Scudo Sports

Sokak köpeklerini neden toplamıyorlar?

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Bu konuyu baştan sona takip ediyorum ve okudum bir iki kelamda ben laf ediyim bari bizim başımızdaki ( a parti veya b parti) herneyse siyasetçilerden birş çıkıpta şu hayvanlarla ilgili projemiz var demiyor hep maddesel ve insan (sözde) için hizmetlerimiz projemiz var diye toto yırtıyorlar bu hayvanların bu hale gelmesine biz sebep olduk öncelikle bunu kabullenmemiz gerek suçlu aramaya kalkarsak işin içinden çıkamayız. Belediyeler kendi aralarında birim kurup sıkaktaki hayvanları toplayıp bakımları ve beslenmeleri için yer bulmak zorundalar kimse bana bunun maliyetli olacağından bahsetmesin kıçıkırık düzce belediye başkanı oassat otomobili beğenmemiş audi almış kendi keyiflerine ve gösterişlerine parayı buluyolar hol parada devletin parası barınaklarda bu hayvanlara ölene kadar bakmak zorundalar, zorundayız bunları zehirlemekle uyutmakla olmaz bu iş her petşopa giden hayvanları oyuncak olarak görüyor olmaz o hayvana kimlik verip takip ediceksin sokağa terk etmiyeceksin istanbulda olanlar bilir göçbeyli tarafına gidin yğzlerce başıboş köpek var yaz aylarında bunlar doğurup çoğalıyor önümüze yavru köpekler çıkıyor keşke imkanım olsada alıp bakabilsem ama olmuyor malesef bu hayvanları kışırlaştırmakmı gerekiyor bilmem örnekler verilmiş başka ülkeler nasıl çözüm bulmuş araştırılıp bunu hayata geçirmek gerek, barınak yetersizse büyükleri yapılmalı bu hayvanları öldürmek onları uyutmak çözüm değil

• Beğen
Tepkiler: haldun31
Scudo
birinin yazdıklarını beğenmiyorsanız okumaz geçersiniz, engelleyince ne oluyor? kendinizi tutamayıp okuyorsunuz da engeli kendinize mi getiriyorsunuz aslında? engellenen kişi de benim yazdıklarımı görmüyor diyorsanız isteyen onun da bir yolunu bulup okuyor zaten, cevap da veriyor, adınızı da anıyor. yahu zaten 100-150 kişi var ortamda, yarısı da konuşmuyor, onu banla bunu banla nereye kadar?

uzun bıçaklı gecelerde bam bam bam elli kişi bamlamakla övünüp üç vakte kalmadan "olmuyor böyle yahu kaldık bir başımıza" diyen ve o bamları ham ham eden büyüklerinizden ibret alın biraz demek isterdim ama siz bilirsiniz yine de :)

@bisikletgundemi
Acizmişim de,tutarsızmışım da,provokatörmüşüm de,mantıksızmışım da,irrasyonelmişim de..Bunları siz yazdınız bana..Ben size kişisel tek bir kelime ettim mi?
Asla kişisel mesaj yazmam,yazanı da sevmem..
Engellediğim hayvansever arkadaşta,bana bir sürü kişisel şey yazdı,tek kelime etmedim,etmem de..Bu konuya yazdığı son mesajda ''artık yeter'' dedim..Çünkü bana yönelik takıntılı bir nefret sergilemeye başladı..
Benim bu konuda ne kadar tarafsız olduğumu bir türlü anlamadı,anlatamadım ona..
Siz de benzer şeyler yazıyorsunuz..Özeleştiri yok,karşınızdaki kişiyi dinleme/anlama yok..Sen acizsin filan..Yahu,ortaokul mu burası?
Bir şey diyoruz,bir dinleyin/düşünün/durun..Az sakin kafayla bu konuyu biraz düşünün,olmaz mı?Olmuyor işte..
Hayvanseverler nedense hep agresifler..Konu hayvan olunca,bir acayipleşiyorlar..
Ben de böyleyim işte..Kişisel bir şey yazmam ama düşüncelerimi olduğu gibi söylerim..Buna da saygı duyulmasını isterim ama o saygıyı herkes göstermiyor işte..Bir insanın düşünce ve ifade özgürlüğüne saygı göstermeyen birisi,bana hayvan sevgisinden filan bahsetmesin..
Ben hayvan sevmek zorunda değilim,sizler gibi düşünmek zorunda değilim..Herkesin sizin gibi düşünmesini,hayvanları sevmesini filan istiyorsunuz ama böyle bir şey yok..Benim bu konuda,bu kadar aktif olma nedenim de bu..Vegan konusunda da çok aktif oldum..İnsanların kendileri gibi olmayanları ötekileştirmesine/dışlamasına karşıyım..Hayvansever veya vegan veya komünist olabilirsiniz ama kendiniz gibi olmayan insanlara tek bir kelime edemezsiniz..Normalde bir insanın yüzüne karşı söyleyemeyeceğiniz kelimeleri,sanalda söylememelisiniz..

-Hayvanseverim..
-Beni de sev..Bak beni sokakta köpek ısırdı..
-Belediye bilmem ne filan..
-Yahu,bende hayvanım,bitki değilim ben,benim için de bir şeyler desene..
-Sen hayvan sevmiyorsun ama..
-Sevmiyorum ama bende hayvanım..Madem hayvanseversin,benim sokakta ısırılmamdan dolayı bir tepki koy..
-Sessizlik..!

Şu alttaki kadın,anneniz olsaydı mesela..Annenizin bu halini görüp,''bu senede ne hayvan sevdim ama'' der miydiniz?
Az empati..!
Ben hayvansever olsam,şu haberi okusam,şu foruma giripte hayvanseverim demeye çekinirdim..Sizler de böyle bir şey yok..Üstelik,agresif olan,hakaret eden taraf sizsiniz..Çok acayip çok..!
186584

@Kudret Kurtcebe

Forumdan uzak kaldığım kadar sahalardan uzak kalmadım. @mehmetsunu gibi oraya-buraya pedallayacam vs gibi gerçekleşmeyen hayaller peşinde değilim. O anca koleksiyonerliğe devam eder :D

Ben hâlâ şiş kebap olayındayım..Yemeye et bulamıyoruz ağabey sen köpeklere şiş kebap fırlat diyorsun:)

@Alp Tigin Tengrikut

bak şimdi resim atacam sana 5 lira 25 kuruş şiş kebap değil acılı kebap yarın hava yağmurlu olur ise hafta içi gideceğiz demektir,

@Ahmet Bilge Kaan AKIN
sokakta ve evlerde köpek görmek istemeyenlerin eseridir bu güzel kardeşim.Yasalarda hapis cezası olmadığı için canilik bedava nasılsa :(

@ahlaksız
Hayvansever vegan ya da komünist olabilirsiniz demişsiniz ya keşke sizde saydıklarınızdan en az birini olabilseydiniz ?

@ippon
Hayvansever,vegan ya da komünist olmak iyi bir şey yani..Kötü olanlar kimler ve kime/neye göre,bu kişiler kötü?

E
@ahlaksız
evet iyi bir şey faşistlerde bunların hiçbirini bulamazsınız . Doğaya düşmandırlar insana düşmandırlar hayvana düşmandırlar.

@ippon
Ben faşistim yani:booo:
Hayvanseverliğin İYİ bir şey olduğu mutlak doğru mu?
Neyin iyi/kötü olduğuna dair,elinizde ne var?Yani neye göre,hayvanseverliğin iyi olduğunu söylüyorsunuz?
Tamamen keyfinize göre,iyi/kötü kavramlarını kullandığınızın farkında değilsiniz..
Bana göre iyi/kötü diyebilirsiniz ancak..
Bana göre hayvanseverlik kötü bir şey..Size göre iyi bir şey..

@ippon

Faşist genellemesi çok yalnış. Faşizm İtalyanların bir dönemki devlet ideolojisiydi. Nazizim de Alman ırkçılarının olduğu gibi vs vs..

Ben de Türkçüyüm kimine göre ırkçıyım. Evet Türkçülüğüm ırkçılıksa bununla da gurur duyarım. Gök Tanrıcı atalarım ve soydaşlarım kadar doğaya saygılı kimseler var mı? Bu iş köpek b.kunu poşetle toplamakla vs bitmiyor. Komunist ve Sosyalist olduğunu iddia edenlerin neredeyse tamamı kurusıkı..Lafta çoklar, icraate yoklar..

Eşitlikten söz edenleri nedense hep cins ve sevilesi hayvanlarla görürsünüz. Tüy dökmeyen, az bakım isteyen vs vs..Sokaktaki hayvanları sahiplenenlerin sayısı oldukça az. Nerde bu kominikler ve sosyalikler?

@Alp Tigin Tengrikut Bu üye zaten etnik terör yandaşı. diğer konulardaki yazdıklarına da bakarsan dikkatini çekecektir. Ikçılık algım açık olduğu için anlamıştım. Faşist diye adlandırdığı gerçekte milliyetçi ve ırkçılar. ancak faşizm, sol/k*münist bir kavram. faşist diye tanımlanan tüm liderler sol-komst. parti başkanları idi. çok azı belki sağ politika ile ilgili olabilir ama ırkçılıkla ilgisi yok. k,münst yönetim ideal, ütopik bir yönetim olarak gösteriliyor. şu an kmüst rejimle yönetilen ülkeleri göremiyorlar. doğa hayvan canlı insan düşmanı yabani bir yönetim başka göremezsin. sovyetler asyanın amazonu sayılabilecek Türk yurdu sibiryayı işgal edip ormanlarını katletti maden ocakları ile yerle bir etti. sibirya sayesinde rusya hala dünyada orman üretim ve ihracatında 1.ci sırada. yaptıgı sürgünleri katliamları buraya sığmaz. rusların yaşadığı yerlerde bunu yapmadı. diğer komün ülkelerde aynı. binlerce örnek veririm ama gerek yok. doğayı canlıyı en iyi korumuş ülkeler soy bağını korumuş , milli /soy bilinci oluşmuş ülkeler.

ah bu internet okuryazarlığı :)

(link)

can babayı sevgiyle hatırlayıp "kibar hırsızın türküsü" başlıklı şiirini bırakalım masaya:

anamın ipiyle indim gökdelen damınızdan
kelebek gibi girdim kelebek camınızdan
taksinize mülkünüze dairenize...
heceleyerek üzerinde ayak ve el uçlarımın
belledim seyyarenizi ve kelimelerinizi...
gözlerinize baktım,
mukaddes ciltlerinize, büfelerinize
vesairenize...
şiir fenerimle de baktım, son çığlık!
aşk yokmuş sizde beş paralık!
gidiyorum ben boşçakallar
sıçmışım ortalık yerinize
kıçımın fosforuyla aydınlanın siz artık.

@bisikletgundemi
@bisikletgundemi
@bisikletgundemi
can yücel mahlasıyla yazmış şair:) benim anlatmak istediğimi tam olarak anlatmış ve noktayı koymuş . gerisi lafı güzaf . can babayı biz de bu vesileyle anmış olalım

@Alp Tigin Tengrikut

alp bazen düşünürümde biz şamandık uzun yıllar ve islam öncesi türk uygarlığını bayağı incelemiş idim ,göktürklerin bir kolu geldi anadoluya biliyorsun bizim ilk savaşımız malazgirtte alparslan 'ın diyojen ile savaşı ,yalnız hep düşündüm islamiyeti seçmeyebilirdik ve gene şaman kalırdık neden seçtik bunu tam olarak anlamak için daha bir çok kaynağı araştırmak niyetindeyim
biz tengri derdik dediğin çok doğru atalarımız saygılı idi şimdi bakıyorumda şaman gelenekleri bile kalmadı, köklerimiz unutuldu elbet bi lider gelecek partisi ile ve bu soysuzlaşmış toplumu aynen hizaya çekecek o partinin neferi olacağımdan emin olabilirsin ,yanılmıyorsan ötügen partisi var kurulmuş idi,,
bu arada garipleri besledim alp,,

186902 dosyayı görüntüle

186903 dosyayı görüntüle

bu gün hava güzeldi aydosa gittim sahipsiz hayvanları besledim bu köpekler bu gün gene kuyruk sallayarak geldiler valla tanıyorlar alp ,,daha öncede beslemiş idim

@ippon resim içindeki tanımlamalar senin için az kalır. alt taraftaki tanımlamalarla zaten ilgin olamaz. ha tanımı benim için ima ettiysen , ben ne tarafta olduğumu yerimi yurdumu iyi bilirim. seni de nereye koyacağımı iyi bilirim. burada yazardım ama sözcük dağarcığın yetmez , anlayamazsın. anlayacagın sözcükleri de sıralardım ama hafif kalır. ama sen hayal gücün kadar -varsa-3 hayal et.
@ippon
sen kimsin... istese dilini bili keserdi. sokağa cıkma dedi . adımını atamadın. ss....rı.

@aslanefe
Ben de sana yazarım lakin seviyene inemeyeceğim. Hayal gücünü kullan . Konu hakkında yazacaksan argümanın varsa devam et yoksa kişisel etiket yapma

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri