Scudo Sports

Specialized vs. Trek (alüminyum yol bisikleti) öneri

@eren konu

Sizin aktardığınız bilgilerin doğruluğu konusunda hiç bir şüphem yok. Ancak bazen bir şey duyarsınız ve mantığınıza ters geldiği için inanmak istemezsiniz, benimki öyle bir durum.

• Beğen
Tepkiler: eren konu
Scudo
Omur boyu garanti demek sizin hataniz olmadan durup dururken veya cok ufak bir seyde kadronun kirilmaai catlamasindan dolayi kadronun degismesi demektir.
Siz duserseniz kadro da kirilir vatlarsa elbette garantiye girmez. Bunda inanilmayacak ne var ki?

@eren konu seçeneklerini 2 markaya kadar düşürmen çok iyi olmuş :)

aktif pedalla baya ilgilisin sanırım. trek bayisi de ortaköyde. senin yerinde olsam sıradaki hedefim modelleri canlı görmek olurdu. bir bisikletin fotoğrafını görmekle onu vitrinde görmek, hatta dokunmak apayrı şeyler. ben cerveloyu internette sayısız kez görmüştüm, ama vitrinde görünce aşık olmuştum ve almaya karar vermiştim.

senin için de görüntü önemli, hoşuna gitmesi önemli anladığım kadarıyla. ben de öyle biriyim mesela.
eğer istanbuldaysan kesinlikle 1 gününü buna ayır ve beşiktaşa git, aktif pedala ve trek bayine git. canlı canlı gör, dokun. satıcılardan bilgi al.
zaten satıcılar senin bu konuda ön araştırmalı geldiğini gördükçe, senin ciddi olduğunu gördükçe senle daha iyi ilgilencektir.

ben de bisiklet alma arefesinde istanbuldaki tüm bisikletçileri gezmiştim (ciddiyim) :) ortaköy trek bana, bisikleti onlardan almam durumunda ücretsiz bike fit hediye vaadi vermişti. bu çok güzel bir hediye mesela. adamlarda retül var biliyosundur.

bilgisayar başındaki araştırman bence tamamlanmış, faaliyete geç ;)

------------------

bişey daha, bakırköy aktif pedaldaki bora abinin, senin ciddi olmanı anladığında sana model denettirebileceğini de düşünüyorum. o mağazanın önünde bisiklet test etmek için çok uygun bir parkur var. sana uyumlu beden varsa eğer ellerinde denemen harika olur (genelde S ve M kadroları oluyor ellerinde)

@Serkan Mıstınoğlu
Serkan verdiğin bilgiler için teşekkür ederim.
Marka sayısını 2'ye indirmem en baştan oldu iyi de oldu çünkü her ülkenin çok kaliteli bisiklet markaları var ve bu sayı ülke başına bile 2'den fazla.
İnternet araştırmam tamamlandı bugün Antalya merkezdeki doğa sporlarını (trek bayisini) ziyaret ettim orda Fx serileri var ama yol bisikletlerini özel siparişle getirebildiklerini söylediler. Tabi antalya bu kadar olacak specialized yok bile.
Aslında trek de en az specialized kadar hayran olduğum bir marka ama başlıkta herkesin önerileri ve bilgileri yönünde biraz daha specializede odaklandım.
Ortaköye Trek için mutlaka uğrarım ama İstanbulda Abimin ev acıbadem'de aktifpedalın da bir şubesi acıbademde. Toplam 2 gün sürem var sanırım odaklandığım yönde en fazla 2-3 bisikletçi gezebilirim. Belki Bakırköy biraz zor olabilir ama sığdırabilirsem mutlaka test sürüşü için Bora Beyle irtibata geçerim.
Gelsin 5 aralık...

aktif pedal bakıköy mağazası 30 kasımda kapanıyor.

@İbrahim A.
Kötü haber ama ben zaten Acıbadem'e yakınım muhtemelen oraya ulaştırabilirler bisikleti.

Acibadem'den stada inin sirasiyla delta(corrtek, look, cannondale) accell(cube lapiere), velespit(trek), bikeandoutdoor(scott vs) , kackarlar(giant), orbea(?), bisikletcumhuriyeti(focus) var. Hepsi 2-3 km icinde sirali.

Google map'de bisiklet diye aratin hepsi ve fazlasi cikar.

• Beğen
Tepkiler: OKoksal
@Murat B.
tabloda en yüksek değer mi yoksa en düşük değer mi daha önem taşımakta?
cahilliğimi bağışlayınız :)

@volkan Öz Aktif pedalın satış stratejisinden ben de memnunum. Arkadaşlarla telefonda görüşmem rağmen bana da size oldugu gibi yardımcı olmuşlar ve dürüstçe bilgi vermişlerdi.
Zaten bu şekilde davraıldığı zaman oraya tekrar gidiyorsunuz, yoksa iknayla zorla mal satmaya çalışan firmalara ben bir daha uğramıyorum.

@alper 76
yüksek değerler, kadroyu birim miktarda esnetmek için daha fazla kuvvet uygulanması gerektiğini gösteriyor. Yani yüksek sayılar iyi. Ancak pek çok uzmanın ortak görüşü, belli bir değerden sonra esnemezliğin pek getirisi olmadığı yönünde.

• Beğen
Tepkiler: Kazuya ve alper 76
Aynı ikilemi yaşayıp seçimimi Trek fx 7.4 den yana kullandım. Bana kalırsa bu iki marka arasında seçim yapacaksan tercihini gözüne hoş gelenden yana kullan. En baştan beri Sirrus a kafayı takmışken gittim fx 7.4 aldım.

Merhaba,
2013 yılından beri bisiklet almak istiyorum ve zaman zamanda araştırıyorum, o zamanda almak istediğim specialized allez yada alternatif olarakda trek sevdasına bende düşmüştüm.
Yalnız şöyle bir durum var 2015 yılının 11. Ayındayız ve aktif pedal da 2015 yılının allezleri yok önerilenler 2014 , ben zaman hiç bi zaman specialized ın kendi sitesinde tanıttığı modeller ile aktif pedalın sitesindeki modellerin bir birini tuttuğunu görmedim ayrıca faiş bir fiyat farkı varki bu zaten her forumda konuşulur. Şimdi 2015 model allez elite sport düzgün fiyata görsem alırım ama yok.
Gümrük işlerine girmek belki mantıklı ama daha önce yapmadığım için bilemiyorum.
Trek dersen 1.2 mesela iyi güzel ama daha demin baktım 8 ay önce almış olduğu 1.2 yi adam 2-3 ay sürekli satışta post ederek düşüre düşüre fiyatını 2500 liraya satmış şimdi 3890 liraya bu alınırmı?
Burda çok bilgili arkadaşlar var ve bence onların giant,focus,caad yada karbon tavsiyeleri donanım açısından boşa konuşulan şeyler değil üzerinde specialized markası görmemiz bizi ne kadar tatmin edecek artık emin değilim hele istediğin model bile yokken, adamların elinde ne kaldıysa yada artık ne zamana bişeyler getirirlerse. Sanırım 2016 modelleride en iyi ihtimal mart ayı gibi onlara gelir daha önceki senelerde öyle demişlerdi ona bile emin değilim zaten 5000 lira kafadan bir giriş olur.
İlk yol bisikletini alacak kişilerin ödemesi gereken en fazla 3000 civarı olmalı ve uzun vadedede yeterli olmalı ama işte somut net bilen birilerinin öneri yapması lazım. İnternetten araştırmala neyin ne olduğu belli olmuyor , specialized ve trek sevdasına öyle dolanıyoruz.

• Beğen
Tepkiler: İbrahim A.
Arkadaşlar 5 aralık için geri sayıma geçtim.
Aktif pedal Beşiktaştaki şubelerinden montaj yapabileceklerini söylediler.
Hatta montaja başlayıp montajı siz gelmeden tamamlayalım çünkü cumartesi günü bu işlem için teknik servisimiz yoğun olabilir dediler. Ben tabiki diğer bisikletleri de görmek istediğimi bir ihtimal bütçeyi yükseltebileceğimi söyledim. Ayrıca bisikleti uçakla götüreceğim için kutulu yani montajsız olması gerekiyor. montajı heralde kedim yaparım.(dağ ve şehir 4 kutudan açılma bisiklet montajı yaptım.)
Şuan genel hatlarıyla secteur sport'a %90 karar verdim. Benim kullanımım için en uygun bu model.
700-28'e kadar da lastik takılabilecek olması ektra güzel.
Donanımı çok uzun süre kullanılması hedeflenen iyi bir yol bisikletine göre çok yetersiz farkındayım ama benim belirlediğim maksimum bedel 5000TL'ydi
yani (link) bu grupseti alsam yine maksimum bedelin altında kalacak. Bisikletin garantisi bittikten sonra bu grupseti takarsam çok fazla dışarda gözüm olmaz (karbon düşünmediğim ve arkaya bagaj takma ihtimalim olduğu için).

Aklıma takılan tek bir model kaldı o da
(link)
%10 gibi bir ihtimal de bu bisikleti tercih edebilirim ki sanırım biraz daha uygun fiyatla alabileceğim.
çok düşük ağırlığı var 9kg üzerindeki set yeterli. Lastik ve tarz olarak daha performans bisikleti yani endurance değil.
Secteur'u almadan önce bu modeli de görmek istiyorum. Çok içim ısınırsa hali hazırda bir tane trekking - tur bisikletim olduğunu düşünürsek salt performans için belki seçebilirim.

Ama %90 Secteur diyorum.
heleki donanım değişikliğine ikna edebilirsem satıcıyı o zaman tek hamlede harika bir bisikletim olabilir. olmazsa da ultegra set için çok acele etmem biraz sora ile takılırız ki ultegranın farkını anlama şansım olur.
Eğer daha ucuz oluyorsa zaten japonyada çalışan iş adamı bir müşterim var her 2 ayda bir tr'ye geldiğinde görüşüyoruz . Ona da net olarak teknik verilerini öğrenip ultegra set sipariş edebilirim.

Şimdilik durum bu...

Arkadaşlar merhaba
Bilindiği üzere kağıt üzerinde Secteur'a karar verdim kargolanabilmesi için montaj yaptırmasam denemeden almış olacağım.
Yani belki test sürüşü izni olmayacaktır ama en azından bisikleti yapılı halde diğerleri ile yan yana görmeden binmeden almak için İstanbula gitmek son derece saçma olacak.
Eğer montajını yaptırırsam tekrar kutulatmam - kargoda çizilmesi gibi bir takım -sıkıntı çıkarır mı?
Son iki mesajımla ilgili kaygılarım hakkında fikirleriniz benim için çok değerli yardım lütfen.

Bence hicbir fark olmaz. Ancak zaten buyuk igtimal farkli donanimli da olsa toplanmis bir secteur mutlaka vardir. Ona binip pakettekini alirsiniz.
Anadolu yakasindaki aktifpedala da sormayi unutmayin...

• Beğen
@Ozan k.
Anadoludaki aktif pedala evimiz çok yakın ama aktif pedaldan beşiktaşa yönlendirdiler.
Zaten fazla vaktim olmayacak istanbul trafiği malum tek cumartesim var onda da saat 11 gibi anadolu yakasından hareket edeceğim her iki şubeye uğrama şansım olmaz pazar günü uçak için 3te hareket etmem gerekiyor ki pazar açık olmayabilirler olsa da o gün için plan yapmak çok zor zaman yetersiz.
Cumartesi işi çok fazla çatallandırmadan halletmem lazım.
Göremezsem biraz aklım scott speedster 10'da kalacak kesin, onu da görüp karar vermek istiyorum tabi mümkün edebilirsem.

Vallahi acibadem'den aktif pedal ile scott satan bikeandoutdoor'a gitmek arabayla 5 dakika. Bence aklinda soru isareti kalmasin. Cumartesi de pazar da bisiketciler acik olur malum haftasonu bisikletçilerin en yoğun zamanı,...
Bende de trek one series var 1.2.
Iyice agirlastirdim ama bir fikir verir. Bir surer bakardin... Cumartesi sabah bos olacagimi bilsem soyleyecegim ama karimin isine kosturma ihtimalim var bir sey diyemiyorum...
Neyse bos olursam buraya yazarim, ben de acibademdeyim nasilsa , kolay olurdu...

• Beğen
(link)

şunun için bir konuşun derim. Fiyatta bi ikram yaparlarsa bence alınacak alet. Cannondale Caad serisialuminyumlarını tartışmaya gerek yok diye düşünüyorum. Bir çok markanın alt seviye karbonundan iyi olduğuna emin olabilirsiniz.

• Beğen
En iyi alüminyum yol bisikleti markaları ve modelleri; Cannondale CAAD9 (bulabiliyorsanız hand made in USA), CAAD 10 (eskisi gibi değil diyorlar, açıkcası alacağım vakit ilk bakacağım modeldir), CAAD12 (hakkında müthiş yorumlar mevcut), Allez, Bowman Palace, Giant TCR sl. CAAD 8 istenileni fazlasyıla verecek bir kadro, caad10 dan farkı geometrisi biraz relax.

• Beğen
@Ozan k.
Ozan müsait olursan, yine haberleşiriz.
Beşiktaşa gitmesem daha iyi. Eğer caddebostan aktif pedalda da fikir alabileceğim miktarda bisiklet varsa beşiktaşa gitmeye gerek yok.
Zaten beşiktaşa gitmemi montaj için önerdiler galiba ki montaj olmayacak kargo gönderimi yapacakları için.
Açık secteur bisiklet de yokmuş yani test sürüşü de olmayacakmış dolayısıyla secteur için beşiktaşa gitmekle caddebostana gitmek arasında hiç fark yok.
Scott için bike and outdoor'a gitmekte fayda var speedster 10'a da bir bakmış olurum.

• Beğen
Tepkiler: Ozan k.
Geri