Scudo Sports

Sözün bittiği yer; Kartepe -sefer- 12

o.k isa,
irtibatta ol haber ilet bize burada harekat saat 04.30 da başlayacak bostancıdan tabi erken yatacağızki erken çıkalım o gün cumartesi olacak kesin,şimdi kartepe her zaman soğuk olur gerek nisan ayı gerekse mayıs ayı soğuk olmadığı ayda gittim 30 ağustosda 1640 metre hiç soğuk değil idi ama yukarıda 20 derece idi aşağıda 40 derece idi ani sıcak değişmesi yaşadık
suadiyeden çıkmış idik ve maşukiyeye indik yokuş aşağı inerken önce 20 derecenin sıcaklığını hissettim ama sonra aşağıya indikçe 40 derece nin kavurucu sıcaklığı yüzüme vurmuş idi..

evet monşer sınıfını yıllarca sevmedim bu monşerler 80 önceside vardı yani malı ile mülkü ile hava atanlar ama biliyorsunki bu topraklarda ne insanlar yetişmiş allahtan onlar var ben yunusu severim mal sahibi mülk sahibi hani bunun ilk sahibi o yalan bu yalan hadi birazda sen oyalan demiş yıllar önce
yunus üstat bu ,onun gibi yaşamak lazım onun gibi düşünmek lazım her zaman yunus emre benim idolümdü
gençliğimde onun şiirleri ile yontuldum ,ve mevlana
hacı bektaş veli ,bunların dergahına girenler kolay kolay çıkamaz onlar bize neyin ne olduğunu gösterdi
bu fani dünyada asla malla yaşanmaz beden yok olacak kurtlar bizi bi güzel yiyecek
bu kurtlarıda beden yaratmakta çürüyen bedenden kurtlar oluşur ve geriye sadece kafatası kemikler kalır
o vakit derler adam behey cahil uslanmaz insanoğlu ne diye kardeşin ile kavga eder durursun değilmi,
ama biliyorsun isa bu ülkede başımızda bir adet demoklasin kılıcı var bu nedir para ,
bu para gerçeğinden nefret ettim ve de onun bana dayattığı rezil sistemden inşallah bir gün bu sistem yıkılacak ve para terkedilecek temennim odur
evet kartepe topiği biraz felsefeye kaydı
evet altımda sele var ve bisiklet ve de uzun yollar gerisi yalandır
araba imiş yok lüks evlermiş çok para imiş bence yalan ,
rezidans sahibide olsam fikirlerim asla değişmez
malla mülkle asla yaşanmaz şurada topu topu 20 yılım kaldı
o zaman adam gibi yaşayacağım ,

Scudo
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/404716_574523002580278_1810715399_n.jpg

12 'inci sefer,,
kartepe----istanbul ekibi,,
1300 rakım
204 km ,,,,,

liste

1- kudret-28 jant hibrit karbon 44 diş
2- erkan közen 50 diş scott yol

hava durumuna bakacağız ,
nisan sonu-mayıs sonu aralığında olacak ,
saat 04.30 bostancı çıkış -
ct günü olacak -
kısa mola anlayışları ve tempo ,
topik sürekli güncellenecektir,

arslanbey ekibi

1- melih çolak

kocaeli ekibi

1- berksan

gölcük ekibi,

1- yusuf ziya özen
2- tahir keskin

etaplar,,

(link)

(link)

haziran 2011 kartepe maşukiye çıkışı 14 km rampa yarış sonuçları hiç kimse durmadı ,,

dereceler ...14 km rampayı durmadan çıkanlar eğim 7-8

ısı 28 derece idi..

1- hasan bahri toros...bir saat 23 dakika...
2- aytekin erzan ----bir saat 25 dakika....
3- mehmet şer ...bir saat 26 dakika
4-volkan çelik bir saat 28 dakika
5- kamil -atom- ...bir saat 29 dakika
6- engin özen bir saat 30 dakika
7- sinan bir saat 53 dakika
8- kudret kurtcebe çavuş steiner bir saat 58 dakika...
9- özkan ...2 saat 17 dakika
10- ali kıran 2 saat 22 dakika..
‎11- ahmet 2 saat 28 dakika
12- mustafa 2 saat 50 dakika
13- sarkiz 2 saat 50 dakika...
tebrikler....

teknik hatalar yok denecek kadar azdı yalnız ahmet dostumuz gereksiz ağırlık almış idi ve kendiside olayı sonra anladı ilk kez kartepeye gelmişti aytekin erzan şeref verdi zati hissediyor ve biliyordum geleceğini teşekkürler aytek iyiki varsın ,mehmet gerçekten mükemmeldi engin bi tane idi volkan çok iyi idi hasan eski formunu kaybetmiş sayılmaz
ali kıran ilk kez tanıştım ama yılmadı offroadda ....
atom kamil gene şiledeki performansını yineledi..
sinan arkadaşın hem bisikleti güzeldi hemde performansı..
dönüşte sağolsun bizi tren illetinden kurtardı ama şunuda öğrendik saat 18.00 de trende yük vagonu var ve kanka özkan o da iyi idi.....mustafa kuzu yaylasına kadar geldi evet onuda alkışlarım ....bu tura gelen ilk kez tanıştığım dostum sarkiz bey az değildi yol bisikleti ile kuzu yaylasına ulaştı ..... evet açıkça fena kadro olmadı açıkça iyi bi kadro oldu ...gene 1640 a çıkıldı çaylar içildi peynirler yendi bekçi babaya helal olsun çok teşekkürler ...kartepe gene temiz oksijeni ile benim uykumu getirdi....

http://img835.imageshack.us/img835/3628/dscf4704d.jpg

kuzu yayla girişi final ,,14 km rampa alındı ,,durma asla olmadı,
http://img694.imageshack.us/img694/3567/dscf4690.jpg

tren var idi o vakitler,,

bu tren onlarca yıldan beri var idi, başka bir çözüm düşünüyorum, düşündükçe tren yolunun bulunduğu köprülerden geçiyorum ve aklıma son seferler yapılırken turistlerin tren yollarını o tren yolu köprülerinde fotoğraf çekerken onları çektiğim fotolara bakarak bir çare olmalı diye derin derin düşünüyorum, ardından pedal kesmeden reset çekiyorum düşünerak çok fazla ram yorgunluğu yapmışım pedalı çevir çevir daha format bitmedi bitmeyecekte abey tren olmasa da olur enerjimiz var nasıl olsa hiç durmak yok antrenmana devam... :)

• Beğen
Tepkiler: Erkan Közen
@İsa İhsan Akdoğan

isa o tren yolları ne olacak acaba çok merak ediyorum ,
yapsalar ya bisiklet artı koşu yolu
ta haydarpaşadan gebzeye kadar bisiklet yolu
hayal görüyoruz gene :rolleyes:

kudret abii konuda bende geçiyorum ama listeye yazmamışsın :) 4:30 da orda olurum merak etme erken yatarım kartepenin motivasyonu başka olur, tırmanmada iyiyim ama bakalım bizim tırlarla nasıl olucak sabırsızlıkla bekliyorum :)

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/404716_574523002580278_1810715399_n.jpg

12 'inci sefer,,
1300 rakım
204 km ,,,,,

liste 04.30 da çıkışta olacaklar bostancı bekleme asla olmayacaktır

3- kerim 26 jant -44 diş

ct günü olacak -

arslanbey ekibi

1- melih çolak

kocaeli ekibi

1- berksan

gölcük ekibi,

1- yusuf ziya özen
2- tahir keskin

etaplar,,

(link)

(link)

(link)(link)(link)

evet ekip,,,

istanbul ekibi,,,

kerim-erkan,
istanbuldan bu olaya talip olacakların ön koşulları olması gerekiyor,bu nedir,
erkan -kerim ,50 km non stop pedal bastık olayın ne olduğunu gördük 6-7-10-13 eğimlerde,
evet bıçkıdere etabı bizim sabihamız olmuş idi. ,sahil yolları bizi ilgilendirmiyor orada uykum geliyor benim ,
ha topçulardan suadiye merkez camiye kadar olan etapta düz sayılır ama sonunda rampaya ulaşacağım için son derece beni motive eder kartepe rampaları ,
bostancıdanda eskihisara öyle aman aman rampada yok ama diyorum ya 99 km sonra 16 km rampaya çıkmanın adrenali ile gitmek başka,
olay budur,

evet istanbuldan bu etaba antremanlı olanları bulmakta zor doğrusu,
kışın hiç antreman yapmayan ayrıca evde treynırda çevirmemiş ise kartepe kabus olur,
evet kartepe antremanları diğer topikte devam edecek önümüzde 2 ay var ,
yalnız 100 km non stop pedal bizi kartepeye hazırlarmı orada şüpheliyim,
kartepe öncesi 160 km lik bir olay gerçekleştirmek durumundayız ,
bu 160 km non stop pedal oldukça güç bi iş olur,şimdi zati 162 km toplamı olan kartepe etabında (bunun 39 km si bostancı -eskihisar burayı baz almayacağız )kısa mola anlayışları olacak bunların süreleri çok az olacak
geçen sefer ben toplam 1 saat 30 dakika mola yaptım ama bunun 45 dakikası zati dönüşte feribot idi ,çıkış saati 09.00 olarak baz aldık ,o da yalovadan olmuş idi,
şimdi ,saat 04.30 bostancı olacak ama araya 45 dakika feribot girdiği için
esas çıkış saati baz olarak kesin topçular alınacak
yani biz saat 06.45 de topçularda olur isek oradan hesap yapacağız
kaç mola yaptığımızı hesaplayacağım tabi herkes yapar ise iyi olur 4-5 dakika olabilir mola ,
06.45 çıkış topçular ve suadiyede mola olur suadiyede mola en fazla 10 dakika ne fazla ne eksik ,topçular-suadiye arası mola vermeden gitmece 60 km non stop pedal burada herkes serbest erkan artı kerim ,evet ben kendi tempomu koruyacağım 60 km sonra durma olacağından vücutta soğuma 10 dakikada olacağını zannetmem
10 dakika mola sonrası çok yavaş tempo ile başlayacağım zati eğimler suadiye içinden aynen sertleşir ,
16 km rampada ne kadar mola olacak onlarıda yazarım ama süreler kesin az olacak ,
1300 rakımda en fazla 10 dakika ,ne fazla ne eksik 20 -30 dakika beklenmez ,
önce varan 10 dakika beklesin ve derhal aşağıya aynı yerden insin bekleme olmaz fazla ,bazılarımız çıkarken bazılarımız inişte olabilir önemli değil ilk
herkez 10 dakika bekleyecek 1300 rakımda ,
iniş çok rahat olacak tabi,
asfalt yormayacak eski asfalt berbat idi sarsıntıdan geberirdik :rolleyes:
ama tavşanlı sarsıntılı yolu çok almış idik bize dokunmaz idi..
evet geriye kalır suadiyeden yalova etabı tam 70 km bu etapta fazla rampa yok sadece gölcüğe gelirken biraz eğimler var ,,

evet kerim için mtb burada ona kamyon hissi verecek ,önemli değil önemli olan etapta kondüsyonlu olmak ha mtb ha yol bisikleti,
kurbanlar değiliz biz çok kurban olduk kartepe için ama hepsinde 'de
kartepe rampalarını fena halde kurban ettik ,,:evil:

@Muzaffer K.

muzaffer dostum
ct günü gelmen gerekecek sinan zati gelmiyor nedenini yazdı bu bisiklet ile olmaz dedi kendi takdiri ,o bisiklet 14 kilo sinanınki
şimdi kesin olacak senin durumun ,
yani işten ,
şimdiden ,gelecek nisan sonu ve mayıs başlarında izin istemen gerekecek kesin cevabı bana buradan yaz ama önce iş durumunu ayarlayacan kesin olarak gün ct olacak saat 04.30 bostancı hiç kimse beklenmeyecek erkan bende kalacak biz saat 04.00 de evden çıkarak saat tam olarak 04.30 da kim orada ise ,bostancıdan yola başlayacağız 04.30 asla geçirilmeyecek

@Kudret Kurtcebe

abi sen sinanın öyle demesine bakma yaz onuda gelicek, o sadece zor olucak dedi bizimkide 14 kilo canım bizim ki can değilmi kondisyonumuz oldukça sorun yok zirveyi göreceğiz :)

12 'inci sefer,,
1300 rakım
204 km ,,,,,

liste 04.30 da çıkışta olacaklar bostancı bekleme asla olmayacaktır

3- kerim 26 jant -44 diş
4- sinan 26 jant 44 diş

ct günü olacak -

arslanbey ekibi

1- melih çolak

kocaeli ekibi

1- berksan

gölcük ekibi,

1- yusuf ziya özen
2- tahir keskin

kartepe etab hazırlığı olacak evet 160 km lik olayı yapacağız ,,,

(link)

google mapsten kesiksiz git gel harita oluşturabilirmisin abi

• Beğen
@Sinan Çakır

o.k hazırlayacağım şimdi,,

(link)

39 km -bura bostancı -eskihisar hattı ,,
bura değerlendirme dışı olacak burada saat önemi yok ama en geç 1 saat 30 dakika sonra eskihisarda olacağız
cumartesi günü saat 04.30 da herkes hilafsız bostancıda olacak 10 dakika öncesinden olunursa çok iyi olur anında hareket bekleme burada asla olmayacak 04.30 cumartesi günü çıkış saati,evet nisan sonu yada mayıs başı ,

(link)

topçular iskele burada saat 06.45 de çıkış olacak feribot 45 dakika ,,,
60 km non stop pedal ,,

(link)

suadiye merkez camiden çıkış 16 km rampa zirveye giden yol 1300 rakım son yer,,

tüm dönüş aynı yol olacak
sadece suadiyeden yalovaya gideceğiz topçular değil 70 km olacak suadiye -yalova feribot iskele

genel rota eğer direk suadiye merkez camisine gidilmez ise topçulardan 1300 rakım tam 71 km ama bunun 16 km si rampa oda sonda yakalayacak bizi..

(link)

dönüşte aynı yol ama topçulara değil yalovaya eder 81 km

yandex 162 km hesapladı burayı evet hata payı 10 km goggle 'da

bize fazladan 32 km daha yazar, buluşma yerine 16 km

• Beğen
@Sinan Çakır

evet tabi herkes geldiği yerleri hesap edecek eğer ben dönüşte pendik feribotuna kalırsam sabah yaptığım etabıda dahil eder isem 39 km 'yi bana tam 217 km 'ye patlar tabi bostancı için oradan eve 3 km daha var eder 220 km
ama deniz otobüsünü yakalar isem kardayım 201 km eve dönüş 3 km eder 204 km 'de benim iş biter
pendik bana ters,,
valla muzaffer 250 km 'lere yaklaşır

açıkçası saat 04.30 bostancıdan 39 km 'de tempo olmaz çünki feribot çok ağır 45 dakikada gidiyor
hızlı gider isek vücut aynen soğur 45 dakikada
ve sonra topçular çıkışı sakat durumlarda oluruz ,
değerlendirme topçular-suadiye merkez cami-kartepe 1300 rakım -iniş aynı yer suadiyeden devamla durma yapmadan direk yalova dönüşte asla durma yok özellikle 16 km indikten sonra hemen güney yoluna bağlanacağız sona doğru 4-5 dakikalık mola isteyen yapabilir tabi,,

ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI1 GÜN23 NİSANÇARŞAMBA

evet 23 nisan çarşamba kartepe adayları bu güne olabilir ,
erkan sana tatil bügün ,
geçen sene tatil oldu sana,
kerim için durum ne ?
sinan sanada tatil olması lazım
bu arada muzaffer bugüne izin alabilirmi ?

evet 23 nisan çarşamba kartepe ama hava o gün kötü olur ise pas geçeriz
bizi alakoyacak olan rüzgarın şiddetidir ve yağmurdur ,
güney yolunda illaki hep kuzey doğudan eser ve 25 km ler fazla olur
bize en uygun 13 km dir ne fazla ne eksik sahil yollarından giderken hız keser
rüzgar asla arkamızda değil yandan soldan vurur,
müsait rüzgarı kollayacağız,
dönüşte ise gene yandan sağdan vuracak bu da bizim hızı etkileyecektir ,

Mayıs
PtSaÇaPeCuCtPa
181234
19567891011
2012131415161718
2119202122232425
22262728293031

evet 3-10 -17-24-31 aportta olacağız
bu arada 26 nisan ct gününede bakacağız

bu 6 tarihten kesin biri olacak ,, güncelleme,,

12 'inci sefer,,
1300 rakım
204 km ,,,,,

liste
04.30 da çıkışta olacaklar
bostancı
bekleme asla olmayacaktır

3- kerim 26 jant -44 diş
4- sinan 26 jant 44 diş

ct günü olacak -

arslanbey ekibi

1- melih çolak

kocaeli ekibi

1- berksan

gölcük ekibi,

1- yusuf ziya özen
2- tahir keskin

kartepe etab hazırlığı olacak evet 160 km lik olayı yapacağız ,,,

(link)

Abi maalesef bizim firma o kadar kurumsal değil tatil konusunda cimriler 23 nisan çalışırız :) en güzeli hava şartlarının elverdiği bi cumartesi mantıklı pazarda dinlenmek açısından iyi olur,,

• Beğen
23 Nisan Benim için Olumsuz çalışııyorum abi.. Bu arada kartepe için çook antrenman yapmamız lazım; Geçenlerde 70 km non stop olayında eve geldiğimde 154 km yol yapmıştım eve zor attım kendimi :D ayrıca kartepe bana 250 km çok ciddi bir km abi :)

• Beğen
@Kerim A.

o.k zati ekipçe gitmek daha zevkli ayrı gayrı olmaz ,,:in:

@Muzaffer K.

muzaffer illaki 160 km de olacağız oranın etabını verdim çalışmadan kartepeye gider isek bence herkes dağılır bende dahil
çünki aradan zaman geçti 1 yıl ,
şimdi bu 160 km etabında zati konaklama olacak bi anda 160 km yi zati devirme hedefimiz yok
kartepe prosedürü olacak yani konaklama ama 4-5 dakika herkes için geçerli yorulan dinlensin en çok 4-5 dakika 10 kezde olur 5 kezde kişinin mukavemet durumuna bağlı
dudullu çıkış saat 08.30 olacakta ama bu gidişle iş nisana kayıyor yani nisan ayından bi pazar kartepe hazırlık aşaması olacak 27 nisan olabilir gerçi 26 nisan kartepe dedimde ama havalar müsait olmaz ise 160 km 'lik hazırlık antremanını yapamaz isek yandığımızın resmidir
( şubat ve mart geçit vermeyecek gibi havalar kötü )27 nisan hazırlık antremanı süreçlerini başlatarak sonunda mayıs ortalarında veya sonunda hedefi bitirmek

(link)

evet etap çalışması kartepeye hazırlık,,

Kudret abi antrenmanlı olmamız lazım yani bence biz bu kartepe olayına hazıran gibi girmemiz lazım kondüsyon şart abi?

• Beğen
Geri