Scudo Sports

Sokak köpeklerini neden toplamıyorlar?

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Peki bir sonraki adim ne? Kediler kuslari olduruyor, martilar karga yavrularini olduruyor, nerede bitecek sonu..

Daha onlarca örnek var ama artık midem kaldırmıyor. Ama başkalarını hayvansevmez olarak yaftalamayı pek bilenler bu görüntülere, vahşete, ölen çocuklara, yaşlılara tek kelime laf etmezler...Aksine yüksek egoyla soslanmış kibirleriyle, herkese ayar vermeye çalışırlar...

Cunku bunlarin hic biri basibos kopeklerin tumunun katlini vacip kilmiyor. Israrla anlamadiginiz yer burasi. Basmiyor kafaniz. (Psikopatolojik bir cahilden bunu duymak agriniza gitmez umarim)

Zavalli bir kizin kopekten korkup araba altinda ezilmesini bile kopege yikmissiniz. E kediden korkuyor olsaydi, ki bir cok tanidigim var kediden korkan, ve kendini yola atip araba ezseydi de, kedileri mi yok etmek icin can atacaktiniz?

Daha da fazla uzatmanin alemi yok, cunku her mesajda terbiye sinirlari zorlaniyor. Bu konudaki son mesajim budur.

Scudo
Ben, köpek ve kedi ayırmadan hayvanları çok severim. Ancak, durum çocuklara, kadınlara ve kendini koruyamayacak durumda saldırıya uğrayanlara geldiğinde şeklim değişir. Bu yüzden iki tane köpek vurmuşluğum var...Birisi, insanlara ve yanındaki köpeklere saldırıp zarar veren bir kangal kırması, diğeri de zerdava cinsi kendi köpeğimdi. Bana, çocuğuma, eşime ve komşunun iki yaşındaki çocuğuna hiç bir şey yapılmadığı halde saldırıp ısırması yüzünden vurdum. Şu anda kapıda ve yolda beslediğim bir kaç köpek var, hepsi de küpeli. Kısırlaştırılmış ve küpesi olan köpekler saldırmaz. Genellikle saldıranlar bölgeci grup dolaşan köpeklerdir. Kimse kusura bakmasın, hayvana zarar gelecek diye kendimi ısırtamam. Saldırma olayı ayrı, havlar peşinden koşar bırakır. Bunda sıkıntı yok, ama adamcı tabir edilen köpekler vardır, sizi ısırmadan bırakmaz...Ben de ısırırım...

Cunku bunlarin hic biri basibos kopeklerin tumunun katlini vacip kilmiyor. Israrla anlamadiginiz yer burasi. Basmiyor kafaniz. (Psikopatolojik bir cahilden bunu duymak agriniza gitmez umarim)

Senin kafanın basmadığı da şu; ben dahil aklı başında hiç kimse, sahipsiz köpeklerin tümden yok edilmesini, katledilmesini, eziyet görmesini, acı çekmesini, vs. savunmuyor. Bunu bin kere yazdım, sen de bin kere okudun. Ama demagojiden vazgeçemiyorsun işte. Geçen yıl Avrupa'daki uygulamalar üzerine yine tartışmıştık, sen beni yine şişirmiştin. Çünkü karşı tarafın ne dediği ile değil, kendi saplantılarınla argüman üretmeye bayılıyorsun. Bak o kadar örnek, video, şikayet, vs vermişim; kızın ezilmesi üzerinden yine polemiğe sarılıyorsun. Köpekten değil de, kediden korksaymış da, vs vs.

Sen karşındakini aptal falan mı sanıyorsun arkadaşım? Sorun belli, bütün forum anladı, sen neyi çarpıtıyorsun? Hani köpekler kuzu, kedi, vs. öldürmezdi, hani köpekler arabalara saldırmazdı? Önüne koyulanı görmeyeceksin ama pişkin pişkin demagojiye devam edeceksin. Karşıdaki de bunu yiyip oturacak, öyle mi?

Sizin ne şişkin egonuz varmış yahu...

Hayvanlara canlı gözü ile bakmıyorsanız, onların yaşam hakkını kutsal görmüyorsanız, bu hakka saygı duymuyorsanız , karşılıksız sevgiden bihaberseniz ,hayvan sözcüğünün içeriğinde hiç bir yücelik hissetmiyorsanız , onları sadece et, süt, oyuncak, baş belası , bisiklet kovalayacısı olarak görüyorsanız size anlatılacak çok bir şey de yok, Allah ıslah etsin.En iyisimi siz bari gölge etmeyin , kimse sizden başka ihsan da beklemiyor zaten.
Ama ben çözümün ortağı olacağım derseniz yapılacak birşeyler var.Bu özverili süreç de herkese göre değil.Ama yine de yapabileceğiniz şeyler de var:
-Her ilde sokak hayvanları rehabilitasyon merkezleri bulunuyor.Yapmanız gereken mahallenizdeki köpeklerin kısırlaştırılması için bu merkezleri aramak.Gelip kısırlaştırıyorlar mı , kesinlikle evet.Alın size populasyon kontrolü.Hiçbir şehirdeki veterinerlik işleri öyle hayvansever insanlardan filan oluşmaz, Türkiye'deki birçok kamu görevlisine benzer şekilde işlerini isteksiz ve zoraki yaparlar.Yani siz demeden kimse gelip de köpekleri ve kedileri gelip de kısırlaştırmaz.Ama siz kayıt açtırırsanız işin rengi değişir.Bilirler ki bir kitle var bir talep var biz bunları kısırlaştıralım demek zorunda kalırlar.
-İl ve ilçelerdeki veterinerlik işlerinin telefon numaralarını telefonlarınıza eklerseniz güzel olur.Herhangi bir anda kaza geçiren ya da hastalanan bir hayvancağızı gördüğünüzde ararsanız hemen geliyorlar.
-Ayrıca hayvanseverlere destek vermiyorsanız bile köstek olmayın.Şunu bilin ki kısırlaştırmaya yaparak populasyonu kontrol altına tutuyorlar,uzun vadede çok yararlı oluyor. Birkaç abla ile koordineli çalışarak bizim mahalleyi kontrol altına aldık.Ayrıca köpekler kısırlaştırıldıklarında agresiflikleri çok çok azalmış oluyor.Belli bölgelerde besleme yaptıklarından en azından şunu biliyorsunuz bu bölgede o ağabey ya da abla köpek besliyor, bu bölgede dikkatli olayım.Besleme yapılmayan bölgelerin rahat olduğunu anlayabiliyorsunuz.

Bu hayvanseverlik olgusu sadece sevmekle açıklanacak bir şey de değil.Bu biraz sorumluluk duyma ile de ilgili.Ben de sokaklarda onlarca hayvanla yaşamaktan nefret ediyorum; ancak hayvancıkların aç susuz, hastalıklar içinde ölmelerinden daha çok nefret ediyorum.
Bu işi ucuz sananlar olabilir, birçok şeyi maddiyatla ölçenler için bu örneği veriyorum:Bugüne kadar demiyorum her sene bir Bianchi Aria Disc alabilecek kadar para harcıyorum.Ben bilmiyor muyum , en güzel bisikletlere binmesini.Ama reklamda dediği gibi olmasa da olur diyebiliyorum.

Ama kimseye de kızmıyorum doğadaki herşey maksimum düzensizlik eğilimindedir.Yani oturtuğunuz yerden ahkam kesmek , taşın altına el koymamak, kolay yoldan bunlar itlaf edilmeliler demek maximum düzensizlik eğiliminin sonucudur , doğanın kuralıdır.Ama karşısını diyebilmek insanda şunları ister:
Güç
Özveri
Tecrübe ister.Anladınız siz.:harika:

@Punctum Sabrınıza hayranım gerçekten. Bu demogoji dolu, konu saptıran kişilere ısrarla destekli argümanlar sunuyorsunuz. Anlamayan ısrarla anlamıyor, görmek istemeyen görmüyor. Ben bu insanlarla tartışmayı bıraktım açıkçası. Ama çabanınızı takdir ediyorum. Beğenerek takip ediyorum.

Arkadaşlar gerçekten yeter artık insanlara salak muamelesi yapmaktan vazgeçin. Kelime oyunları yapmayı, demagojiyi rica ediyorum bırakın. Elimizde gerçek bir sorun var ve gerçekçi yöntemlerle yaklaşılması gerekiyor. Sorunu ısrarla duygusal/kişisel boyuta çekerek, çözüm önerisinde bulunan insanlara agresif bir biçimde yaftalama yaparak bir yere varamazsınız. Sadece yazdığınız cümleler ile irrasyonel bir biçimde kendi egonuzu tatmin edersiniz.

Sorun ortada, olası çözümler ortada. Sorunu tespit eden insanlardan daha iyi insan değilsiniz, bu insanlardan daha yüce gönüllü, hayvansever ya da doğa sever değilsiniz. İnanılmaz bir bencillik yapıyorsunuz şu an. Benim başıma gelmediyse böyle bir sorun yok kafasındasınız. Defalarca argümanlarınız çürütülmesine, gayet doyurucu, dayanakları sağlam cevaplar almanıza rağmen, sorun tüm çıplaklığıyla önünüze konulmasına rağmen görmezden geliyorsunuz ve doğru bildiğiniz yanlışları tekrar tekrar yazıyorsunuz.

Size verilen cevapları anlam bütünlüğü içinde ele alınacak yazılar olarak değil, içinden kelime cımbızlanıp çarpıtma yapılacak bir harf yumağı olarak görmeseniz belki daha güzel olur, bir deneseniz?

bu insanlardan daha yüce gönüllü, hayvansever ya da doğa sever değilsiniz. İnanılmaz bir bencillik yapıyorsunuz şu an.

Bir tane örnek göster, kim demiş,kimmiş .Senin ön yargıların olmasın.

Kusuruma bakmasın kimse, itlaf edilmeliler, bunlar hayvanlara tapınıyor , hayvan sevici diyen terbiyesize bir çift lafım olacaktır.Ayıp , lafın nereye gidip geldiğini de bilmekten acizler var.

• Beğen
Tepkiler: CNC ve MakRo
Konu giderek gölge oyunu ile kördöğüşü arasında bir noktaya sürükleniyor..
Sanki ayrı dünyalarda yaşıyor, ayrı hayvanlarla muhatap oluyoruz...
Yahu çözüm için kafa yoralım, kişisel tatminler ya da ego savaşları bir yarar sağlamıyor...Aksine konuya "kamplaşma/tarafgirlik" duygularını dahil ediyor....
Vatandaş olarak sorumluluklarımız haklarımızla dengede olmalı..Hangi konuda mağduriyet yaşadıysak bunu gerekli mercilere iletip takipçisi olalım...
Birbirimizle uğraşmak sorunları çözmüyor...

Kaçan kovalanır. Kaç bisikletliyi köpek ısırdı bugüne kadar?
Hadi bir defa, sadece bir defa sizi kovalayan köpeği görünce durun ve sevgi ile yaklaşın. O cesareti gösterebilecek misiniz? Yarın ve pazar günü tura çıkacağız. Bir köpek denk geldiğinde sizinde selamınızı söyleyeceğim.

Bir tane örnek göster, kim demiş,kimmiş .Senin ön yargıların olmasın.

Kusuruma bakmasın kimse, itlaf edilmeliler, bunlar hayvanlara tapınıyor deniyor, hayvan sevici diyen terbiyesize bir çift lafım olacaktır.

İtlaf edilmesi gibi iğrenç konuşmalar başlığın çok küçük bir kısmı. Ana tartışma belli.

Yapılacak şeyi sorup duruyorsunuz?Daha neyi soruyorsunuz, valla anlamadım.Biz mahallemizde yaptık, olumlu sonuç aldık.Biz çözümü bulduk.Siz de yapın , yapmıyorsanız da yapana köstek olmayın.Destek olursanız da çözüm kolaylaşacak bu kadar basit.

Yoruyorsunuz farkında değilsiniz.

Daha yaklaşık bi sene kadar önce boş arazide köpekleri besleyen kadını köpek çetesi parçalayarak öldürdü arkadaşlar, ısırmayı geçtim. Kaynak isteyen internetten aratsın bir çok örnek var. Bugüne kadar kaç bisikletli ısırıldı demek hiç doğru değil. Bence konuşulması gereken barınakların durumunun düzeltilmesi, yetersizse yenilerinin yapılması tüm köpeklerin kısırlaştırılarak toplanması isteyen kişilere sahiplendirilmesi ve sahipli köpeklerin takibinin yapılması. Saldırgan psikolojisi bozuk adam olmaz köpeklerin ise uyutulması veya sahiplendirilemez olarak katogorilendirilmesi ve bazı türlerin yasaklanması.

10 dakikadır yazılanları okuyorum malesef fındık kabuğunu doldurmayacak cümlelerle dolu. Hayvan haklarını savunanlar madem rahat bırakılsın istiyorsunuz madem onlar zararsız kimseye birşey yapmaz diyorsunuz çevrenizdeki hayvan severler ile beraber besleyin bir yuvaları olsun sizde rahat edin bizde. Toplatılsın diyen arkadaşlarda bunun için herhangi bir belediyeye veya üst merciye kaç kişi başvuru yaptı. Bu tür sorunlar tek elden değil toplum olarak üstüne düşersek çözülür. Şu anda yapılması en makul olan şehir dışında geniş bir araziye kurulacak olan bakım evleri olur. O zaman sokaklar saldırgan köpeklerden kurtulur biz rahat ederiz. Hayvan severlerde istediği zaman gidip besliyebileceği ve görebileceği bir nokta olur.

• Beğen
Tepkiler: mali.ozdemir
Yaşadığınız bölgeye göre değişkenlik gösterir. Her bölgede aynı köpekler yok. Bana çok sıkıntı yaşatmadılar. Dikkatli olmakta fayda var.

10 dakikadır yazılanları okuyorum malesef fındık kabuğunu doldurmayacak cümlelerle dolu. Hayvan haklarını savunanlar madem rahat bırakılsın istiyorsunuz madem onlar zararsız kimseye birşey yapmaz diyorsunuz çevrenizdeki hayvan severler ile beraber besleyin bir yuvaları olsun sizde rahat edin bizde. Toplatılsın diyen arkadaşlarda bunun için herhangi bir belediyeye veya üst merciye kaç kişi başvuru yaptı. Bu tür sorunlar tek elden değil toplum olarak üstüne düşersek çözülür. Şu anda yapılması en makul olan şehir dışında geniş bir araziye kurulacak olan bakım evleri olur. O zaman sokaklar saldırgan köpeklerden kurtulur biz rahat ederiz. Hayvan severlerde istediği zaman gidip besliyebileceği ve görebileceği bir nokta olur.

Çocuğun sokakta sıkıntı çıkartıyor beni rahatsız ediyor diye çocuğu al evinde büyük, sokağa çıkartma desem tepkin ne olurdu? Çocuğun özgür bir birey değil mi? Birde insan değilde hayvanlar için aynı durumu düşünür müsün? Çocuğun ısırabilir, bağırabilir, ses yapabilir, kavga edebilir, birini dövebilir...

Ankaradaki hayvan sever geçinenlere aksam vakti imrahora bisikletleri ile gitmelerini oneriyorum cok sevdikleri orda bekliyor olacak

• Beğen
Tepkiler: uguer ve Punctum
CAM00066.jpgCAM00076.jpgCAM00109.jpg

Bu hayvanların muhtemelen hepside protein olarak birilerinin hücrelerindeler şuan, yaşamıyorlar çünkü insanoğlu hepsinide kesip parçalayıp yedi..Oysa çobanlıklarınıda yaptığım o dönemde bu 115 koyunun-kuzunun bir kısmının Ayşe, Fatma gibi isimleri bile vardı ve köpeklerimden şakalaşma adına geri kalmazlardı...
Yani olaya canlı diye bakıyorsak bağırsaklarına kadar neden yedik? Sokakta mı yaşamalılardı hak sahibi olabilmek için?

O dönemde 3 te köpeğim vardı, Sarı (akbaş kangal kırması), Mars (Sivas kangal) ve Paşa (presacanario)..(Sarı çalındı, Mars beni bekler inşallah, Paşayı kışın kaybettik)...

Köpekler kaz, tavuk, kedi başka köpek hatta insan öldürebilirler. İnsan dışında şahit oldum, insanı ısırdıklarını da doğal olarak gördüm..Köpekler sizin düşündüğünüz kadar masum değiller..
Çocuğuma, bir yakınımın çocuğuna, bebeğine saldıran bir köpeği, durduramazsam vururum...Başka ne yapılabilir hiç düşünmem, hesabını yapmam..Çocuğu kurtarırım...Şükür hiç olmadı, ama yapabilirler..
Köyceğizde çok yoğun köpek var, evine oyuncak diye almış sonradan işin zorluğunu görüp "kurtulma" çaresine bakanların 1. tercihi bu bölgede Köyceğiz..Salıp kaçıyorlar..10 köpekten 1 i saldırır oranlarsak..O saldırınca, çetedeki diğerleride köpek olduklarını hatırlarlar, hiçte hoş olmayan bir durumda bulursunuz kendinizi..Sayı diyelim 1000 olsun şuan bu bölgede, "ne olursa olsun köpekler zararsızdır " diye düşünen arkadaşlara sormak isterim, limit ne sizce? 10 k mı 100 k mı..Şu an ki sorun 10 k olunca ne olacak..Tahayyül etmek istemem..
Çözüm sokaklara en adisinden mama dökmekte değil ama, bu kesin. Toplu öldürmek vs zaten canice şeyler, umarım bu seçenek daha çok insana sempatik görünmez birgün. Benim fikrimde şehirlerden uzaklaştırılmaları, büyük çevrili alanlara kapatılmaları yönünde..
Keşke sokakta olmasalardı köpekler, kedilere kalsaydı heryer...😁

Çocuğun sokakta sıkıntı çıkartıyor beni rahatsız ediyor diye çocuğu al evinde büyük, sokağa çıkartma desem tepkin ne olurdu? Çocuğun özgür bir birey değil mi? Birde insan değilde hayvanlar için aynı durumu düşünür müsün? Çocuğun ısırabilir, bağırabilir, ses yapabilir, kavga edebilir, birini dövebilir...

Sizin gibi düşünen insanların çözüm bulmaya niyetiniz yok. Tek yaptığınız malesef elma ile armut karşılaştırmak.

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri