Scudo Sports

Strava günlüğünüz...

Scudo
Bugün biraz cılkını çıkardım.
Son 50 km falan Mikail bir şeyler yaptı sanırım ki hava bir anda 23, 25'lerden 30, 33'lere çıkmaya başladı.
Nihayetinde bırakmadım, bitirdim.
ixfvo1.jpg
Bitirdim de bu aerobar yol bisikletinde çok eğlenceli bir şeymiş yahu. Ani bir şey olsa kelimei şehadet getirip girerim o ayrı. 😆

• Beğen
  • Muhteşem
Tepkiler: MakRo ve RmzBurak
Yeni başlamak için hızlı bir pace. Biraz ağırdan alırsan, zamanla maraton da koşarsın. En önemlisi sakatlanmadan devam ettirebilmek, koşu bisiklete göre daha kırıcı bir spor dalı.
Aslında tam yeni sayılmaz. Haftada bir 5k koşuyorum. Yine de azaltmalı mıyım? Bu konuda bilgim eksilerde..

Aslında tam yeni sayılmaz. Haftada bir 5k koşuyorum. Yine de azaltmalı mıyım? Bu konuda bilgim eksilerde..
Yeni başlamadıysanız ve rahat bir nabızda koşuyorsanız elbette bu şekilde devam edebilirsiniz. "Yeni şeyler deniyorum" yazdığınız için söylemiştim ben.

Yeni başlamadıysanız ve rahat bir nabızda koşuyorsanız elbette bu şekilde devam edebilirsiniz. "Yeni şeyler deniyorum" yazdığınız için söylemiştim ben.
Aslında bu koşumda nabzım aşırı (178-185) arttı. Devamlı koşmadığım için yeni şeyler deniyorum dedim kendi kendime. Hava sıcak da değildi tavsiyeniz var mı? Susuz kaldım sadece. Bu sebeple olabilir mi?

Aslında bu koşumda nabzım aşırı (178-185) arttı. Devamlı koşmadığım için yeni şeyler deniyorum dedim kendi kendime. Hava sıcak da değildi tavsiyeniz var mı? Susuz kaldım sadece. Bu sebeple olabilir mi?

Haftada bir 5k koşup bu tempoda koşuyorsanız bu nabız çok normal. Haftalık koşu hacmini zamanla yükseltip, bu hacmin önemli bir kısmını Z2 nabız aralığında koşarsanız, yavaş yavaş 5k hızınızın da yükseldiğini göreceksiniz.

Garmin saat kullanıyorsanız koşu programı var onu deneyebilirsiniz. Yoksa Runna, Athletica gibi yapay zeka tabanlı koşu koçluğu uygulamalarının ücretsiz sürümlerine bakabilirsiniz. Hedefinize uygun bir program takip etmeniz hem sakatlık riskinizi azaltır, hem de daha kısa sürede başarıya ulaşırsınız.

• Beğen
Tepkiler: RmzBurak
Haftada bir 5k koşup bu tempoda koşuyorsanız bu nabız çok normal. Haftalık koşu hacmini zamanla yükseltip, bu hacmin önemli bir kısmını Z2 nabız aralığında koşarsanız, yavaş yavaş 5k hızınızın da yükseldiğini göreceksiniz.

Garmin saat kullanıyorsanız koşu programı var onu deneyebilirsiniz. Yoksa Runna, Athletica gibi yapay zeka tabanlı koşu koçluğu uygulamalarının ücretsiz sürümlerine bakabilirsiniz. Hedefinize uygun bir program takip etmeniz hem sakatlık riskinizi azaltır, hem de daha kısa sürede başarıya ulaşırsınız.
gt5 pro kullanıyorum. Kondisyon bisikleti ile hergün z2 sürüyorum. Koşu da hedefim çok daha uzun süre koşmak değil aslında sadece 30-40 dk koşmak. z2 koşum tempolu yürüyüş olur benim. koşuda çoook yeniyim çünkü

Benim de uyguladığım bir tavsiye, "Hızlı koşmak için yavaş koş" . Yaptığınız koşuların 80% yavaş , zone2 nabız seviyesinde , 20% 'si interval, fartlek yokuş antrenmanları olursa, dayanıklılık ve hız birlikte artacaktır.

• Beğen
Tepkiler: RmzBurak
Benim de uyguladığım bir tavsiye, "Hızlı koşmak için yavaş koş" . Yaptığınız koşuların 80% yavaş , zone2 nabız seviyesinde , 20% 'si interval, fartlek yokuş antrenmanları olursa, dayanıklılık ve hız birlikte artacaktır.
bisiklet z2 si ile koşu z2 si farklı şeyler o zaman?

bisiklet z2 si ile koşu z2 si farklı şeyler o zaman?
Nabız mı, güç mü?

Nabız zoneları aşağı yukarı benzer olur. Max nabzınıza göre çeşitli formüller ile zonelarınızı belirleyebilirsiniz. Tahminim zone2 nabzınız max 145 civarlarında birşey çıkacaktır.

Merhaba arkadaşlar stravayi yeni kullanmaya başladım yardımcı olabilecek var mi

Koşuda yeni olan birisi için zone 2 koşmak imkansıza yakın bişey, yani o kadar saçma bi tempo oluyo ki o yürümek daha mantıklı hale geliyor. Koşmak için o hafif zıplama hareketi bile nabzı coşturmaya yetiyor yani anlayacağınız. Özellikle spor küçüklükten beri hayatında olup da kalp sağlığı çok başka seviyelerde olan kişiler bizi anlamaz maalesef :D 10 saniye çok hafif tempo koşayım desen nabız z3’lere z4’lere fırlayıveriyor. Bence koş-yürü daha doğru bi yaklaşım olacaktır yoksa nabzın 170-180’lere çıkması da oldukça hızlı oluyor. O yüzden belirlediğiniz nabız değerlerine göre veya 1 dk koş 3 dk yürü gibi bi düzenle koş-yürü yapılabilir. Ya da amaç sadece belli bi süre koşmaksa, yani keyif aldığın şey buysa nabza mabza takılmadan kendince en uzun süre koşabildiğin tempoda koşacaksın başka çare yok.

Uçan dayılarla pazar gezisi. 😅 İki dakika cebimizden kek çıkarıp açarken yavaşladım, adamlar 200 mt fark açtı. Yakalayana kadar gödüm çıktı.
Beklemesinler yine yakalayamayacaktım sanırım. Tanrı'ya şükür dayının biri geri kalmış, onu beklerken ben yetiştim.
-1ngdo4.jpg

• Beğen
Tepkiler: KnowX ve RmzBurak
Koşuda yeni olan birisi için zone 2 koşmak imkansıza yakın bişey, yani o kadar saçma bi tempo oluyo ki o yürümek daha mantıklı hale geliyor. Koşmak için o hafif zıplama hareketi bile nabzı coşturmaya yetiyor yani anlayacağınız. Özellikle spor küçüklükten beri hayatında olup da kalp sağlığı çok başka seviyelerde olan kişiler bizi anlamaz maalesef :D 10 saniye çok hafif tempo koşayım desen nabız z3’lere z4’lere fırlayıveriyor. Bence koş-yürü daha doğru bi yaklaşım olacaktır yoksa nabzın 170-180’lere çıkması da oldukça hızlı oluyor. O yüzden belirlediğiniz nabız değerlerine göre veya 1 dk koş 3 dk yürü gibi bi düzenle koş-yürü yapılabilir. Ya da amaç sadece belli bi süre koşmaksa, yani keyif aldığın şey buysa nabza mabza takılmadan kendince en uzun süre koşabildiğin tempoda koşacaksın başka çare yok.
Yolda goren kosuyo desin temposunda kosu zone 2 olur bence. Pace 6.30-7 civari.
Istanbul sartlarini dusununce kosu daha makul. Evden Eyüp Sultan a 8km. Namaza 55 dk kala evden cikinca tam yetisiyorum. Bu da benim motivasyonum 😀
Simdi alternatif olarak istanbul surlarinin tarihine bakip her seferinde farkli sur kapisina dogru kosmayi planliyorum.
Evliya Çelebi mode on.

amatör düzeyde bir koşucu olarak zone 2 de koşmaya çalışın uzun süre. yaşınıza göre nabzınızı hesaplayın zone 2 koşuda çok önemli faktör. yani en son öyle hatırlıyorum ben :)

Bu bugünün eve sürüşü.

Screenshot_20250822_171000_Strava.jpg

Yaklaşık bir aydır böyle "işe, eve" diye kayıt tutuyorum da insanlar etkileşim verince mahcup oluyorum. 😕
Screenshot_20250822_185445_Strava.jpg

Geri