Scudo Sports

Şu an içinizden ne geçiyorsa yazın

Scudo
yıllara göre ülkelerin çimento üretim oranları

Aklınıza gelmeyecek yerlere çimento ihracatı yapılıyor, Afrikanın en ücra köşesinden, Avrupanın en zengin mahallesine kadar... ABD'de dahi Türk çimento tesisi var.

Çimento şirketleri para basıyor ama pis bir iş olduğundan zengin ülkeler bu işe pek de girişmiyor. Kar marjı nedir bilmem ama dünya ticaret hacminde küçük sayılabilecek bir yeri var, 1-2 şirketimizi zengin etmeye yetiyor.

saat 20.00da 4 günlük su orucumu açacağım, çok zor oldu ama fena olmadı. kafeini bırakabildiğimi, aç adama her şeyin mis gibi koktuğunu yeniden fark ettim ve nefsimi terbiye öğrenim dönemim başlamadan önce. Bu yaza çimento fabrikasında staj ayarladım, lütfen çimento sanayisini kızdırmayın da stajım yanmasın😂.

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
saat 20.00da 4 günlük su orucumu açacağım, çok zor oldu ama fena olmadı. kafeini bırakabildiğimi, aç adama her şeyin mis gibi koktuğunu yeniden fark ettim ve nefsimi terbiye öğrenim dönemim başlamadan önce. Bu yaza çimento fabrikasında staj ayarladım, lütfen çimento sanayisini kızdırmayın da stajım yanmasın😂.
Hayırlı olsun, nasıl hissettiğinizi daha detaylı anlatabilirseniz güzel olur. Merakla bekliyorum :)

• Beğen
Tepkiler: Kerem Atalar
Antalya Şehir Hastanesi'nden aşağıya inilen yol. Arada sırada araçla geçiyorum. Bu derece eğimli bir alana bisiklet şeridi yapıp, dümdüz geniş caddeden bisiklet yolunu kaldıran bir akıl... Ulan bu yokuşu kaç kişi çıkabilir? Pogacar Yokuşu diyeceğim artık.

Adsız.png

saat 20.00da 4 günlük su orucumu açacağım, çok zor oldu ama fena olmadı
Vücudunuzu böyle uzun süreler susuz bırakmayın. Böbreklerinize zarar verirsiniz ve böbrek hasarı geri dönülmezdir.

Uykulu uykulu yazarsan böyle oluyor işte :) Olayı tersten anlamışım. Yine de uyarımı dikkate alın ne olur ne olmaz...

Son düzenleme:
  • Hahaha
Tepkiler: yonuzzade
Hayırlı olsun, nasıl hissettiğinizi daha detaylı anlatabilirseniz güzel olur. Merakla bekliyorum :)
son 4 gündür çok halsizdim, hiç soğumayan ellerim buz kesmişti, hasta gibiydim. dün akşam orucumu açınca biraz ısındım hafiften enerjim yerime geldi. Bu sabah ise yediğim besinleri sindirdiğimden enerjim yerime geldi sanırsam. kendimi çok neşeli enerjik ve sağlıklı hissediyorum. normalde kahve de içebiliyormuşum fakat ben bu 4 gündür özellikle kahveye dokunmadım kafein detoksu olsun diye çünkü günlük hayatımda oldukça yüksek miktarlarda kafein tüketiyorum. kafein olmadan da günü geçirebildiğimi görmek güzeldi. Genel olarak güzel bir deneyim oldu ama çalışırken veya öğrenim dönemi içinde yapabileceğimi düşünmüyorum.

Remi Gaillard videoları, ben bu adam kadar ince düşünülmüş prank videoları hazırlayanını görmedim daha. Canım ne zaman sıkılsa açıp izliyorum, kafayı resetliyor:))

son 4 gündür çok halsizdim, hiç soğumayan ellerim buz kesmişti, hasta gibiydim. dün akşam orucumu açınca biraz ısındım hafiften enerjim yerime geldi. Bu sabah ise yediğim besinleri sindirdiğimden enerjim yerime geldi sanırsam. kendimi çok neşeli enerjik ve sağlıklı hissediyorum. normalde kahve de içebiliyormuşum fakat ben bu 4 gündür özellikle kahveye dokunmadım kafein detoksu olsun diye çünkü günlük hayatımda oldukça yüksek miktarlarda kafein tüketiyorum. kafein olmadan da günü geçirebildiğimi görmek güzeldi. Genel olarak güzel bir deneyim oldu ama çalışırken veya öğrenim dönemi içinde yapabileceğimi düşünmüyorum.
Hmm uzun olanı zorlamış tabii, kısa olanı 1 günlükten yapıyordum ben de. Faydalarını gördüğümü düşünüyorum, aynen sizin gibi akabinde insan enerjik ve sağlıklı hissediyor. Yalnız bitirdikten sonra ilk yenen yemeği ağır yememeye dikkat etmek lazım, sıvıyla beslenmek lazım. Mide uzun süredir çalışmadığı için normal çalışmaya alıştırmak lazım.

• Beğen
4 gündür özellikle kahveye dokunmadım kafein detoksu olsun diye

Kahve detoksu için 4 gün kısa değil mi? 3-4 günde vücut kafeinsizliğe anca alışıyor, kafeinsiz hayatı tecrübe etmek esas 4üncü günden sonra başlar?

Ben kahveyi genelde sabahları içerim, her sabah 2 kahvem garantidir. Özellikle sabah kahvesinin öğleden sonra yorgunluğa sebep olduğunu söyleyenler var, sırf bu yüzden kahveyi bir süre bırakıp denesem mi diye düşünmedim değil ama o bir haftalık yokluk semptomlarını çekmek de istemiyorum.

• Beğen
Kafkamatik bir gün daha....

Yarın soğuk ama sürerken ısınırız. Yağış yok, rüzgar doğu, güneydoğu diyor. Valenciennes vardığımda 90 km falan olacak. Vélodrome varsam 136 km oluyor.
İki saat daha sürerim ya...
Heralde, galüba, sanursam...
Screenshot_20250213_060652_Komoot.jpg

Yarın soğuk ama sürerken ısınırız. Yağış yok, rüzgar doğu, güneydoğu diyor. Valenciennes vardığımda 90 km falan olacak. Vélodrome varsam 136 km oluyor.
İki saat daha sürerim ya...
Heralde, galüba, sanursam...
325025 dosyayı görüntüle
Adam yine bisiklet hacısı olacak ya la. Veledromdan foto at imi.

"İnsanlar ikiye ayrılır: Ansiklopediye girenler ve mezara girenler..."

Çetin Altan

"Onların bizden büyük gözükmelerinin nedeni, bizim dizlerimizin üzerinde durmamızdır. Ayağa kalkalım ve onlara gerçek büyüğün kim olduğunu gösterelim."

Louis de Saint-Just

Son düzenleme:
Koltuk en aşağıda, muhtemelen de en ufak kadro boylarından biri olursa sığar. Arka koltukları zaten yatırmak gerekir, sürücü koltuğunu da yatırayazmak gerekecektir muhtemelen. Benim bisiklet J kasa sedan Opel Astra’nın bagaj ağzından girmiyordu koltuktan dolayı, lastikleri söküp de sokuyordum.
Arka koltukları yatırınca sığar zaten bisiklet.

Ama bagaj yükleme açıklığı çok dar , fiat 500 e bile sığan bisiklet çantası girmedi, çok kullanışlı bir bagajı bulunmuyor.
Eşimin eski aracında bu şekilde koyuyordum GLB, şimdi elektrikliye geçtik çok yakıyordu, yarın benim arabada deniycem bakalım, benimki D sedan ama 2 liftback olunca yükleme ağzı geniş. SUV sevmiyorum ama şu yükleme hacmi de müthiş gerçekten.
IMG_2701.jpeg

• Beğen
Tepkiler: Umur Bora
Adam yine bisiklet hacısı olacak ya la. Veledromdan foto at imi.
Ben o ilkinin üzerine en az bir beş defa falan gittim.😅 Arrenberg'i geçince yeter diyerek trenle dönmezsem inşAllah gideceğim.😌

Geri