Scudo Sports

Strava günlüğünüz...

@özgür duygu (link) ya sizin Richmond sıkıntılı yada benim ki.
@umutcelik Umut Bey bu nedir ben apartmana bisikleti çıkartırken 70 metre irtifa kazanıyorum neredeyse. Ne güzel memleket.
Hocam biz yokuşa hasretiz buralarda. Nefes nefese tepelere tırmanalim sonra kendimizi aşağı salalım istiyoruz ama tesis yok.

Scudo
Bugun yilin en guzel havalarindan birisiydi. Gecen haftadan beri arkadaslarla beraber surus yapmak icin takip ediyorduk hava tahminlerini. Bugun icin sozlesmistik, beraber ciktik.
22 derece civari, az ruzgarli sahane hava vardi. Iyi bildigimiz rotlarda geze geze sureriz diye dusunmustuk basta ama sehir disina cikinca arkadaslar duz yolda ayaklarini korkak alistirmadilar, guzel bastil beraber.

Surus sonrasi sehir icinde parka gittigimiz icin epey sehir ici goruntusu vardi, onlari kestim tamamen ( usenmezsem sehir ici kismina da video yapacagim ). Yine sehir disi yollarda guzel temiz bir surus videosu oldu.

Strava: (link)

Dunku surusun sehir ici kismini da ufak bir video yaptim. Merkezde bisiklet yollarinin azligi gorulecektir.

Evde mesai sonrası günlüğü doldurmaya gidiyorum, bir bakayım boğaz havası nasılmış.

Özlemişim bisiklete binmeyi :)

Dosyalar

• C6EC8CE2-7115-4099-96BB-9A580933380E.jpeg
    C6EC8CE2-7115-4099-96BB-9A580933380E.jpeg
    79,1 KB · Okunma: 10
Son düzenleme:
Bugun yine cok guzel dogudan hafif ruzgarli bir hava vardi. Oglen olmadan evden ciktim, dedim ki guneye dogru gideyim 50-55 km sonra da trene biner donerim cok yormam kendimi.
Hollanda'nin deniz kiyisindaki eglence yeri olan Scheveningen'e gitmeye karar verdim. Oradan Den Haag tren istasyonu 10 km civari, oraya gecer donerim. Rotanin sonlarina dogru da kum tepelerinin oldugu bir koruma alani var, Hollanda'daki ufak da olsa nadir tepelerin oldugu bir yer. Hazir yokusu bulmusken 20 dk kadar epey yuklendim, yordum kendimi.

Tren istasyonuna gidince de corona nedeniyle sefer sayilarinin azaltildigi ve bu yuzden trene bisikletlerin alinmadigini soylediler. Elimde bisiklet onumde 50 km'den fazla yol kaldim oyle. Birseyler atistirip biraz dinlendim, donus yoluna koyuldum. Bu sefer de ruzgar kuzeye dogru donmustu, karsima alip cok zorlamadan sakin sakin eve donebildim.

Gidis strava: (link)
Donus strava: (link)

IMG_20200530_215040_485.jpg
Amiens yolundan çıkana kadar ortalama 26,7 falandı. Keşke Amiens'e gitseydim.
Hem susuz kaldım hem yola bakıp durmaktan telefonun şarjı bitti. Bir daha ki defaya artık.😁

Check out my activity on Strava: (link)

Buradaki üstadlar gibi olamasak da biz de çabalıyoruz. Başlayalı çok olmadığı ve ilk defa bu kadar uzun sürdüğüm için deneyimsizliklerim oldu, kendimce önemli noktaları bir ara eklemeye çalışacağım. Hem kendime not, hem de benim gibi çok deneyimli olmayanlara not olur.

Düzenleme:
  • Düzgün pedli/jelli bir tayt önemli
  • Tayt olsa da krem sürmek önemli
  • Kadans takibi yapılacak bir ekipman önemli, hızdan çok daha önemli
  • Rota planı ve güç harcama planı önemli, tüm efor ilk bölümde kullanılırsa rota asla bitmez
  • Yemek/bar/çikolata önemli, sadece doğru zamanda yenirse gerçekten fayda sağlıyor
  • Asla susuz kalmamak önemli
  • İlk dönemlerde başkalarıyla kıyaslama değil, bireysel kıyas önemli
  • Mental hazırlık önemli özellikle yokuş vb. zorlayıcı durumlar varsa

Dosyalar

• 00F6E581-25D9-4816-B7BD-98ED5A6A0598.jpeg
    00F6E581-25D9-4816-B7BD-98ED5A6A0598.jpeg
    96,8 KB · Okunma: 57
Son düzenleme:
Bugun yine cok guzel dogudan hafif ruzgarli bir hava vardi. Oglen olmadan evden ciktim, dedim ki guneye dogru gideyim 50-55 km sonra da trene biner donerim cok yormam kendimi.
Hollanda'nin deniz kiyisindaki eglence yeri olan Scheveningen'e gitmeye karar verdim. Oradan Den Haag tren istasyonu 10 km civari, oraya gecer donerim. Rotanin sonlarina dogru da kum tepelerinin oldugu bir koruma alani var, Hollanda'daki ufak da olsa nadir tepelerin oldugu bir yer. Hazir yokusu bulmusken 20 dk kadar epey yuklendim, yordum kendimi.

Tren istasyonuna gidince de corona nedeniyle sefer sayilarinin azaltildigi ve bu yuzden trene bisikletlerin alinmadigini soylediler. Elimde bisiklet onumde 50 km'den fazla yol kaldim oyle. Birseyler atistirip biraz dinlendim, donus yoluna koyuldum. Bu sefer de ruzgar kuzeye dogru donmustu, karsima alip cok zorlamadan sakin sakin eve donebildim.

Gidis strava: (link)
Donus strava: (link)

Hayır ağlamıyorum, gözüme Vondelpark kaçtı. :agla:

Bugün evin yanındaki gölete gideyim dedim ama metrelerce araç kuyruğunu görünce vazgeçtim, öyle ortaya karışık bir şeyler oldu.

Göletin önündeki yoldan geçip ileride çevre yoluna bağlandım, oradan Kemerburgaz Kent Ormanı'na girecekmiş gibi yapıp girmeden Göktürk'e geri döndüm. Son olarak Özgecan Aslan parkındaki parkuru da turlayıp döndüm evime.

Strava 2 ay ücretsiz kullanımı için mail göndermiş. Muhtemelen her şeyi paralı yapınca tepki gördüler böyle geri kazanmaya çalışıyorlar müşterileri. Ay sonuna doğru başlatıp yenilemeyi direk iptal etmeyi düşünüyorum.

Screenshot_20200607-182554_Strava.jpg

Geri