Scudo Sports

Specialized TarmaC Expert (Uzman asfalt uzmani o.O)

Selami53

O PARAYA BİSİKLET ALIRIM !
Tepki
575
Bisiklet
Specialized
Merhabalar,ktm revelator 4000 yol bisikletimden sonra kisa sureli bir rotwild enduro maceram olmustu fakat bu ayrilik uzun surmedi ve tekrar yollardayim :)

Kadro : Tarmac SL4 Expert (Fact 10r carbon)
Grupset aynakol : fsa sl-k light 52-36,11-28 ultegra ruble ile kombine edilmis.
Kalan parcalarin tumu ultegra 6800
Maşa ve sele borusu s-works de kullanilanla ayni malzeme sadece sl4 modellerinde uzerinde ibare bulunmuyor.
Gidon ve gidon bogazi ise aluminyum,bogaz da specialized carbon kullanmiyorMuş.Olabilir,gidon da ilerde upgrade edilebilir.Seleden memnun kaldim.
Jantlar biraz garip bir bilgi bulamadim ustunde yazan racing s-three ama normalde racing 3 seris aero olmuyor.Bisikletin toplam agirligi 7590 ile bekledigimden biraz fazla cikti,jantlara ve kadro boyuna bagliyorum.Jantlari kullandikca gorecegim suan icin rijit geldiler ama hafifletmeye gidilirse ilk degistirilecek kisim olacaklar.Lastiklerimiz specialized turbo 23c,zaten yol kullaniyorsan konfor beklemeyeceksin arkadas :)
Pedal olarak Mavic xzellium sl tercih ettim 205 gram agirligindalar ve suan kullanimindan memnunum,sidi ayakkabilarla rahatlikla kullanmaktayim.
https://i.hizliresim.com/Yk4Xgk.jpg https://i.hizliresim.com/E83ayg.jpg https://i.hizliresim.com/j3BkWL.jpg https://i.hizliresim.com/57Y5Lz.jpg https://i.hizliresim.com/21jXZA.jpg

Dosyalar

• IMAG2651.jpg
    IMAG2651.jpg
    69,9 KB · Okunma: 102
  • IMAG2652.jpg
    IMAG2652.jpg
    65,2 KB · Okunma: 104
  • IMAG2655.jpg
    IMAG2655.jpg
    50 KB · Okunma: 101
  • IMAG2656.jpg
    IMAG2656.jpg
    53,6 KB · Okunma: 99
  • IMAG2669.jpg
    IMAG2669.jpg
    36,8 KB · Okunma: 100
  • IMAG2667.jpg
    IMAG2667.jpg
    48,1 KB · Okunma: 100
  • IMAG2663.jpg
    IMAG2663.jpg
    100,1 KB · Okunma: 102
  • IMAG2657.jpg
    IMAG2657.jpg
    58,3 KB · Okunma: 98
  • IMAG2661.jpg
    IMAG2661.jpg
    66,3 KB · Okunma: 103
  • IMAG2583.jpg
    IMAG2583.jpg
    66,5 KB · Okunma: 104
  • IMAG2668.jpg
    IMAG2668.jpg
    34,9 KB · Okunma: 104
  • IMAG2660.jpg
    IMAG2660.jpg
    103,7 KB · Okunma: 104
  • IMAG2659.jpg
    IMAG2659.jpg
    106,3 KB · Okunma: 105
  • IMAG2658.jpg
    IMAG2658.jpg
    56,4 KB · Okunma: 106
  • IMAG2674.jpg
    IMAG2674.jpg
    139,1 KB · Okunma: 107
  • IMAG2654.jpg
    IMAG2654.jpg
    38,8 KB · Okunma: 105
  • IMAG2589.jpg
    IMAG2589.jpg
    71,6 KB · Okunma: 106
  • IMAG2604.jpg
    IMAG2604.jpg
    94,3 KB · Okunma: 105
  • IMAG2653.jpg
    IMAG2653.jpg
    40,1 KB · Okunma: 103
Scudo
Görüntüsüyle, karizmasıyla, şanıyla rüya gibi makine. Keyfini çıkarın.. :)

Fiyat nedir hocam hayırlı olsun bu arada

@ümit KOCABAŞ
(link)

10 milyar mı? Töbeler olsun töbe, milyon kere töbe , Bune buu :D

• Beğen
Tepkiler: DOKTORBEY
Sanat eseri, hep tarmac istemişimdir ne kadar ulaşması benim için zaman alacaksa da beklerim bu bisikleti. Ayrıca lastik için şunu söyleyebilirim artık 24-25 mm lastikler daha yaygın 1-2 mm nin konfora çok etkisi var fakat performansa o derece etkisi yok TT performansında hariç.

İyi günlerde kullanmanız dileğiyle. İyi seçim. Ama bisikleti daha düzgün güzelce anlatabilirdiniz :) siyah olmayan her bisikleti çok seviyorum. Kendi bisikletim dahil siyahlı olmasa daha çok seveceğim :)

Keyifle pedallamalar.

Çok güzel bisiklet gerçekten, hayırlı olsun.Ama nedense hep bu kadar veriliyorsa biraz daha nadir bir şey alınmalı diyorum ben.Yani bir Ridley, Bmc, Pinarello, Colnago ya da Orbea, Look, De Rosa gibi Avrupa'da çok da pahalı olmayan ancak lüks ve kalitelisi tescillenmiş bisikletler.Yanlış anlamayın bisikletiniz çok güzel sadece bilirsiniz Giant, Trek, Cannondale, Specialized, gibi markalar çok fazla seri üretim yapan aşırı yaygınlaşmış markalar.Sadece demek istediğim o fiyata daha 'özel' en azından ülkemiz'de az bulunan bir şey alınabilirdi.Yine de hayırlı olsun çok güzel bir bisiklet gerçekten. :hhhhhh:

Bisiklet güzel fiyatını çok görenler olabilir ancak aldığınız marka büyük turlarda en fazla kullanılan markalardan birisi,bisikletin normal yurt dışı fiyatı 4000 euro falandı sanırım buda ülkemize göre normal sayılabilir.Bence doğru bir tercih kadro ömür boyu garantili bir sıkıntı olduğunda direk muhatap bulabiliyorsunuz.Ona bakarsanız salcano da bisiklet satıyor ama işte sadece satıyor.Ne garanti belli ne teknik destek.

@Selami53
Hayırlı olsun güle güle kullanın.

@Ertan M.
4000 euro'luk fiyatın olduğu site neresi acaba? 5 dk. kadar araştırdım ama, aşağıdaki adres dışında bir sonuç bulamadım.
(link)

tarmak kullanıcısı olarak hakettiğini düşünüyorum .Allah kaza vermesin

@Erdal YILMAZ
Bir ara bakmıştım ama model yılı farklıydı belki üst modeldi emin değilim.Bikeradar sitesinde fiyatı 3800$ olarak gözüküyor.Sanırım doğru fiyatı bu.Bu fiyatta 11 bine yakın fiyat ediyor ki hala aktifpedalda ki fiyatı daha ucuz.
(link)
Burada da euro karşılığı 3400€ aynı fiyata geliyor.

@Uptown Cyclist Arada şöyle bir fark var. O saydığın markaların sadece kadrosunu alıyorsun o fiyata... Aklında olsun...

• Beğen
Tepkiler: Ahmet Onur Çakmak
Kadro boyları arttıkça tarmac'lar daha endurance bir geometri açılarına sahip oluyor. Benim 735tca 58 kadro olmasına rağmen gidon borusu bu kadar uzun değil...

@Yavuz S.
Yo öyle bi şey yok.Ridley, Bmc, Colnago, Pinarello, Look, Orbea bunların 2000 ile 2500 dolar arasında komple bisikletleri var.Bahsedilen Dogma F8 kadro ise ya da Rb1k kadrosu ise doğru.Ancak diğer türlü dediğim markalardan teammachine, fenix, orca, acr105, gan gibi modeller alınabilir

@Uptown Cyclist
bu saydığınız markaların daha ucuz olduğunu da nereden çıkardınız çoğu türkiyede satılmıyor zaten satılanlardan orbea yı örnek olarak verebilirim mesela
(link)

@Fırat Y.
Türkiye'de satılıyorlar demedim ki zaten.Ra cycles gibi yerler ya da özellikle Ridley ve bmc satan siteler var.Kargosu vergisi verilir alınır.Orbea Türkiye'de de var look da var biliyorum yani yazdıklarımı.Ancak yurtdışı daha uygun olduğu için söyledim.

@Uptown Cyclist yurt dışından alınacaksa aynı şey specialized için de geçerli türkiyede yaygın olmaması bu markaların daha az popüler yada ucuz olduğunu göstermez

@Fırat Y.
Yanlış anlaşıldım herhalde.Specialized Bmc'den falan daha düşük demedim ki.Tercih meselesi dedim.Ben şöyle yapardım dedim.Bisiklete ya da markaya laf etmedim.Specialized bu ülkede saydığım markalardan daha popüler.Bu onu kötü yapmaz ben sadece tercih etmezdim dedim.Bu specialized'in ve bu tarmac'ın çok kaliteli olduğun gerçeğini değiştirmez.Görüşümü belirttim sadece.

Geri