Scudo Sports

Şu an içinizden ne geçiyorsa yazın

Bunu derken cumhuriyetimizden oluyoruz. Farkı anlayalım, bilelim. Cumhuriyet yasaların uygulandığı sistemdir, demokrasi ise sokak isyanıdır.
Cumhuriyet bir bakıma halkın tercih ettiği birşey değildi. En azından çoğunluğun tercihi değildi.

Scudo
Cumhuriyet bir bakıma halkın tercih ettiği birşey değildi. En azından çoğunluğun tercihi değildi.
Cumhuriyet yasal yönetim demek, çoğunluğun ne istediği yasalarla çakışırsa hak ve özgürlükler olmaz. Halk istemedi demek, halk esaretini seviyordu kurtuluş savaşı vermedi demek kadar gerçeğe aykırı. Bedava yem fare kapanında olur. Cumhuriyet olmak o kadar kolay değil, mesuliyeti var.

20 K sandığın başı boş bırakılmış. Kontrollü olmadığına tam ikna oluyoken şimdi nasıl inanalım muhalefete

içimden güzel bi fat bike ya da elektrikli mtb geçiyor :D

• Beğen
Tepkiler: Scyleia
Servetinin binde biri bende olsa, hele hele yaşım 70 olsa ve ayakta da zor duruyo olsam, istediğim yerden bi köy falan alır kafamı dinlerim.

Hımmm... Tamam.
Yasalara bağlı değildir yani, eşkiyalıktır. Eşkiyanın talebini dile getirmesi ile %50'nin dile getirmesinin hiçbir farkı yok. Asıl gözden kaçırılan, yasaların yürürlüğünün unutulması. Şu dönemde yasalara uyuluyor mu sizce, veya böyle bir endişe taşınıyor mu? Elbirliğiyle topluma unutturuluyor, hiçbir denetletici yargı mekanizması yok. Dolayısıyla geri gelmesi gereken demokrasi değil, yasaların koruduğu haklar; çünkü yasalar seni korumuyorsa yasalar önünde tüzel kişiliğin yoktur. Dediğim gibi aksi takdirde özgürlüğümüzü çok ararız.

Hocam verdiğiniz değerli bilgiler için teşekkür ederim. Şunu sorayım. Cevizi hazır kırılmış mı alıyorsunuz kabuklu alıp kırıyor musunuz?
Ayrıca,
Sabahları evden çıkmadan 2-3 tane fazla değil gün kurusu kayısı yerim.
Fabrikaya gelince türk kahvesi yanında 1 tane hurma veya kuru incir yiyorum. Sonra öğle yemeği. Yemekte zeytin yağı oluyor ama salatayı sade yemek daha çok hoşuma gidiyor. Veya zeytinyağını yoğurt ile karıştırıp yiyorum.
Paketli gıdalar ile aramı bozdum, hatta canım bir şeyi çok çektiğinde alıyorum en azından o konuda beynimi kandırıp bir şekilde birine hediye ediyorum 😅
Özellikle diyetisyene gitmek istemiyorum verecekleri listeler bana çok saçma geliyor. Onları hazırlamak veya ders programı gibi uymak çok mantıksız geliyor.
Kabuklu ceviz alıp kendim kırıyorum. Ucuz bulduğum yerden birkaç kilo alırım ve stoğa atarım. En son topluca 7 kg kadar almışlığım oldu :D Diyetiniz gayet güzel. İyi bir diyetisyene danışırsanız vücut analizinizi yapıp ona göre bir diyet oluşturacağı için diyetisyen sanki iyi bir seçenekmiş gibi duruyor. Dikkat edin iyi bir diyetisyen diyorum. Zira ortalıkta bilgisiz diyetisyen de çok maalesef.

• Beğen
Tepkiler: RmzBurak
Az önce bir video gördüm. Audi 190 ile sert bir viraja giriyor. Şeridini koruyamayıp emniyet şeridinin yarısına kadar geliyor. Yorumlarda da "Sürücüye helal olsun", "Audi'ye bak" yazıyor. Bir insan da demiyor mu emniyet şeridinde birisi olsaydı? Bir bisikletçiye veya herhangi birine çarpsaydı ne olurdu? Ne kadar yanlış bir haraket olduğunu söylemek yerine yerine tebrik ediyoruz. Bilmiyorum, belki çok ciddiye almışımdır...

Az önce bir video gördüm. Audi 190 ile sert bir viraja giriyor. Şeridini koruyamayıp emniyet şeridinin yarısına kadar geliyor. Yorumlarda da "Sürücüye helal olsun", "Audi'ye bak" yazıyor. Bir insan da demiyor mu emniyet şeridinde birisi olsaydı? Bir bisikletçiye veya herhangi birine çarpsaydı ne olurdu? Ne kadar yanlış bir haraket olduğunu söylemek yerine yerine tebrik ediyoruz. Bilmiyorum, belki çok ciddiye almışımdır...
Otomobillere çokça ilgim vardır ve bu tarz kısa videolar paylaşan sayfaları her gün takip ederim. Saçma sapan şekilde süren yaratıklar maalesef çok fazla. Bazen makas atmak için emniyet şeridinden 200-300 metre ilerlediği olur bazen de göremediği halde emniyet şeridine daldıkları olur. Tek duam bu ne olduğu belli olmayan yaratıklara hiçbirimizin rastlamaması.

Forumda fatbike kullanan bir arkadaş vardı ama ismini hatırlayamadım,cayır cayır uzun yol yapıyordu,İzmir varyantı felan çıkıyordu nerelerde acaba bilen varmı?

@seko35.50 , sanırım @hasanben rumuzlu forundaşımız kendisi...
2022 Ağustos' undan bu yana foruma giriş yapmamış...

• Üzgün
Tepkiler: seko35.50
Forumda fatbike kullanan bir arkadaş vardı ama ismini hatırlayamadım,cayır cayır uzun yol yapıyordu,İzmir varyantı felan çıkıyordu nerelerde acaba bilen varmı?
Check out Has_anDroid Femur on Strava
(link)

• Beğen
Tepkiler: seko35.50
Bakan Nebati (bitkisel), 28 mayıs sonrası dolar kurunun 27 ila 30 lira arasına ışınlanacağını beyan etmiş bir toplantıda. Turhan Bozkurt açıklıyor son videosunda. Kemerleri bağlayın, şu son hafta alacağınız bisiklet ve ekipmanları varsa, artık yerli satıcılar olur, yurtdışı siteler olur, almaya bakın derim.

Bakan Nebati (bitkisel), 28 mayıs sonrası dolar kurunun 27 ila 30 lira arasına ışınlanacağını beyan etmiş bir toplantıda. Turhan Bozkurt açıklıyor son videosunda. Kemerleri bağlayın, şu son hafta alacağınız bisiklet ve ekipmanları varsa, artık yerli satıcılar olur, yurtdışı siteler olur, almaya bakın derim.
Benin 40 favorılı ılanımı kaldırayım o zaman. Boş boş soru soranlar yeni fiyattan sorsunlar :d

Herkese merhabalar ☺ forumda başlık açmayı henüz bilmiyorum o yüzden buraya yazıyorum. Benim sorum şu, günlük orta mesafede bisiklet sürerken ne kadar sürüş yapıp ne kadar mola vermeliyiz. Tabii ki kondisyon ile de alakalı ama aralıksız günlük kaç saat sürmek gerekir ortalama ya da mola vermek gerekir mi. Kaç dk mola verilmeli mesela günlük 2 saatlik bi sürüş için molaya ihtiyaç var mıdır

Herkese merhabalar ☺ forumda başlık açmayı henüz bilmiyorum o yüzden buraya yazıyorum. Benim sorum şu, günlük orta mesafede bisiklet sürerken ne kadar sürüş yapıp ne kadar mola vermeliyiz. Tabii ki kondisyon ile de alakalı ama aralıksız günlük kaç saat sürmek gerekir ortalama ya da mola vermek gerekir mi. Kaç dk mola verilmeli mesela günlük 2 saatlik bi sürüş için molaya ihtiyaç var mıdır
Orta mesafenin tanımını lazım önce. Yeni başlayana 15-20. Uzun süredir sürüp sıkı antreman vb çalışma yapmayana 30-50. Uzun turlar yapan kondisyonu yüksek birisine göre 60 90 civarı.

• Beğen
Tepkiler: UstaSplinter
Geri