Bu doğru değil. Bunu neye göre esitliyorsunuz? Bu ifade tam da kendini gizleyen AKP yanlısı bir ifadedir. Bağıra çağıra akp liyim diyemeyip, grup içinde tarafım belli olmasın da, ben durustum, objektifim, iki tarafın da doğrusunu yanlışını ben bilirim gibi görünse de aslında iktidardan sıkılıp ya da hakim grup içinde rengini belli etmemek için tutulmuş bir fake cephedir. Yıllarca, sizin alintiladigim bu yanlış önerme ve devamında da bu alıntıyı açtığınız fikir, yani bize yutturulmaya çalışılan ama bizim yutmadigimiz, hükümet yanlilarin " doğru dürüst bir adam mı var? Adam akıllı birini cikaraydiniz da, biz de oy ataydik. " Safsatalarinin biçim ve özeti, Sanki kendi oy verdikleri çok düzgün, durust, namuslu, hakkaniyetli, çağdaş, demokrat da ; karşı tarafın 1 tane böyle düzgün adamı yokmuşcasina , hoyratca konuşulan , Türkiye'nin siyasetini yemiş bitirmiş görünen, halbuki yoğurdun kaymağı gibi bir şeydir.. akıllı seçmen alternatifleri değerlendirir, tutturdu mu tutturmaz. Fanatiklik iyi bir şey değildir.. sisteme sadık kalmak , bireylerden daha önce ve önde gelir..
CHP , genel özellikleriyle bir mantalitedir, rasyonel ideolojidir. Bürokrasinin nasıl olduğunu ya da olmadığını bilen bir rejimin, eklemidir. Fakat kendi içinde keskinlikler, kurallar, şartlar, taşır. Elbette Omurgasizlik, satıcılık, döneklik , kahpelik, yalancılık yoktur ya da çok çok azdır. Farklılık, öznellik daha çoktur. İnsanın doğasına, ekonominin , eğitimin , gelişimin seyrine, her zaman akılcı bakar. Oysa akp, mantığa değil duygulara , sezgilere göre işleyen ya da işletilen bir mekanizmadir. Derinlemesine, ciddiyetle, bilgi birikimi veya akademik bir tempoyla hiç bir çalıştığı şey yoktur. 2-3 konu etrafında merkez almış ve ilerlediğini sanan ancak olduğu yerde dönüp duran, tarihin mazisinin tozlu, kurum baglamis , eskimiş, paslanmış , çoğu yerde sözünün ve yetkisinin geçmediği , duygusal argümanlarından beslenen, bir irrasyonel siyaset alanıdır. Siz bu iki zıt metayi, esitleyemezsiniz. Eşit deseniz bile esitlenmez.
Tabi bu yazdıklarımı kabaca ve kısaca haliyle yazdım ve ne olur kişisel almayin... Eğer demokrasi var ise, ki ben cumhuriyete yakışan bir yönetim anlayışı olduğunu dusunmuyorum, çünkü hastalıklı bir seçim sistemine sahiptir demokrasi, Türkiye coğrafyasında, özgürlük ya da eşitlik değil, olsa olsa surulerin seçiminden ibarettir. Ve, bu düzen , bu gelinen nokta, surulerin karakterleriyle paralel olarak varılmış sonlardan biridir. Duygu ve sezgisel varlıkların seçtiği şey, dışarıdan bakıldığında demokrasi ve cumhuriyettir ancak işin içine girdiğinizde , kanunsuzluk, itaatsizlik, gayrinizami yaşam, illegal tercihlere gebedir,ki bunu görüyoruz da.. ülkeyi satan CHP değildir, vergilere vergi bindiren CHP değildir, yalan ve iftira atan CHP değildir ama bütün günah , CHP ye yıkılır.. bu, çok iyi bir manipülasyon örneğidir. Her türlü yetki ve kurum egemenligi hükümette olduğu halde, hiç bir kötülüğün sorumluluğunu almazlar. Seçmeni de vatan, millet , din ile uyutup, yok silah yapıyoruz , yok nas suresi okuyoruz diyerek , afyonlarlar..
Kısacası, siz önce insandan yola cikmalisiniz. Türk insanınin doğasıni irdelemelisiniz. Liberal bir anlayışa mi sahip yoksa muhafazakar bir anlayışa mi ? Yani akilsal bir varlık mi yoksa duygusal mi? Ondan sonra eşitliğin bozulduğunu zaten anlayacaksınız..