Dün akşam üzücü bir olay yaşadım.
Zemini düzgün, kuru, gayet aydınlık bir sokakta, tahmini hızı 4-5 gibiyken, kız kardeşim gözümün önünde bisikletten düştü. Düşerken de başını koruyamadığı için dükkanların önündeki metal bir direğe çarptı. Hep kask takardı ama hava soğuk diye bere takmak istemişti. Düşerken bilinçsiz olduğunu tahmin ediyorum çünkü refleks göstermeden yıkıldı. Yorgunluk, açlık gibi bir durum söz konusu değil ama düşmeden önce yavaşlamaya/durmaya çalıştığını hatırlıyorum. Düştükten sonra yerden kalkamadı, titremeye ve kasılıp kusmaya başladı. Kusmuğu nefes borusuna kaçmaması için yan çevirdim. Dili boğazına kaçmış olabilir diye ağzını aralamaya çalıştım ama gayri ihtiyari çenesini sıktığı için ilk başta başaramadım, sonra bir anlık aralık bulunca, elimi ısırması riskini göze alıp, soluk borusunu ve dilini kontrol ettim. Neyse ki, korktuğum gibi değildi. Çarpmadan önceki 30 sn ve çarpmadan sonraki 10 dk halen hatırlayamıyor. Ambulansla hastaneye götürüldü. Şu an bilinci yerinde ama kafatasında ödem ve omzunda kırık var.
Basit bir sürüşte, düşük bir hızda bile kafanızı koruyamıyorsunuz. Kask takmamak için bahane arayanlar varsa, bu acı hatıramı, bundan sonra tedbirli olmaları amacıyla paylaşmak istedim. Tüm bisiklet sürenlere kazasız sürüşler dilerim. Sağlıcakla kalın.