Scudo Sports

Şu an içinizden ne geçiyorsa yazın

Bugün 24 Temmuz. Tam 100 sene geçti Lozan ın üzerinden. Bundan sonra jelibon rezervlerini istediğimiz gibi çıkarabileceğiz. Bundan sonrasını dıj güçler düşünsün.
Yaşasın Haribo 😂

• Hahaha
Tepkiler: suyunsesi
Scudo
bisiklet dükkanlarına neden çelik yol bisikleti vs getirmediklerini soruyorum. Müşteriler "o paraya karbon alırım" diyolarmış

Bisiklete yeni başlayan bir insan glikojen depolarını kontrol edemeyeceği için kısa süre içerisinde hızla terleyip yorulmaya başlayacaktır zaten. Yavaş hızda uzun süre sürerek 45 dakikadaki yağ yakmaya başlama süresini beklese daha iyi olabilir, ne de olsa spordan önce ısınmak her spor dalında mevcut.
Küçüklükten yetişkinliğe ve orta/orta üstü yaş dönemlerine genel olarak aktif, hareketli bir yaşam tarzıyla geçen kişiler (maalesef) pek bilemiyor bu durumu ancak tersi şekilde büyüyen, yaşlanan insanların o hareketsizlik üzerine bisiklete binmeye başladığında şöyle bir durum yaşanıyor, kendimden biliyorum; bacaklarda o kadar güç yok ki mesela daha nefes nefese bile kalamadan bacaklar bitiyor :) Haliyle ben 1 sene gibi bir süre geçti daha yeni yeni terlemeye başladım, ki yine de terliyor olmamın en büyük sebebi güneş ve sıcak..

Tabi kiminin bacağı kuvvetlidir, onlarda daha farklı etkiler de yaşanıyor olabilir. Demek istediğim, "bisiklet sürmeye yeni başlayan" diye tek tip bir metabolizma çeşidi yok, o yüzden insanların kendi içinde neler yaşadığını bi bilseniz inanamazsınız :)

• Beğen
Sadece cumartesi veya pazar günü sürecek isen neden altında 200 bin TL lik bisiklet ve üstünde full rapha vs gibi kıyafetler kullanıyorsunuz ki?

Bir tanesi de benim yeğenim.... 200 bin seviyelerine henüz çıkamadı ama yakın. Yaşının ve yetenek seviyesinin gereksinimlerinin 5 gömlek üstü para harcıyor.

Çocuk boş zamanlarında youtuberlerı izliyor ve onların bisikletlerinin aynısını istiyor ve bir şekilde aldırtıyor. Burada anahtar kelime ÇOCUK. Antrenman yapsa, her gün düzenli olarak binse yada bu işi ciddi bir hobi olarak yapsa sıkıntı yok ama daha çok hayali ile yaşıyor.

Eski konuyu hortlatmak gibi olmasın ama en son baktığım başlıklardan devam ettim....

Bisiklete yeni başlayan bir insan glikojen depolarını kontrol edemeyeceği için kısa süre içerisinde hızla terleyip yorulmaya başlayacaktır zaten.
Bu glikojen depoları nasıl kontrol ediliyor? Yan deyince yanıyor, dur diyince duruyor galiba senin depolar.

Arkadaş sana bir limonata ısmarlayayım dedi. Oturduk fiyatına bakmadan sipariş ettik ve içtik. Hesabı öderken limonatanın 60 lira olduğunu duydum. Öehh dedim. Neredeyse 2 litre mazot fiyatına. Ne olacak halimiz bilmiyorum.

Arkadaş sana bir limonata ısmarlayayım dedi. Oturduk fiyatına bakmadan sipariş ettik ve içtik. Hesabı öderken limonatanın 60 lira olduğunu duydum. Öehh dedim. Neredeyse 2 litre mazot fiyatına. Ne olacak halimiz bilmiyorum.
Ben özellikle bu yıl pahalılık kavramımı yitirmiş durumdayım,sabah tesisatçı çağırdım eve rezervuar şamandıra takımı 1250tl dedi! ikinci şoku tahinli çörek fiyatını duyunca yaşadım 50tl! bildiğin el kadar tehinli çörek bu ya! öyle bir vaziyetteyim ki biri çıkıp 1 ekmeğe 20 tl dese çıkartıp verecem hiç yadırgamıyacak duruma geldim! Az önce tvde gördüm Bodrumda sosyete 330ml suya 135tl veriyormuş:hasta:

Ben özellikle bu yıl pahalılık kavramımı yitirmiş durumdayım,sabah tesisatçı çağırdım eve rezervuar şamandıra takımı 1250tl dedi! ikinci şoku tahinli çörek fiyatını duyunca yaşadım 50tl! bildiğin el kadar tehinli çörek bu ya! öyle bir vaziyetteyim ki biri çıkıp 1 ekmeğe 20 tl dese çıkartıp verecem hiç yadırgamıyacak duruma geldim! Az önce tvde gördüm Bodrumda sosyete 330ml suya 135tl veriyormuş:hasta:
Sanırım atılan sıfırların yerine bir sıfır ekledik. 5 liranın bir hükmü kalmadı artık.

Aynen, zamlara yetişilmiyor. Ne ucuz ne pahalı gibi bir kavram bende de kalmadı. Bir de geçmişte fiyatını bildiğim bazı ürünlerin şu anda x5 ile x10 yaptığını görünce kafayı yeme noktasına geliyorum. Aşağıdaki amcamızın pril ile verdiği örnek gibi. Keşke anamın babamın köyü olsaydı da çekip gidebilseydim, medeniyeti reddedip hiçliğin ortasında yaşamak istiyorum. Ne bu cahil insanlara laf anlatılabiliyor ne düzen değiştirilebiliyor.

bu da 4 kilo pırılın 2023 fiyatı
4 kilo pırıl.JPG
Bu da yılları öncesinde durumu gösteren bir skeçten.

Bir tanesi de benim yeğenim.... 200 bin seviyelerine henüz çıkamadı ama yakın. Yaşının ve yetenek seviyesinin gereksinimlerinin 5 gömlek üstü para harcıyor.

Çocuk boş zamanlarında youtuberlerı izliyor ve onların bisikletlerinin aynısını istiyor ve bir şekilde aldırtıyor. Burada anahtar kelime ÇOCUK. Antrenman yapsa, her gün düzenli olarak binse yada bu işi ciddi bir hobi olarak yapsa sıkıntı yok ama daha çok hayali ile yaşıyor.

Eski konuyu hortlatmak gibi olmasın ama en son baktığım başlıklardan devam ettim....
Ayna neronlarla bakarak tatmin olma her deneyimin önüne geçti. Karnen hep pekiyi olursa istediğin bisikleti alırım dediydi babam ve ben 3 ay her gün bisikletimin önünden geçtim. Sürmesi ayrı keyifti. Şimdi herşey bir formata uymak zorunda gibi bir zorlama var. Psikolojik bir zorlama. Birşeyler eksik olursa sanki o şey olmazmış duygusu pompalanıyor herşeyde.

İzmirin öğle sıcağında 9km ön mili kırılmış 16kg bisikletin kadro arka teker omzumda, ön teker diğer elimde taşıdığımı biliyorum. O bisiklet 3 yıl yalvarmaya karşın bana verilen bir nimetti. Pes etmedim. Eksikti pekçok şey ama sürmesi çok keyifliydi. Şimdi bir bisiklet dükkanına girince ukala ukala bakan müşterilerden uzak duruyorum.

Eski haliyle de iyiydi ama daha rahat sürüş için gidon boğazını ters çevirip gidonu yükseltince sürüş daha rahatlaştı. E sonra ne oldu, ellerde uyuşma başladı; sebebini anlayamadım Yarın şu evde bulamadığım torks alyan (ben doğrusunu allen sanıyodum, TDK'da alyan olarak geçiyor) için hırdavatçıya gideyim de sonra şakül hesabına göre 5cm geride olması gereken seleyi az geri çekeyim. gidonun son ayarına uygun şekilde fren, vites kollarını da güzelce ayarlayayım. E tabi deneme sürüşü yapılacak. ağırlığımı gidona verme huyumdan da kurtulursam süper olacak.

o değil de, ürün içerikleri azalıyor. 500ml şampuan aynı hacimdeki şişede evvela 400ml ye sonra 350ml ye düşmüş. krem peynir 200gramdan 180 grama düşmüş. ancak ambalaj ebatları aynı.
bu meretler, aynı fabrikadan, aynı kamyona aynı adette yüklenmiyor mu? bu kamyon yüzde 30 a kadar hafiflese de ürün içeriği aynı ağırlıktaki ambalaj ve içine kondukları kutulara rağmen yaklaşık yüzde 20 daha az yükü yüzde 20 daha ucuza mı taşıyor. bilemiyorum Altan bu hesabı.

o değil de, ürün içerikleri azalıyor. 500ml şampuan aynı hacimdeki şişede evvela 400ml ye sonra 350ml ye düşmüş. krem peynir 200gramdan 180 grama düşmüş. ancak ambalaj ebatları aynı.
bu meretler, aynı fabrikadan, aynı kamyona aynı adette yüklenmiyor mu? bu kamyon yüzde 30 a kadar hafiflese de ürün içeriği aynı ağırlıktaki ambalaj ve içine kondukları kutulara rağmen yaklaşık yüzde 20 daha az yükü yüzde 20 daha ucuza mı taşıyor. bilemiyorum Altan bu hesabı.
Tekstil tarafı tabi her zaman pis ve karaktersiz insanlar tarafından yönetilmekte olduğu için zaten sık sık görüyorduk bu zamana kadar da ama son zamanlarda sayıları çok artmakta olan şu talepler geliyor; "kolileri paletsiz yükleyin kamyon alabildiği kadar yükleyelim", "açık kasa kamyonetle yükleyelim malı, yüksekliği arttıralım", vb. Zannediyorum nakliyeyle ilgili "çözüm" bu şekilde kural tanımazlığa doğru evrilmiş durumda. Zaten denetim menetim de hak getire, sevkiyatta denk geldiğim şoförlerden biri aylardır 3. köprüyü kullanmıyorum ben diye övünüyor, ne kadar doğrudur ne kadar yalandır bilemem..

Buna "gizli enflasyon" deniyor. Son dönemde maliyet artışlarını etiket fiyatlarına yansıtmak istemeyen birçok üretici bu yola saptı. Amaç apaçık tüketiciyi yanıltmak.

• Beğen
Sağlığınıza dikkat edin. Sonra benim gibi bisikletinize uzaktan bakarsınız. 😔

Geri