Scudo Sports

Spd pedaldan korkmak

@Ebubekir yokuşlardan bahsetmeyi unutmuşum :D tabiki geçit tırmanışlarını keyfe dönüştürmek için de spd olmazsa olmaz :D

• Beğen
Tepkiler: YüzSürKoş
Scudo
Bu korku yüzünden, Shimano PD-T400 Click'r pedal aldım çok memnunum. ilk zamanlar ya da sıkışık trafikte yayını gevşek ayarlayın, ani durumlarda refleks ile ayağınızı çektiğinizde kolaylıkla kilitten kurtulabilirsiniz.

SPD nedeniyle ilk defa evin içine duvara yaslanmış halde takıp çıkartma denemesi yaparken düştüm. Dengemi bir anlığına ters tarafa verdim ve tabi ki çıkartamadım ve güm yere. Sonraki gün hafta içi ve kötü bir hava olmasından dolayı sahilde kimse olmadığı için oraya gidip yaklaşık 2 saat takma çıkarma ani durma gibi denemeler yaptım. O haftasonu belgrada gittim. Giderken sorun olmadı ama dönerken sanırım kallerin çok fazla çamurlanmış olmasından dolayı ayakkabıyı çıkartmak çok zorlaştı. Bu yüzden o dönüşte 8 kere daha düştüm. Bir daha da düşmedim :)
SPD takınca herkes düşüyor. Yıllardır gelen alışkanlığı pat diye değiştirmek kolay değil.
Ben bir seneden uzun zamandır SPD kullanıyorum ama hala sıkışık trafikte pedalları kilitlemiyorum. Shimano XT PD-T780 pedalları kullanıyorum. Bir tarafı kilitli bir tarafı düz. Kilitlemeyeceğim zaman arka tarafı çevirip normal kullanıyorum. (link)

spd pedal ve ayakkabılırımı sattım ama kullanması kolay bi keresinde turda öndeki arkadaş ani fren yapıp düştü ben hemen cıkardım ayakkabıları ama arka teker kalktıydı ön frene bastgımdan mtb mi sattıgımdan pedallarıda satmak zorunda kaldıydım olmasada olur çok gerekli bisey degil.

Daha önceden bu konuda yazdıklarıma istinaden yaklaşık 20 saatlik bir SPD deneyimim var . Geçen gün yolda giderken bir köpek havlayarak kovaladı ve sonrada önümde durdu . Panik fren + SPD den kurtulma sınavını düşmeden geçmiş bulunuyorum :)

bende spd pedala yeni başlıyorum yaziları okuduğumda acemilerin gevşetmesi gerektiği yaziyor bende onu yapacaktım fakat aklıma birşey takıldı, + ve - var pedalın üstünde, bu gevşekliği arttırmak mı yoksa sertliği azaltmak mı kafam takıldı yeni konu açmadan buraya sormak istedim, yani saat yönünde mi çevirmem gerekiyor yoksa saat yönünün tersine mi? DSC_0793.JPG birde yan tarafında bişey daha var onun hakkında hiç bi fikrim yok.DSC_0800.JPG

@olympos pedalın sıkılığını ayarlıyorsun. - yaptıkça yaylar salıyor kendini ve ayakkabı daha kolay çıkıyor

Turda candır SPD.. Şehir içi derttir. Herkes illaki birkere düşer. En komik düşüşler SPD ile yaşanır...
Heleki turda dümdüz yplda duran adamın yana yavaş yavaş devrilmesini izlemek paha biçilemez.

@olympos gayet açık bir şekilde söyledim zaten ne tarafa çevirmen gerektiğini

• Beğen
Tepkiler: olympos
Bende çok korkuyordum, ya çıkmazsa diye ama Shimano m540 çok rahat. Hiç aksaklık çıkarmadı. Tavsiye ederim spd yi.

• Beğen
Tepkiler: gkhnt
Crank Brothers Eggbeater 1 pedal aldım. Fiyatı yüksek, malum. Biraz çıtkırıldım göründü gözüme dayanıklılık bakımından; ama detaylı deneyeceğim, aktif olarak denemedim daha. Ben de bu başlık altındaki yorumlara ve Aydın Nazilli' de ki üzücü kaza haberine denk gelince acaba yanlış mı yapıyorum diye sorgulamadım değil hani. Bu paylaştığım videoya denk gelip izleyince cesaretim baya baya geldi yine. Demek ki yoğun trafik ve şehiriçi insan kalabalığı olan yerlerde de dur kalk olarak rahat kullanılıyormuş.

Tedirginliği atmak için ucuz yollu bir trainer alıp evde pratik yapılabilir.

• Beğen
Tepkiler: gkhnt
Bir kaç kez komik durumda yere yapışsam da yıllar önce taktığım spd'yi şimdiye dek hiç çıkarmadım. Günlük işe gidip gelmeyi bile spd ile yapıyorum, bence vazgeçilmez.

korkmak aslında iyi oluyor, insanın aklı hep pedallarda kalıyor. sıkışık trafikte birkaç tehlike atlatsam da şu ana dek hiç düşmedim ama artık çözdüm ben bu olayı rahatlığı geldiğinde kesin düşeceğim. :D

Geri