Scudo Sports

Spd pedal ve ayakkabı

@ertanmrtz
Evet bende iyi olcagini dusunuyorum
@Hamid Asım
Hocam suan kafam m serisine dogru kaydi acikcasi burda bisiklet yolunds cok dur kalk yapmak zorunda kaliyorum tek tarafli cok mu sıkıntı cikarir acaba?
@Furkan BOZKUR
Abi cok fazla 500 tl benim icin...
Ben ayakkabiya 200 tl pedalada 90 tl ayirdim fazlasi beni asiyor...

Ucuz olsun ve 540 ile arasinda fazla fark yok diye m520 yaninada estetik gorunen herhangibir ayakkabi almayi dusunuyorum suan.Sizce yol pedali mi almaliyim?
Cok dur kalk yapiyorum sıkıntı olur mu fazla...

Scudo
@ajajya

O halde Shimano'nun ayakkabılarından bakıcan bütçe olarak onlar biraz daha uygun diyebiliyorum. Pedal olarak ta R540 işini görecektir pişman etmeyecek bir pedal diye düşünüyorum.. Benim R550 seçme sebebim Geniş platform a sahip olması ve biraz daha şık durması. Yoksa Hafiflik 50 - 100 gr çok önemli değil sonuçta profesyonel yarışçı değiliz.

• Beğen
Tepkiler: ajajya
merhabalar,

Bu konudan sonra m520 pedal ve m065 ayakkabıyı aldım. ikisi de shimano marka bu arada. şimdi yaklaşık 150 km yaptıktan sonra incelemesini paylaşmak istiyorum.

ayakkabı: fiyatına göre performansının gayet iyi olduğunu ve memnun kaldığımı en başta belirteyim. bir çok markanın görünümü ve fonksiyonunun günlük kullanıma daha uygun modelleri var. fiyatları biraz daha faklı ama çok değil. bu diğer alternatiflerin tabanları daha yumuşak. ama denedikten sonra amatör de olsak performans için sert tabanlı m065 daha avantajlı geldi. görüntüsü zaten çok da sıra dışı değil. yürürken de rahatsız etmiyor. bu ayakkabıyla koşuya ya da tüm gün sürecek bir yürüyüşe çıkamazsınız. ama bisikletten indikten sonra ister restorona ister çay bahçesine girer 1-2 km normal tempoda rahatsız olmadan yürürsünüz.

Pedal: amatörüm param yok dedim aldım. sırf ağırlık için fazla para vermeye gerek yok diye düşündüm, yanılmışım. f/p olarak iyi ama verebiliyorsanız daha hafif modellere para verin. zira bisiklete eklenecek bir kaç gramın kadroda ya da üzerinizde olması farklı sürekli kaldırıp indirdiğiniz pedal kollarının uçlarında olması çok farklı etki ediyor, güvenin bana. öte yandan normalde zaten ağır ayakkabı kullanıyorsanız ayakkabıyı zaten hafifletmiş olacağınız için durumu dengelemiş sayabilirsiniz, o ayrı konu. bana göre pedal ağırlığı çok önemliymiş, anladım. ağırlık pedalın eksi yönüydü ve bana göre tek eksi yönü.

takmasını kullanma klavuzuna bakarak kendim yaptım. çok basit 4-5 dk sürmedi.

ayarlarını kullanmadan önce hemen en hafife aldım. takıp çıkarmasının rahatlığını görünce çok şaşırdım. (ilk kez spd kullanıyorum.) bahçede 2 tur attım baktım takmada çıkarmada hiç bir problem yok. yinede normalden 1-2 m önce frene bassam önlem olarak yeter diye düşündüm. (haklıydım) zevkten duramıyordum. benim amortisörlü tavşan bana daha iyi tepki veriyordu. daha kısa zamanda daha performanslı hızlanıyordu. bastıkça bastım, bastıkça bastım.. zevk bu ya.. bu arada nefesim tükendikçe çıkarma takma alıştırması yapıyorum. paramın karşılığını fazlasıyla aldığımı ilk sürüşte anladım. bu arada bunda önce kayışlı kal kullanıyordum.

Spd'nin performansa en katkı sağladığı yerler kalkışlar ve yokuşlar. buralarda performans artışı mükemmel. düz yolda hızlandıkça etkisi kaybolmasa da kadans arttıkça etkisi azalıyor yada etkisinin hissi azalıyor. yalnız yol düz de olsa daha az yorularak daha uzun mesafeleri kat edince şaşıracaksınız. bir daha spd'siz bisiklete binmek istemem şahsen. en ağır spd sistemi düz pedala yeğlerim.

@İbrahim A.
Hocam hayırlı uğurlu olsun. Sizin bu yazınızı okuduktan sonra kesin olarak spdye geçme kararı verdim. Kazasız sürüşler dilerim

konuyu hortlatmış gibi olacağım ama yeni konu açamıyorum henüz :) eski konulara baktım ama tarihleri biraz eski kaldığından ve yeni ürünler çıktığından güncel sormak istedim. 300 tl bütçem var mtb pedal ve ayakkabı tavsiyesi verebilirmisiniz ? 89 kiloyum bir sorun olurmu ? biraz araştırma yaptım ama bu işin içinden çıkamadım doğrusunu söylemek gerekirse. btwin marka pedallar var ama aynı fiyattaki shimano pedallar mı daha iyidir bilemedim? tavsiyelerinizle beni aydınlatırsanız çok sevinirim.

Shimano pedallar bence bu konuda en iyisi. Ayakkabı konusunda da sidi veya shimano markalarına yoğunlaşabilirsiniz. Ayakkabıyı hem gezip tozma hem bisiklet için kullanacaksanız biraz daha esnek ve düz tabanlı olan modeller var. Biraz daha sportif sürüş yapacağım derseniz alacağınız spd ayakkabının tabanı sert olsun. Buna dikkat edin.

tam olarak gezme tozma değilde mesela bisikletle bir alışveriş merkezine gittiğimde onunla biraz yürüyebilecek kadar olsun yeterli benim için.

(link) Bu gün kuponla 160 tl ye aldım, 6 taksit yaptı kartıma, indirimleri takip ederseniz bence fena değil.

@kadir karademir çok iyi fiyata almışsınız görüntüsüde oldukça şık. şimdi baktımda 46 numarası kalmış sadece :(

@gokberk88 Ben normalde 44.5 giyerim, Kışlık bir Shimano ayakkabım daha var 46 numara kendileri tam oluyor :) Shimano ayakkabılar (tam emin değilim) biraz küçük oluyor.

@kadir karademir anladım :) bundan sonra böyle siteleri takip edeyim o zaman. siz mağazada daha önce denemişmiydiniz rahatlığını?

@gokberk88 Denemedim ama birkaç incelemesine baktım.

Ürünün siyah olanı.

rahata benziyor gördüğüm kadarı ile. bu ayakkabılarla birlikte nasıl bir pedal alınmalı nasıl bir kaliper alınmalı acaba ? birde bununla mt34 arasında nasıl farklar var bilginiz varsa paylaşırmısınız?

memnunmusunuz pedaldan? spd pedala yeni başlayacak birisine önerirmisiniz?

@gokberk88 En az 3-5 defa düşebilirsin :) Ben çok memnunun, Turlarda kullanıyorum sadece, Şehir içi normal pedal takıyorum SPD güzel.

• Beğen
Tepkiler: gokberk88
bende şehir içinde kullanıcam fakat trafik pek yok o yüzden dur kalk da pek olmuyor. kullanan herkesten olumlu yorumlar okuyunca bende spd ye geçmek istedim bakalım bütçemiz ve fırsatçılığımız el verdiğince alacağız :) yorumlarınız için teşekkür ederim size

Geri