumdan dolayı her girdiğim ortamda sıra başı oldum, bayrakçı oldum, numunelik gibi seçilen ilk kişi ben oldum, tecrübesizdim 250 cclik motorum vardı millet dalga geçiyordu, eşim için aldığımız ufacık bir arabaya biniyorum herkes dalga geçiyor, bu liste böyle uzayıp gidiyor.

Anlayacağınız ben uzun boyun pek bi faydasını görmedim, çok da takmayın.
Bana da ortaokulda zorla perde taktırıyordu hocalar 😅
Türkiye'de bankada parası olanların %89'unun hesaplarındaki mevduat miktari 10.000 TL'den az.

Mevduat sahiplerinin sadece %1.14'ünün hesaplarında 1 milyon TL'den fazla para var.

Yastık altı altın-döviz gibi birikimleri de hesaba kattığımızda, bir Türk vatandaşının "yedek akçe" olarak kenara koyabildiği birikim miktarı ortalama 60.000 TL. Yani bir devlet memuru maaşı kadar.

Çoğunluğu kirada oturan, iş güvencesi olmayan, kara gün için kenarda birikimi olmayan, aile bütçesini denkleştirmek için kredi kartlarına, KMH hesaplarına takla attıran, büyük sermayenin ve bankaların kölesi haline gelmiş bir toplumun fertleri, yarınlara dair planlar yapabilir, hayaller kurabilir mi?
Bu sorunun muhattabı ben değilim sanırım. Ama evet doğru. Ekonomik özgürlük denilen bir şey kalmadı artık.

bisiklet seçiminde daha çok alternatifim olacaktı. Şuan 41 40 kadroya bakıyorum. Diğer türlü 46 dan başlayacaktı. Uzun olmaktan kastım 1.90 2m şeklinde değil
Dechatlonda S kadrolu bisikletler var hocam.

Nihat genç öldü... Allah rahmet eylesin.

Son sözü "Cumhuriyeti yaşatın" olmuş. Nihat abinin vasiyetini yerine getirelim ki cumhuriyetimizin ardından da rahmet okumayalım.

Balkonda sivrisinekler tarafından delik deşik edilmeden oturabilmem için bir yol bilen kişi var mıdır acaba?

- Ultraviyole lambalı sinek öldürücü var, yanımda duruyor, diğer bütün uçan böcekler mangal oluyor, ama sivrilerin çok azı tenezzül ediyor.
- Üstüme sinek kovucu ürün sürmek istemiyorum.
- Sinek kovucu tütsüler işe yaramıyor. 10 sineği 9 yapıyor.

Balkonda sivrisinekler tarafından delik deşik edilmeden oturabilmem için bir yol bilen kişi var mıdır acaba?

- Ultraviyole lambalı sinek öldürücü var, yanımda duruyor, diğer bütün uçan böcekler mangal oluyor, ama sivrilerin çok azı tenezzül ediyor.
- Üstüme sinek kovucu ürün sürmek istemiyorum.
- Sinek kovucu tütsüler işe yaramıyor. 10 sineği 9 yapıyor.
Senin gibi bir vegana yapılır mı bu be.

Isostar'ın limonlu hydrate tableti çok güzelmiş yahu. 😅 Daha önce InterSpor'dan toz halinde almıştım, hiç hoşuma gitmedi.
Dedemin tabletlerini hatırladım. Suyu soda gibi yapıyordu. 😁

Geri