Scudo Sports

Sokak köpeklerini neden toplamıyorlar?

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
@Emre Özhan
Hikayesini de yazacaksınız öyle kuru kuru foto olmaz.
Bugün 3 köpek bisikletimi gasp etti, birisi çok kötü bakış attı, az daha bakışsak kolumu koparacaktı... Hikaye böyle başlamalı bu konuda. Öyle kuru kuru hayvan sevgisine yer yok ???

Scudo
@mehmetsunu

Benim egzosist bakışlarımı da bir uzmana göstermek gerekir Sunu. Olmadı birlikte piskomanyaklık tedavisi görürüz iskonto da yaparlar hem:)

Hergün geçerken bana devamlı havlayan bekçi köpeğine en son böyle baktığımda hayvan tepki bile verememişti :D

image.jpg

@Kudret Kurtcebe aka
Benim yamulan aktarıcı Tourney'di Slx Xt gibi aktarıcıyı kimse savunma aracı olarak kullanmaz ve bisikletçilerin 10/7 si köpek gördümü diz çöküp beklemez yani benim yaptığımı örnek alacak birileri olmaz buna emin olabilirsin :)

• Beğen
Tepkiler: mehmetsunu
İSTANBUL - Kadıköy'de doğurduğu bebeğiyle ilgilenmeyip günlerce odada bekleterek ölümüne neden olduğu iddiasıyla tutuklanan anne, ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle hakim karşısına çıktı. Sanık, "Hayvansever bir insanım. Kedilerime gayet iyi bakıyorum. Hamile olduğumu anlamadım. Bu nedenle doktora gitmedim" diyerek kendini savundu.

(link)

"Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde tedavi gördüğü belirtilen sanığın tıbbi evraklarının istenmesine hükmeden mahkeme" diye bitiyor haber.

Psikolojik sorunlar yaşamış bir kadının ifadesini cımbızlayarak hayvanseverleri hedeflemenin ve "cani anne" imgesi üretmenin adı habercilik değil.

@ahlaksız
tam olarak ne anlamalıyız bu mesajdan?

@ahlaksız
gerçekten şu mesajlarınızın bir anlamı olduğunu ya da soruna çözüm sunduğunu düşünüyor musunuz? buradan bakınca nedeni bilinmez öfkenizden dolayı hayvan severlere olur olmadık saldırdığınız sonucunu çıkarıyorum.

@denizyalin
303 numaralı mesajımda sadece bir haber paylaştım,yorum yapmadım..:booo:

sadece bir haber paylaşmış, yorum yapmamış... mantıklı, rasyonel, objektif bir arkadaşımız olur kendisi ama siz onu anlamamakta hâlâ ısrar ediyorsunuz. neden? çünkü hayvanseversiniz. hayvanseverler böyledir, anlamazlar.

ben kendisini troll zannediyordum önceleri ama değilmiş, üretmeyi sürdürdüğü bu ajitatif safsatalarda gayet ciddiymiş.

sokak köpeklerinin saldırmaya meyilli olduklarını söyleyerek fetöcü ışidli pkklılara yapıldığı gibi "henüz saldırmadan" hepsinin toplanması gerektiğine inanıyor. forumun müstafi moderatörü de bu arkadaşımızın provokasyona meyilli olduğunu düşünerek ve kimi başlıkları provoke edeceğini "önceden tahmin ederek" o başlıklardan "henüz saldırmamışken" uzaklaştırıyordu. ne acayip tesadüf.

@bisikletgundemi
Sokakta her gün köpekler insanlara saldırıyor,insanları öldürüyor ama ben burada bu haberleri paylaştığım için ''ajitatif'' filan oluyorum..Bu neyse artık..!
Bahsettiğiniz moderatör,kendisi gibi düşünmeyenlere söz hakkı tanımayan birisiydi..Tam da sizin sevebileceğiniz birisiydi yani..Siz hayvanseverler,kendiniz gibi düşünmeyenlere çok kötü gözle bakmıyor musunuz?Mesela bana..Sizler için sokaktaki köpek mi daha değerli,ben mi?Bence sokaktaki köpek sizler için daha değerli..Nasıl,ajitatif yapabildim mi:booo:

@ahlaksız

Ajitalif, ajitasyona meyilli olsa gerek:)
Bkz: Küçük Emrah

• Beğen
Tepkiler: lightningstrike
@Alp Tigin Tengrikut
Sanki sokakta köpekler insanları parçalamıyor veya insanlar köpekleri öldürmüyor,bu ülke çok SÜPER bir ülke de;ben forumda iki haber paylaştım diye provokatör/trol filan oluyorum..:booo:

@ahlaksız
Ben 303,3004 ve 4500 numarali mesajlarinizdan bahsediyorum. genel olarak kopeklerle ilgili olan konulara attiginiz mesajlardan bahsediyorum. Anlayip anlamamazliktan geldiginizr inanmak istiyorum aksi takdirde konusmamizin pek anlami yok demek oluyor.

@denizyalin
Köpek düşmanı değilim,hayvanseverlerle bir sorunum da yok..Burası bisikletforum ve bisiklet sporu ile ilgilenenlerin önemli sorunu köpekler..Haliyle bu forumda bu konu hep tartışıldı,tartışılacak..Bu konuda ne düşündüğümü de çok yazdım..
BEN SOKAKTA KÖPEK GÖRMEK İSTEMİYORUM..

@ahlaksız

tam da benim sevebileceğim biri olduğu için mi şunu yazıp söz hakkınızın ihlaline itiraz etmişim :)

"5) hâl buyken, üyelere köpek diyerek hakaret ettiğini sanan moderatörle de karşılaşırsınız, ben sizin niyetinizi önceden anladım ve sizi başlıktan uzaklaştırıyorum diyen moderatörle de. bundan daha kötü olanı ise, insanlara yaranamazsınız siz bildiğiniz gibi yönetin diyen üyelere de."

forumun moderasyonu hakkındaki görüşlerim şurada ayrıntılı mevcut:

Tüm forumdaşlara teşekkür ederim

safsata üretiyorsunuz sürekli. safsata kelimesini terim olarak kullanıyorum, mantık terimi olarak. tanımı ve türleri hakkında ayrıntılı bilgiye şuradan ulaşabilirsiniz:

(link)

@ahlaksız

Ben de diyorum ki paylastiginiz mesajlar saf ofke kusmak disinda ne cozum getiriyor. Avrupanin herhangi bir yerinde sokakta hayvan gormek imkansiz ve hayvan severlik konusunda bizden fersah fersah ondelerdir. Ben de sokaklarda bu kadar cok kopek olmasini bir sorun olarak goruyorum. Bunun sebebi de onlarin duzgun sartlarda yasayamiyor olusu. Kalacak duzgun yerlerinin olmayisi, sacma sapan hayvan dusmani insanlar tarafindan eziyet goruyor oluslari, asla sizin dusundugunuz gibi burasi benim onlara yer yok anlayisi asla degil.Ama mesajlarimda hicbir zaman hayvan severlere saldirmiyorum. Sokakta kopeklerin olmasi hayvan severlerin sucu degil. Belediylerin onlara kalabilecekleri iyi bir yer ayarlamamasinin, kisirlastirmamasinin ve tam olarak hayvan sevmeyen insanlarin( kopekleri yavruyken alip buyudugunde sokaklara birakanlarin)durmadan sokaklara yeni kopekleri birakmasinin sucu. Sorunun asil kaynagini elestirmek yerine durmadan hayvan severlere saldirmak gercekten mantiksiz. Hayvan sevmeyenlerin yaptigi davranislar sonucunda sokaklarda sayilari artan kopeklere bir tas mama koymak bir tas su koymak sorun degil, bu dediklerimi yapmamak sorun asil.

• Beğen
Tepkiler: BveP
@ahlaksız
Gerçekten de işin özeti bu. Aynen Avrupa ve Amerika'daki gibi, ben de sokakta başıboş gezen köpek görmek istemiyorum. Saldırıya uğrayan hiçbir bisikletçi de istemiyor.
Bu sonuç nasıl elde edilir, önceki bir sayfada bilimsel makalesini bile paylaştı bir arkadaşımız. Vahşet vs. istemiyorum, bilimsel şekilde çözülmesini istiyorum.
Ama ile başlayan cümleler duymak değil, bu sonucu görmek istiyorum.

daha önce iki yazı paylaşmıştım:

@bisikletgundemi

sokakta köpek görmek istememek başka bir şey, bütün köpeklerin sokaklardan toplanıp kamplara hapsedilmesini istemek başka.

bu mesele bugünden yarına çözülecek bir mesele değil, hiçbir ülke de bir gecede çözmedi, çözemez. romanya'da 2014 yılında kanun çıkarılarak devlet eliyle sokaklarda köpek katliamı yapıldı, görüntülerini paylaşmak istemedim. sorunu halletti mi peki? hayır. kıyamet koptu, insanlar sokaklara döküldü, katliamı lanetledi, protesto etti. yüz binlerce milyonlarca hayvanı sokaklardan toplayıp kamplara kapatamazsınız, imha edemezsiniz. birileri karşınıza çıkar, engel olur bu zulmünüze. bu meselenin çözümleri var ama hiçbirinde köpeklerin barınaklara kapatılması, kamplarda imha edilmesi yok. kapatmak, imha etmek, bunları isteyenler can nedir canlı nedir hak nedir hukuk nedir bilmiyorlar.

tıpkı sevgi gibi nefret de bir histir ve ifade edilebilir ama "vulnerable" dediğimiz toplulukların can güvenliğini ve varlığını tehdit ve tehlikeye maruz bırakacak şekilde söylemleştirirseniz bunun adı nefret söylemidir, daha da ileri gidip bu topluluklara yönelik eylem çağrısı yapar, eyleme geçer, eylemlere katılırsanız nefret suçu işlemiş olursunuz. türkiye'de bu suçun hukuken tanımlanmamış olması sadece insan topluluklarına değil hayvanlara yönelik de linç eylemlerine zemin açmaktadır. sokaklardan köpeklerin toplanmasını isteyenler, tinerci çocukların da toplanmasını istiyorlar. bir zamanlar tinerci "saldırıları" manşet olurdu, hatırlayın. şimdilerde suriyelilerin "saldırıları" manşet oluyor. o da yetmedi köpek "saldırıları" manşetlere taşınıyor. ama her sene yüzlerce çocuk trafikte öldürülüyor, kimse manşet yapmıyor. on binlerce çocuk merdiven altlarında sömürülüyor, kimse manşet yapmıyor. bunlara ses çıkarmayanlar da gelip buralarda köpekler çocuklarımıza saldırıyor diye feryat ediyorlar. psikolojik sorunları olan zanlı annelerin mahkeme ifadelerinden "hayvanseverlik" cımbızlayacak kadar aciz ve pervasızlar. bu samimiyetsizliktir, demagojidir, ajitasyondur.

@Alp Tigin Tengrikut

alp tigin sende sahalardan uzak kaldın bakıyorum ne oldu hocam
turlara devam bak bu pazar köpek ordusu ile buluşmaya gidiyorum döşeme yapacağım buraya konuşanların kafasına vurmak için konuşup durma bakayım bu pazar seleye geç hayırlı bi iş yap bölgendenki köpekleri besle bakalım
konuşma iş yap
sunu zati bu forumun en tenbel adamı olarak forumun tarihine geçti konuşma iş yap bu pazar

16 sayfa boyunca bi allahın kulu kalkıpta köpekleri beslemeye gidiyorum demiyor arkadaş konuşmayın konuşmayın iş yapın burayı face 'e çevirdiniz ,,

Köpeklerin sahiplendikleri alana girince havlar, sizi o alanın dışına çıkarmaya uğraşırlar alandan çıkınca sizinle ilgilenmezler bile... 2 yöntem var
  1. köpeği gördün havlıyosa geri dön ve uzaklaş
  2. mecburen o yoldan geçeceksen de bisikletten in ve yürümeye başla
hala saldırgan tavır sergiliyorsa yüksek sesle sende ona bağır....

• Beğen
Tepkiler: C.Biberci
Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri