Scudo Sports

Şu an içinizden ne geçiyorsa yazın

Scudo
Ben de sıkı bir diyete başladım bakalım meyvesini ne kadar zamanda toplayacağım. Tek öğün saat 4-5 arası birşeyler yiyorum.

Eminim sürdürülebilir değil diyeceksiniz ama bıktım yüksek tansiyon, kilo ve sıcakla cebelleşmekten.

Yağmurlardan dolayı bisiklete ara vermiştim. Yağmurlar bitince bir süreyim dedim sanki biri ben yokken bisikletime bakım yapmış gibiydi. Normalden çok daha rahat ve hızlı gidiyordu. Vites geçişleri normalden çok daha yumuşaktı sanki. Ama bugün tekrar bindiğimde sanki normalden daha zor gidiyor gibiydi. Belki rüzgardan dolayı öyle hissetmiş olabilirim.

Birde bugün sanırım lastiklerle alakalı bir sorun vardı. Arka 70 ön 65 (maks 85 PSI) basmama rağmen sanki lastiğim patlamış gibi geldi. Ya ben iyice paranoyak biri oldum ya da bisiklette gerçekten bir şeyler yanlış. Hangisi daha kötü bilmiyorum 😃

Kışın bisiklet sürülmez diyen insanları anlamıyorum. Başka bir gezegende mi yaşıyoruz acaba? Yazın kavurucu, bunaltıcı sıcağında, terler içerisinde ve sürekli su kaybederek bisiklet sürmenin neresi zevkli anlamıyorum? Yazın sabah serinliğinde sürüşe çıktın çıktın yoksa o kavurucu sıcakta bisiklet sürmek tamamen bir işkence. Kışın bu dediğim olayların hiç biri yok sadece serin rüzgar var oda giyinmesini biliyorsan soğuk havayı ekarte edebiliyorsun.
Ben de yaz-kış sürme taraftarıyım ama şöyle de bir durum var ki kışın sürüş daha fazla maliyet çıkartıyor insana. Yok ara sıcaklıklar için başka kıyafetler yok ayak koruyucu yok içlik yok kışlık eldiven vs. Bahar ve yaz aylarında aynı ekipmanları kullanabiliyoruz. Kış soğuğunda sabah akşam farketmiyor ama yaz sıcağında ben geceleri çıkıyorum tura ve o sırılsıklam durumu yaşanmıyor. Sırf bırakmamak için inat ettiğimden sürüyorum yoksa bahar ayı gibi keyifli gelmiyor bana kışın. Bu sefer de kat kat kıyafetin içinde terliyorsun. Aynı hesaba geliyor. En azından yazın hasta olmuyorum 😀

Şile'ye çıkıp inip evden çıkmam girmem hepsi 25 dakika köpek gibi öksürüyorum, eldiven de takmamıştım ellerim dondu.

Yazın çok sıcak kışın çok soğuk çekilmiyor bir arası olmalı ama arasında da sivrisinek oluyor o hepsinden beter.
Bu soğuk allerjisi. Hava yolları daralıyor soğukta. Isının geçer.
Yağmurlardan dolayı bisiklete ara vermiştim. Yağmurlar bitince bir süreyim dedim sanki biri ben yokken bisikletime bakım yapmış gibiydi. Normalden çok daha rahat ve hızlı gidiyordu. Vites geçişleri normalden çok daha yumuşaktı sanki. Ama bugün tekrar bindiğimde sanki normalden daha zor gidiyor gibiydi. Belki rüzgardan dolayı öyle hissetmiş olabilirim.

Birde bugün sanırım lastiklerle alakalı bir sorun vardı. Arka 70 ön 65 (maks 85 PSI) basmama rağmen sanki lastiğim patlamış gibi geldi. Ya ben iyice paranoyak biri oldum ya da bisiklette gerçekten bir şeyler yanlış. Hangisi daha kötü bilmiyorum 😃
Soğuk havalarda teller geriliyor, sürüş dinamikleşiyor ama tekrar ısınınca bollaşıyor. Tel başlarıyla alakalı olduğunu düşünüyorum. Gerginliğin alt sınırdaki tüm teller sıcak soğuk değişimlerinden etkileniyor.

Dün dışarı çıkanlar bilir hava acayip soğuktu İstanbulda.O soğukta gece 12.30 da bisiklete binmeye çıktım.Dışarıda bir tane insan yok ,pizzacı dükkanının önünde sohbet edip sigara içen moto kuryeler şaşkın bir yüz ifadesiyle bana doğru baktılar.Yazın yüzümü okşayan tatlı rüzgar şimdi bana düşman olmuş ,bir kamçı gibi suratıma çarpıp acı veriyordu.Sürüşü tamamlayıp eve döndüğümde şakaklarımın soğuktan ağrıdığını hissettim.Anlatıma biraz öyküleyici öğeler katayım dedim 😀

Komşu yeni bisiklet almış RKS hs15 model sözde bakmaya gitmiştim sadece ama dayanamadım sürdüm bir tur, hız sınırı da kaldırılmış 40 km'ye ulaşınca elimi yüzümü hissetmemeye başlayınca kestim gazı, onun da etkisi var öksürükte ama geçici birşey olmalı pek kalmadı öksürük.

Rüzgardır o rüzgar. 😁

• Hahaha
Tepkiler: Eray BAYĞAR
Forumda bunlardan kullanan var mı? Sadece yağmur değil rüzgardan da korur ama İstanbul'da olsam ben kullanmazdım şahsen elalemin maskarası olmak bir yana görüşü de kötü yönde etkileyecektir.

Soğuktan korunmak amaçlı kalın giyinmek bu kez de terlemeye sebep oluyor, eğer Hollanda, Japonya sokak videoları izliyorsanız sadece yağmurda değil kışın bununla kullanan çok insan var.

Yazıyı yazarken aklıma Kadıköy limandaki simit satıcıları geldi denizden esen rüzgarı kesmek için naylon kabin yapıyorlar kışın.

Dosyalar

• images (46).jpeg
    images (46).jpeg
    41,7 KB · Okunma: 45
  • images (47).jpeg
    images (47).jpeg
    37,8 KB · Okunma: 42
Cuma günü üzerimde kırgınlık vardı, hapşırık sinüzit karışık. Cumartesi günü kahvaltımı yapıp büyük bi greyfurt sıktım, yarım da limon sıktım içine, dedim bunu bi shot atayım. Tavsiye etmiyorum bu formülü, sağlam midem 2 günde zor kendine geldi. :acpsnr:

koca bir ülkeyi batının ucuz iş gücüne çevirmeyi denediler ya, başka da bir şey demiyorum. damat, iki elim yakanda.

sor bakayım dünyanın en güçlü ekonomilerinden biri olan hindistan da yaşayanlara, nasılmış?

yahu forumu çok sevdiğim için siyasi bir şey yazmak istemiyorum fakat artık çoğu arkadaşımla bile konuşamadığım için canım yanıyor.

adamlar 6 gün işte, sabah akşam karınca gibi koşuşturuyorlar. ucuz iş gücü yersen, bir ülke kendi vatandaşını neden bu kadar ezer? sınırlar zaten yol geçen hanı, bırakın mültecileri gitsinler başka ülkelere. her fırsatta batıdan kazık yiyoruz, aç sınır kapılarını. bu kadar mı zor? mağdur edebiyatı yapacağına gönder birkaç milyon mülteci görelim. yahu arkadaş çevremin çoğunun saçları 30 yaşından önce döküldü, görüyorum çoğunu. çoğu büyük şehirlere göçtü, e para yok beldede. iş yok, ne yapsın çocuk? akşama kadar köle gibi kuryelik yapıyor. neyse, biz kimiz ki? kendi ülkesinde ezilen vatandaşlarız öyle, kimin umrunda?

Trabzon'da böyle düşünen birinin olduğunu görmek bile ümit verici :) Toplumda bu muhafazakarlık olduğu müddetçe rasyonel ve yapıcı kararlar alınması çok zor.

• Beğen
Tepkiler: Kerem Atalar
Lodos yüzünden çok acılar yaşamış bir şehirdeyiz.
90 km. ile esen rüzgâr yarın da sürecek ve henüz öğrencileri koruyacak bir karar alınmadı...

koca bir ülkeyi batının ucuz iş gücüne çevirmeyi denediler ya, başka da bir şey demiyorum. damat, iki elim yakanda.

sor bakayım dünyanın en güçlü ekonomilerinden biri olan hindistan da yaşayanlara, nasılmış?

yahu forumu çok sevdiğim için siyasi bir şey yazmak istemiyorum fakat artık çoğu arkadaşımla bile konuşamadığım için canım yanıyor.

adamlar 6 gün işte, sabah akşam karınca gibi koşuşturuyorlar. ucuz iş gücü yersen, bir ülke kendi vatandaşını neden bu kadar ezer? sınırlar zaten yol geçen hanı, bırakın mültecileri gitsinler başka ülkelere. her fırsatta batıdan kazık yiyoruz, aç sınır kapılarını. bu kadar mı zor? mağdur edebiyatı yapacağına gönder birkaç milyon mülteci görelim. yahu arkadaş çevremin çoğunun saçları 30 yaşından önce döküldü, görüyorum çoğunu. çoğu büyük şehirlere göçtü, e para yok beldede. iş yok, ne yapsın çocuk? akşama kadar köle gibi kuryelik yapıyor. neyse, biz kimiz ki? kendi ülkesinde ezilen vatandaşlarız öyle, kimin umrunda?

Sermayeden beslenen iktidarlar, sermayeye hizmet ederler.

İnanılmaz güzel bir macera

Bu adamı bu video ile tanımıştım gerçekten çok güzel bisiklet turları yapıyor. Sıkılmadan film izler gibi izlemiştim. Hemen hemen aynı dönemlerde (link) kanalını da takip etmeye başlamıştım buna benzer bir kaç youtube kanalı var.

Çalıştığım firma başka bir firma aracılığı işe yurt dışına iş yapıyor. Mekanik taraf diğer tarafından yapılırken elektrik ve pano işler tamamen bizde. 1 yıllık yapım süresi verilmiş şimdiye kadar tek bir kaynak ile yapılmamış cihazın teslim tarihine 2 gün var diye bir yerleri tutuştu. Bugün sabah 8'de ana panosuna başladık saat 22'de bitirdik. Yarında aynı şekilde devam edip perşembe yola çıkacak, nasip olursa cihaz üzeri kurulum için bizde salı İstanbul'a kuruluma gideceğiz. Bir kaç üst mesajdaki ucuz iş gücü de biziz aslında. Adamlara göre ucuz iş gücü bizim firma olurken, firmaya göre de ucuz iş gücü maalesef biziz, kendimiziz.
aynı bu durum şuan için bize geçerli : (link)

• Beğen
Tepkiler: ali_ihsan21
Bu gibi uzun sürüşler yapanların neden ebike kullanmadıkları türlü cevaplar almama rağmen bana mantıksız geliyor, pil bitti mi nerede şarj edecek diyorlar hiç mi medeniyetin olduğu bir yere yolu düşmüyor, bozulur diyorlar bozulursa mekaniğe düşersin ilk fırsatta yaptırırsın, ağır diyorlar yahu adam drone taşıyor ayıdan korunmak için gürültülü sprey var yangın söndürücüsü gibi ama tüm bunlar bir yana neden bu vatandaşın bisikletinde çamurluk yok? Hiç mi yağmura maruz kalmayacak, ki yağmuru bırak dolu yağdı ve bisiklette çantaları da berbat oldu, bir nebze dahi korumaz mıydı çamurluk?

Ben herhalde 10-15 tane bu tarz kanalı takip ediyorum, dünya turu yapan çiftler var.

90'ların ilk yarısında kablolu yayından sürekli Eurosport'taki dağ bisikleti yarışlarını izlerdim, şunu izleyince anılar canlandı.

Son düzenleme:
Bir ülkede "tepki" vermeyi unutan, daha beteri tepkisini gülerek gösteren insanlara her musibet müstehaktır. Ancak her zaman kurunun yanında yaş ta yanar maalesef..!

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
Bu gibi uzun sürüşler yapanların neden ebike kullanmadıkları türlü cevaplar almama rağmen bana mantıksız geliyor, pil bitti mi nerede şarj edecek diyorlar hiç mi medeniyetin olduğu bir yere yolu düşmüyor, bozulur diyorlar bozulursa mekaniğe düşersin ilk fırsatta yaptırırsın, ağır diyorlar yahu adam drone taşıyor ayıdan korunmak için gürültülü sprey var yangın söndürücüsü gibi ama tüm bunlar bir yana neden bu vatandaşın bisikletinde çamurluk yok? Hiç mi yağmura maruz kalmayacak, ki yağmuru bırak dolu yağdı ve bisiklette çantaları da berbat oldu, bir nebze dahi korumaz mıydı çamurluk?

Ben herhalde 10-15 tane bu tarz kanalı takip ediyorum, dünya turu yapan çiftler var.

90'ların ilk yarısında kablolu yayından sürekli Eurosport'taki dağ bisikleti yarışlarını izlerdim, şunu izleyince anılar canlandı.

Çamurluk ağırlık yapıyor, bence gereksiz :D

Şaka bir yana kaliteli çantalar su geçirmiyor. İstediği kadar çamur olsun. Sonra foşur foşur yıkıyor zaten.

• Beğen
Tepkiler: ali_ihsan21
Akşam olsa da eve gidip Diablo 4 oynasam.

Geri