Shimano PD-EH500 Pedal Siyah SPD pedalı şehir bisikleti için kullanıyorum;
Shimano PD-ES600 Pedal Yol SPD SL Siyah pedalı da yol bisikletinde kulalnıyorum; | |
Yol bisikletini yarış amaçlı değil; haftasonu performans ve gezmek amaçlı 60km civar kullandığım ve yürüyecek olduğum için yol bisikletinde mtb pedalı tercih ettim ama PD-ES600 yol bisikletindede kullanılabilir bir pedal; Yalnız şunu belirteyim tek bir ayakkabı alayım iyi bir ayakkabı olsun diye tabanı karbon Sidi Tiger Matt Dağ Bisikleti Ayakkabısını aldım; ama yürüş yapılamaz aldıktan sonra farkettim ;Evet yol bisklet ayakkabılarına göre tabiyki de çok daha yürünebilir ama beklentim çok daha rahat yürünebileceğiydi.
KEsinlikle şehir bisikletimde PD-EH500 tercih ettiğim için memnunum PD-ES600 e göre çok daha yumuşak bir kilidi var ve şehirde çok daha gerekli kilit mekanizmasının daha yumuşak olması. PD-ES600 de kilit mekanizması en hafif ayarda olsa bile çok daha sert.
Ama PD-ES600 ayakkabıyı çok daha iyi kavrıyor ayakkabının sağa sola oynamasını engelliyor.
Bu sebeple yol yarış bisikleti için PD-ES600 kullanılabilir ; şehir bisikletleri için önermiyorum çünkü tek taraflı kilit mekanizması var ve takmak zorlayabilir.
şehir bisikleti için PD-EH500 mükemmel bir seçenek hafif kaliteli.
İki pedaldanda beklentim sebebiyle memnunum. Öneririm. Özellikle bu pedallar hakkında yorum olmadığı için yazıyorum alacaklara.
Ayakakbı içinse; aslında karbon tabanlı ayakkabı bakmıyorudum. Normalde 2025 için Türkiye fiyatı 10 bin lira civarıyken 6 bin liraya bulunca karbon tabanlı alayım dedim.
Ama şehirde yürüyüşte yapacaksanız kesnilikle uygun değil. Sadece şehir bisikleti için alsaydım; ya da tur bisikletiyle tur yapsaydım; asla karbon tabanlı mtb ayakkabısı almazdım. Ayağınız alışana kadar da ayarını bulana kadarda zorlanacağınız bir ayakkabı. Şuan için memnunum ayağım alıştı. Ama bisikletten inip bir 100 metre yürümek hayır böyle bir ihtimal yok.
Pedalları Erdoğan bisikletten; ayakkabıyı Uğur Bisikletten aldım; gayet korunaklı paketleme ve sorunsuz alışveriş oldu ; iki firmaya da teşekkür ederim. Yalnız kardeşim 41; 41.5 numaralarını getirin. 40.5 ayakakbı giyen biri olarak 42 numara giyiyoruz ayağımıza büyük geliyor.