Scudo Sports

Spd Pedal Seçimi -- Shimano PD-M520 ve PD-M540

Merhabalar herkese, shimanonun pd m530 diye bi modeli var. Bu model platformlu ama resimlerine baktığımda kilitlenecek kısım yukarda platform aşağıda gibi görünüyor. O zaman da o platformun bi artısı olmuyor sanki. Bu platformun benim görmediğim, düşünemediğim, anlayamadığım ekstra bi artısı var mıdır acaba? (Daha önce hiç kilitli pedal kullanmadım işin acemisiyim)
Özellikle 520 ve 540 gibi platformu olmayan modellere göre bi artısı ya da eksisi var mıdır? Platform ihtiyacı durumuba göre 520+platform almak daha mı mantıklı?

Bu model çift taraf spd. Sizin aradığınız pd-eh500. Bir tarafı spd bir tarafı platform.

Scudo
Shimano SPD pd-ed500 pedal ve btwin 42 numara ayakkabımı bisikletimi sattığım ve ihtiyacım olmadığı için satıyorum. Ürünler temizdir. Biraz önce İlan verdim. İlan yakında yayınlanır diye düşünüyorum.

Merhabalar herkese, shimanonun pd m530 diye bi modeli var. Bu model platformlu ama resimlerine baktığımda kilitlenecek kısım yukarda platform aşağıda gibi görünüyor. O zaman da o platformun bi artısı olmuyor sanki. Bu platformun benim görmediğim, düşünemediğim, anlayamadığım ekstra bi artısı var mıdır acaba?
O platform, pedalı günlük ayakkabıyla kullanmak için değil, pedala kilitlenince ayağa destek vermesi için var. Bahsettiğiniz model pd m530. M harfi Mountain sözcüğünü temsil ediyor. Aynı pedalın a530 modeli de var. Onun bir tarafı tamamen platform. shimano-pd-a530-pedal-siyah-spd.jpg

@Mustafa Zeybek
Teşekkür ederim benim merak ettiğim de m530daki o platformun ne işe yaradığıydı daha çok.

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
@Nadir.T bende emin olmamakla beraber sayın @Mustafa Zeybek gibi pedala basarken daha fazla ve dengeli güç uygulayabilmek için olduğunu düşünüyordum.
Kilitli pedala geçmeyi ilk düşündüğüm zamanlar M530'u gözüme kestirmiştim. Yakından inceleyince normal ayakkabı ile rahat ve uzun kullanılamayacağını düşünüp, birde daha ağır olmasından ötürü M520'de karar kılmıştım.

@Cemal Ç.
Ben de görüntü itibariyle çok kullanışlı bulamadım açıkcası ama bi hikmeti var mı diye de merak etmedim değil. Şu an m520 en mantıklısı. Şehiriçi kısa ulaşımlarda da kullanmadığımdan platform da benim için çok gerekli değil bence.

• Beğen
Konu icinde de bahsi gecen Shimano EH500 bir tarafi spd bir tarafi platform pedali wiggle’dan 50$+60₺ gumruk verigisi ile beraber aldim. İki hafta icinde elime gecti. Ozellikle tercih sebebim iki yonlu olup 380gr’lik hafifliginin olmasi, yurtdisi sitelerde hep cok iyi yorumlar almasi ve ihtiyacim. Alismaktan ziyade surekli kullanim icin tercih ettim cunki bisikletimle sadece spor yapmayi degil ise gitmeyi veya 10-15 dklik bir yere gitmeyi seviyorum. Bu yuzden surekli ayni ayakkabiya bagli kalmak istemedim. Bir tshirt bi kot pantolon ve spor ayakkabimla bir yere gitme ozgurlugum de baki kalsin istedim. Sonuc olarak secimimden memnunum. Platform tarafinda minik vidalarin montajiya ayakkabi kesinlikle kaymiyor, ayagini kaldirdigin zaman oldugu yuzu sabit kaliyor dolayisiyla dur kalk trafikteki anksiyeten azaliyor. Bu iki tarafli pedal turunun seveni ve arayani icin kesinlikle dusunulmesi gereken bir secenek EH500. Hem konuda bahsi gectigi icin hem de ileride siteici arama yapan olur belki diye yazmak istedim.

@vusalazeroglu merhaba, wiggle sitesinde satılan (link) pedal nasıldır sizce? EH500 e göre fiyatı daha makul gibi

crankbrothers-Doubleshot-1-Pedals_Blue_02.jpg
düzeltme: ürün özelliklerine tekrar göz attım da, galiba bu pedal çift kullanım için uygun değil.

• Beğen
arkadaşlar merhaba, daha da iyi araştırınca (link) 'ın çift kullanıma uygun olduğunu öğrendim, wiggle sitesindeki fiyatı da iyi gibi (kargo dahil 28 dolar). Shimano yerine bu tercih edilebilir mi?@vusalazeroglu @Nadir.T @Mustafa Zeybek

arkadaşlar merhaba, daha da iyi araştırınca (link) 'ın çift kullanıma uygun olduğunu öğrendim, wiggle sitesindeki fiyatı da iyi gibi (kargo dahil 28 dolar). Shimano yerine bu tercih edilebilir mi?@vusalazeroglu @Nadir.T @Mustafa Zeybek
Degerlendirile bilir bir secenek bence de. Fiyati uygun. Fakat biraz agir geldi bana. Shimano tercihimin sebebi hem kal uyumlulugu (sh56 pakete dahil geldi) hem de bakim zamani kolaylik ve parca temininde kolaylik.

@ordi wiggledaki bu pedalı ben de görmüştüm. Çift kullanıma uygun bi pedal ve fiyatı da gayet makul.
Shimano pd m520’lerin liste fiyatı 400₺ olmuş. İnternette de en uygun 320-330 civarında. M520ler 1-2 ayda 250’den bu fiyatlara çıkınca yakaladığım uygun bi bonus indirimiyle aynı fiyata Crank Brothers Candy 1 almayı tercih ettim.

@vusalazeroglu
ağırlık konusunda bi yanlışınız olmasın?
Shimano Eh500 383 gr
Crank Brothers DoubleShot 331 gr yazıyor.

@ordi wiggledaki bu pedalı ben de görmüştüm. Çift kullanıma uygun bi pedal ve fiyatı da gayet makul.
Shimano pd m520’lerin liste fiyatı 400₺ olmuş. İnternette de en uygun 320-330 civarında. M520ler 1-2 ayda 250’den bu fiyatlara çıkınca yakaladığım uygun bi bonus indirimiyle aynı fiyata Crank Brothers Candy 1 almayı tercih ettim.

nereden satın aldınız? bu bonuslardan bir ben bulamadım :) az evvel wiggle dan sipariş verdim, sizin sipariş verdiğiniz yer daha uygun ise iptal edebilirim.

@vusalazeroglu bakım zamanı ve parça'mı dediniz. hocam ben bisikletimin göbeklerinin bakımını 5000 km sonra yeni yaptım :) 1,5 yıldır biniyorum ve bakım ile ilgili konuları yavaş yavaş öğreniyorum. Pedalların bakımı ile ilgili neler yapılması gerekiyor? ve hangi aralıklar ile yapılması lazım. teşekkürler

@ordi ben Erdoğanlar’dan aldım aslen ama n11 üzerinden. N11 de 500₺ alışverişe 75₺ bonus vardı. Almam gereken ram’i de indirimde görünce ikisini bir alıp öyle bi indirim sağladım kendimce. Crank brothers’ın eggbeater, mallet, candy modellerini araştırıp değişik sitelerden bakmaya çalıştım alırken sizin aldığınız fiyat olarak en uygunu.
Bakım konusunda da şöyle bir şey söyleyeyim crank brothers tamir kiti var ilerde çok aşınma farkederseniz iç kısmını bu tamir kitleriyle tamamen değiştirebiliyorsunuz. Buna karşın kaller eskidiğinde değiştireyim derseniz o maalesef shimanolara göre daha pahalı.

Merhaba. Ben spd ayakkabımı sipariş ettim şuan yolda ve spd pedal olarak da Shimano Pd-R540 model pedalı ikinci el olarak birisiyle anlaştım, alacağım. Ancak şuan kâlim yok. Shimano kâller ise 150 tl civarında. Yok mu bana uyumlu daha ucuz bir kâl. Yani 150 tl ye zaten pedalı alıyorum bir kâle 150 tl vermek bana hiç mantıklı gelmiyor.

Merhaba. Ben spd ayakkabımı sipariş ettim şuan yolda ve spd pedal olarak da Shimano Pd-R540 model pedalı ikinci el olarak birisiyle anlaştım, alacağım. Ancak şuan kâlim yok. Shimano kâller ise 150 tl civarında. Yok mu bana uyumlu daha ucuz bir kâl. Yani 150 tl ye zaten pedalı alıyorum bir kâle 150 tl vermek bana hiç mantıklı gelmiyor.
Normalde pedalı yeni alırsanız kaller içinden çıkıyor.
Ben bir kaç hafta arayla iki adet m520 pedal aldım, kaller içinden çıktı.

• Beğen
Tepkiler: M.İhsan
Normalde pedalı yeni alırsanız kaller içinden çıkıyor.
Ben bir kaç hafta arayla iki adet m520 pedal aldım, kaller içinden çıktı.
Biliyorum kutunun içinden çıktığını fakat ben ikinci el alacağım pedalları. Alacağım arkadaş da kâl vermiyor. Yani ucuz kâl bulabileceğim yer var mı yoksa gidip 150 tl ye kâl mi almalıyım😟

• Üzgün
Biliyorum kutunun içinden çıktığını fakat ben ikinci el alacağım pedalları. Alacağım arkadaş da kâl vermiyor. Yani ucuz kâl bulabileceğim yer var mı yoksa gidip 150 tl ye kâl mi almalıyım😟
Decathlon'dan uygun fiyata bulabilirsiniz.
(link)

Alacağınız pedal M540 mı R540 mı dikkat edin. Bunların kalleri farklı sonuçta. Decathlonda her ikisine de uygun kaller mevcut. Biraz bekleyebilirim diyorsanız Aliexpress'ten de orjinaline göre daha uygun fiyatlı ürünler bulabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: M.İhsan
M540 ve R540 kâllerin pek tabii ki farklı olduğunu biliyorum. Neden MTB kâli aradığımı anladınız galiba yanlış başlıktayım 🤔

Decathlon'da sağolsunlar çoğu ürünün stokları boş. Ne bir kâl bulabiliyorum ne pedal Decathlon'dan. Aliexpress'ten sipariş geçeceğim. Öneriniz için çok teşekkürler 😊

Geri