Scudo Sports

Şu an içinizden ne geçiyorsa yazın

Size katılmıyorum. 28 yaşında bi vatandaş olarak katıldığım tüm genel seçimlerde CHP'yi destekledim. Ama anladım ki CHP bu deveyi güdemiyor. Yani CHP'nin de bence eleştrilmesi gerekiyor. Eğer uzun yıllar bi parti ana muhalefet ise ve iktidara gelmiyorsa burada bir sorun vardır. Kaldı ki chp nin akp ye ettiği yardımlar da var( erdoğanın siyasi yasağının kaldırılması oylamasına evet oyu verilmesi gibi). Hal böyle olunca açıkçası chp nin demokrasi anlayışından da şüpheliyim. Eğer bi parti en azından iktidar adayı bi parti seçimleri kaybediyorsa bunun bir bedeli olması gerekir. Saygılarımla
Bu arkadaş "70 yıldır iktidara gelemeyen partide bi sorun vardır" gibi müthiş bir analiz yapmıştı geçenlerde. Çok da şaapmayın yani.

• Beğen
Tepkiler: phrygian
Scudo
abiler şimdi benim bir sorum var; benim kafamda erzincandan yola çıkıp istanbula bisikletle gitmek var bisiklet merida crossway 40d yapabilecegime inanıyorum ama ailem şahsen pek sıcak bakmıyor yanında yol arkadaşı gibi senin gibi aynı şeyi zevk alan insanlarla çık diyorlar aslına bakarsanız tek gitmek istiyorum ama şimdi onları da kırmak istemiyorum hemde hiç yoktan bunu yapıyorken yeni insanlarla yeni bağlar kurarım diyerek şöyle hiç yoktan 3-4 kişilik bir ekiple beraber gitmek gibi bir fikir aklıma geldi ama ben böyle insanları nereden bulurum bilgim yok sosyal medya da çok kullanan birisi değilim bu konuda yol yöntem gösterebilirseniz sevinirim
birde ilk kez tur yapacagım için nelere dikkat etmem gerekiyor neler olmazsa olmaz anlatırsanız sevinirim (normalde kampçı birisiyim ama ve hedefim yolda giderken hep mesire alanları ve kamp alanlarında konaklamak kampçılıkla alakalı bilgim olsa da bisikletçilik le ilgili pek bir bilgim yok maalesef yani lastigimi tamir ederim 2-3 fren ayarı yaparım ama gerisi yok genel bir bilgilendirme yapabilirseniz nelere dikkat etmem gerektigi hususunda yada video önerirseniz sevinirim)
Arkadas iyidir. Tamamen şansa az yukarda yazdigim yaziyi okuyarak hazirliklara baslayabilirsin. Turkiyedeki yol sartlarindan dolayi riskli bi is. Ayni mesafeyi yol sartlarinin daha uygun oldugu ulkelerde de yapabilirsin

Doğalgaza da kademeli sistem geliyormuş elektrik gibi. Bu sistemin sonunu ben biliyorum. Şuan atıyorum sınır 1000 lira . İlerleyen zamanda elektriğe doğalgaza zam gelecek ama sınıra gelmeyecek mecburen herkes sınırı geçecek. Sınırı geçmeyen kalmadığı için herkes zamlı tarifeden kullanmış olacak.
En güzel örnek bu video:
Sınır aylık 1000TL değil, yıllık 5000kWh. Sadece yanlış anlaşılmayı düzeltmek için söylüyorum yoksa 5000 yapan 500 e de düşürebilir. Elektriğe gelen zammın bu konuya bir etkisi bulunmuyor.

Bu doğru değil. Bunu neye göre esitliyorsunuz? Bu ifade tam da kendini gizleyen AKP yanlısı bir ifadedir. Bağıra çağıra akp liyim diyemeyip, grup içinde tarafım belli olmasın da, ben durustum, objektifim, iki tarafın da doğrusunu yanlışını ben bilirim gibi görünse de aslında iktidardan sıkılıp ya da hakim grup içinde rengini belli etmemek için tutulmuş bir fake cephedir. Yıllarca, sizin alintiladigim bu yanlış önerme ve devamında da bu alıntıyı açtığınız fikir, yani bize yutturulmaya çalışılan ama bizim yutmadigimiz, hükümet yanlilarin " doğru dürüst bir adam mı var? Adam akıllı birini cikaraydiniz da, biz de oy ataydik. " Safsatalarinin biçim ve özeti, Sanki kendi oy verdikleri çok düzgün, durust, namuslu, hakkaniyetli, çağdaş, demokrat da ; karşı tarafın 1 tane böyle düzgün adamı yokmuşcasina , hoyratca konuşulan , Türkiye'nin siyasetini yemiş bitirmiş görünen, halbuki yoğurdun kaymağı gibi bir şeydir.. akıllı seçmen alternatifleri değerlendirir, tutturdu mu tutturmaz. Fanatiklik iyi bir şey değildir.. sisteme sadık kalmak , bireylerden daha önce ve önde gelir..

CHP , genel özellikleriyle bir mantalitedir, rasyonel ideolojidir. Bürokrasinin nasıl olduğunu ya da olmadığını bilen bir rejimin, eklemidir. Fakat kendi içinde keskinlikler, kurallar, şartlar, taşır. Elbette Omurgasizlik, satıcılık, döneklik , kahpelik, yalancılık yoktur ya da çok çok azdır. Farklılık, öznellik daha çoktur. İnsanın doğasına, ekonominin , eğitimin , gelişimin seyrine, her zaman akılcı bakar. Oysa akp, mantığa değil duygulara , sezgilere göre işleyen ya da işletilen bir mekanizmadir. Derinlemesine, ciddiyetle, bilgi birikimi veya akademik bir tempoyla hiç bir çalıştığı şey yoktur. 2-3 konu etrafında merkez almış ve ilerlediğini sanan ancak olduğu yerde dönüp duran, tarihin mazisinin tozlu, kurum baglamis , eskimiş, paslanmış , çoğu yerde sözünün ve yetkisinin geçmediği , duygusal argümanlarından beslenen, bir irrasyonel siyaset alanıdır. Siz bu iki zıt metayi, esitleyemezsiniz. Eşit deseniz bile esitlenmez.

Tabi bu yazdıklarımı kabaca ve kısaca haliyle yazdım ve ne olur kişisel almayin... Eğer demokrasi var ise, ki ben cumhuriyete yakışan bir yönetim anlayışı olduğunu dusunmuyorum, çünkü hastalıklı bir seçim sistemine sahiptir demokrasi, Türkiye coğrafyasında, özgürlük ya da eşitlik değil, olsa olsa surulerin seçiminden ibarettir. Ve, bu düzen , bu gelinen nokta, surulerin karakterleriyle paralel olarak varılmış sonlardan biridir. Duygu ve sezgisel varlıkların seçtiği şey, dışarıdan bakıldığında demokrasi ve cumhuriyettir ancak işin içine girdiğinizde , kanunsuzluk, itaatsizlik, gayrinizami yaşam, illegal tercihlere gebedir,ki bunu görüyoruz da.. ülkeyi satan CHP değildir, vergilere vergi bindiren CHP değildir, yalan ve iftira atan CHP değildir ama bütün günah , CHP ye yıkılır.. bu, çok iyi bir manipülasyon örneğidir. Her türlü yetki ve kurum egemenligi hükümette olduğu halde, hiç bir kötülüğün sorumluluğunu almazlar. Seçmeni de vatan, millet , din ile uyutup, yok silah yapıyoruz , yok nas suresi okuyoruz diyerek , afyonlarlar..

Kısacası, siz önce insandan yola cikmalisiniz. Türk insanınin doğasıni irdelemelisiniz. Liberal bir anlayışa mi sahip yoksa muhafazakar bir anlayışa mi ? Yani akilsal bir varlık mi yoksa duygusal mi? Ondan sonra eşitliğin bozulduğunu zaten anlayacaksınız..

Sınır aylık 1000TL değil, yıllık 5000kWh. Sadece yanlış anlaşılmayı düzeltmek için söylüyorum yoksa 5000 yapan 500 e de düşürebilir. Elektriğe gelen zammın bu konuya bir etkisi bulunmuyor.
Örnekti o sonra yavaş yavaş inecek o sınır eklediğimiz videoyu izleyin anlarsiniz

Elektriğe zam geldi %25 , hamdolsun elhamdülillah 🇹🇷

Dış güçler ve iç mihraklar yapmış zammı, şimdi yüce devletimizin şanlı istihbaratından aldim haberi
Değerli dostum
Ben kimin yaptığını biliyorum aslında. Bence sana yanlış istihbarat gelmiştir. Enişte ve torun harici istihbarata kesin bilgi gözüyle bakmamalısın.
Bence şunlar yapmıştır:
İktidarın milletin elektrik dağıtım şirketinlerini 3 10 paraya sattığı bu şirketlerin de devasa karlarıyla doymadığından hükümetten minicik ricalarda bulunması yüzünden zam yapıldığına yemin ederim ama ispatlayamam.
Biz bence yine de dış mihrak yapmış demiyelim. Chp diyelim nasıl olsa eşitler.

• Beğen
Tepkiler: SerdarCYCoo2Bursa
Örnekti o sonra yavaş yavaş inecek o sınır eklediğimiz videoyu izleyin anlarsiniz
Bir doğruyu anlatmak için, yanlış bilgi vermeyi doğru bulmuyorum, hepsi bu.

Buradan değerli bisikletforum üyelerine bir kedi olarak duyurumdur

Screenshot_20250405_111153_com.instagram.android.jpg

Arkadaşım boyacı. Şu an bi evde boya yapıyor, müşterisi demiş ki bana sineklik yapan birini ayarlayabilir misin, bu da tamam demiş, ben lisede pimapen alüminyum demir doğrama gibi bölümde okudum ve sonra da devam etmedim. Beni aradı olmaz dedim yalvar yakar çağırdı, neyse gittim eve baktım normal pencere olsa yine idare edilir bi şekilde yapılır. Ama pencereler hard mode resmen. Neyse yalandan ölçü aldım kaçtım fiyatı çok yüksek söylicem ki çağırmasın 😅

• Hahaha
Tepkiler: Alazarhus
CHP en güçlü olduğu zamanda kendi isteğiyle çok partili sisteme geçen bir parti, akp dediğin bir parti bile değil şirket bakanları da birer işadamı. çok partili sistemden otokratik bir yönetime geçti halka rağmen. Bu ülke avrupa halkları daha vermemişken kadınlara seçme ve seçilme hakkı veren bir büyük liderin kurduğu bir ülke. Akplilerin efsane diye andığı Adnan menderesi milletvekili yapan da bizzat o büyük liderdir.
Atatürk, aslında müşfik diktatör yani iyicil-sevecen liderdi. "CHP'nin kendi isteği" kısmına, Atatürk gibi bir figürün etkisinden dolayı katılmıyorum.

Atatürk, aslında müşfik diktatör yani iyicil-sevecen liderdi. "CHP'nin kendi isteği" kısmına, Atatürk gibi bir figürün etkisinden dolayı katılmıyorum.
diktatör görmesek inanıcaz, yarım bilen doktor candan edermiş onun gibi oldu bu değerlendirme, bana cevap yazmazsanız sevinirim zira benim size bu son mesajım

• Beğen
Tepkiler: Helvetica
Atatürk’ün diktatör olduğuna katılırım ama diktatör kelimesinin anlamını doğru bilmeyen kişilerle bu konu hakkında tartışmanın bi anlamı yok.

Kış gelemiyor ey forum. Geçen hafta içinde yaptığım sürüşlerde başıboş köpeklerde de bi bıkkınlık, bi bezmişlik vardı, kalkıp bi hav bile demediler arkamdan. Nasıl beti bereketi kaçtıysa memleketin; gencinde, yaşlısında, muhalifinde, yandaşında, havasında, köpeğinde bile bi yaşam sevgisi kırıntısı kalmadı.

• Beğen
Tepkiler: Alazarhus
Harold Courtenay Armstrong, Atatürk hakkında kaleme aldığı "Grey Wolf" (Bozkurt) kitabında şöyle yazmıştı:

"Atatürk, Türkiye'de bir daha diktatör çıkmasın diye diktatör olmuştu."

Ben Atatürk'ün yerinde olsaydım, çok daha acımasız ve toleranssız bir diktatör olurdum kesin. Onun yerinde kim olsa, devrimleri uygulamak ve toplumu dönüştürmek için toplumu zora koşmaktan başka bir çaresi olmadığını görecekti.

Neyse yalandan ölçü aldım kaçtım fiyatı çok yüksek söylicem ki çağırmasın 😅
Hiç ama hiç hoş değil.
Yüksek fiyat söylediğinizde müşterinin aklında yüksek fiyat kalacak, diğer ustalardan da yüksek fiyat alırsa, diyecek ki bu fiyat daha makulmuş diyebilecek ve diğer ustanın göreceli fazla fiyatını da kabul edebilecek.Siz gülücük atarak yüksek fiyat söylediğinizde müşterinin fiyat algısını bozuyorsunuz ama farkında bile değilsiniz.
Ticaret çok özel bir hukuku olan durumdur
Öyle yalandan yapılmaz.

Harold Courtenay Armstrong, Atatürk hakkında kaleme aldığı "Grey Wolf" (Bozkurt) kitabında şöyle yazmıştı:

"Atatürk, Türkiye'de bir daha diktatör çıkmasın diye diktatör olmuştu."

Ben Atatürk'ün yerinde olsaydım, çok daha acımasız ve toleranssız bir diktatör olurdum kesin. Onun yerinde kim olsa, devrimleri uygulamak ve toplumu dönüştürmek için toplumu zora koşmaktan başka bir çaresi olmadığını görecekti.
Bugünden bakıp Atatürke diktatör demek anakronizm oluyor hocam, Atatürke bugünün değerleri ile kurucu otoriter lider denilebilir. Bir ülke kurulurken yapılan devrimleri rica ile uygulayamaz kimse, dediğiniz gibi o şartlarda olabilecek en yumuşak liderlik de odur. Yani İtalya’daki Benito Mussolini, İspanya’daki Francisco Franco veya Şili’deki Augusto Pinochet değildi Atatürk.

Devrimler halkın isteği doğrultusunda ve halk tarafından yapılır.
Yüzyıllarca biat kültürü ile yaşamış reayanın bir anda kendi istek ve coşkusuyla devrimleri özümseyip gerçekleştiremeyeceğini düşündüğümüzden Atatürk gibi bir liderin bir şekilde devrimleri diretmesi, zorlaması çok garip görülmemelidir.
Kimya diliyle Atatürk
Kimyasal tepkimeyi yani devrimleri başlatmak için bir çeşit aktivasyon enerjisi
Devrimleri hızlandırmak için de katalizördür.

Devrimlerin üzerinden yıllar geçmesine rağmen kendi çıkar ve menfaatleri için inhibitörlük yapanlar asıl sıkıntılı durumdur

Geri