Scudo Sports

Şu an içinizden ne geçiyorsa yazın

Pazardan bisiklet ile dönünce ön sepete ve arkaya yüklüyorum herşeyi dolayısıyla tüm yük bisiklette oluyor, şöyle bir alet olsa bisiklet yükü taşımaz ama çeker, daha kolay olur. Ama gel gör ki, kask veya yan ayna olmayan bir çevrede bu nasıl tedarik edilir, belki yapılabilir ama çirkin olacaktır.
Geçen hesapladım 17 kilo yüklemiştim bisiklete, sadece patates 10 kilo idi, aslında bu kadar fazla yük olunca arabayı çıkarmak lazım ama bisiklet ile gitmenin keyfi bambaşka. 17 kilo yük mü diyen olacaktır ben 100 kiloyum :hhhhhh:

(link)

Scudo
Havalar soğudu malûm, ince giyince üşüme kalın giyinince terleme, ortası yok 😁

Havalar soğudu malûm, ince giyince üşüme kalın giyinince terleme, ortası yok 😁
Keşke burada da öyle olsa. Bir iki gün kışlıkları giyiyorum ve son iki gündür yazlıkları giyiyorum. Hava sürekli derece değiştiriyor burada.

• Beğen
Tepkiler: By chow
...pazar arabası benim de aklımdan geçiyor ama sele borusu ile birleşme yeri biraz çetrefilli, sabit olmamalı fazla hareketli de olmamalı yoksa yokuş aşağı inerken yana dönebilir.
...

Kendim yapacak olsam arka maşalara çift taraftan (belki bagaja da) bağlanan bir aparatla yapardım, hem sele borusuna kadar uzanacak bir aparatın yol açacağı sorunlardan kaçınır, hem de arabayı az daha yatık tutmaya çalışırdım.

• Beğen
Tepkiler: Sadettin Z.
Sanırım vazgeçmek üzereyim çünkü evin penceresini açıp biraz azimle tükürsem ŞOK'un kapısına isabet ettiririm, o kadar yakında market ama işte A101, BIM, Hakmar acayip bir fiyat savaşı var ve bazen güzel indirimler oluyor rekabet sebebiyle.

Geçen hafta fırtınadan sonra ön sepete 10 kilo patates koydum arkadaki bagaj yerine lastik kanca ile turp, ekmek birkaç şey daha sıkıştırdım, dikkatli sürmeme rağmen turpun sapı nasıl olduysa kayıp jantın teline değdi oradan kopan parçalar vites sistemine, zincirine girdi bir anda yeşil bir şeyler fırlamaya başlayınca fark ettim havaya.

Eğer yumuşak ot değil de naylon torba vs dolaşsa jantın telini eğebilirdi, o zaman arkaya böyle bir şey takmak gelmişti aklıma ama işi abartmamak lazım bir daha o kadar çok yüklenmeyeceğim sonuçta kargo bisikleti değil bu.

Aslında sırt çantası kullanmak da bir çözüm ama o şekilde de malzemeler yine bir nevi sırtımıza yük bindirmiş oluyor, seledeki, kalçadaki ağırlık artıyor yani arka porta yüklenmekten daha dezavantajlı. Port bagajın iki yanından sarkan çantalar en pratik çözüm olabilir.

• Beğen
Tepkiler: Eray BAYĞAR
Rahat rahat dışarıya çıkabilmek, terlemeden yürüyebilmek/bisiklet sürebilmek, toplu taşımada ter kokusu olmadan yolculuk yapmak, sıcaktan uyuyamamak, sivrisinekten uykunun bölünmesi gibi şeyler olmaması, pencereleri açmak ve dolayısıyla dışarıdaki gürültüye maruz kalmak zorunda olmamak, vs...

Kışa bayılıyorum.

Amazondan mükemmel ses kalitesine sahip usb bir mikrofon buldum.Fiyatı 1781 tl.Bundan gümrük vergisi alınır mı ? Acil dönüş yaparsanız çok sevinirim.

Şuan içim içime sığmıyor adeta, bisikletsiz kaldığım 4 aydan sonra bisikletimi sipariş ettim. Yeni bisikletin heyecanı yetmiyormuş gibi aldığım Corelli cr 100'ün aynakolunu Promax beklerken satıcı firmanın baya yolladığı fotoğraflarda aynakolun Shimano Claris olduğunu görüp daha da sevindim/heyecanlandım. Bir an önce gelse de soğuk moğuk dinlemeden binsem bisikletime.

Dosyalar

• ce1b8731-fe57-4912-9b5e-8809e7a1c78e.jpeg
    ce1b8731-fe57-4912-9b5e-8809e7a1c78e.jpeg
    80,6 KB · Okunma: 48
  • 6b5fa6de-3f92-43ba-9c09-7ecc9d838c0d.jpeg
    6b5fa6de-3f92-43ba-9c09-7ecc9d838c0d.jpeg
    153,7 KB · Okunma: 52
  • 35c865b4-b04e-407a-98a7-da65ee17e1f7.jpeg
    35c865b4-b04e-407a-98a7-da65ee17e1f7.jpeg
    149,7 KB · Okunma: 53
Amazondan mükemmel ses kalitesine sahip usb bir mikrofon buldum.Fiyatı 1781 tl.Bundan gümrük vergisi alınır mı ? Acil dönüş yaparsanız çok sevinirim.

Gümrük vergisi alınmayan ürün yok. Üstüne mi ekleneceği, fiyatın içinde mi olduğu her üründe yazıyor.
Amazon.com'da böyle:
1700852350753.png
Amazon.com.tr'de böyle:
1700852396353.png
Bazı ürünlerde +xxx İthalat Ücreti yazmaz da, "İthalat Ücreti Depozitosu dahil" diye yazar, o zaman fiyata dahil.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Arkadaşlar merhaba burda yeniyim başlık açmayı beceremedim burdan sorayım. Uzun zamandır merak ettiğim bir konu var. Youtube'da yabancı ve türk bikepacking videoları izliyorum ve şunu fark ettim, Türk bikepacker'ların bisiklet seçimiyle yabancıların seçimi çok farklı. Önüme bikepacking bisikleti koysalar yabancı ve türk ayırt edebilirim. Onların seçtiği tür daha çok gravel gibi. Bizim seçtiğimiz bildiğimiz tur/trekking türü daha çok. Yabancıları izlerken "bunlar bu kadar kalın tekerle nasıl yorulmuyo" diye düşünmeden duramıyorum. Bunun sebebi nedir sizce? Bikepacking yaparken hangi seçim daha iyidir ?

Gümrük vergisi alınmayan ürün yok. Üstüne mi ekleneceği, fiyatın içinde mi olduğu her üründe yazıyor.
Amazon.com'da böyle:
311871 dosyayı görüntüle
Amazon.com.tr'de böyle:
311872 dosyayı görüntüle
Bazı ürünlerde +xxx İthalat Ücreti yazmaz da, "İthalat Ücreti Depozitosu dahil" diye yazar, o zaman fiyata dahil.

Teşekkür ederim Barış bey .Şimdi baktım ürün fiyatı 1200 küsür tl.İthalat ücreti depozitosu olarak da 500 tl eklemişler.Sizin dediğiniz gibiymiş.

Arkadaşlar merhaba burda yeniyim başlık açmayı beceremedim burdan sorayım. Uzun zamandır merak ettiğim bir konu var. Youtube'da yabancı ve türk bikepacking videoları izliyorum ve şunu fark ettim, Türk bikepacker'ların bisiklet seçimiyle yabancıların seçimi çok farklı. Önüme bikepacking bisikleti koysalar yabancı ve türk ayırt edebilirim. Onların seçtiği tür daha çok gravel gibi. Bizim seçtiğimiz bildiğimiz tur/trekking türü daha çok. Yabancıları izlerken "bunlar bu kadar kalın tekerle nasıl yorulmuyo" diye düşünmeden duramıyorum. Bunun sebebi nedir sizce? Bikepacking yaparken hangi seçim daha iyidir ?
Yabancılar ile bizim milletimizin bisikletlerinin farklı olmasının en büyük sebebi bütçe ve ekonomi... Her hangi bir Avrupa ülkesinde veya ekonomisi doğru olan bir ülke de yaşayan birisi bir kaç ay maaş biriktirerek doğru düzgün kaliteli bir bisiklet alırken bizim ülkemizde anca 2.el den veya carraro, salcano, kron, corelli, gibi düşük bütçeli bisikletler alınabiliyor. Benim aklıma gelen en azından bu.

Bence yanlışımız olabilir, geniş tekerlerin yuvarlanma direnci daha düşük. Jant eğme derdi de yok denecek kadar az. Yaz kış binilebiliyor oluklu düz lastikli aynı bisiklet.

Şuan içim içime sığmıyor adeta, bisikletsiz kaldığım 4 aydan sonra bisikletimi sipariş ettim. Yeni bisikletin heyecanı yetmiyormuş gibi aldığım Corelli cr 100'ün aynakolunu Promax beklerken satıcı firmanın baya yolladığı fotoğraflarda aynakolun Shimano Claris olduğunu görüp daha da sevindim/heyecanlandım. Bir an önce gelse de soğuk moğuk dinlemeden binsem bisikletime.
Güle güle kullan. Bir çok parametreyi değerlendirip bir çok sebepten bu bisikleti almışsın. Hangi aynakol gelirse gelsin keyfini çıkart bence. Üzülmeni istemem ama eklediğin fotoğraftaki aynakolu ben prowheel'e benzettim. Üstünde OZ yazıyor gibi.

• Beğen
Tepkiler: Kerem Atalar
Güle güle kullan. Bir çok parametreyi değerlendirip bir çok sebepten bu bisikleti almışsın. Hangi aynakol gelirse gelsin keyfini çıkart bence. Üzülmeni istemem ama eklediğin fotoğraftaki aynakolu ben prowheel'e benzettim. Üstünde OZ yazıyor gibi.
Haklısınız, acemiliğimden aynakol ile arka aktarıcıyı karıştırmışım :). Terminolojiyi de yavaş yavaş öğreniyorum. Bisikletin parçaları bahane aslında, heyecanım bisikletsiz kalmamdan. Şehirde 2-3 tur atsam okula gidip gelsem, gidersem hasretimi bana yeter.

• Beğen
Tepkiler: Eray BAYĞAR
Hayatımda bir şey eksik gibi ama tam olarak ne bilmiyorum. Muhtemelen hedef eksikliği. Geleceğe dair planlarım var ama kesin bir hedefim yok sonuç olarak bir çok şeye motivasyon kaynağım da olmuyor. Varış noktam olmadığından ne kadar gidersem gideyim hiç gitmemiş gibi oluyorum. Nere gittiğimi de bilmiyorum zaten. Sadece zorunluluk olarak dayatılan şeylerle hoşuma giden şeyleri yapıyorum o kadar. Nasıl kendime bir hedef belirlerim?

• Üzgün
Tepkiler: Kerem Atalar
Şöyle bir şeyin farkına vardım. Her alanda böyle aslında ama bisiklet meselesinde dah fazla hissettim sanki. Mesele şu ki; bisiklet ile ilgili aldığım ürünleri şöyle düşündüm ve paraya kıyıp aldığım kaliteli ürünlerden hiç pişman olmadım ama biraz ucuza kaçtığım ürünlerin çoğundan pişman oldum. Tabii ki bütçe meselesi ama imkan varken az para harcamak için kaliteden taviz vermek hiç mantıklı olmuyor.

hem haritaya ihtiyacım olduğu için hem de bir süredir inceleme yazmadığım için yeni cihaza geçtim. kargonun elektronik kısıtlamasına takılması, iade edilmesi, tekrardan kargolanması, beklemesi ve bana gelmesi derken 2 aydır uğraşıyorum. cihaz dün geldi ve ilk farkettiğim şey bir tane tuşun zor basması oldu. söyleyecek bir şey yok, 2 ay az bir süre değil. bilmiyorum, belki değişim isteyebilirim. zaman çok değerli bir şey.

IMG_20231124_153405.jpg

Geri