Scudo Sports

Strava mı? Runtastic mi?

Bisiklet kullananları Strava dışında alanlarda görmek imkansız ötesi bir durum. Koşanlar büyük ihtimalle o kulvardalar genelde. Koşan arkadaşlarımın çoğu aynı zamanda bisiklet kullandıklarından alışkanlıklarından vazgeçmeyip Strava dan koşularına devam ediyorlar. Genelde bu tip aktiviteleri yapanlar Garmin saat (Kol saati) kullandığından ve Strava nın Garmin le yeterince uyumlu çalışmasından kaynaklı pek bir değişiklik olacak gibi gözükmüyor. Benim fikrim bu yönde katılan katılır, katılmayan kendi kaybeder. :) :)

Scudo
bütün özelliklerini bir yana koysak bile, "sportif" kullanıcıların rota belirlemesine büyük katkısı olan ısı haritaları sadece strava'da var ve bu haritaların, bisikletli ulaşım planlamasına da "katkısı" oluyor.

strava kullanın. kesin bilgi.

ayrıca, sportif amacınız olsun ya da olmasın:

komoot kullanın. kesin bilgi.
ridewithgps kullanın. kesin bilgi.
wikiloc kullanın. kesin bilgi.

Arkadaşlar, Strava’yı her turumda kullanırım. Kadans sensörünü de Strava bu konudaki desteğini çekene kadar kullanmıştım. Şimdi bluetooth destekli nabız bandı alma düşüncem var. Nabız bandı ve kadans sensörünü beraber sıkıntısız olarak kullandıran ve Strava’ya yüklenebilmesini sağlayan hangi programı öneriyorsunuz? Road Bike Pro bende hala kullanılabilir gibi görünüyor. RBP’da Strava aktarımı oluyor mu? Forumda ve nette bu bilgiye ulaşamadım.

Uzun zamandır süremiyoruz malum sebepten. Dün kısa bir psikolojiyi düzeltme turu yaptım. Daha önce nabız verileri için birlikte kullandığım Mi band bilekliği strava ile eşleştiremedim. Sanırım strava premium üyelik istiyor. Kötü olmuş.

Uzun zamandır süremiyoruz malum sebepten. Dün kısa bir psikolojiyi düzeltme turu yaptım. Daha önce nabız verileri için birlikte kullandığım Mi band bilekliği strava ile eşleştiremedim. Sanırım strava premium üyelik istiyor. Kötü olmuş.
Mi band’i nasıl eşleştiriyordunuz? Mi band’in sürekli nabız ölçme özelliği Mi HR programı dışında Strava ile de çalışıyor mu?

Mi band’i nasıl eşleştiriyordunuz? Mi band’in sürekli nabız ölçme özelliği Mi HR programı dışında Strava ile de çalışıyor mu?
Strava'da antrenmanı başlatmadan ayarladığımda Mi Band'den nabız verilerini anlık alıyordu. Şimdi geçmiş antrenmanlarıma baktım onu da silmiş.

• Beğen
Tepkiler: specific
Strava'da antrenmanı başlatmadan ayarladığımda Mi Band'den nabız verilerini anlık alıyordu. Şimdi geçmiş antrenmanlarıma baktım onu da silmiş.
Strava’ya bağlanan sensörlere desteği kesti. O nedenle göstermiyordur. Bu şekilde mi band i sürekli nabız verilerini alacak şekilde kaydeden, sonrasında Strava’ya yükleme yaptıran uygulama var mıdır?

• Beğen
Tepkiler: erdem yücel
Strava’ya bağlanan sensörlere desteği kesti. O nedenle göstermiyordur. Bu şekilde mi band i sürekli nabız verilerini alacak şekilde kaydeden, sonrasında Strava’ya yükleme yaptıran uygulama var mıdır?
Varsa süper olur ama ben bulamadım.

• Beğen
Tepkiler: specific
20 yıllık 30 yıllık araba hala iş görürken. Aynı yazılım ürününü bir kac sene kullanamamak çok saçma. Bill gates ile araba imalatçıları arasında gecen hikaye gibi.

Gördüğüm kadarıyla Strava çok mantıklı bir hareket yapıp sensör desteğini çekmiş. Daha önce sensörler ile Tacx ile eşleştirip kullanıyordum.

Strava preminyum üyelik satmak için müthiş hamleler yapıyor. Relive desteğini de kesmişti.

Geriye sadece km takibi kalıyor. E bunu da Decathlon'nun 80 liralık kablosuz bilgisayarı da yapıyor zaten. 2 ay üyelik alana kadar ya Decathlon'dan yada 1-2 senelik üyelik parasına Garmin cihaz alır ömür boyu kullanırım.

Sanırım Strava'da güzergah (rota) da belirlenemiyor artık. Az önce bilgisayarda bir yol çizeyim kendime dedim ve bir türlü beceremedim.😕

İlk başlarda Runstatic kullanıyordum. Yazılımı satın aldım. 3-4 sene geçti, burdan 3-4 ay önce aylık abonelik sistemine geçti ve eskiden satın alanlara desteği kesti. Verdiğim para da uçtu gitti. Şimdi aynı numaraları Strava yapıyor veya yapmaya niyetli gibi. Bunlardan parayla yazılım alınmaz.

227616 dosyayı görüntüle
Bu uygulama içerisinde bazı özellikler amaçlarına göre ayrılarak pro diye satılıyor. Mesela bu programı kullanarak mi Band üzerinden veri alıp 3. Parti uygulamalara(strava gibi) veri aktarabiliyorsunuz. YouTube üzerinde videosu var, ilgilenen arkadaşlar bakabilir. Strava uzun süre önce ana markalar hariç harici donanımlara desteğini sonlandırdı. O yüzden bu tür uygulamalar öne çıktı.

Kadans sensörü kullanmıyorum fakat create route özelliği premium kullanıcılara açık sadece, bu üzücü. Bir çok şirket bu yola giriş yaptı. Couchsurfing de mecburen ücretli oldu mesela. Pandemi ekonomik olarak herkesi vurdu maalesef. Reklam verenler dahil :( Ben nabız sensörümle beraber Polar saatimle antrenmanı yapıp strava gönderiyorum. Tek umudum polar'a dokunmamaları. Ayrıca bisikletçilerin Strava'yı bırakması kolay değil. Tamamen ücretli olsa bile çoğunlukla herkes premium alacaktır.

İlk başlarda Runstatic kullanıyordum. Yazılımı satın aldım. 3-4 sene geçti, burdan 3-4 ay önce aylık abonelik sistemine geçti ve eskiden satın alanlara desteği kesti. Verdiğim para da uçtu gitti. Şimdi aynı numaraları Strava yapıyor veya yapmaya niyetli gibi. Bunlardan parayla yazılım alınmaz.

Merhaba. Ben hala runtastic kullanıyorum. Önceden sitesine girebiliyorduk, facebook tan paylaşıyorduk falan. Bunlar artık yok sanırım

@Yldrm07 Runstatic kendisi bir yazilimdi. İnternet sayfasına giriliyordu, mail atıyordu size ve bı sürü özelliği vardı. Ama bunlar abonelik sistemine geçmek için Adidas la anlaştı. Adını Adidas Runstatic yaptı. Sonra eski hesaplarınıza ulaşmanıza engel koydu. Bi de abonelik satıyor... Eski sürüş kayıtlarına da ulaşamıyorum. Bunlardan parayla bişey alınmaz. Kafaya göre kural degistiriyorlar. Dürüst değiller...

• Beğen
Tepkiler: cagatay17
@ZirZop ben telefona kaydetmiştim. Orada eski oturumları görebiliyorum. 2014 ten beri hepsi var.

@Yldrm07 Runstatic kendisi bir yazilimdi. İnternet sayfasına giriliyordu, mail atıyordu size ve bı sürü özelliği vardı. Ama bunlar abonelik sistemine geçmek için Adidas la anlaştı. Adını Adidas Runstatic yaptı. Sonra eski hesaplarınıza ulaşmanıza engel koydu. Bi de abonelik satıyor... Eski sürüş kayıtlarına da ulaşamıyorum. Bunlardan parayla bişey alınmaz. Kafaya göre kural degistiriyorlar. Dürüst değiller...
şimdi birebir aynısını zeopoxa cycling adı altında bir uygulama yapııyor. Runtastic gitmiş olabilir. Zeopoxa ile devam ama uzun ömürlü değil bu da. Strava bu durumda tekel gibi oldu.

• Beğen
Tepkiler: ZirZop
Mi Fit uygulamasını Mi Band 4 ile kullanıyorum ve memnunum. Stravadan çok daha doğru ölçümler veriyor benim cihazda. Stravaya bi bakıyorum GPS Yok deyip tüm mesafe hız vs hepsini kaybetmiş ama diğer uygulama sorunsuz çalışıyor. Bir süredir strava kullanmayı bıraktım. Muhtemelen yakında kaldırırım. Tüm özellikler premium hesapta çalışır olmuş, dışarıdan markalar dışında aygıt bağlanmıyor rota çizme bile paralı olmuş vs. Parası olan kullansın gerisi ne yaparsa yapsın diyor 😂 stravanın dini imanı para olmuş yeni uygulama bulun şimdiden 😂

Geri