Scudo Sports

Spd ayakkabı ve pedalların birbirine uyumu

legolas99353

Aktif Üye
Tepki
193
Bisiklet
Carraro
Arkadaşlar tüm spd ayakkabılar ile tüm spd pedallar birbiriyle uyumlu mudur? Yani aynı marka ve model olmasına gerek var mıdır? Ayakkabı ve pedal farklı olsa bir sıkıntı olur mu?

Scudo
Ayrim sadece yol tipi kal ve mtb tipi kal olarak var. Kimi ayakkabilarin altina iki tip kalda takilabiliyor. Buna gore secim yapmak lazim

@furkan.zaman kal dediğiniz ayrı bir aparat mı ve ayakkabıyla birlikte mi veriliyor konuya biraz uzağım kusura bakma

@legolas99353 uymama sorunu olabilir. zaten shimanonun sitesinde hangi pedala hangi kal aparatları ile kullanacağının ayrıntısını yazıyor.
onun haricinde spd ile spd sl zaten farklı
bide crankbrother markanın ki çok farklı.
shimano pedala btwin kalli ayakkabı ile kullanabilirsin ama riski var. ayağından kayabilir pedal. yani tutunma olmayabilir bi anlığına

• Beğen
Tepkiler: legolas99353
Kilitli pedallar yol ve mtb olmak üzere ikiye ayrılır. Her ikisinin de kendine göre kal denen ve ayakkabıya kilitlenmesini ya da bağlanmasını sağlayan parçaları vardır. Genellikle pedallar satılırken kalleri ile birlikte satılır. Her markanın kendine özgü pedalı ve ona uyan kali vardır ve bir markanın kali başka markanın pedalına uymaz. Bu kalleri (iki kal, biri sağ, diğeri sol ayakkabı-pedal için) ayakkabıya vidaladıktan ve pedalları da bisiklete taktıktan sonra kullanabilirsiniz. Yeni bir pedal aldığınızda ayakkabılarınızdaki kalleri çıkarıp yeni pedalın kalini takmanız gerekir.

Teşekkür ederim cevaplarınız için. Yeni alacağım yol bisikleti için bunu sormuştum çok yararlı oldu.

Mtb pedalını yol bisikletinde kullanamaz mıyız? ikisinin ne gibi farkları var?

@kıvanç özkarayel mtb pedalı yol bisikletinde kullanırsın. tam terside olur yol pedalını mtb de kullanırsın ama bu biraz abest olur yakışmaz yani. ama mtb pedalı yol bisikletinde çok rahat olur ama olur. kullanabilirsin. yürümesi kolay olduğu için yol bisikletinde mtb pedalı kullanmak rahat ve mantıklı olur.

sonuç olarak shimano m520 pedala btwin ayakkabı kullanılır sanırım bir sakınca var mı?

M520 pedalı btwinin dağ bisikleti ayakkabısıyla ister dağ ister yol bisikletinde kullanabilirsiniz.

XLC-Road-Pedal.jpg

Fotoğraftaki xlc s13 yol pedalına sahibim. kallerden birini ön uç tarafından kırmışım artık oturmuyor pedala. yenisini alırken hangi kallerden almalıyım? Gördüğüm kadarıyla look'un kal tipleri var. Sanırım (link) şundan almam lazım ama look un (link) şu şekilde farklı kalleri de var. Bu kaller arasında fark var mı iki model de uyum sağlar mı pedalıma?

Btwin yol-yarış pedalım var. Hangi kaller ile uyumlu olur acaba btwin kal bulamıyorum. Spd kullanmaya yeni başlayacağım.

pedalınızın modelini ya da fotoğrafını paylaşabilir misiniz?

• Beğen
Tepkiler: neslihanerkaplan
KEO grip kallerle uyumlu (4,5° serbest bırakma açısı) kaller ve vidayla satılır. (link)

(link)

Pedal buysa uyumlu kal de bu.

• Beğen
Tepkiler: mehmederdogan25
Ben yol bisikletinde mtb kullanıyorum. Crank Brothers Candy 1 pedalları tavsiye ederim.

@neslihanerkaplan
(link)

• Beğen
Tepkiler: hatkotaha
@makaram ikinci el almıştım bisikleti üzerinde vardı o yüzden model bilemiyorum ama marka btwin

Dosyalar

• IMG_20190312_205233.jpg
    IMG_20190312_205233.jpg
    1,7 MB · Okunma: 80
  • IMG_20190312_205250.jpg
    IMG_20190312_205250.jpg
    1,4 MB · Okunma: 78
  • IMG_20190312_205223.jpg
    IMG_20190312_205223.jpg
    1,4 MB · Okunma: 69
Pedallarınız benim linkini paylaştığım pedalların beyaz rengi. Paylastigim kal olacaktır. Yeni başlıyorsanız derecesi yüksek kal almanızı tavsiye ederim.

• Beğen
Tepkiler: neslihanerkaplan
Geri