Scudo Sports

Sokak köpeklerini neden toplamıyorlar?

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Scudo
(link) bir de buradan bakalım.
Bu tür köpeklere laf eden yok zaten. Onların o mazlum bakışlarından ağır ürkek hareketlerinden ne olduğunu anlıyoruz. Söz konusu kuduza bağlamış olan köpekler.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Forumun tepesinde her seferinde bu başlığı görünce tüylerim diken diken oluyor, gerçekten ben burada bir başlık açıp her gün insan tarafın nedensiz vahşice öldürülen insan haberlerini paylaşsam hoşunuza gider mi ?
Bu başlık bisiklet/köpek ilişkisinden tamamen çıkmış durumda.
Gecenin bir yarısı üzerimize araba süren insanlara gücümüz yetmiyor ama dimi.
Toplamanın bir yere kapatmanın öldürmekten hiç bir farkı yok, kısırlaştırıp üremelerini kontrol altına almak en olası çözüm zaten yapılıyor zamanla sokakta siz dışarı atmadığınız sürece köpek kalmayacak zaten.

Bizim toplum hayvanları üç kategoriye ayırır:
1-Yenilebilenler
2-Sevilebilenler
3-Korkulup öldürülebilenler
Hal böyleyken sokak hayvanlarının tümü nişan tahtasında ya da asfalt üzerinde bir kazıntıdan ibaret..
Evet yeni doğum yapmış bir köpek ve eşi biz yanından geçerken bizi tehdit olarak görür ve yavrusunu koruma içgüdüsüyle saldırganlaşabilir.
Peki biz kendi evladımıza tanımadığımız biri yaklaşınca ne yapıyoruz?
Çocuğu olmayanların bir bölümü bu soruya cevap vermeye bilir ..

Forumun tepesinde her seferinde bu başlığı görünce tüylerim diken diken oluyor, gerçekten ben burada bir başlık açıp her gün insan tarafın nedensiz vahşice öldürülen insan haberlerini paylaşsam hoşunuza gider mi ?
Bu başlık bisiklet/köpek ilişkisinden tamamen çıkmış durumda.
Gecenin bir üzerinize araba süren insanlara gücümüz yetmiyor ama dimi.
Toplamanın bir yere kapatmanın öldürmekten hiç bir farkı yok, kısırlaştırıp üremelerini kontrol altına almak en olası çözüm zaten yapılıyor zamanla sokakta siz dışarı atmadığınız sürece köpek kalmayacak zaten.

Aynen katılıyorum Gökay Hocam. Benim de tüylerim diken diken oluyor.

Bu başlık bisiklet/köpek ilişkisinden tamamen çıkmış durumda
Saygıdeğer moderatörlerimden bu konunun kapatılmasını rica ediyorum. @tgbhzln @cazci @Anonim
Bu konunun hiçbir forumdaşa faydasının olmadığını ben de düşünüyorum.

@Gökay Akçay her belediyenin kısırlaştırılmamış köpek gördümü kulağından tutup ameliyat masasına aldığından nasıl bu kadar eminsin? İstanbul-Bakırköy ve Muğla-Datça'da yaşıyorum. İkisinde de köpekler üredikçe ürüyor. Her belediyede yok o olay.

ayrıca şu da var, diyelim ki şu an TC sınırları içinde kısırlaştırılmamış hiç erkek köpek yok... mıntıka koruma güdüsüyle insanlara yaralanma/öldürülme korkusu yaşatmalarını kabullenmemizi mi gerektirir bu? böyle saçmalık mı olur? benim bisikletteyken ısırılmışlığım var, seni bilmem. ısırmasaydı bile, üstüme koşarken yaşadığım korkunun hesabını kim verecek? ne diye böyle bişey yaşayayım ben?

@cazci saldırmasının sebebinin ne olduğu beni ilgilendirmiyor. hiç kimse, saniyelik bile olsa, bir köpek tarafından saldırıya uğrama korkusunu yaşamak zorunda değil. misal, sokakta senle karşılaştım ve beni tanımıyorsun, içinde mermi olmayan silahı kafana doğru doğrulttum, horozunu indirdim ve seni öldüreceğimi söyledim. sonra da boş şarjörü gösterip ''şaka yaptım'' dedim. şimdi bu olay sonunda ben suçsuz muyum sana göre?

• Beğen
Tepkiler: ilker.prime
@hamlet2006 Kolektif bilinçaltımız hayvanlara geçmişten gelen bir barbarlık pratiği ile dolu ve nerede ise tüm dünya böyle.
Soyu tükenen tüm hayvanlar, müzelerde sergilenen içi doldurulmuş cansız şekiller, sirk kültürü, hayvanat bahçesi zulmü, avcılık geyikleri..
Onlar biz daha yeryüzünde görünmeden önce dahi vardılar.O nedenle mevzu sokak köpeklerinden tüm hayvanlara kadar derinleşiyor..
Ben konunun uygar bir düzeyde tartışılmasından yanayım ..
@can_celik silah üzerinden verdiğiniz örnek dengesiz bir ruh halinin tezahürü ve bir suçtur..
Kaldı ki sokak köpekleri insanları öldürmek üzere şaka yapmıyor ama insanlar onları acımasızca katlediyor.
Hepimiz turladığımız yörelerde envai çeşit köpekle gece gündüz karşılaşıyoruz.
Trafikteki sürücüler kadar bize azrail korkusu yaşatacak köpek hiç olmadı. Sürü olduğunda yavaşlar ya da bisiklet ten inip yavaşça yanından geçeriz.
Benim en sık başvurduğum yöntemde köpekleri gördüğüm uzaklık 20-30 metre ise hemen " Aferin, sakin ol, otur yerine bakalım" gibi sözlerle onu "hayvan yerine" koymaktır.
Tıpkı evimin dışına su ve mama kabı koyarak onlara olan sevgimi gösterdiğim gibi..
Hayvanlarla arası iyi olmayanların insan ilişkilerine bir göz atınız..Ne demek istediğim daha iyi anlaşılır..

Son düzenleme:
Ben konunun uygar bir düzeyde tartışılmasından yanayım ..
38 sayfalık konu kavga dövüş, haspel kader buralara kadar gelmiş.Siz konunun uygar bir şekilde tartışılabileceğinden hâlâ daha niye umutlusunuz bunu anlayamadım;ancak vardır bir bildiğiniz diyorum ve en azından kendimce konuyu ''takip etme'' seçeneğini devreye alıyorum.:harika:

Sevgili @cazci 1 yıldır oldu herhalde bu konu hakkında yazışmaya başlayalı, forumdan üç arkadaşımın çocukluktan kalan köpek korkusunu yenmesine yardımcı oldum, bir tanesi her gün korkup kaçtığı köpeği sahiplendi artık beraber yaşıyorlar. Başka bir arkadaşımızın şikayet ettiği mahallesindeki tüm bisikletlileri kovalayan köpeğide ben sahiplendim artık her gün 15 km sadece beni kovalıyor.
D5485E59-5667-4070-991D-654F089CD882.jpeg
Ama olay son paylaşımlara bakacak olursak sadece çeşitli yerlerde insanlara saldıran köpek haberlerinin paylaşımına döndü. Bisiklet ve forum yapısıyla alakasız bu paylaşımlar sadece sokak hayvanını kötüleyen bir algı yaratımına yardımcı oluyor. Konuyu kapatmasanız bile ben de en azından bu nefret başlığı daha az rahatsız edecek bir başlık ile değiştirmenizi rica ediyorum. Örnek: sokak köpekleri bisikletçilerden ne istiyor ? :) vb.
misal, sokakta senle karşılaştım ve beni tanımıyorsun, içinde mermi olmayan silahı kafana doğru doğrulttum, horozunu indirdim ve seni öldüreceğimi söyledim. sonra da boş şarjörü gösterip ''şaka yaptım'' dedim. şimdi bu olay sonunda ben suçsuz muyum sana göre?

Hele hele her 10 sayfada bir bu tarz silah, mermi gibi örnekler bu başlık altında birikmeye başlıyor. Bu çok tehlikeli, insanların sorunlu düşünce yapısı gördüğünüz gibi önce köpek öldürmeyi destekleyen bir video paylaşmakla başlayıp kafaya silah dayamaya kadar gidiyor.
@cazci

@hamlet2006 Bir zamanlar "Panter Emel" lakaplı bir hayvan hakları savunucusu vardı.
Medya öyle bir malzeme bulmuştu ki kadıncağızı yerin dibine sokmak için her türlü dezenformasyon yolunu seçiyordu..
Çağdaş ve uygar toplumlar mazlum ve ezilmiş, hor görülmüş tüm kesimlere verdiği değerle ölçülür..
Kendine " Bisikletçiyim" diyen her arkadaşımın da o payda da buluşması için " uygar" bir düzeyde fikirlerini paylaşmasını umuyorum...
Sabah işe gideceğim, herkese iyi geceler...

• Beğen
Hele hele her 10 sayfada bir bu tarz silah, mermi gibi örnekler bu başlık altında birikmeye başlıyor. Bu çok tehlikeli, insanların sorunlu düşünce yapısı gördüğünüz gibi önce köpek öldürmeyi destekleyen bir video paylaşmakla başlayıp kafaya silah dayamaya kadar gidiyor. @cazci

silah doğrultulmasın da, uçurumun kenarında itecekmiş gibi yapılsın. çok mu şey farkeder? ortak nokta, ''bir insana ölüm korkusu yaşatmanın geçiştirilemeyecek bir suç olduğu'' idi. bunu bile anlamaktan acizsin. zihinsel durumunu özetleyecek bir sürü kelime var güzel türkçemizde. ama hakaret olarak sınıflandırılıyor. sonra senin gibi biri için ceza almak istemem.

• Beğen
Tepkiler: Adil ÜNALDI
20191130_082530[1].jpg20191130_082517[1].jpg
Bizi kovalamalarının tek sebebi sevilmek istiyorlar bu kadar basit. Bu canavarlar ben kaçsaydım belki beni düşürüp yiyecekler ve daha sonraki avlarının peşine düşeceklerdi. (Komiklik içerir) Durdum onlarla konuştum, sevdim ve yoluma devam ettim. Hatta ileride duran başka bir köpek sürüsünden beni korudular. Öldürelim, katledelim diye düşünen zihniyet bana ve aileme bu köpeklerden daha zararlı. Ben o zihniyeti katledelim, öldürelim diyormuyum. Her canlının yaşama hakkı vardır o hakkı ancak Hak alabilir onlardan bizler değil. Benim en korktuğum köpek tasmasının ucunu tutan ne olduğu belirsiz tiplerin gezdirdiği köpekler bakın burada yine köpekten korkmuyorum köpeği gezdiren ne olduğu belirsiz tipten korkuyorum. Ben hayvan popülasyonunun en yoğun olduğu semtte yaşıyorum. Onlara selam veren, mama veren, su veren insanlarla beraber yaşamaktan mutluyum. Semtte en büyük sıkıntıyı haftasonu gezmeye gelen tiplerden yaşıyoruz mesela.

215423 dosyayı görüntüle215424 dosyayı görüntüle
Bizi kovalamalarının tek sebebi sevilmek istiyorlar bu kadar basit. Bu canavarlar ben kaçsaydım belki beni düşürüp yiyecekler ve daha sonraki avlarının peşine düşeceklerdi. (Komiklik içerir) Durdum onlarla konuştum, sevdim ve yoluma devam ettim. Hatta ileride duran başka bir köpek sürüsünden beni korudular. Öldürelim, katledelim diye düşünen zihniyet bana ve aileme bu köpeklerden daha zararlı. Ben o zihniyeti katledelim, öldürelim diyormuyum. Her canlının yaşama hakkı vardır o hakkı ancak Hak alabilir onlardan bizler değil. Benim en korktuğum köpek tasmasının ucunu tutan ne olduğu belirsiz tiplerin gezdirdiği köpekler bakın burada yine köpekten korkmuyorum köpeği gezdiren ne olduğu belirsiz tipten korkuyorum. Ben hayvan popülasyonunun en yoğun olduğu semtte yaşıyorum. Onlara selam veren, mama veren, su veren insanlarla beraber yaşamaktan mutluyum. Semtte en büyük sıkıntıyı haftasonu gezmeye gelen tiplerden yaşıyoruz mesela.
Sevilmek istiyorlar da neden ısırıyorlar o zaman? Ayı yavrusunu severken öldürürmüş. O hesap mı? ? ?

@Mad Buddha Ben ısırılanların hep kaçarlarken ısırıldığını duydum. Duran bisikletçiyi ısırana rastlamadım şimdiye kadar. Eeeee hayatın kanunu bu kaçan kovalanır.
Önümüzdeki yaz Bursa'ya gel ben seni o arkadaşlarla tanıştırayım. ? Hem abi o nasıl bir mantık. Neden sevmedin gittin diye mi ısırıyor?

Şimdi köpeğin atası ne kurt. Kurt nasıl avlanıyor sürü halinde ve takiple. Sizi kovalarken durduğunuz anda %90 sokak köpekleri durur. Beni Bursa ile korkutmayın İstanbul da sokak köpekleri ile ünlü bir semtinde oturuyorum. Konumuz bu değil aslında yukarıda paylaştığım resimde sokağa bırakılmış bir Border Collie ve bir Rottweiler görüyorsunuz. Aslında sorunun kaynağı da, çözümü de biziz.

Anlamanız için illa bir olay mı yaşamanız lazım. Her köpeğin huyu suyu farklı. İnsan gibi serseri olanı da var uysal olanı da var. Ben yolda yürürken ısırdı köpek yahu, hızımı da değiştirmedim hayvana da bakmadım bile. Arka baldırımdan tuttu hayvan hiç soğukkanlılığımı bırakmadım o da vazveçti bıraktı. Ama diş izleri vardı bacağımda. Neden mi ısırdı başka bir köpekle kavga ediyordu oradan kaçarken beni gördü.

Sonra bir keresinde fotoğraf makinam elimde kuş fotosu çekiyordum. Hayvan arkamdan saldırdı ve beni yıktı yere. sonra başka bir köpek daha geldi. Yolda yürüyen 3-4 delikanlı vardı da arkamdan yetişip kovdular köpekleri.

Bir keresinde de koşarak bisikletime gelen köpekten istemsizce sola kırdım ve tır bana çarpacaktı.

Arkadaş bu nedir ya, köpek problemi ilkelliktir. Geri kalmışlıktır, o hayvanların da suçu yok, suçlusu bizleriz bu hale getiren bizleriz. İki tane köpeğe yemek veren kendini hayvanseverim zannediyor ve egosunu tatmin ediyor. Siz baktıkça onlara barınak yaptıkça onlar daha da çoğalıyor. Var mı ileri bir ülkede başıboş hayvan?

Ben hayvanları seviyorum tabii ki yaşasınlar istiyorum ama bu durum da hoş değil.

Son düzenleme:
Anlamanız için illa bir olay mı yaşamanız lazım. Her köpeğin huyu suyu farklı. İnsan gibi serseri olanı da var uysal olanı da var. Ben yolda yürürken ısırdı köpek yahu, hızımı da değiştirmedim hayvana da bakmadım bile. Arka baldırımdan tuttu hayvan hiç soğukkanlılığımı bırakmadım o da vazveçti bıraktı. Ama diş izleri vardı bacağımda. Neden mi ısırdı başka bir köpekle kavga ediyordu oradan kaçarken beni gördü.

Sonra bir keresinde fotoğraf makinam elimde kuş fotosu çekiyordum. Hayvan arkamdan saldırdı ve beni yıktı yere. sonra başka bir köpek daha geldi. Yolda yürüyen 3-4 delikanlı vardı da arkamdan yetişip kovdular köpekleri.

Bir keresinde de koşarak bisikletime gelen köpekten istemsizce sola kırdım ve tır bana çarpacaktı.

Arkadaş bu nedir ya, köpek problemi ilkelliktir. Geri kalmışlıktır, o hayvanların da suçu yok, suçlusu bizleriz bu hale getiren bizleriz. İki tirane köpeğe yemek veren hayvanseverim zannediyor ve egosunu tatmin ediyor. Siz baktıkça onlara barınak yaptıkça onlar daha da çoğalıyor. Var mı ileri bir ülkede başıboş hayvan?

Ben hayvanları seviyorum tabii ki yaşasınlar istiyorum ama bu durumda hoş değil.
@hamlet2006 @trainspotting35 Buyrun burada bire bir saldırıya uğramış bir arkadaşımız var. Kaçması uçması da yokken gelip ısırmışlar. Buna ne yazacaksınız merak ediyorum.

• Beğen
@Mad Buddha Arkadaş gerekeni yazmış zaten bu kadar saldırıya uğramasına rağmen Ben hayvanları seviyorum tabii ki yaşasınlar istiyorum ama bu durumda hoş değil. yazmış arkadaş. Sokağında köpek havladı diye öldürelim, zehirleyelim diyen arkadaşlardan daha hoşgörülü daha anlayışlı yaklaşmış olaya.

@Mad Buddha Arkadaş gerekeni yazmış zaten bu kadar saldırıya uğramasına rağmen Ben hayvanları seviyorum tabii ki yaşasınlar istiyorum ama bu durumda hoş değil. yazmış arkadaş. Sokağında köpek havladı diye öldürelim, zehirleyelim diyen arkadaşlardan daha hoşgörülü daha anlayışlı yaklaşmış olaya.
Öldürelim kimse demiyor zaten. Ama bu hayvanları sokaklardan toplayıp barınaklarda uygun şekilde bakmaları lazım.

• Beğen
Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri