Orkun Hoja
Aktif Üye
- Tepki
- 674
- İsim
- Orkun hoja
- Başlangıç
- 2022—23
- Bisiklet
- b'Twin
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti

Yeni başlamak için hızlı bir pace. Biraz ağırdan alırsan, zamanla maraton da koşarsın. En önemlisi sakatlanmadan devam ettirebilmek, koşu bisiklete göre daha kırıcı bir spor dalı.
Aslında tam yeni sayılmaz. Haftada bir 5k koşuyorum. Yine de azaltmalı mıyım? Bu konuda bilgim eksilerde..Yeni başlamak için hızlı bir pace. Biraz ağırdan alırsan, zamanla maraton da koşarsın. En önemlisi sakatlanmadan devam ettirebilmek, koşu bisiklete göre daha kırıcı bir spor dalı.
Yeni başlamadıysanız ve rahat bir nabızda koşuyorsanız elbette bu şekilde devam edebilirsiniz. "Yeni şeyler deniyorum" yazdığınız için söylemiştim ben.Aslında tam yeni sayılmaz. Haftada bir 5k koşuyorum. Yine de azaltmalı mıyım? Bu konuda bilgim eksilerde..
Aslında bu koşumda nabzım aşırı (178-185) arttı. Devamlı koşmadığım için yeni şeyler deniyorum dedim kendi kendime. Hava sıcak da değildi tavsiyeniz var mı? Susuz kaldım sadece. Bu sebeple olabilir mi?Yeni başlamadıysanız ve rahat bir nabızda koşuyorsanız elbette bu şekilde devam edebilirsiniz. "Yeni şeyler deniyorum" yazdığınız için söylemiştim ben.
Aslında bu koşumda nabzım aşırı (178-185) arttı. Devamlı koşmadığım için yeni şeyler deniyorum dedim kendi kendime. Hava sıcak da değildi tavsiyeniz var mı? Susuz kaldım sadece. Bu sebeple olabilir mi?
gt5 pro kullanıyorum. Kondisyon bisikleti ile hergün z2 sürüyorum. Koşu da hedefim çok daha uzun süre koşmak değil aslında sadece 30-40 dk koşmak. z2 koşum tempolu yürüyüş olur benim. koşuda çoook yeniyim çünküHaftada bir 5k koşup bu tempoda koşuyorsanız bu nabız çok normal. Haftalık koşu hacmini zamanla yükseltip, bu hacmin önemli bir kısmını Z2 nabız aralığında koşarsanız, yavaş yavaş 5k hızınızın da yükseldiğini göreceksiniz.
Garmin saat kullanıyorsanız koşu programı var onu deneyebilirsiniz. Yoksa Runna, Athletica gibi yapay zeka tabanlı koşu koçluğu uygulamalarının ücretsiz sürümlerine bakabilirsiniz. Hedefinize uygun bir program takip etmeniz hem sakatlık riskinizi azaltır, hem de daha kısa sürede başarıya ulaşırsınız.
Aslında bu koşumda nabzım aşırı (178-185) arttı. Devamlı koşmadığım için yeni şeyler deniyorum dedim kendi kendime. Hava sıcak da değildi tavsiyeniz var mı? Susuz kaldım sadece. Bu sebeple olabilir mi?
bisiklet z2 si ile koşu z2 si farklı şeyler o zaman?Benim de uyguladığım bir tavsiye, "Hızlı koşmak için yavaş koş" . Yaptığınız koşuların 80% yavaş , zone2 nabız seviyesinde , 20% 'si interval, fartlek yokuş antrenmanları olursa, dayanıklılık ve hız birlikte artacaktır.
Nabız mı, güç mü?bisiklet z2 si ile koşu z2 si farklı şeyler o zaman?
Yolda goren kosuyo desin temposunda kosu zone 2 olur bence. Pace 6.30-7 civari.Koşuda yeni olan birisi için zone 2 koşmak imkansıza yakın bişey, yani o kadar saçma bi tempo oluyo ki o yürümek daha mantıklı hale geliyor. Koşmak için o hafif zıplama hareketi bile nabzı coşturmaya yetiyor yani anlayacağınız. Özellikle spor küçüklükten beri hayatında olup da kalp sağlığı çok başka seviyelerde olan kişiler bizi anlamaz maalesef10 saniye çok hafif tempo koşayım desen nabız z3’lere z4’lere fırlayıveriyor. Bence koş-yürü daha doğru bi yaklaşım olacaktır yoksa nabzın 170-180’lere çıkması da oldukça hızlı oluyor. O yüzden belirlediğiniz nabız değerlerine göre veya 1 dk koş 3 dk yürü gibi bi düzenle koş-yürü yapılabilir. Ya da amaç sadece belli bi süre koşmaksa, yani keyif aldığın şey buysa nabza mabza takılmadan kendince en uzun süre koşabildiğin tempoda koşacaksın başka çare yok.
amatör düzeyde bir koşucu olarak zone 2 de koşmaya çalışın uzun süre. yaşınıza göre nabzınızı hesaplayın zone 2 koşuda çok önemli faktör. yani en son öyle hatırlıyorum benAslında tam yeni sayılmaz. Haftada bir 5k koşuyorum. Yine de azaltmalı mıyım? Bu konuda bilgim eksilerde..