Scudo Sports

Şu an içinizden ne geçiyorsa yazın

Anadolu yakasındaki köpeklerin artışını düşünüyorum sevdiğim rotalarda süremiyorum sırf bu yüzden

Mesela nerede. Dün ve bugün kaynarca civarında sahil yolunda köpek kovaladı. Sahil yolunda bile kovalanmaya başladık.

Scudo
Mesela nerede. Dün ve bugün kaynarca civarında sahil yolunda köpek kovaladı. Sahil yolunda bile kovalanmaya başladık.
Huysuz bunak yazısı gördüğün her yerde grup halinde geziyorlar. Beykoz, şile, polonezköy civarı köpekle dolu. Köpekten korkmayıp sürüyorum bazen ama durdurmak için önüme falan atlıyorlar hevesim kaçıyor açıkcası. Köpeklerin yanından durarak geçmekten keyif alamıyorum

• Beğen
Tepkiler: RmzBurak
nasıl konu açabilirim?

• Hahaha
Tepkiler: HakanAydn
Çocuklar bisiklet ile taşınırken arabayla taşındıkları zamanlara göre daha sakin oluyorlar gördüğüm kadarıyla. Bisikletin arkasına takılan çocuk koltuğundayken sakin bir şekilde oturan, etrafı seyreden, gülücükler saçan, uykusu gelmişse o koltukta hemen uyuyan çocuğu arabaya koyunca içinden bir canavar çıkıyor resmen, gördüğüm çocuklu bisikletlere durum çoğunlukla böyleydi. 5 yaşında çocuğu olan bisikletli bir tanıdığımın çocuğu bisiklet arkasında aynen böyle sakin oluyor, normalde yaşı düzeyinde yaramazlıkları oluyor. Aynı yaşta bir yeğenim de var, araba ile ile giderken çocuk 2 dakika içinde bir arka koltukta oluyor, oradan ön kol dayamasına, oradan benim kucağıma, oradan bagaja fırlıyor, yol boyu arabayı tavaf ediyor.

• Beğen
Tepkiler: -Deniz-
Spartiat hocam yazılarınızı okumak güzeldi, çoğu bilmediğimiz konuyu siz aydınlatıyordunuz. Ne zaman dönersiniz yazarsınız ?
Kısır döngü atışmaları yazışmaları, forumu aratmadan tavsiye bekleyen soruları okumaktan sıkıldım.

• Beğen
Tepkiler: -Deniz-
Ben size bu konuda yardimci olayim.
Linke tiklayin ve ilk mesaj size ait, orada ne teklif ettiginizi göreceksiniz. :)
Murat Çömez Kalp Krizi geçirmiştir.
Üstad sen çok yaşa yaa, ne gülmüştük.
Senle deli kavga etmiştik başta di mi...Ne günlerdi. 😁...
Yavaş yavaş başka isimlerde hatırlamaya başladım, mesela mariokaldato yu nasıl unutabilirim. Helede o muhteşem mercedesini...Makro yu iyi hatırlıyorum. Cemal Ç zaten öyle, ama Cemal Ç. nin equrisi bir arkadaş vardı, onun nickini hatırlayamadım. Kadronun çoğu hala aktif sanki forumda. Biz biraz yan çizdik.
Bu arada aldığım elektrikliyi baya kullanır oldum, arka aktarıcı çok kötü, Sunrun diye bir marka. Önde shimano kol var 7 vites, buna hagi aktarıcı uyum sağlar bir fikir rica edeyim. Vites atmıyor zira, hava sıcaklığına göre bazen 1 e bazen 7 ye geçmiyor...Tam çöp. shimano kol mandallı ve tuşlu. Model no filan baktım göremedim. Resim atmaya çalışayım.

Arkadaşlar, Serkan mıstınoğlu buralar da mı? Çok bilgilendirici yazıları vardı yazmıyor artık hiç☹️ İsmi mi değişti acaba?

Üstad sen çok yaşa yaa, ne gülmüştük.
Senle deli kavga etmiştik başta di mi...Ne günlerdi. 😁...
Yavaş yavaş başka isimlerde hatırlamaya başladım, mesela mariokaldato yu nasıl unutabilirim. Helede o muhteşem mercedesini...Makro yu iyi hatırlıyorum. Cemal Ç zaten öyle, ama Cemal Ç. nin equrisi bir arkadaş vardı, onun nickini hatırlayamadım. Kadronun çoğu hala aktif sanki forumda. Biz biraz yan çizdik.
Bu arada aldığım elektrikliyi baya kullanır oldum, arka aktarıcı çok kötü, Sunrun diye bir marka. Önde shimano kol var 7 vites, buna hagi aktarıcı uyum sağlar bir fikir rica edeyim. Vites atmıyor zira, hava sıcaklığına göre bazen 1 e bazen 7 ye geçmiyor...Tam çöp. shimano kol mandallı ve tuşlu. Model no filan baktım göremedim. Resim atmaya çalışayım.
Sen de cok yasa Hakan Usta, evet iyi bir kavgamiz olmustu ama ne demisler iyi dostluklar kavgayla baslarmis. :) Bak kavga yaptik yaptik ve kavga sonrasi bana damarini bile vermek istedin. Gercek dostun, bu teklifi kimse yapmamisti.
Mariokaldato dedigin kisi buralari terk etti. Cemal C' nin arkadasi olarak aceba @necmeddin mi bahst ettigin kisi.
Aktariciya gelince sunrunmu ne onu cikar ve uyumlu bir Shimano aktarici tak bence. Sunrun ne ya, inan ilk defa duyuyorum.

Arkadaşlar, Serkan mıstınoğlu buralar da mı? Çok bilgilendirici yazıları vardı yazmıyor artık hiç☹ İsmi mi değişti acaba?
Serkan Mistinoglu = @Road_Runner

• Beğen
Tepkiler: MUSA Ç. ve Sinyor
2020522.jpg
Bir kibrit çöpünün yerini değiştirip doğru sonucu bulun bakalım...
15 saniye süre veriyorum... :)

• Hahaha
Tepkiler: necmeddin
Mezunluk kadar berbat bir durum yok. Liseden mezun olmussun, universite sinavinda istedigin yer gelmeyince bir sene daha kalmissin. Buna mezunluk deniyor ama hicbir resmi yerde bu kisilere hak taninmiyor. Her yil yaklasik 1.5 milyon mezunumuz var iclerinde ben de varim. Kursa yazilacaksin, ogrenci indirimi icin ogrenci belgesi istiyorlar. Mezunum sinava hazirlaniyorum diyince de eli kolu bagli hicbir sey yapamiyor orada calisan emir kulu, onun sucu yok. Ogrenci degilsin, ama ogrenci gibisin. Calisamiyorsun ve bir gelirin yok ama calisanlarla ayni ucretleri odemek zorundasin. Resmen seni tanimiyorlar. Senin durumun tam bir belirsizlik. Teshisi konulamamis bir hastalik gibi adeta. Berbat bir bataklik burasi. Ustune ustluk bir kez daha mezuna kaldim. Bir sene daha ortalikta gezin artik "Universite sinavina girdim. Puanim iyi geldi ama istedigim yeri tutmuyor yani mezunum" diye.

Sanirim konu basligiyla uyumlu ilk mesajim bu oldu. Patlamak uzereyim artik.

Sabah karşıya geçip sahilde mi turlasam yoksa Anadolu yakası sahilinde mi sürsem? Yok yok bence Riva yoluna gitmeliyim diye hayal kuruyordum. Baktım sular az akıyor kombiyi kontrol etmeye gittim. Bütün mutfak göl olmuş. Fayansın altından sular fışkırıyor... 2 hafta önce de çamaşır makinesi su kaçırıyordu bütün mutfağı su basmıştı. 2 haftada bir gecenin bir yarısı elde paspas yer siliyorum. Bisikletten çok paspasa dokunuyorum resmen. Haftaya da sınavım var şimdi sabah sabah ev sahibiyle tamir et edebilirsen. Gece gece delirmek üzereyim. :acpsnr:

9 saattir (abartı değil gerçekten 9) 2 jantı dağıttım ve göbekleri, jantları ve göbeklerin içindeki her parçayı tek tek temizledim. Canım çıktı. Amatör olmamdan kaynaklı mı bilemiyorum. Arada göbekteki bilyelerde eksik vardı bisikletçiye gittim. Tel fırça gerekti bir milyoncuya gittim. Yeni boyanmış kadronun furş çanağını üstünde unutmuşum. İçlerini de dremele takılı zımparayla temizledim.

Bisikletçiye genel bakım için 500 fazla diyordum da şöyle bir düşününce normal geldi.

Mezunluk kadar berbat bir durum yok. Liseden mezun olmussun, universite sinavinda istedigin yer gelmeyince bir sene daha kalmissin. Buna mezunluk deniyor ama hicbir resmi yerde bu kisilere hak taninmiyor. Her yil yaklasik 1.5 milyon mezunumuz var iclerinde ben de varim. Kursa yazilacaksin, ogrenci indirimi icin ogrenci belgesi istiyorlar. Mezunum sinava hazirlaniyorum diyince de eli kolu bagli hicbir sey yapamiyor orada calisan emir kulu, onun sucu yok. Ogrenci degilsin, ama ogrenci gibisin. Calisamiyorsun ve bir gelirin yok ama calisanlarla ayni ucretleri odemek zorundasin. Resmen seni tanimiyorlar. Senin durumun tam bir belirsizlik. Teshisi konulamamis bir hastalik gibi adeta. Berbat bir bataklik burasi. Ustune ustluk bir kez daha mezuna kaldim. Bir sene daha ortalikta gezin artik "Universite sinavina girdim. Puanim iyi geldi ama istedigim yeri tutmuyor yani mezunum" diye.

Şartlanmak iyi bir şey değil bana göre. Olmadı ise ertelemek de bir sakınca yok tabii ama hayat okuldan veya üniversiteden ibaret mi? değil bence. Başka şeyler yapabiliriz. Tabii şu dönemde hem çalışmak hem de okumak zor çünkü hiçbir şeyin değeri kalmadı, bırakmadılar.

Eğitim sistemindeki saçmalık yüzünden lisede bir senesini kaybetmiş biriyim. Liselerin 3 yıldan 4 yıla geçiş yapma aşamasına denk gelmiştim. Hocalar ikinci dönem geldi. Kitaplar ondan da sonra. Anadolu lisesi kazanmıştım. O sene doğru düzgün ders işlenmediği halde sınıfta kaldım. Yalnız da değildim. 300 kişilik okulda 200 kişi benimle birlikte tekrar etti. Okul bittikten sonra da ilk sene istediğim bölümü kazanamadım. Ikinci sene ise kazanıp yerleştim. Okula başladığım ilk zamanlar iş hayatında sıkıntı olacak bir bölüm seçtiğimi farkettim. Ama artık çok geç diyerek bitirdim okulu. 4 sene sonra mezun olduğumda nur topu gibi bir işsiz oldum 😀 Şuan başka sektörde bir iş yapıyorum. Yaptığım işin temelini yine okulda öğrendim ama eğitim setleri, youtube vs kendi kendimi yetiştirdim. Şuan fena bir durumda değilim. Biraz karışık anlattım ama varmak istediğim sonuç şu. Gerçekten belli bir hedefe odaklanıp zamanı geçirmek de problem. Iki sene önce mezun olmuş olsam belki ev alacak maddi duruma hazır olacaktım. Şimdi ise ipin ucu kaçtı.

İstediğin bölüm ne tam olarak bilmiyorum ama dgs ile geçiş imkanlarına da bakabilirsin. 2 yıllıktan 4 yıllığa geçiş össde istediğin bölümü kazanmaktan daha kolay bence. Tabii bu benim görüşüm. İyice tart, ölç ve öyle harekete geç.

• Beğen
Tepkiler: Eray BAYĞAR
Eğitim sistemindeki saçmalık yüzünden lisede bir senesini kaybetmiş biriyim. Liselerin 3 yıldan 4 yıla geçiş yapma aşamasına denk gelmiştim. Hocalar ikinci dönem geldi. Kitaplar ondan da sonra. Anadolu lisesi kazanmıştım. O sene doğru düzgün ders işlenmediği halde sınıfta kaldım. Yalnız da değildim. 300 kişilik okulda 200 kişi benimle birlikte tekrar etti. Okul bittikten sonra da ilk sene istediğim bölümü kazanamadım. Ikinci sene ise kazanıp yerleştim. Okula başladığım ilk zamanlar iş hayatında sıkıntı olacak bir bölüm seçtiğimi farkettim. Ama artık çok geç diyerek bitirdim okulu. 4 sene sonra mezun olduğumda nur topu gibi bir işsiz oldum 😀 Şuan başka sektörde bir iş yapıyorum. Yaptığım işin temelini yine okulda öğrendim ama eğitim setleri, youtube vs kendi kendimi yetiştirdim. Şuan fena bir durumda değilim. Biraz karışık anlattım ama varmak istediğim sonuç şu. Gerçekten belli bir hedefe odaklanıp zamanı geçirmek de problem. Iki sene önce mezun olmuş olsam belki ev alacak maddi duruma hazır olacaktım. Şimdi ise ipin ucu kaçtı.

İstediğin bölüm ne tam olarak bilmiyorum ama dgs ile geçiş imkanlarına da bakabilirsin. 2 yıllıktan 4 yıllığa geçiş össde istediğin bölümü kazanmaktan daha kolay bence. Tabii bu benim görüşüm. İyice tart, ölç ve öyle harekete geç.
biraz uzunca bir yazı olabilir, şimdiden kusura bakmayın. 2. dünya savaşından sonra galip devletlerin başkanları, çörçil, ruzvelt, sıtalin bir araya gelip bir karar alıyorlar. diktatörlükle yönetilen ülkelere yaptırım kararı ve gerekirse askeri müdahale ile, amerikanın o tarihten sonra sıksık başvurduğu demokrasiyi gerekirse zorla getirme hamlelerinin ilk teorisi söyleniyor. o zaman türkiye cumhuriyeti tek parti yönetiminde ve tek adam yönetimi var. birinci dünya savaşında ve sonrasında amerikan mandacısı ismet inönü, paralara kendi resmini bastırmış, batı müziğini zorla empoze etmeye çalışan, dahası arabesk müziğinin temellerini atan garip uygulamaları ile anadolunun tek efendisi durumunda.
ismet inönü durumdan vazife çıkarıyor ve ülkenin diktatörlükle yönetilmediğini, dilerlerse uzmanlar gönderip bunu yerinde gözlemleyebileceklerini özellikle savaşın büyük galibi amerikaya kereler kere söylüyor.

iki tane uzman gönderiyor amerika. bilin nereye? milli eğitim bakanlığına. amerika, bizi bitirmeye eğitim sistemimizden başlıyor. iyi-kötü bu ayrı bir tartışma konusudur ama köy enstitülerinin evvela içeriğini bozuyor ismet paşa ve ekibi. sonra da kapatılıyor köy enstitüleri. başlıyor milli eğitimde dejenerasyon. özel okulların sayısı artıyor. eğitimde fırsat eşitliği ortadan kalkıyor yavaş yavaş.

ben kendim yaşadığım süreç içerisinde, 1993 yılında iki basamaklı sınav sistemi ile eski sistemde üniversite sınavına girdim. bizden bir sene önce sanırım kredili sistem diye birşey çıktı. işte öğrenciler bu sistemde, 6 saatlik eğitim gününde diyelim 1-2. saatte okulda ders görecek, aradaki 2 saat boş ise öğrenciler güya kütüphaneye girecek kendini geliştirecek, okumalar ve çalışmalar yapacak, son iki saatten sonra evlere yada kütüphanelere dağılacaktı. planlandığı gibi olmadı, okulların çevresinde kafeler, bilardo ve oyun salonları türedi. öğrenciler boş zamanlarını bilardo oynayarak, vektör fiziğini uygulamalı öğrendiler, aralarından bir semih saygıner bu işi paraya çevirebildi diğerleri eridi gitti.

eğitim sistem 1946 yılı itibarıyle artık dikiş tutmamıştır. planlamasızdır. diyelim ki ülkenin öğretmen ihtiyacı var, özel okullar kaliteli öğretmenlere çok para vermek zorunda kaldı. hemen basınla milli eğitim elele verir, geleceğin meslekleri diye haberlerle öğretmenlik parlatılır. eğitim fakültesi sayısı arttırılır, 4 seneye kalmaz artık bir sürü öğretmen piyasaya sürülür. sayı artınca iş arayan öğretmenler fiyat kırar ve kölelik düzeni başlar. aynısı 5-6 yıldır yazılımcılar üzerinde oynanan bir oyun var. 8 sene önce kaliteli bir yazılımcıyı çalıştırmak pahalıya patlıyordu. geleceğin para eden meslekleri diye haberleri takip edin ne demek istediğimi anlarsınız. eğer bu aralar, gelecek 10 yılın meslekleri haberlerinde bazı meslekler parlatılıyorsa, o bölümleri okumanızı tavsiye etmem.

milli eğitim, planlama yaparak, ülkenin ihtiyacını, okudukları konuları seven öğrenciler yetiştirerek karşılar. özgür ve kendi ayakları üzerinde duran ülkelerde olması gereken budur.

• Beğen
Tepkiler: Atasoy ve M.İhsan
Geri