Scudo Sports

Sol diz kapağında şiddetli acı

Şimdilik herkese Teşekkürler dün tekrar MR Çektirdim MR sonrası tekrar yazmaya baslayacağım.

Scudo
@emirozturk soguk kompres yaptim 2 ay ara verdim bisiklete tekrar basladigimda agrilar tam olarak gecmemisti yokus ve yuksek vitesten surusunden kacindim kademeli olarak artirdim sonra agrilar tamamen gecti. Vucudun alisma doneminde herkeste oluyo sanirim bu agri biraz sabir tekrar gecmis olsun.

Birde eklem yerleri özellikle diz kapağı sıvı eksikliği için magnezyum şart. Magnezyum da soda içinde mevcut. Buna paralel olarak magnezyum eksikliği olmaması açısından vitamin alabilirsiniz

• Beğen
Tepkiler: erhan erhan
@clubber tşk.ler... Bir kaç hafta boyunca uyguladım ama görselde bi değişiklik olmadı...
Bu arada ağrı sızı vs yok ( şu anda)
Bir hekim arkadaş hızlı kilo kaybı ile böyle bir durum oluşabileceğini belirtti. Uzun yıllar 80-85 arası kiloda seyrettim, bisiklete başladıktan sonra 73'e kadar düşmüştüm.Bu aralar 75-77 arası...
Şu an görsel dışında bir rahatsızlık hissetmiyorum ama yine de şüphelerim var tabii...

aynı problemi ben de yıllar önce yaşamıştım. Sele ayarını doğru yaptırdığınıza emin olun ve yokuşlarda yüksek vitesten kaçının. 1 yıl kadar sonra ağrılar bende kayboldu. Yüksek kadans en iyi çare.

• Beğen
Tepkiler: macerakolik
@Kerim Hakan

Spor hekimine değil ortopediye gösterin. Dolaşım bozuklukları da bu tip şeylere sebep olur. İyi beslenemeyen eklemler sorun yaratır. Kemik ölümü gerçekleşir. Benim tek dizimde oldu. Aynen bu şekilde su toplamayla başlamıştı.

Edit: Kelime şimdi aklıma geldi. Bu olaya nekroz diyorlar. kemiklerde olunca osteonekroz deniyor.

@emirozturk
Var mı bi gelişme

En iyi çare zaman osteo bi flex 1.5 ay kullandım.Kullandıgım süreç içerisnde ağrılar kayboldu ilaç bitince birden ağrılar arttı.Antremanları azalttım şuan yok denecek kadar az ama zaman zaman rahatsız ediyor.Fazla zorlamazsan zamanla geçer başka çaresi yok anteramanları tamamen bitirme sadece azalt faydası olur.

• Beğen
Tepkiler: macerakolik
@MTurkoglu
Osteo bi flex nedir

Bende kartix kullanıyorum

IMG_7752.JPG

@soneryen Diz eklemlerine iyi gelen bir ilaç piyasada birçok ilaç var buna benzer ortopedi doktoru önermişti kullanan tanıdığımda vardı kullandım dedigim gibi ilaç bittikten sonra yine ağrı devam etti belki faydası olmuştur şuan antremanlarda fazla yüklenmedim için bi sıkıntı yok.

@MTurkoglu
Tamam benim kartix gibi o zaman internette buldum içeriklerindeki aynı şeyler

Herkese Merhaba sonuçlar çıktı MR sonucu tertemiz hiçbir problem yok. herşey doğal ve tabii. Sorun nedir anlayamıyorum ölçülerdenmidir acaba bisiklete binemiyorum kafayı yiyeceğim yardım edin lütfen Medikalden anlayan varsada ilgilenen olursa cok tesekkür ederim
IMG_4181.JPG

IMG_4184.JPG
IMG_4183.JPG

@emirozturk
Bu durumda paraya kıy git çağrı ya selamımı söyle bike fit yaptır. Bence ağrılar gidecektir

Efuzyon denilen sey genelde zorlama ile olur ve o bolgede su toplanmasi demektir. Tibiofemoral aralik denilen yer diz ekleminin oldugu yer diger msj larda denildigi gibi cok zormayin dizinizi soguk uygulama yapin 2-3 hft azalir sikayetiniz.
Not: bisiklet ayarinizi tekrar gozden gecirin hatta baska birine yaptirin sizin gozunuzden kacan birsey olabilir. Gecmis olsun.

@clubber

Demiştim. Hala aynısını söylüyorum. MR'a verdiğiniz para ile yaptırmıştınız.

@clubber
Ama birşey çıkmadığını görmüş içi rahatlamış oldu. Şuanda bike fite yaptırır tam olur

@soneryen

Rahatladığını sanmıyorum. Doktoru bile MR istememiş, doktora güvenmeyip MR çektirmiş. Ona illa birisi bir teşhis koyana kadar doktora gidecek. Daha bitmedi. :)

tekrar merhabalar yakınım aracalığıyla Prof dr bir ortopediciye gittim. Tendon zedelenmesiymiş. 4 ilaç verdi. Ve birde ağrıyan yerden kan alınıp Tekrar kendi kanım enjekte edilecek buda tedavi yöntemi. Yani Bikefit yaptırıp geçecek bir olay değil. Bisiklet kullanmadan önce sonra ısınmaya dikkat edin . Bu arada bikefit te düşündüm Çağri Abide 400₺ Ömer Hayta da 150₺ fark nedir ?

@emirozturk
Çok geçmiş olsun ilaçlar nedir. Dr nerede adı nedir ihtiyacı olan başlığa daha sonra ilerleyen zamanlarda bakanlara ışık tutacaktır. Bisiklet kullanmadan önce nasıl bir ısınma öneriyor. Biz genelde ilk km leri ısınma için değerlendiriyoruz Aslında Evde tura çıkamadan ısıtmak gerekiyor ama ihmal ediyoruz

@emirozturk

Kendisine teşhis koyacak doktor bulacak demiştim. Bulmuş :)

Bikefit elbette geçirmez ama bir daha olmamasına yardım eder.

Geri