Scudo Sports

Spd pedaldan korkmak

Önerdiğiniz spd var mı çok tarafa çıkabilen kal ile satılan?

Scudo
@Afyon35

Çok tarafa derken her pozisyonda ayakkabıya takılan ve çıkarılabilen model olduğu için aldım Eggbeater yumurta çırpıcı)' i. Ama paylaştığım videoda ki pedal Shimano marka ve onda da dikkatli izlerseniz bisikleti süren kişinin ayağını bazen dış bazen de içe doğru hareket ettirerek çıkardığını göreceksiniz.

@gkhnt Benim bildiğim tek tarafa çıkarılıyordu 2 Teker 1 Adam çok yönlü çıkarılabilenler var demişti ondan dolayı sormuştum Shımano'nun hangi spd'si acaba videodaki biliyor musunuz?

@Afyon35 pahalı çözüm click’r pedal ve ayakkabı çözümü var .

Daha uygun olanı:

Shimano m520 pedal ve shimano-sh56 kaller . Bu kallerin özelliği sh51 (pedalla birlikte standart gelen) kallerin tek yönlü çıkarma hareketine artı olarak çoklu yön çıkarma opsiyonu sunmasıdır.

Sh56
(link)

• Beğen
Tepkiler: gkhnt
@Afyon35

Kesin emin olmamakla birlikte (link)modeline benziyor sanki :rolleyes:

Sh-51 kalleride öyle korkulacak gibi değil bence. 2 seneyi geçti alalı. İlk spd deneyimimdi. Hiç bana başka tarafada çıksa iyi olurmuş dedirtmedi. M530 pedalla kullandım.

Bisiklet kullanmayı bilmiyorken de korkardık... Zamanla hepsi geçecek, en fazla durduğunuz yerde düşersiniz :)

• Beğen
ışıkta beklemek için durmaya hazırlanırken sağ ayağımı serbest bırakmıştım ama nedense sol tarafıma doğru yatmaya başladım. yeşil yansaydı kamyon altında kalabilirdim ama kalmadım çünkü şappadanak sol ayaktan çıkıverdi kilit :D kullanmaya devam ettim sonraları ama şuan ayak bileklerim bozuk olduğundan spd giyemiyorum.
spd gerçekten iyi bir perf sağlıyor.

• Beğen
Kayış kalpiye kullandım daha önce, spd kullanmadığım için endişem vardı fakat kayış kalpiye çok daha tehlikeliymiş. Kullanın kullandırın, markete giderken bile “acaba” diye ayakkabılara bakacak kadar bütünleşeceksiniz.

• Beğen
Tepkiler: asibol ve gkhnt
Spd uyumlu ayakkabıyı Spd-SL pedallarla kullanılabilecek bir dönüştürücü veya aparat var mı?
Giro Carbide ayakkabı ve Shimano m520 pedal kullanıyorum.Kısa bir süre önce 2.el yol bisikleti aldım, üzerinde yol pedalları vardı.Onları söküp kendi pedallarımı taktım.Tam tersi durum için aparat mevcut ama benim durumum için çözüm bulamayınca buraya yazmak geldi aklıma :)

Tamamen alışkanlık. Normal pedala alışmış olan ayak hiç bilek hareketi yapmadan yere konur. buna alışmış beyin spd'ye geçince bir süre yanılır. Ama beyin alışınca otomatik olarak o bilek hareketini yapar. Hatta ani durmalarda bile saniyenin 10'da 1'i kadar bir zamanda ayak pedaldan kurtulup yere konmuş olur. Siz bunu faerketmezsiniz bile...

Korkmayın yani.

• Beğen
İlk kullanmaya başladığım 2 gün içinde 3 kere düşmüştüm, kaçış yok :)

Şu an vazgeçilmezimdir.

• Beğen
@Ceyhun Özkan (link) sorunuzu net anlamadım ama bunu mu demek istediniz.

korkanın çocuğu olmaz derler :koptum:

• Beğen
Arkadaşlar ben mevzuyu Shimano Click'r pedal ve kallerle çözdüm. Tavsiye ederim. Hatta spd pedalınız varsa sadece SM-SH51 kal alarak da deneyebilirsiniz. Yol bisikletinde Shimano PD-T400 katlanırda XLC PD-S09 pedallarla kullanıyorum. Panikte çok rahat kurtuluyor pedaldan bu kaller. Alışmak için bire bir.

@isoselBaşladım ve düşmedim. Bir iki mevzu atlattım ama. İyi ki başladım [emoji3]

HTC One A9 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
Geri