Scudo Sports

Sol diz kapağında şiddetli acı

emirozturk

Aktif Üye
Tepki
86
İsim
Emir
Bisiklet
Merida
Herkese Merhabalar
Yaklaşık 4 ay önce Dizimde ağrılar baslamıstı.Doktora gittim. Mr sonucunda cok az bir ödem belirtisi vardı yumurta akı zarı hapı kullandım buz tedavisi uyguladım bu süreçte sadece 200km sürdüm.1,5 ay hiç binmedim son zamanlarda.Dizimi kasacak hareketlerden kaçındım.Kadro boyumu sele boru ölçülerimi tamamiyle ayarladım fakat acıyı hala hissediorum Üç gün önce 60km yol geçtim ortalama 110 kadansla gidiyorum Full kadans yapmaya calısıyorum .30Km sonra düz yolda %30 acı var Rampalarda bu acı/ağrı %80 e çıkıyor diyebilirim. Ağrı günlük hayatımda hiç yok Sadece ağrılı geçen sürüşümfen sonra bir kaç saat sürüyor.
Ağrı tamamıyla rampalarda cok olmakla birlikte Dizimi aşağı doğru itme değilde Yukarı doğru çekmede acıdığını söylebilirim.
Ve bu acı ayakta sürdüğümde neredeyse hiç yok. Ağrımın tam yeri ise diz kapağımın sol üstü.
Uzun bir süreçtir geçmedi. Tıbbi vb yardımlarınızı Deneyimleri , bilgileri olanların yazmasını rica ediyorum
(hatırlatma MR sonucunda doktorun tanısı aşırı zorlamadan kaynaklanıyor, zamanla geçecek.1-2 hafta bisiklet sürme olmuştu ve buna uymuştum.)
Şimdiden teşekkürler.

Scudo
Geçmiş olsun. Allah şifa versin. Yumurta akı zarı hapını doktorunuz mu önerdi ?Boy ve kilo oranı nedir.. Zaman zaman dizlerimde ağrılar oluyor. Ödem olacağını hiç düşünmedim ve bunun için doktora gitmedim. Doktorunuzun tedavi için size ne ilaç verdiğini de belirtirseniz aynı ağrıları yaşayan arkadaşlarımız da aydınlanmış olabilir. Teşekkürler.

Ayni agri bendede var..sol diz kapagi demeyimde sol dizimin dıs yan tarafinda olusuyor..yururken hic bir sikintim yok..bisikletle rampa cikarken ozellikle gecenlerde 50 km lik bir geziye katilmistim, agridan dolayi sadece sag bacagimla eve geldim desem yeridir..buz uygulayip bir gun istirahat edince tamamen gecti..sonraki kisa suruslerimdede azda olsa hep kendini hissettirdi.. eklem yan bagimda bir sorun oldugunu dusunuyorum..hekime gitmedim..ama zorlayinca ben buradayim diyor..sizdede asiri zorlama gibi duruyor.

@emirozturk bacak kaslarınızın güçlenmesi dizdeki kemiklere gelen basıncı azaltıp engelliyor. Fakat bunun için zamana ve sabıra ihtiyaç var.
İlk olarak bisiklete daha az binin(60 km sakat bir diz için uzun ve zorlayıcı...). Ağrı duyduğunuz an önce temponuzu olabildiğince azaltın, ağrı devam ederse sürüşü noktalayın, zorlamayın.
İkincisi her sabah (ve özellikle sürüşten önce) dizinize yönelik egzersizler yapın. Örnek:
Özellikle ilk gösterilen egzersiz
Üçüncüsü yokuşsuz rotalarda sürün. İstanbuldaysanız sahili hedefleyin, veya size yakın herhangi bir düz rota bulun.

Bacağınız güçlendikçe normale dönecektir. Fakat bir süre bunlara dikkat edin

Çok teşekkür ederim fakat uzun bir periyot boyunca geçmemesi anormal değil mi ? @Serkan Mıstınoğlu

Ve bu arada benim gibi bunu yaşayan oldu mu . Geçme süreciniz nasıldı? Herkese ilgisinden dolayı teşekkür ediyorum

IMG_4043.JPG
@bisikletebin 1,80boy 68kg ölçülerim. Doktor ilaç vermedi aslında sadece güçlendirmesi için zorunlu olmamakla birlikte ilacı ben yazdırdım.Hatta ilaç diyede geçmiyor.

@emirozturk

Bike fitting yaptırın bütün ağrılarınız geçer. Bisikletin ayarlarının yanlış olmasından kaynaklanıyor.

@clubber
Ne kadar eminsiniz ki Ölçülerde sıkıntı olduğunu düşünmüyorum. Dediğim gibi doktor sonucu aşırı yüklemeden çıktı. Bikefit te yapılabilir fakat fiyatlar uçuk sanki

İki yıl öncesine kadar. bende benzer bir durumdan şikayetçi İdim ilk gittiğim doktor ağır olan hiçbir şeyi kaldırmamam ve bisiklete asla binmemem gerektiğini söylemişti İkinci gittiğim doktor da aynı şeyi söylemişti tabi dayanamayıp üçüncü kez doktora gittim son gittiğim doktor ise dizimde çok önemli birşey olmadığını ağrının hareketsizlikten ve spor yapmamamdan kaynaklandığını söyledi ağrı için kas gevşetici vermişti bisiklete binmemin bir sakıncası olmadığını ve spor yapmam gerektiğini söyledi evde 3 tane Mr. filmi var :) ağrım geçmezse spor hekimliği ne gitmemi söyledi neyseki ağrılarım geçtiği için gitmedim sana tavsiyem doktorunu değiştir yada spor hekimliğine git

@emirozturk Ben de diz problemi yaşamıştım. Gerçi bisikletten önce vardı diz ağrıları. Ama diz kapağının altında odaklaniyodu. Glucosamine msm condritin kullandim (msm ağrı için ekleniyomuş daha çok o yüzden msm siz olanindan aldım -ağrı önemli çünkü vücudumuzun arıza sensörleri onlar-) yumurta kabuğunu da başka bi doktor yazmıştı. Ne yalan söyleyeyim eğer eklemde sıvı eksilmesi içinse, pek bi faydasını gormedim. 20 lira civarı bişeydi sanırım. Glucosamine takviyesi 100 200 lira civarı.

Daha da önemlisi "recovery" sürecine iyi riayet edilmeli. 70 - 100 km gibi bi sürüş yaptıysam ya da kısa sürede aşırı zorladıysam bir ya da iki gün dinlendiriyorum kasları. Esneme hareketleriyle gelişmeleri için hacim vermeye çalışıyorum yoksa yırtılmalar oluyo.

@emirozturk

Oldukça eminim.

Aşırı yüklensen bile bisikletinin ölçüleri doğru ayarlanmışsa vücuduna zarar vermez. Ayrıca "aşırı yüklenmek" ifadesi çok anlamlı değil. Selenin yüksekliği, ön veya arkada oluşu senin yanlış açılarla pedal çevirmene sebep olup eklemlerine yanlış yük bindirecektir. Aynı şekilde gidonun yüksekliği de aynı sonuçlara yol açabilir.

Yumurta akı zarına verdiğiniz para ve doktorlara gitmek için harcadığınız diğer paraları toplarsanız fittingin çok da fazla olmadığını görürsünüz.

pr_02_9048_min.jpg
48935528.jpg
Aynı sorunu bende yaşadım zorlamaya bağlı patella da su ödem oluşması doktorumun tafsiyesi ile bu ürünleri kullandım tafsiye ederim. 2 ay da kesinlikle bisiklete binmedim.

• Beğen
Tepkiler: ecuadorm
Benimde sağ dizimde problem var. günlük 30 km falan yol yapıyorum fakat benim problemim sürüşe ilk başladığım 5 kmde hafif bi ağrı var sonra geçiyo. Biraz daha bakacam doktorun verdiği tedavi kesmezse prp düşünüyorum.

Bende de oluyor. Sezonu kapatıp çok soğuk yağmur olunca ara verip havalar ısınınca tekrar turlar başlayınca oluyor. Sonra geçiyor. Bisiklete binmemekte. İdmansızlıktanda oluyor. Zamanla zayıflayan kaslar tekrar gelişiyor ağrılar geçiyor. Sezonu kaparken-1 derecede performans ile Beylikdüzü eyüp sahilden yaptık. Soğuktan sağ dizim yeterli yağlanma yapamadı halen tam geçmedi

Çok soğukta iyi kıyafet seçmek gerek. Performans yapmamak gerek. Normal havalarda ise ısınmadan agresif sürmemek gerek.

Magnezyum eksikliği de önemli sodayı ihmal etmeyin

@Pamuk
Spor hekimliği nedir ? Neleri içeriyor biraz aydınlatabilir misiniz ? Hiç bilgim yok.

@celilcetiner
Şikayetiniz benimki ile aynımıydı ? Ve binmediğiniz süreç ve kullandıktan sonraki süreçte değişiklik oldumu Şuan acınız varmı ?

@Serkan Mıstınoğlu
Çok teşekkür ederim haricinde bunu yap veya bunu yapma diyebileceğiniz neler var peki ? Bu süreci en kısa zamanda geçirmek istiyorum.

Slmlar...
Benim de dizlerimde sorunlar var... Ağrıdan ziyade diz kapaklarının altında alttaki fotolarda görülen şişlikler oluştu... Spor hekimine gittiğimde ödem giderici bir ilaç verdi ve bir süre dinlenmemi tavsiye etti ancak pek bi değişiklik olmadı...
Fazla zorlamadan binmeye devam ediyorum....
IMG_0278.JPG
IMG_0279.JPG

@emirozturk

Gitmediğim için ne desem yalan olacak şimdi Ama seninle ilgilenirler devlet hastanelerinde de var bu bölüm

@emirozturk oncelikle gecmis olsun bende de dizlerde agri olmustu tendonlarda zorlamadan olustugu soylendi. Ilaclar cok ise yaramadi en iyi yontem surus sonrasi soguk uygulama ve asiri zorlamamak ilk etapta( kondusyonunuz nasil bilmiyorum ) mesafeyi ve yokus surusunuzu kademeli artirin. Sele gidon ayarinizin dogru oldugunuzu soylemissiniz ama tekrar kontrol etmenizde fayda var gozden kacan birsey olabilir ( insan kendine en guvendigi anda hata yaparmis ) iyi pedallamalar ...

@Makula 06
iyileşme sürecinde neler yaptınız ? KOndisyonum iyi diyebilirim ortalama hızım 30 civariydi yarslarda 35-40 değişiyordu

@Kerim Hakan

Dizler su (ödem) toplamış. Buz uygulaması yapmadıysanız buz uygulaması yapın. Buz ödemin daha çabuk dağılmasına yardımcı olur. Günde 2-3 defa 20 dakika buz uygulayın. Soğuk kompresyon deniyor. Bir torbaya buz doldurun içine biraz su ekleyin, ince bir beze sararak dizlere uygulayın. Ya da bunu yapmak için eczanelerde jel satılır.

Geri