Scudo Sports

Şu an içinizden ne geçiyorsa yazın

Yeni forumdaş bir tane hareketli konu bulmuş selam vermiş. Yine hurra :snzdglsn:
Din ilişikli bir giriş kullanmak, bunu "beyler" diyerek daha da perçinlemek, iyice kıraathane kokusu vermektir. "Merhaba" demek ile "Selamın Aleyküm" demek aynı şey değildir.

• Beğen
Tepkiler: Umur Bora
Scudo
Din ilişikli bir giriş kullanmak, bunu "beyler" diyerek daha da perçinlemek, iyice kıraathane kokusu vermektir. "Merhaba" demek ile "Selamın Aleyküm" demek aynı şey değildir.
Birinin ötekileştirdiği yetmiyor, sen de ötekileştiriver.
Sonra başka bir başlıkta da "O" insanları ötekileştiriyor diye eleştirmeyi de unutma :snzdglsn:

53 yasindayim şemsiye sezlong parası ödemekten belim bükülmüştü sagol reis.
Q
Size de hiç yaranılmıyor, yarın evinizdeki koltuğa oturma vergisi gelirse ararsınız bu günleri ;)

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
Ben deli değilim.?

Birinin ötekileştirdiği yetmiyor, sen de ötekileştiriver.
Daha "genele hitap eden" bir dil kullanması gerektiğini söylemek ötekileştirmek olmuyor. Burada herkes kendini İslam'a bağlı hissedecek diye bir kural yok değil mi? Kim diğerini ötekileştiriyor diye bakarsak, arkadaşın sadece islamla ilişikli kişileri selamladığı, diğerlerini yok saydığı söylenebilir.

Selamün aleyküm de deseniz, merhaba da deseniz, selam da deseniz hepsi Arapça kökenli kelimeler. Bu topraklarda bu kelimeler meczolmuştur. Birini sevip birinden irite olmanın bir anlamı yok, bu kadar kasmayın. Selamünaleyküm deyince İslamcı, merhaba deyince seküler olmuyoruz maalesef.

• Beğen
Tepkiler: Jawerbone
Herkese günaydın,
Ali Erbaş sana selam yok
@Can Çelik Sana ''Hi dolu koniçiva''

Goca Rabbim,
Hikmetinden sual olunmaz,sitem de değil.Haşa isyan da etmiyorum.''Ben normal değilim diye mi bana normal arkadaşlar vermiyorsun?

• Beğen
Tepkiler: Sadettin Z.
Dün 23.yaş gününü kutlayan Akp'nin genel başkan yardımcısı Nihat Zeybekçi :

"Emekliye 25 bin lira verilerek çözülse dünyada fakir ülke kalmazdı, herkes parayı bolca para verir problemler biterdi. Çözüm ürünü, malı, istihdamı artırmak. Topyekün ülkece bir karar vermeliyiz."

demiş.

Emekliye ücretsiz plajlarda beleş şezlong ve şemsiye ile sinemada %30 indirim verirseniz olacağı bu işte. Maaşı 25.000 olsun da ister, sinemada mısırın yanında frigo da ister, indirimli akbil de ister.

Emekli olanları sabun yaparak ekonomiye katkı sağlamak ve üretimi artırmak olmalıdır hedef.

Selamün aleyküm de deseniz, merhaba da deseniz, selam da deseniz hepsi Arapça kökenli kelimeler.
@MUSA Ç. Arapça kökenli de olsa, "selam" ve "merhaba" Türkçeleşmiş kelimelerdir. Daha genel bir hitaptır, "Selamın Aleyküm" ile alt metinleri aynı değildir.

Birini sevip birinden irite olmanın bir anlamı yok, bu kadar kasmayın.
Kendini İslam'la ilişkili hissetmeyen birinin bu sözden irrite olma hakkı vardır. Din ortaklığı üzerinden değil de, ülke, dil ortaklığı üzerinden, "selam", merhaba" demek daha doğru olandır.

Hikmetinden sual olunmaz,sitem de değil.Haşa isyan da etmiyorum.''Ben normal değilim diye mi bana normal arkadaşlar vermiyorsun?
@hamlet2006 Umumi ve cinsiyetsiz olmasını beklediğimiz bir platformda Selamın aleyküm'ü eleştiren "normal" olmuyo yani. Peki.

• Beğen
Tepkiler: Hellheimr
@hamlet2006 Umumi ve cinsiyetsiz olmasını beklediğimiz bir platformda Selamın aleyküm'ü eleştiren "normal" olmuyo yani. Peki.

Selam veren arkadaşın üslubunda herhangi bir bozukluk ''anormal'' bir durum yoktu.Adam iyi niyetini sunmuş.Selamın mantığı da iyi niyet sunmaktır,benden size zarar gelmez demektir.İster selamun aleyküm desin ister koniçiva.Bunda takılacak ne var ,anlamış değilim.

Hem selamun aleyküm öyle mensubiyet felan da belirtmez.Bir çeşit kalıptır.İşin dini boyutu verenin veya alanın niyetine göre değişir.Adam Allah rızası gözeterek halis niyetle selam verir, o durum da onunla Allah arasındadır.

"Furkan Simge'yi seviyooooo..." temalı mesajım kaldırılmış, şimdi farkettim :(

Oysa ben orada, konservatuarda yaylı çalgılar bölümünden mezun olan Simge bacımıza, zorla üflemeli bir çalgı olan saksafon çaldırılmak istenmesini eleştirmiştim. Herkes uzmanlığı olan alanda sanatını icra etmeli...

Herkese günaydın,
Ali Erbaş sana selam yok
@Can Çelik Sana ''Hi dolu koniçiva''

Goca Rabbim,
“Hacı hacıyı Mekke’de, deli deliyi dakkada bulur”

@MUSA Ç. Arapça kökenli de olsa, "selam" ve "merhaba" Türkçeleşmiş kelimelerdir. Daha genel bir hitaptır, "Selamın Aleyküm" ile alt metinleri aynı değildir.

Kendini İslam'la ilişkili hissetmeyen birinin bu sözden irrite olma hakkı vardır. Din ortaklığı üzerinden değil de, ülke, dil ortaklığı üzerinden, "selam", merhaba" demek daha doğru olandır.

Peki merhaba dediğimiz dükkan sahibi aleyküm selam dediğinde ne yapıyorsun? 😀 Ben asıl o zaman irite oluyorum.

Biraz önce ifade ettim. Bu toplum bu kelimeleri harmanlamış içine indirmiş. Merhaba,Selam, günaydın,Selamün aleyküm, bu toplumda hepsinin karşılığı aynı. Hepsinde karşı tarafa bir Esenlik dileme var, iyi dileklerini sunma var.

Aynı şey değil ama, bir arkadaş kendisine Selamün Aleyküm dendiğinde Aleyküm Kemküm diye cevap verip karşı tarafın beyninin ambole olmasına sebep oluyordu :)
Aleyküm selamın tam cümle anlamı "Allah'ın selamı sizin de üzerinize olsun." olarak geçiyor. Ben bir iki kere bu şekilde kullanmıştım ona da bön bön bakmışlardı.

Geri