Scudo Sports

Şu an içinizden ne geçiyorsa yazın

Bu ülkede, Atatürk'ün kendisine, fikirlerine, icraatlarına hayran olanlar içinde öyle bir grup var ki, doğruyu onlardan başkası bilemez ve göremez. Adeta yüce üstat gibiler. "yarım bilen doktor candan edermiş" peh! Siz önce bu kafayı bir kenara bırakın ve diktatör, müşfik diktatör nedir onu öğrenin. Sizin gibiler yüzünden Atatürk'e düşman insan sayısı daha da arttı. Önce karşınızdakini küçümsememeyi öğrenin.

Scudo
Ülkenin E-spor alanındaki en başarılı takımının CS kadrosu Dünya sıralamasında 5. iken, süpriz bir şekilde 1xbet kumar sitesinin de sahibi Rus takımı AURORA'ya satıldı.

Anlık olarak Eternal fire ve CS fanları.

süpriz bir şekilde 1xbet kumar sitesinin de sahibi Rus takımı AURORA'ya satıldı.
Ona "satıldı" denmiyor, "daha çok para almak için transfer oldular" deniyor.

Geçtiğimiz yıl trainer için para biriktirmeye başlamıştım. İnşallah bu yaza trainer ile merhaba diyeceğiz.

Bu şartlarda ne evlenilir ne ev alınır ne bi araba alınır, durum böyle olunca insanlar da ne de olsa bir şey alamıyoruz bari günümü iyi geçireyim gençliğimi yaşayayım diyerek elde avuçta olanı da tüketme gayretine girdi. Eskiden iyi kötü bi aile reisi ev alabiliyordu. Şu an durumlar kötü, belki 10 veya 20 yıl sonra amerika'da olduğu gibi evsizler furyası başlayacak. Ülkenin ciddi bi ekonomik refah kalkınmasına ihtiyaç var( imkansız gibi) umarım her şey gönlünüzce olur

Bu şartlarda ne evlenilir ne ev alınır ne bi araba alınır
En son sıfır araba aldığımda takvimler bundan 15 yıl öncesini gösteriyordu :) O dönemlerde vergiler çok daha makul oranlardaydı. Ülkemiz henüz küresel bir güç haline gelmemişti; liderimiz galaksinin kaderini şekillendirmiyordu. O yüzden bugün olduğu gibi %100 ÖTV değil de %25 ÖTV ödeyerek araç sahibi olabiliyorduk.

Şahsen arabayla olan ilişkimiz, anne-babayı 3 ayda bir sağlık kontrolüne götürmekle sınırlı. Hem biraz bu sebepten, hem de yeni araba alırken necib devletimize de 1 araba hediye etmemek adına, mevcut aracı hurdaya çıkana kadar kullanmaya kararlıyım.

Ev konusuna gelince... Bundan yaklaşık 10 yıl önce bir fuar için Cezayir'e gitmiştim. Orada yaşayan bir arkadaşım bana şehri gezdiriyordu ve ben, büyük apartman bloklarının bahçelerinde kurulmuş çadırları görünce "Acaba yakın zamanda deprem oldu da halk korkudan sokakta mı kalıyor?" diye arkadaşıma sormuştum. Aldığım cevap beni dehşete düşürmüştü: Ülkede büyük bir barınma krizi yaşanıyordu ve aileler evlerde dönüşümlü olarak kalıyorlardı. Çok zengin doğalgaz kaynaklarına sahip olmasına rağmen ülkenin tüm bu zenginliği bir avuç insanın kontrolündeydi ve halkın çoğunluğu sefalet içinde sürünüyordu.

O gün Cezayir'de gördüğüm manzaranın, bugün anavatanımda da yaşanıyor olması beni çok korkutuyor...

@Mehmet Altuğ

Cezayir'den bir güncelleme yapayım o zaman. 2023 yılı Aralık sonunda iş için bir haftalık bir seyahatim oldu. Ülkenin en doğusundan en batısına yaklaşık 2000km yolculuk yapmam gerekmişti o süre zarfında.

Evet geri kalmışlık halen üzerine yapışmış halde ülkenin ama özellikle başkent Algiers ve civarında barınma krizini aşmışlar gibi. Pek çok yeni bina ve sanayi tesisi gördüm seyahatim boyunca. Halkın hayat standartları 2023 Türkiye'sini çok aratmıyor.

Muhtemelen onlar da yakında komşularımız Bulgaristan ve Romanya gibi bizi sollayıp geçer.

Bu hafta 2 günüm boş 2 sinde de yağmur var, ''hava muhalefeti'' kelimesini şimdi anladım ne demek

Hiç bisiklet geçmişi olmayan birisi için MTB öneriliyor, yol önerilmiyor.. Kişi, bisiklet kullanmadığına göre, MTB de teknik olarak kullanmıyordur... MTB de, yol bisikleti kadar değişken parametre ve fiziksel dinamiklere ihtiyaç duyuyorsa , direk yol bisikletinden başlasın .?

Hiç bisiklet geçmişi olmayan birisi için MTB öneriliyor, yol önerilmiyor.. Kişi, bisiklet kullanmadığına göre, MTB de teknik olarak kullanmıyordur... MTB de, yol bisikleti kadar değişken parametre ve fiziksel dinamiklere ihtiyaç duyuyorsa , direk yol bisikletinden başlasın .?
Bence en iyisi Trek fx gibi şehir-fitness bisikleti başlangıç için

Son düzenleme:
Merhabalar. Toplam 2500-2800 bütçem var. Bununla kask ve yarım parmak eldiven alacağım. Ne önerirsiniz?

Bu hafta 2 günüm boş 2 sinde de yağmur var, ''hava muhalefeti'' kelimesini şimdi anladım ne demek

Bizim evde "bu hafta 2 günüm boş" cümlesi "Çocuğa 2 gün ben bakacağım" ile eşdeğer :)

Az kaldı, bunu da kreşe/ana okuluna postalayacağız bu sene.

bir kara parçasını çitle çevirip orayı bizim yaptığımız için şimdi kedi köpek sorunu var diyoruz oysaki insan sorunumuz var ...

Ege ye yerleşmek istiyorum artık, Aydınlıyım ama hiç memleket bilmem, babamın memuriyetinden ötürü. 20 yıldır da memurum 18 imden beri. Ama artık yoruldum, sıkıldım. Bir ev alıp kuzey ege de, kafamı soksam içine ufak ufak işlensem. Kaç kuruş ömrüm kaldı bilmiyorum ama artık ferah etmek istiyorum.
İklim kanunu geçerse, ufak ufak işlemek hayal olabilir.

bir kara parçasını çitle çevirip orayı bizim yaptığımız için şimdi kedi köpek sorunu var diyoruz oysaki insan sorunumuz var ...
Tüm medeniyeti reddedip aslında avcı toplayıcı gibi dolaşmamız lazım değil mi? Halbuki ki mülkiyet hakkı modern yaşamın ayrılmaz bir parçasıdır, olmasaydı biz sıradan insanlara hiç bir şey vermezdi zengin ve güçlüler.

Geri