Scudo Sports

Sonunda Yola Geldim. Bendeee..

Scudo
Hayırlı olsun darısı bir kaç sene sonra bizimde başımıza :)

• Beğen
Tepkiler: SerkanH
hayırlısı olsun kazasız belasız bol km lere :) bu kadar ucuzunun darısı bizlerinde başına..

Bisikletiniz hayırlı olsun sanırım elinize ulaştı. Faturası falan olması iyi olmuş yoksa fiyat fazla ucuzdu. Faturası olmadan bu kadar uygun fiyata yurt dışı da olsa ben doğru bulmuyorum alınmasını çünkü ne olduğunu bilmek mümkün değil...

@elbruz

Merhaba. @Murat Cömez bu forumda yada facebook paylaşım platformlarında yurt dışından bisiklet yada her hangi bir ürünü gözünüz kapalı satın alacağınız harika, dürüst, güvenilir, referansı bir çok değerli insan tarafından yüksek olan birisi. Ben kendisine ucuz ama kaliteli bir yol bisikleti aradığımı söyledim. Benim için uzun bir süre aradı, hemen hemen her gün çeşitli resimler, ilanlar, fiyat bilgileri verdi. En son bu bisikleti bulduk. Almanya' da kendisinin yaşadığı yere 100km uzaklıkta olan bir yerleşim yerinde olduğunu öğrendik. Benim için gitti ve bisikleti yerinde inceledi. Fiyatı elbette 80€ değildi. Uzunca bir süre pazarlık yaptıktan sonra 80€ gibi bir rakama "BEN DAHA PARASINI BİLE GÖNDERMEDEN" benim için satın aldı. Fatura yada diğer evraklar ile ilgili (Çalıntı v.s) hassasiyetini çok iyi bildiğim için sorma gereği bile duymadım. Ancak kendisi bana bisikletin yanında fatura, günü geçmiş garanti belgesi ve bakım fişlerinin resimlerini gönderdi. Bu şekilde destek olan bir insandan kimseye zarar gelmeyeceği gibi her yerde her zaman bulunamayacak harika bir dost edinmenin keyfini yaşıyorum. Bisikletim ağustos ayının ilk haftası gibi elimde olacak. Bisikleti bana annesiyle gönderiyor. Bir insana daha ne kadar iyi olabilir ki?..

Murat Cömez'i ayakta alkışlıyoruz...

• Beğen
Tepkiler: Murat Cömez
bazı insanlar, insanları şaşırtmak için varlar...
ve bu insanlar için bence başkalarına faydalarının dokunmasından, iyilik yapmalarından çok, şaşırtmak önemli...
ki en çok şaşkınlığı bu yolla sağladıklarından, bu kadar iyi ve güvenilirler bence :cool:

@SerkanH Gerçekten ortada bir emek var daha önceden tanışıyor muydunuz bilmiyorum ama fazlasıyla yardımcı olunmuş takdir edilmesi gerek bir şey tabi ki....

Artık gelince yine fotoğraflarını eklersiniz...

@elbruz
Yok eline ulasmadi daha.

Bakiniz Mehmet bey, bu fatura isini calinti isini falan fazla uzatmasak diyorum. Ben faturasizda alsam aldigim seyler calinti olmaz siz merak etmeyin ve beni kendinizle karistirmayin olurmu. Size birdefa aciklamada bulundum ama siz hala süpeler icindesiniz.
Bu bisiklet calinti olsa size ne olmasa size ne, faturasi olsa size ne olmasa size ne. Serkan sizin kardesinizmide bukadar arastirma yapiyorsunuz.
Bir kac ay önce arkadasin biri bana 1200€ gönderdi ve bende istedigi bisikleti burdan ona gönderdim. Eger ben sizin düsündügünüz gibi bir insan olsaydim, arkadasin parasini alir bisikletinide göndermezdim. Neyapa bilirdi hic bir sey. Ama biz helal süt emmisiz, böyle seyler bize göre degil.

Ben bu forumda olsun türkiye genelinde olsun böyle yardimlarimi hic esirgemedim ve herzaman da yardimci olmusumdur. Taki gecensen bir arkadasin bana bir bisiklet aldirip parasini göndermeyene kadardi, iste o arkadas gibi yada sizin böyle calinti olup olmadigina süpelenmeniz gibi kisilerden dolayi, bana özelden yazan arkadaslara artik yardimda bulunmuyorum diyorum ki onlarin icinde kesin melek gibi sözüne güvenilir kisilerde vardir. Sadece cok sevdigim saydigim ve tanidigim kisilere olacak bundan sonra yardimlarim.

Umarim mesaj atan arkadaslar beni simdi daha iyi anliyorlardir. Yardimci olursun böyle hirsizlikla suclanirsin, yardim etmesin kötü olursun.

@elbruz

Elbette. Seve seve konu açacağım. Hatta resimler kutusu ile elime ilk geçtiği anda çekilecek. İlk sizin okumanız için de @elbruz diye davet edeceğim..

• Beğen
Tepkiler: macerakolik
@Murat Cömez

Burada sanal bir ortamdayız Murat bey kimse kimsenin çocukluk arkadaşı değil yani çok çok iyi tanımıyor. Ben sizi her hangi bir şeyle suçlamadım siz kendiniz öyle yorumladınız. Ben size şöyle yaptınız böyle yaptınız demedim. Demem de zaten saçma olur. Ben genel konuşuyorum. Forumda bisikleti çalınan arkadaşlar var herkes görüyor ne kadar üzülüyorlar. Ben kendi adıma nacizane diyorum ki ben fiyatından şüpheye düştüğüm faturasız bisikleti almam bu benim tercihim. Bazı insanlar faturasını kaybettim diyor bisiklet kendisinin oysa ama satmakta zorlanıyor neden çünkü bu gibi durumlarda insanın aklına böyle şeyler geldiği için. Hele ki siz kendiniz söylediniz şu bisikletin fiyatı 400 500 euro (Belki parçalarını kastettiniz) ben 60 euro'ya aldım dediniz. Satan insan sizce o fiyata neden satsın? Ben böyle bir durumda faturası da yoksa şüpheye düşerim. Siz nasıl bu kadar emin olabiliyorsunuz anlamadım. Her aldığınız ikinci el satan kişiyi tanımayacağınıza göre emin olmanız zor. Bu benim kendi anlayışım sizin nasıl düşündüğünüze bir şey söylemek haddim değildir. Birçok insana yardımcı olmuşsunuz ne güzel bunun için de ancak tebrik edebilirim sadece...
Almanya'da klasik ikinci ellerin ne kadar kaliteli olursa olsun fiyatları uygun bunu ben de öğrenmiş oldum böylece, yani belli bir yaşı almış bisikleti uygun fiyata almak mümkün...

Bana sadece bu konuda artık şunu demek düşer: Alan arkadaşa hayırlı olsun güle güle binsin konusunu takipte olacağım. Size de yardımlarınızdan dolayı bir forum sakini olarak teşekkür ederim...

@elbruz
Siz bana direk olarak bir sey demediniz ama aldigim bir sey icin manali manali konusuyorsunuz. Siz neyi nasil nerden alacaginizi bilmediginiz icin bu kadar süpelisiniz herhalde. Size tavsiyem önce insanlara güvenmeden önce kendinize güveninizi bulun inan bana size yrdimci olacaktir.

Benim 60€ya aldigim bisikletin calinti olup olmadigini bilmedigimi nerden biliyorsunuz, bakin yine bir dokundurma. Benim herzaman gitdigim ve her hafta o bisikleti satan kisiyi orada gördügümden dolayi bence calinti mal satamaz ki ben yinede nekadar güvensemde polise numarasinida arastirdim ve calinti degil dediler.
Üstelik satan kiside bana kaseli fatura verdi. Düsününki bu adam bana calinti bisiklet satiyor ve ben yolda sürerken polis durdurdu beni ve bu bisiklet calinti dedi. Ozaman o saticinin hali ne olur haberiniz varmi sizin, burasi almanya unutmayin. En cok güvendigim tarafda adamin 2.el bisiklet satis magzasi olmasi.
Size tekrar söylüyorum ben güvenmedigim ve ne oldugu beliriz kisilerden birsey almam ve simdiye kadarda almadim.

NOT: Peki birdefa yazdiniz sordunuz ve cevabini aldiniz üstelik bu tür sorulari özelden sorun diye söylemistim. O halde ikinci birdefa neden yazdiniz? Evet burasi sanal ortam olabilir ama birinin adi geciyorsa ve iylik olarak geciyorsa böyle sorular olmaz. Sanal sanalda okadarda sanal degil, eger okadar sanalsa burasi ozaman facebook daki gibi yazisalim.

Bu bir tartisma degildir yanlis anlamayin ama benim gecekten cok gücüme gitidi yorumlariniz.

@Soner Közen arkadasimizin dedigi gibi....

"Sahibinden.com"da, 5000 TL ye satılan klasik! bisikletlerin, 50-250 euro arası satıldığı yere Almanya denir.

• Beğen
@Murat Cömez Anlıyorum. Zaten yeterince açık anlatmışsınız. Bence özelden değil de buradan yazmamız daha iyi oldu hem diğer merak edenlerde bilgi sahibi oldular. Gücünüze gittiği için kusura bakmayın, ben dokundurma yapmak için söylemedim asla. Yanlış anladınız tabi yardım edip sonrada eleştirilir gibi bir duruma düştüğünüzü düşündünüz. Tekrar kusura bakmayın dediğim gibi ben genel olarak yazdım. Size yönelik değildi keşke herkes sizin gibi yardımsever olsa ben kendi adıma yorumlarıma alındığınız için özür dilerim. İyi forumlar dilerim...

Bir insanın kolay kolay babasının oğluna bile yapmayacağı bir güzelliği yapıp bir arkadaşı en iyi şartlarda bisiklet sahibi yapan @Murat Cömez Bey'i ayakta alkışlamak gerek.

Diğer taraftan fatura muhabbeti de bu güzelliğin yanında gereksiz tatsızlık olmuş gerçekten. Dünyada eskisi kadar olmasa da iyi insanlar halen var.

Fiyat işine takılmayın bence. Ingiltere'de bir dilim (hani annelerimizin elimize tutuşturup sokağa gönderdiği o dilim varya, işte o) karpuz 2pound, 8-9 lira eder. Geçen Pazar karpuzcudayım, "orta boy seç bir tane" dedim, "kaç kişisiniz" diye sordu, "5" dedim, 10 lira verdiğim karpuzu eve zor taşıdım.

Sanayi ülkesiyseniz sanayi malı, tarım ülkesiyseniz (ondan da şüpheliyim artık) tarım malı ucuz.

"Hangisi daha önemli?" sorusu ise başka bir tartışmanın konusu :)

• Beğen
Geri