Scudo Sports

Şu an içinizden ne geçiyorsa yazın

Ön jant 28 arka 26. Herşey hazır ama üşendiğim için 28 jantı bir türlü takamadım :) Yol gidonu ve sti kollar da var ama iş güç çoluk çocuk derken boş kaldıkça önceliğimi antrenman yapmaya veriyorum. Öğle arası 60 km'lik bir sürüş sonrası bu fotoyu çektim ve güne kaldığım yerden devam ediyorum. Herkese güzel bir haftasonu diliyorum.

WhatsApp Image 2024-01-26 at 14.48.23.jpeg

Scudo
@SneeX
ERDOĞANLAR BİSİKLET
DOĞA BİSİKLET
ŞİŞMAN BİSİKLET
Bana göre ilk üç firma..
Doğa Bisiklet Ankara'da olduğu dönemler çok iyiydi lakin sonra Fethiye, ardında da Adana yada Mersin 'e taşında. Bu taşınma süreçleri ile giderek ellerindeki stokları ve ürü yelpazesini düşürdüler. Benim yer iminde bunlar var. Bana göre İlk sırada Erdoğanlar, Özceylan (her alışverişimde paket yanında hediye olarak Konya şekeri göndermişlerdi), Şişman ve Doğa Bisiklet şeklinde. Şişman bisikletin 3'e geçmesinin sebebi topladığım bisiklet için avid marka rotor aldım. Aldığım rotorları düz bir naylon poşet içinde göndermeleri ve sonrasında süreç etkili oldu. Tek naylon ile geldiği için rotorlardan bir tane geri düzeltilemez şekilde yamulmuş, diğerini bir şekilde düzeltip kullanmayı başardım, yine aynı ürüne ait rotor vidaları çıkmadı. Mail ile kendilerine ulaştığımda ise vidaların dahil olmadığını dile getirdiler sonrasında sitede bir güncelleme ile bunu açıklamaya eklediler. Yamukluk ile de herhangi bir dönüş gelmedi. Çin'den rotor + vida aldım karton paketli şekilde hasarsız geldi. Son olarak Kasım sonu aralık başı baktığım jant seti 6500 iken ocak ayında 12000 olarak güncellemeleri saçmalık olarak geldi.
@SneeX temelde iyi firmadır üst tarafta yaşadığım 2 olay dışında hiç bir sıkıntım olmadı.

Listeye ek bir de Bikeandoutdoor var. 180mm rotor uyumlu adaptör her yerde 210 yazarken kendilerinden 90 liraya almıştım büyük ihtimalle güncellemeyi unutmuşlardı.
Wiggle da tarih oldu onu da kaldırırız artık :(

Dosyalar

• 1.JPG
    1.JPG
    23,4 KB · Okunma: 9
Şişman Bisiklet'in sitesine ne zaman girsem aklıma Şişko Nuri ve eşek fantazisi geliyor. Daha sonra sessizce sayfayı kapatıp Youtube'daki Sezercik videolarını izlemeye başlıyorum.

39963720_1200983733376576_1284055308649365504_n.jpg

• Beğen
Tepkiler: MutluGezgin
Doğa Bisiklet Ankara'da olduğu dönemler çok iyiydi lakin sonra Fethiye, ardında da Adana yada Mersin 'e taşında. Bu taşınma süreçleri ile giderek ellerindeki stokları ve ürü yelpazesini düşürdüler. Benim yer iminde bunlar var. Bana göre İlk sırada Erdoğanlar, Özceylan (her alışverişimde paket yanında hediye olarak Konya şekeri göndermişlerdi), Şişman ve Doğa Bisiklet şeklinde. Şişman bisikletin 3'e geçmesinin sebebi topladığım bisiklet için avid marka rotor aldım. Aldığım rotorları düz bir naylon poşet içinde göndermeleri ve sonrasında süreç etkili oldu. Tek naylon ile geldiği için rotorlardan bir tane geri düzeltilemez şekilde yamulmuş, diğerini bir şekilde düzeltip kullanmayı başardım, yine aynı ürüne ait rotor vidaları çıkmadı. Mail ile kendilerine ulaştığımda ise vidaların dahil olmadığını dile getirdiler sonrasında sitede bir güncelleme ile bunu açıklamaya eklediler. Yamukluk ile de herhangi bir dönüş gelmedi. Çin'den rotor + vida aldım karton paketli şekilde hasarsız geldi. Son olarak Kasım sonu aralık başı baktığım jant seti 6500 iken ocak ayında 12000 olarak güncellemeleri saçmalık olarak geldi.
@SneeX temelde iyi firmadır üst tarafta yaşadığım 2 olay dışında hiç bir sıkıntım olmadı.

Listeye ek bir de Bikeandoutdoor var. 180mm rotor uyumlu adaptör her yerde 210 yazarken kendilerinden 90 liraya almıştım büyük ihtimalle güncellemeyi unutmuşlardı.
Wiggle da tarih oldu onu da kaldırırız artık :(
Yok zaten iyi firma olduğu belli de ben sadece özelleştirme konusunda yardımcı olurlar mı diye sormuştum. Lapierre CRP Edge 7.9 almayı düşünüyorum onu 12 vitese yükseltmeyi düşündüm ama sonradan vazgeçtim. 11 çok çok yeterli olacaktır. Deneyimlerini paylaştığın için teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Alsam mı almasam mı diye 3-5 aylık bir bocalamadan sonra "Dropper post" aldım bir tane, 10 günlük yemek parasına. İki günlük kullanımdan sonra "Niye her bisiklette default gelmiyor" diye düşünüyorum şu an. İstanbulun absürt cadde ve sokaklarında hayat kurtarır.

Değerli kardeşim @MakRo ,tespitiniz doğru.Doğa bisiklette,ürün yelpazesi ve stoklar azaldı.Fakat benim gibi altmış yaşı geçince dost muhabbetleri ve her telefon açtığımda sorularıma verilen dürüst cevaplar bu yozlaşan dünyada hala değerli..
Saygılar sevgiler..

Demin bir video izledim; Bisiklet kilidini elle kırıyordu... Hemde katlanabilir kilitlerden birini... Benim de 1 senedir falan taşıdığım bir kilit var bakkala, markete falan girince kullandığım kısa süreli. Acaba diye bir denedim ki çıt diye açıldı. Güç bile vermedim az bi bilek hareketi yetti.

Dosyalar

• 20240126_224859.jpg
    20240126_224859.jpg
    99,9 KB · Okunma: 27
Alsam mı almasam mı diye 3-5 aylık bir bocalamadan sonra "Dropper post" aldım bir tane, 10 günlük yemek parasına. İki günlük kullanımdan sonra "Niye her bisiklette default gelmiyor" diye düşünüyorum şu an. İstanbulun absürt cadde ve sokaklarında hayat kurtarır.
Güle güle kullanın. Hangi marka aldınız? Dropper'a ben de çok alıştım, dropper'ı olmayan bisikletime de almayı düşünüyorum.

Güle güle kullanın. Hangi marka aldınız? Dropper'a ben de çok alıştım, dropper'ı olmayan bisikletime de almayı düşünüyorum.
Sağolun. Marka ve modeli XLC SP-T10. 30.9 boruya uyumlu. Bisikletin kalanını ona göre ayarlamaya başladım demin. Bagajı biraz geri aldım, gidon açısını yükselttim... Ağır sportif kullanımlar için pek sağlam olacağını sanmıyorum ancak şehir içi kullanımda iki-üç sene gidecek gibi.

• Beğen
Tepkiler: kaganarda
Sanırım bir sonra ki hedeflediğim bisikleti buldum.
(link)

veya

(link)

• Beğen
Tepkiler: Aesert
Öncelikle hayırlı olsun, her iki bisiklet de güzel ama kardeşim, fiyatları görünce hedef koymak şart artık 😅
Eyvallah Serdarım sağolasın. Şuanlık hedeflediğim olarak kalmak zorunda çünkü o kadar parayı biriktirmek 1,5 senemi alacak. 😅

• Beğen
Tepkiler: SerdarCYCoo2Bursa
Eyvallah Serdarım sağolasın. Şuanlık hedeflediğim olarak kalmak zorunda çünkü o kadar parayı biriktirmek 1,5 senemi alacak. 😅
1,5 sene sonra hedefinize uzaklığınız yine 1,5 sene olabilir. Malum ekonomi. Bu fiyatlar ne böyle ya hu!

Pirelli'nin ve Vittoria'nın ithalâtçısı her kimse çok açgözlü.

(İndirime takılmayın bütün sene benzer fiyattan sattı yabancı)

Screenshot 2024-01-27 at 20-48-14 Pirelli P Zero Race tyre LordGun online bike store.png Screenshot 2024-01-27 at 20-58-29 Vittoria Corsa Speed Graphene 2.0 TLR tire LordGun online bi...png

Screenshot 2024-01-27 at 20-48-57 P ZERO RACE SMART EVO SILVER PerformansBisiklet.com.tr.png Screenshot 2024-01-27 at 20-59-05 Vittoria Road Corsa Speed Tubeless Ready 700x25 G2.0 Dış Las...png

• Beğen
Tepkiler: -Deniz-
Hayat bazen çok anlamsızlaşıyor.Bisiklete binerken bazen bir an için yolun kenarında duruyorum ve etrafıma bakıyorum.Etrafta gereksiz bir kalabalık,sahte bir neşe ve trafiğin dayanılmaz gürültüsü arasında kendimi yabancılaşmış bir birey ya da o mekana ait olmayan yapay bir meta gibi hissetmemi sağlayan düşüncelerin beni içinde bulunduğum mekanı sorgulayıp başka bir mekana aitmiş gibi hissetmemi sağlayan karmaşık bir ruh hali içerisine girebiliyorum bir anda ve sonra aniden irkilip uykudan uyanmışçasına pedallara yüklenip kafamda anlamsız soru işaretleriyle yoluma devam ediyorum.

Hayat bazen çok anlamsızlaşıyor.Bisiklete binerken bazen bir an için yolun kenarında duruyorum ve etrafıma bakıyorum.Etrafta gereksiz bir kalabalık,sahte bir neşe ve trafiğin dayanılmaz gürültüsü arasında kendimi yabancılaşmış bir birey ya da o mekana ait olmayan yapay bir meta gibi hissetmemi sağlayan düşüncelerin beni içinde bulunduğum mekanı sorgulayıp başka bir mekana aitmiş gibi hissetmemi sağlayan karmaşık bir ruh hali içerisine girebiliyorum bir anda ve sonra aniden irkilip uykudan uyanmışçasına pedallara yüklenip kafamda anlamsız soru işaretleriyle yoluma devam ediyorum.

Çok güzel bir duygu bu.. Ben de kendimi aynı tarifinizdeki gibi hissediyorum çoğu zaman.. popüler kültür, tüketim ve riskler toplumu, sekülerizm, postmodernizm, teknopolitik hayatlar ve devletler, kaygı, bunalım, buhran..Aslında sonuçları kötü olabilir fakat, pek çok insanın sahip olmadığı idrak yetisine sahipsiniz. Bu yüzden mutlu olmanızı beklerim. Elbette süreç malesef "hayatı sorgulatıyor" fakat sürüye katılıp , çoğu şeyi görmezden gelmek ya da işinize geleni görmek, taraf olmak, Heidegger in "yabancılaşma" ya da Horkheimer ın "akıl tutulması" kavramlarını içeren kitapları tavsiye ederim. Benzer kavram kritiği, Marx'ta da işlenmektedir.

Pirelli'nin ve Vittoria'nın ithalâtçısı her kimse çok açgözlü.

(İndirime takılmayın bütün sene benzer fiyattan sattı yabancı)

314194 dosyayı görüntüle 314196 dosyayı görüntüle

314195 dosyayı görüntüle 314197 dosyayı görüntüle
Pirelli markasına bu kadar para vermek bence mantıklı değil. Geçen sene pirelli marka yol lastiği kullandım yaklaşık 6850 km kadar sürdüm bu lastik ile. İlk 1000km de sorun yoktu ve sonra olan oldu 1000km den sonra sürekli patlaklar yaşamaya başladım. Malzeme kalitesi o kadar da iyi değil. Benim kullandığım modelden kaynaklanıyordur belki de p7 sports. Bu sene ise schwalbe pro one kullanıyorum.

Çok güzel bir duygu bu.. Ben de kendimi aynı tarifinizdeki gibi hissediyorum çoğu zaman.. popüler kültür, tüketim ve riskler toplumu, sekülerizm, postmodernizm, teknopolitik hayatlar ve devletler, kaygı, bunalım, buhran..Aslında sonuçları kötü olabilir fakat, pek çok insanın sahip olmadığı idrak yetisine sahipsiniz. Bu yüzden mutlu olmanızı beklerim. Elbette süreç malesef "hayatı sorgulatıyor" fakat sürüye katılıp , çoğu şeyi görmezden gelmek ya da işinize geleni görmek, taraf olmak, Heidegger in "yabancılaşma" ya da Horkheimer ın "akıl tutulması" kavramlarını içeren kitapları tavsiye ederim. Benzer kavram kritiği, Marx'ta da işlenmektedir.

Teşekkür ediyorum önerileriniz ve güzel düşünceleriniz için.Benim de size bir kitap önerim var.Ve tabii ki ilgilenen herkese.Benim için mükemmel bir kitaptır.Okurken her satırından iliklerime kadar zevk alarak okumuştum. (Postmodern Etik -Zygmunt Bauman.)

Bir haftadır aralıksız her gün yağmur yağıyor artık sinir sınırlarım tavan yaptı.

Geri