Scudo Sports

Spd Pedal Seçimi -- Shimano PD-M520 ve PD-M540

@isosel
A530 pedallerde kilitleme mekanizması sürekli yere bakacağından kilitleme kolaylığından feragat edeceksiniz bunuda töz önünde bulundurun.

Scudo
A530'un kilitleme mantığı oldukça basit. Mekanizma yere bakıyorsa ayakkabının burnu ile pedalın altına giriyorsunuz, yarım tur sonra mekanizma yukarı çıkıyor, ayağınızı basıp kolayca kilitliyorsunuz. 2-3 turda alışılıyor. Çift tarafın avantajını özellikle trafikte fazlasıyla hissediyorsunuz zaten.

• Beğen
Tepkiler: İsmail Selçuk
isosel arkadaş. ben (link) platformunu taktım ve birkaç ay kullandım sonra çıkarıp attım. kullanımı zor. neden dersen. çünkü platform ağır geliyor ve sürekli yere bakan tarafa düşüyr. ayağını kilitlemek istediğinde çevirmek için uğraşıyorsun. hatta bakmadan çevirmen zor olduğundan bakman yavaşlaman gerekiyor. ben kullanamadım. eşim normal ayakkabı ile kullansın diye almıştım. onun için de çevirmesi uğraşması zor geldi ben bunu istemiyorum dedi. ani pratik bir şey değil. sadece zorunlu hallerde işe yarar

• Beğen
@Iboil
hocam çok teşekkür ederim paylaşımınız için. Sipariş geçtim artık gelince bakacağım. Alışana kadar kullanırım belki sürekli kullanırım bilemiyorum. Ama dediğiniz gibi zorunlu hal için kısa süreli şehir içi kullanım vs. iyi olacağı kanısındayım.

ben iki yıl önce 35 tlye almıştım. senin fiyat iyiymiş.

• Beğen
M520 ve platform görüşlerimi bildireceğim @Iboil

Alıştıktan sonra kullanımı kolay geldi bana birkaç deneme yaptım, tura çıktım. 1 kez unuttum neredeyse düşüyordum :krktm:
m520 ve platform bu şekilde durdu.

FullSizeRender (4).jpg

bende kilitli pedala yeni başlayacağım, iki model arasında kaldım. Aslında PD-EH500 ü tercih edecektim ama alıştıktan sonra platform gereksiz gelirse diye acabsa MDm540 + platform kiti ile mi devam etsem kararsız kaldım.

- PD-M540 (384 TL) + platform dönüştürücü (70 TL)
- PD-EH500 (429 TL) (bir tarafı kilitli, diğer tarafı platform) arasında kaldım

@oguzhan-eren neden platform istiyorsunuz? Günlük ayakkabıyla da mı kullanacaksınız?

Kilitli pedala yeni başlayacağım, alışma süresinde platformun yararlı olacağını düşünüyorum. Ayrıca günlük yaptığım sürüşler için de normal ayakkabı ile kullanımı beni daha çok cezbetti.

@oguzhan-eren platform dert. Platform tarafı sürekli aşağıya bakacağı için kilitli pedala göre tak çıkar yapmak daha zor olacaktır. Koşullarınızı bilemem ama kilitli pedal kullandıktan sonra muhtemelen günlük sürüşlerde bile normal ayakkabı kullanmak istemeyeceksiniz.

pd ed 500 öneririm

pd ed 500 öneririm
Hocam bu onerdiginiz modeli kullaniyor musunuz? Ben de siparis etmek uzereyim. Alismaktan ziyade bisikletimi hem ise giderken hem spor amacli kullanmayi seviyorum, surekli kalli ayakkabiyla gezmek istemiyorum.

Hocam bu onerdiginiz modeli kullaniyor musunuz? Ben de siparis etmek uzereyim. Alismaktan ziyade bisikletimi hem ise giderken hem spor amacli kullanmayi seviyorum, surekli kalli ayakkabiyla gezmek istemiyorum.
Aslında sürekli kalli ayakkabı giymenize gerek yok.
Örneğin m-520 alsanız, bir tarafını düz pedala çeviren parçalar var. Onu taktığınızda bir taraf SPD bir taraf düz olabiliyor.

• Beğen
Tepkiler: vusalazeroglu
Merhabalar herkese, shimanonun pd m530 diye bi modeli var. Bu model platformlu ama resimlerine baktığımda kilitlenecek kısım yukarda platform aşağıda gibi görünüyor. O zaman da o platformun bi artısı olmuyor sanki. Bu platformun benim görmediğim, düşünemediğim, anlayamadığım ekstra bi artısı var mıdır acaba? (Daha önce hiç kilitli pedal kullanmadım işin acemisiyim)
Özellikle 520 ve 540 gibi platformu olmayan modellere göre bi artısı ya da eksisi var mıdır? Platform ihtiyacı durumuba göre 520+platform almak daha mı mantıklı?

Aslında sürekli kalli ayakkabı giymenize gerek yok.
Örneğin m-520 alsanız, bir tarafını düz pedala çeviren parçalar var. Onu taktığınızda bir taraf SPD bir taraf düz olabiliyor.
Guzel oneri tesekkur ederim. O parcayi nerden nasil bulacam peki pedal baktigim sitelerde pek goremedim hocam.

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Sayın @vusalazeroglu , bende hiç kullanmadın ama Amazon, Aliexpress gibi yerlerde satıldığını görmüştüm.
İşe bisiletle gitmek gibi bir talihim olmadığı için de üzerine düşmedim açıkçası.

• Beğen
Tepkiler: vusalazeroglu
Sayın @vusalazeroglu , bende hiç kullanmadın ama Amazon, Aliexpress gibi yerlerde satıldığını görmüştüm.
İşe bisiletle gitmek gibi bir talihim olmadığı için de üzerine düşmedim açıkçası.
Hocam cok tesekkur ederim yardimlariniz icin :) arastiracam ben bulursam burdan digerleri icin paylasirim.

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Guzel oneri tesekkur ederim. O parcayi nerden nasil bulacam peki pedal baktigim sitelerde pek goremedim hocam.
Hocam, "Shimano PD-T421 CLICK'R Pedal SPD" pedal var. bir tarafı kilitli, bir tarafı düz... Tavsiye ederim. Kullanımı çok rahat. Ben kullanmıştım, memnun da kalmıştım...76164371_pedaly-spd-pd-t421-czarne-bloki-shimano_1068x874_trs_pad.png

Son düzenleme:
Geri