kaliteli_tayt_önemli
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 1.074
- Başlangıç
- 2019—20
- Bisiklet
- Giant
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
hazard real'de bu kadar efor harcamamıştır varya 😅 😅
Aynı kişilerin instagram sayfası da hoştur. Bunların yanındaBluelug isimli YouTube kanalına sardım bugün, o kadar çok kişi ön maşayı daha büyük sepet/kasa takabilmek için küçük tekere uygun olacak şekilde değiştirmiş ki şaşırdım.
Ve çok sayıda halen jant fren var ve bu insanlar bisikleti alış veriş ve her gün işe gitmek amaçlı kullanıyorlar.
Kargo bisikletlerin fiyatı düşünülünce çok mantıklı bir çözüm, gerçi onların taşıma yeteneği çok daha gelişmiş ama bu da pratik bir çözüm. Acaba sürüşe etkisi nasıl olur on tekerin küçülmesi.
Yellowstone güzel diziydi izledim onu, 1923'e bakayım ama şuan 90lardan X-files serisini izliyorum.Çok güzel. Naçizane dizi önerisi 1923 ve ardından Yellowstone.
Yol bisikletinin performansı şehir bisikleti ile karşılaştırılmayacak kadar yukarıda, çok bariz bir üstünlüğü var.Hem şehir bisikleti hem yol/gravel bisiklet sürmüş bisiklet severlere bi sorum olacak.ikisi arasında performans bakımından yüzdesel değerde ne kadar fark hissettiniz? İkinci sorum bisiklet giyiminin konfor ve performansa iki bisiklet türünde de ayrı ayrı olarak ne kadar etkisi oluyor?
Şehir yol arasındaki hız ortalama farkı:Hem şehir bisikleti hem yol/gravel bisiklet sürmüş bisiklet severlere bi sorum olacak.ikisi arasında performans bakımından yüzdesel değerde ne kadar fark hissettiniz? İkinci sorum bisiklet giyiminin konfor ve performansa iki bisiklet türünde de ayrı ayrı olarak ne kadar etkisi oluyor?
Benim hissettiğim 5 - 10 km/h fark ediyor.Hem şehir bisikleti hem yol/gravel bisiklet sürmüş bisiklet severlere bi sorum olacak.ikisi arasında performans bakımından yüzdesel değerde ne kadar fark hissettiniz? İkinci sorum bisiklet giyiminin konfor ve performansa iki bisiklet türünde de ayrı ayrı olarak ne kadar etkisi oluyor?
bileğin sol kısmında fasülye gibi bir şey varmış orası kırılmış, 1 hafta alçı.şimdi farabi acilden geldim hafif kırık çıktı. yarın da ortopediye geçicem.
teşekkür ederimGeçmiş olsun
gravel sürmedim ama rahat olduğunu biliyorum, bike packing ve uzun yol ekipmanları ve geniş tekerle çok iyi oluyor.Hem şehir bisikleti hem yol/gravel bisiklet sürmüş bisiklet severlere bi sorum olacak.ikisi arasında performans bakımından yüzdesel değerde ne kadar fark hissettiniz? İkinci sorum bisiklet giyiminin konfor ve performansa iki bisiklet türünde de ayrı ayrı olarak ne kadar etkisi oluyor?
Şehir bisikleti ile 20 km/sa ort ile giden bisikletçiyi şehir bisikletinden indir anında yol bisikletine bindir 22-23 ile anca gider.Düz yolda şehir bisikletini 20 km/h ile sürdüğüm güç ile yol bisikleti 25-30 km/h hızla gider.
Şehir bisikleti ile 20 km/sa ort ile giden bisikletçiyi şehir bisikletinden indir anında yol bisikletine bindir 22-23 ile anca gider.
Ancak şu olabilir:Eskiden 20 ile şehir bisikleti ile geziniyordur yol bisikletine geçince zamanla biraz performans kazanır işte o zaman 25-30 kmh yapar
8 km/sa hızdan itibaren aerodinamik kuvvetlerin etkisi başlıyor. Düz yolda hız arttıkça aero kuvvetlerin etkisi ve bizim bu kuvvetlere karşı uyguladığımız karşı kuvvetler ise parabolik olarak atmakta.Düz yolda en büyük etken sürüş pozisyonuna bağlı hava sürtünmesi olur diye tahmin ediyorum. Tırmanışlarda ise ağırlık önem kazanır.
Yapay zekaya sordum şöyle bir cevap verdi sanırım böyle ifade etmek daha doğru olacak8 km/sa hızdan itibaren aerodinamik kuvvetlerin etkisi başlıyor. Düz yolda hız arttıkça aero kuvvetlerin etkisi ve bizim bu kuvvetlere karşı uyguladığımız karşı kuvvetler ise parabolik olarak atmakta.
Yokuşlarda oturarak yokuş çıkmak, drag etkisine karşı yüzey alanını küçültmek bile çok önemli.
| Hız (km/sa) | Güç İhtiyacı (sadece aerodinamik için) |
|---|---|
| 20 km/sa | 35–40 watt |
| 30 km/sa | 90–100 watt |
| 40 km/sa | 190–210 watt |
| 50 km/sa | 360–400 watt |
Şehir bisikletlerinde mtb ekipmanları kullanılıyor. O yüzden yola geçince bencede bir 10km fark eder ortalama hız.
| Grup Seti | Güç Verimliliği | Ortalama Kayıp |
|---|---|---|
| Dura-Ace | %98 | ≈ 2 W |
| 105 / Ultegra | %97 | ≈ 4–6 W |
| Altus/Tourney | %94–96 | ≈ 8–12 W |
| Sürüş Türü | Shimano 105 Hızı | Altus/Tourney Hızı | Fark |
|---|---|---|---|
| Düz yol | ~32.2 km/h | ~31.7 km/h | ~0.5 km/h |
| %5 Yokuş | ~19.0 km/h | ~18.4 km/h | ~0.6 km/h |
Bu salak öğretmenlerin ünlü olmak için video çekmekten vazgeçmesi lazım, normal bir ülkede yapamaz zaten. Adam durumun vehametinin farkında da değil.Diyecek pek bir şey yok, yazıklar olsun.
Bence durumun farkında ama salağa yatıyor.Bu salak öğretmenlerin ünlü olmak için video çekmekten vazgeçmesi lazım, normal bir ülkede yapamaz zaten. Adam durumun vehametinin farkında da değil.
Sabah bende gördüm hakikaten insanın içi acıyor,Türkiye'de her 3 çocuktan bir tanesinin kahvaltı yapamadığı istatistiği içimi dahada parçaladı! Kendi maaş zamlarını 15 dkda oylayan vekiller çocuklara 1 öğün yemeği çok görüp teklifi reddetmiş!Diyecek pek bir şey yok, yazıklar olsun.