mcanerg
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 4.825
- İsim
- Caner G
- Başlangıç
- 2006—07
- Bisiklet
- Diğer
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
O... o kafasını oraya sokmayı nasıl başarmış? 😵💫(link)
ama onların ahiretleri güç olacak, kabir azabı falanyurtdışında yaşayanlar için fiyatlar çok uygun değil mi ya ?(link)
istanbulda olmayınca gündemden çok uzakta kalıyorum, leventte çalışırken tam gezi zamanıydı, taksim metrosunda olanları gözümle gördüm ama tv izlemeyip izole hayat yaşayınca ve burada da herşey hayat koşturmacasına geri dönünce gram aklımda kalmamış :/ uyarı için teşekkür ederim fakat 💐Bu konuya bir şerh düşeyim; biz bim'i boykot ediyoruz hala, tabi herkes etmek zorunda değil, ben ve benim görüşümde insanlar ediyor diyeyim.
Bu aslında tam olarak geçimle alakalı olmayabilir, özellikle bu yaşlardaki çocuklarda, biraz alışkanlıkla da alakalı. Mesela oğlum da daha küçük yaşlardayken 1 2 kere kendini yere atıp ağlamak suretiyle mevzuyu uzatmaya ve beni ikna etmeye çalıştı ama hayır denilen şeyde kararlı olduğunuzu bilirlerse sınırları sağlıklı bir şekilde öğrendikleri için daha az çatışma/sorun yaşanır hale geliyor, ta ki ergenliğe kadar :')Bugün gözlemlediğim bir şeyi anlatayım.
4 - 5 yaşlarındaki bir çocuk annesine elindeki oyuncağı göstererek "Anne bu oyuncağı al" dedi. Annesi de "Paramız yok çocuğum" dedi. Normalde ne beklersiniz, çocuğun illa da istiyorum diye ağlayıp zırlamasını değil mi? Ama öyle olmadı, çocuk oyuncağı yerine usulca koydu.
İnanın çok utandım mı diyeyim, üzüldüm mü anlayamadım,çok karışık bir duygu. Ufacık bir çocuk "yokluktan, geçimden" anlıyor. Bu çocuğa bunları yaşatan utansın. Alamamalarından daha ziyade çocuğun verdiği tepki çok üzücüydü.
Çocuklar çocukluklarını ağlayarak bile yaşayamıyor.
Kim bilir belki bir gün hükümet edenler; saraylarından çıkarak çoluk çocuğun, gencin fakirin, garibanın ne yaşadığını anlar.
Zengin değildik ama maddi durumu iyi bir ailede büyüdüm bana da aldırmazlardı her oyuncağı hatta zengin arkadaşlarıma da, zaten çocukların biraz da böyle büyümesi lazım. Ekonomi kötü ona itirazım yok o ayrı konu.Bugün gözlemlediğim bir şeyi anlatayım.
4 - 5 yaşlarındaki bir çocuk annesine elindeki oyuncağı göstererek "Anne bu oyuncağı al" dedi. Annesi de "Paramız yok çocuğum" dedi. Normalde ne beklersiniz, çocuğun illa da istiyorum diye ağlayıp zırlamasını değil mi? Ama öyle olmadı, çocuk oyuncağı yerine usulca koydu.
İnanın çok utandım mı diyeyim, üzüldüm mü anlayamadım,çok karışık bir duygu. Ufacık bir çocuk "yokluktan, geçimden" anlıyor. Bu çocuğa bunları yaşatan utansın. Alamamalarından daha ziyade çocuğun verdiği tepki çok üzücüydü.
Çocuklar çocukluklarını ağlayarak bile yaşayamıyor.
Kim bilir belki bir gün hükümet edenler; saraylarından çıkarak çoluk çocuğun, gencin fakirin, garibanın ne yaşadığını anlar.
evet böyle ufak detaylar da var :/ günümüzde insanların sırtına binen yükler ya da bilinçli olarak tv ile bilhassa gündüz kuşağı psikopatça programlarla beyni yıkanan kişiler sağlıklı bireyler yetiştirmekte zorlanabilir, bu çok normal :/ keşke herkes anne baba olmasa mevzusu da var ki evlere şenlik. adam soyu kurusun istiyoruz sanar mesela, o kadar çok bıktım ki anlatmaya çalışmaktan, kendi öz aile büyüğüme dahil, anlamak istemiyorlarsa ne anlatırsak anlatalım, karşıdakinin anlamak istediğinin üzerine çıkamayacağız. çok konudan konuya atlıyorum ama bazı konularda ekstra doluyum sanırım.Yazıp yazmamak da kararsız kalmıştım. Çocuğun annesi, çocuğuna "eğitim" verebilecek yetkinlikte ve bilinçte durmuyordu. Sırf bana insanlar hakkında önyargı oluşturmuş denmemesi için yazmak istememiştim
Hepsi şu an için çok zengin, böyle giderse çok daha büyük zengin olacaklarBazı şeylerin eksikliğini hissetmeleri onlar için büyük zenginlik kanaatimce.
Bilal Erdoğan bunu beğendi:Bazı şeylerin eksikliğini hissetmeleri onlar için büyük zenginlik kanaatimce.
Ben de ne kadar ağlayıp zırlasam da Nintendo GameBoy aldıramamıştım. O çok koymuştu bak.4 - 5 yaşlarındaki bir çocuk annesine elindeki oyuncağı göstererek "Anne bu oyuncağı al" dedi. Annesi de "Paramız yok çocuğum" dedi. Normalde ne beklersiniz, çocuğun illa da istiyorum diye ağlayıp zırlamasını değil mi? Ama öyle olmadı, çocuk oyuncağı yerine usulca koydu.
Musa hocam, gavura kızıp oruç bozulmaz.Şurada ciddi birşey yazmaya artık lanet ediyorum. Çıkalım gidelim şu forumdan
Farkımız şu olacak: Çiller'in 2 anahtar vaadi gibi, her eve 2 konsol (PS5 ve XBOX) vereceğizYarın birgün iktidara gelirseniz, Erdoğan'dan ne farkınız kalacak.