Scudo Sports

Sokak köpeklerini neden toplamıyorlar?

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Av malzemesi satan yerlerde düdükler var. Onlardan alıp orman/arazi sürüşlerimde boynuma asmayı planlıyorum. Şimdiye kadar saldırıya maruz kalmadım ama tedbirli olmak lazım.

Scudo
ben de 2 kez sahipli rottweiler saldırısına maruz kaldım. Sahibi ortalıkta yoktu. Gerçekten de bir denetim gerekiyor.

Köy yollarında yol iyiyse eğer ortalama 25 km/h ile gidiyorum:D Yanlarından geçerken +30km/h.
Hayvanları severim fakat içgüdüleri hareket eden şeyleri güvensiz olarak görüyor ve tehlikeli olabiliyorlar o yüzden bisiklet üstünde kaçmaktan başka çare yok. Kimi köpeği bisiklet üstünden inerekte kontrol edebiliriz. Ama asla zarar vermeyin.

Bana Bakırköy akıl hastanesinin Zuhuratbaba girişinde saldırdılar, yeminle abartmıyorum 45-50 köpek vardı etrafta.
Hani her şey çok güzel olacaktı?
Böyle mi güzel olacakmış?
Sokakta vatandaşa 50 tane köpek saldırıyor..Nerede bu devlet,nerede bu millet,nerede bu belediye,nerede bu yetkililer?:krktm:

Hepsi laf..Laftan başka birşeyleri yok..Hepsi aynı..A partisi,B partisi..1 tanesi de vatandaşı düşünmüyor..
50 köpek be:D
Dün bir taksi haberi vardı..Belediye taksi alacakmışta,iş yapacakmışta..Yahu,şu köpeklerle ilgileninsene..
Niye ilgilenmiyorlar,biliyor musunuz?
Adamların sokakla alakaları yok..
Bunları zorla tutup bisiklete bindireceksin,götüreceksin bu sürünün yanına..''Pedalla'' diyeceksin..O zaman sokaktan bihaber olduklarını anlarlar..
Köy yollarında yol iyiyse eğer ortalama 25 km/h ile gidiyorum:D Yanlarından geçerken +30km/h.
Hayvanları severim fakat içgüdüleri hareket eden şeyleri güvensiz olarak görüyor ve tehlikeli olabiliyorlar o yüzden bisiklet üstünde kaçmaktan başka çare yok. Kimi köpeği bisiklet üstünden inerekte kontrol edebiliriz. Ama asla zarar vermeyin.
Aranızda ciddi mesafe varsa,kaçabilirsiniz ama yakınsanız kaçmayın..Yakalarlar,o paçadan tutarlar,sonra olanlar oluverir..
Durun..Gerekirse inip,bisikleti kalkan gibi aranıza alın..Öyle bekleyin,uzaklaşırlar..Gitmedilerse,siz yavaş yavaş yürüyerek uzaklaşın..
Arkanızı dönüp kaçmayın..Sakın ha..
Kaçacağım diye hadi düştün..Ne olacak?

@undefined Tek bir partiye laf söylemişsiniz. Fakat bunun yeri burası değil. SİYASET YASAK...

• Beğen
Tepkiler: gıbıç
Ben bu konu hakkında ne dersem boş,çünkü daha 15 yaşındayım.Açıkcası bu sokakta dolaşan kedi köpek mevzuları benim için sorun değil.Çünkü genelde nereye gidersem köpeklere zarar vermedikleri tespit edilmiş uzaklaştırıcılardan kullanıyorum.Genelde yaşlı köpekler tepki vermiyor,yavrular zaten pek sorun değil,genç olanlar sinyallerden kaçıyor.Benim tek dikkat ettiklerim yavruları olan köpekler oluyor.Çünkü onlar ne sinyallere cevap veriyorlar nede herhangi bir sese.Ben elimdeki alete güvenip böyle bir köpekten korunmak istemiştim,ancak ne yazık ki sonuç başarısız oldu ve diz kapağımın altındaki kas kütlesi (adını bilmiyorum) buradan ısırıldım.Neyse bu önemli değil artık bisikletliysem hızlıca oradan uzaklaşıyorum.Zaten şuana kadar pek bisiklet deneyimim olmadığı gibi pek köpekli yerlerden geçmedim ancak yürüyerek şu alet hayatımı kurtardı.Neyse çok uzattım yani kısaca bisikletliyseniz bence o sinyal gönderen sinyallerden alın benim kullandığım şu((link)) teşekkür ederim.
Her köpekte işe yaramadığı söyleniyor, sizn deneyimleriniz neler kaç defa kullandınız ve ne tepki veriyorlar tam olarak?

Her köpekte işe yaramadığı söyleniyor, sizn deneyimleriniz neler kaç defa kullandınız ve ne tepki veriyorlar tam olarak?
Yanınızdan geçtiğiniz bir ağacın altından,aniden size saldıran köpeğe karşı tamamen savunmasızsınız..
Köpek savarı sonuçta elinizde tutacak haliniz yok..O yüzden bu köpek savarları ''anlamsız'' veya ''işlevsiz'' buluyorum..

Size doğru koşarak/havlayarak gelen köpeklere karşı tek yapabileceğiniz yavaşlamak ve durmak..Bu arada bağırabilirsiniz de..
Ben böyle yaparak köpeklerin saldırılarını savıyorum..Zamanla böyle bir deneyim edinerek,bir köpek savara dönüştüm:)

Yanınızdan geçtiğiniz bir ağacın altından,aniden size saldıran köpeğe karşı tamamen savunmasızsınız. Köpek savarı sonuçta elinizde tutacak haliniz yok..O yüzden bu köpek savarları ''anlamsız'' veya ''işlevsiz'' buluyorum. Size doğru koşarak/havlayarak gelen köpeklere karşı tek yapabileceğiniz yavaşlamak ve durmak..Bu arada bağırabilirsiniz de. Ben böyle yaparak köpeklerin saldırılarını savıyorum..Zamanla böyle bir deneyim edinerek,bir köpek savara dönüştüm.

Ben de zaten köpek fobisi var, o kadar yaklaşsalar ya inme iner ne yere yığılır kalırım. Bunu duyup keh keh gülen insanlar, akıl vermeye çalışanlar oluyor. Bu kimseler için elime zehri alınmış bir yılan, akrep falan alıp üstlerine salasım geliyor. Neymiş korku görsünler, yaşasınlar istiyorum. Dizleri bir titresin bakalım nasılmış. Maalesef bu dediklerinizi yapmam imkansız, sırf köpeklerle karşılaşmamak içim mahallede tur atarak biniyorum bisiklete. Hep güvenli kalabalık trafiğin yoğun olduğu yer ve saatlerde sürmeye çalışıyorum. Ama tabi haşaa köpek kardeşlerimizin sokaklarda dilediğince gezme, canları çekince toplanıp kedi parçalama, ufak çocuklara saldırma ve yetişkinleri korkutma hakkı ve özgürlüğü tabii ki daha önemli. Kim ne diyebilir ki.

Bu çok kötü bir durum. Bu konuda,bu köpek mevzusunu çok tartıştık ama köpek/hayvan sevdiğini söyleyen insanlara derdimizi anlatamadık. Ben de özellikle trafikten kaçıp,köpeklerin olabileceği yerlerde sürerim. Aslında bana saldıran köpekler, bana saldırmayan insanlardan daha az ürkütücü. Bazen bana koşarak/havlayarak gelen köpeklere doğru bisikleti çevirip,havlıyorum. Anında geri vitese takıyorlar. Trafikte tek başınıza bineceğinize,yanınızda birisiyle istediğiniz yerlerde sürmeniz daha iyi olur.

@Tui Lui Aynı fobi bende de var(dı). Çocukken köyde köpeklerden kaçıyorum diye kendimi yaraladığım çok oldu. Hatta amca kızımın fino köpeği vardı ısırmıştı beni. Köpeği görmeme gerek yoktu sesini duymam yeterdi korkmam için. Bisiklet ile beraber korkumu yendim diyemem ama minimum seviyeye indirgedim. Asla akıl vermek gibi düşünmeyin ama arkadaşların dediklerini uygulamaya çalışırsanız zamanla korkunuz azalacaktır diye düşünüyorum. Bununla beraber
tabi haşaa köpek kardeşlerimizin sokaklarda dilediğince gezme, canları çekince toplanıp kedi parçalama, ufak çocuklara saldırma ve yetişkinleri korkutma hakkı ve özgürlüğü tabii ki daha önemli. Kim ne diyebilir ki.
bu dediklerinize sonuna kadar katılıyorum.

Sokaktaki kedi köpeği severim ama dönen teker gördüğünde kovalama bunların içgüdüsü herhalde bi bırakın peşimi abi bu nedir

Beni defalarca köpek kovaladı.Kovalayınca yapmanız gereken sadece durmak ve durarak köpekleri şaşırtmak.”E ben kovalıyordum, bu neden kaçmadı? Peki şimdi ne yapsam ki acaba?'' derler. :ssrtcbya:

aklima-geldi.jpg

vallahi dünyanın en büyük şehirlerinde bile durum böyle (moskova,new york,londra). ama bende toplanıp barınağa yada şehir dışına yada ormanda tel örgülerle çevrilmiş bir alanda yaşamalarını isterim
Londra ve sokak köpeği mi? Tilki olmasın onlar?

Bundan 3-4 sene önce bisiklet süren kardeşime bi anda görmediği köpek yandan saldırınca tam o anda süratli de sayılabilcek arabanın önüne kırdı bisikleti. Yol kenarındaydı refleks olarak yaptı zaten saliselik olay ben her şeyi gördüm. Allahtan adamın refleksleri iyiymiş zamanında frenledi. Çenesini ve dizini çarptı kaputa hızlı olsaydı sıkıntı olurdu. Ben mesela köpekleri savunan bazı kişileri anlayabiliyorum 4 sene kadar beylikdüzünde bulundum orda burdakinin 10 da biri kadar sokak köpeği anca vardı. E her yer aynı olmadığı için kimi abartıldığını düşünüyor ama bizim caddede bi çete üredi abartısız her gün 3-4 vukuat yaşanıyor. Bakın abartısız. Benle beylikdüzünde köpek görmeyen adam tabii ki aynı düşünmeyecek. Ama biraz kafalarını kaldırmaları gerek.

Yanımızdan hızla geçen bir araca nasıl da kızıyoruz değil mi? Birçoğumuz o şoföre küfür ediyor, hatta bazımızın elinde olsa dövmeye bile çalışıyor, kimimiz de hiç tepki bile vermiyor.
Bir köpek de yanından geçen bir bisikletliye iç güdüsel olarak havlıyor, kovalıyor, hatta ısırmaya çalışıyor değil mi? Bir bisikletli ile bir köpek nasıl da benzeşiyor.Bir bisikletlinin köpekle ne derdi olur demeyin olmadığını zaten biliyoruz ama karşınızdaki de güdüsel hareketlerde bulunan bir köpek nihayetinde.

Bir de işin diğer boyutu var. Buradaki benzerlik daha da ilginç. Yanımızdan hızlıca silme geçen şoför vardı ya ona sorsanız, bisikletliler suçlu, gereksiz mahlukatlar. Bisikletin yeri ancak kaldırım, hatta trafikte yeri bile yok. Hani bir de köpeğin yanından geçen bisikletli vardı ya o da diyor ki bu köpekler suçlu, gereksiz, bunların ancak yeri hapis edilebilecekleri barınaklar ya da etrafı tellerle çevrili ormanlar.Ne fark var bu ikisi arasında.Şimdi demeyin o şoförle biz bir miyiz? Biz bilerek mi yapıyoruz o şoför gibi. Ama şunu da unutma, senin karşındaki de iç güdüleriyle hareket eden bir köpek.Ki o köpekleri kısırlaştırmak, populasyonunu kontrol altında tutmak; insanoğlunun yani senin elinde. Ya da oy baskısıyla sıkıştırabilceğin yönetimlerin elinde. Ama sen ne yapıyorsun?O vurdumduymaz, kural tanımaz şoförün sana yaptığı dışlamanın daha beterini o hayvancıklara yapıyorsun.
Sana tahammül edemeyen,seni saymayan bir iradesi olan şoför seni istemiyince nasıl ona kızıyorsan; sana sadece içgüdüsel olarak havlayan arada bir saldıran bir hayvancağıza niye kızıyorsun.

Son düzenleme:
Bu gün sabah uludağ a tırmanış yaptım.Milli park girişine kadar 60 dan fazla köpek vardı.5 er li gruplar halinde geziyorlar burnum dan geldi tırmanış ciddi manada bir şey yapılması gerekiyor artık.

Haftada en az 3-4 gün geçtiğim güzergahta bulunan bir köpek sürüsü tarafından gene saldırıya uğradım. Bu seferki saldırıda sol şeritte hızlanmaya başladım. Köpekler sağımdaki arabanın önüne atlayıp yine bana saldırmaya çalıştı. Araç sürücüsü Köpeğe çarpmamak için üzerime direksiyon kırdı. Can havliyle pedala basmaya devam ettim. Sürünün lideri olduğunu düşündüğüm köpek tarafından 400mt kovalandım. Bir süre sonra yorulunca peşimi bıraktı. Strava kaydına baktığımda PR almışım 😄

Gelelim asıl meseleye. Olayın olduğu akşam belediyenin online çözüm merkezine durumu yazdım. Gelen cevabı aynen ekliyorum.
Screenshot_20200617-132545~2.png

İzmir egekent 2 bölgesindede çok çete var belediyeye yazdık defalarca ilgilenen yok. E...ş... Tavsiye ederim

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri