Scudo Sports

Sokak köpeklerini neden toplamıyorlar?

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Scudo
habere bakın (link)

ALLAH belalarını versin bunların.

@Tolga67

Hergün heryerde buna benzer şeyler oluyor. Malesef hayvanlar kimsesiz ezilen denilen insanların dahi ezdiği ve uğrunda hiç bedel ödemediği dünyanın en mazlum en sahipsiz canlılarıdır. Bu yüzden hayvanları her daim insanlardan pozitif olarak ayırmak daha da önemlisi korumak lazım. Bu her şeyden önce bir vicdan meselesidir! Önce yasalar bu canlıları eşya ve oyuncak gibi görmekten vazgeçmesi, insanın insana zulmü ne ise hayvana yapıldığında da aynı şekilde karşılık vermesi gerekiyor. Aksi halde bir gün birisi böyle bir şeye şahit olduğunda o kişinin cesedini kaldırımda bırakacaktır bundan zerre şüphem yok!

@FRKEMRE

Sevgili FRKEMRE lütfen alınmayın, amacım inanmanızı yadırgamak değil asla, lakin bu tür vahşeti yapan insanlara bela verecek bir allah yok, o insanlar belasını bu dünyadan, yasalardan, daha da olmazsa başka insanlardan bulmalı. Bu dünyadaki hiçbir zulüm, inançların "öteki dünya" dedikleri yere bırakılmamalıdır.

• Beğen
Tepkiler: CeRKeZ ve Y.Genç
Bütün yorumları okumadım ama,

toplamak ve uyutmak mantıklı bir fikir. İnsanları gasp ediyorlar, bağıra bağıra etrafta geziniyorlar, uyuşturucu kullanıyorlar, kedilere köpeklere eziyet ediyorlar, kovuyorlar, etrafı pisletiyorlar. hatta başlanmışken trafiktekiler de toplatılmalı özellikle minibüs, dolmuş, kamyon, tır, taksi ve şahin sürücüleri.

Öyle tiplemeler toplatılıp uyutulduktan sonra sokak hayvanları bir süre sonra kışkırtılmadığı eziyet görmediği için zaten sakinleşir mutlu mesut yaşarız. Bizim burada dönel kavşakta altı tane köpek var, havlayarak önümü kestikleri bir gün motordan inip gelin lan buraya diyip bunları sevdiğimden beri dışarı her çıkışımda koşuşturuyor oyun oynuyoruz gayet de eğlenceliler.

Can Yücel'in de dediği gibi ''Bana şiirlerinde küfür etme diyorlar usülsüz;lan bu kadar ..... çocuğunu nasıl anlatayım küfürsüz.''

Fakirhanemizde 15 kadar kedi besliyoruz çoğu daha önce arkadaşlarımızın evinde beslediği sonra çeşitli nedenlerle bize verdiği kediler ve bir kaç tane de köpek besliyoruz . Bu köpekler sokak köpeği çocuklarla çok iyi anlaşıyorlar ve çok koruyucular . Köyde yabancı sayılırız köyün yerlileri bize kızıyormuş köpekleri besliyoruz diye yoldan rahat geçemiyorlarmış . Şu çocuklarda zerre korku yok çünkü biz anne baba olarak biliyoruz ki korku sonradan öğrenilen 185604 dosyayı görüntüle bir şey . Onları severseniz korkmanıza gerek kalmaz

@efe14

Hacıya bak "öldürceniz mi ne yapcanız alın bunları burdan" ben bu yaşıma kadar zaten bu hacıların bir tane köpek sevdiğini, beslediğini görmedim, ama yolda yürümekde zorlanırken elindeki değneği köpeğe vurmak için iki büklüm kovalıyanını çok gördüm. O değneği alacaksın .... sonrasını anladınız efendim

• Beğen
Tepkiler: mehmetsunu
@efe14
Gerçek mi bu:D
Amca ''köpekler bizi yiyecek,gebertin şunları'' diyor,karşısındaki de ''biz onları kısırlaştırdık,sorun yok'' diyor:koptum:

Sevgili FRKEMRE lütfen alınmayın, amacım inanmanızı yadırgamak değil asla, lakin bu tür vahşeti yapan insanlara bela verecek bir allah yok, o insanlar belasını bu dünyadan, yasalardan, daha da olmazsa başka insanlardan bulmalı. Bu dünyadaki hiçbir zulüm, inançların "öteki dünya" dedikleri yere bırakılmamalıdır.

Eyvallah Tolga. ama alınmamak yada sessiz kalmak mümkün değil. bak ben ve benim senin ateist olduğunla ilgili hiç bir kelime yazdım mı? hiç kimse için öyle bir hak yok zaten. sana ve senin gibilere saygım da sevgim de var. herkes kendi yolunu kendi çapında çizer yön verir. bedelini de öder. insanlar bir kötülük fena işler yaptığında cezasını bu dünyada çekmediğini nereden çıkarıyorsun? herkesi tek tek takip mi ediyorsun? şu dünyada bir gördüğünü bir daha göremiyorsun. kaldı ki belasını da vermiş. anlayana tabi.

• Beğen
Tepkiler: Şeffaf
@FRKEMRE

Kimseyi tek tek takip etme gibi şansımız yok, lakin ben bu dünya da kim ne yapmışsa bunun bedelini ödemelidir diyorum. Bu tip kişilerin trafik kazasında yada hastalıkdan ölmüş olması işlediği suçun cezasını çektiği anlamına gelmez. Çünkü bu tür şeyler kötü insanların başına geldği gibi iyi insanların da başına gelebiliyor. Bu sebeple ben bu tür şeylere ceza gözüyle bakmıyorum. Ceza olacaksa bizatihi işlediği suçla doğrudan alakalı olmalıdır sevgili FRKEMRE

Kırşehir'in Boztepe ilçesinde köpeklerin saldırısı sonucu kafa derisinin üçte ikisi parçalanan, vücudunun çeşitli yerlerinde doku kaybı ve ısırma izi bulunan Sebahat Karaman'ın (56) Konya'daki tedavisi sürüyor. Kızını okul servisine bindirip, evine dönmek isterken 9 köpeğin saldırısına uğradığını ifade eden Karaman, ''Birden üzerime saldırıp elbiselerimi parçaladılar. Köpekler vücudumda kan bırakmamış. Kızım yanımda olsaydı ona da saldırabilirlerdi. Bana yardıma gelen komşum olmasaydı orada ölmüş olabilirdim" dedi.
resim1_7210363.jpg

(link)

köpek "sahibini" kurtarmak için suya giriyor

Domuz keçiyi kurtarıyor

Köpek kediyi kurtarıyor

Kedi Köpeği kurtarıyor

Not: Buraya insanların hayvanlara yaptığı barbarlıklarla ilgili bir ton video fortoğraf ekleyebilirdim, gerek yok yeterince yazıldı çizildi, ve anlayana gerekeni söyledik, kim ne derse desin, insanlar hayvanlarla yaşamayı seve seve öğrenecekler, çünkü insan doğanın sahibi değildir kendini öyle sanma ukalalığına girse de öyle değildir, şüphesiz doğa bunu insana öğretecektir, çünkü başka çareleri yok, aksi halde barbar insanlar da çıkacak, eh onlara da hem yasalarca hemde şahit olduğumuzda gerekeni yapmak da boynumuzun borcu olsun.

Hayvanlara yapılan eziyeti ile tanrı var - yok deyip, ilahi adalet sistemini yargılamak hangi insana yakışır? Çol daha büyük ve ciddi şeyler oluyorken, siz inanç meselesine takılıp o yok bu yok diyerek neyi çözeceksiniz?

Hayır bize ne senin inancından? Budist bir rahip olsan da kimseyi ilgilendirmez zaten. Kişisel tercihindir. Buradan ne sen bize, ne de biz sana din aşılamayız. Ama sen e kalkıp neredeyse tamamı Allah inancında olan kimselerin bulunduğu bir ortamda kalkıp da o yok deme. Diyemezsin.

Lafı burada bitireceğim çünkü sen kalkıp madem var niye şöyle niye böyle Afrika köpekler kadınlar adalet milyon tane şey getireceksin. Ben de kalkıp sana milyon tane başka şey göstereceğim. Bunun çözümü burası değil. Yeri burası değil.

İnan veya inanma hiç umurumda değil. Ama bu konunun yeri burası değil.

Lütfen kendi inançlarını kendin gibi olan kişiler ile bir araya gelerek konuş. Burada değil.

• Beğen
Tepkiler: FRKEMRE
@Şeffaf

Önce bir uslubuna dikkat et! Herkes burada saygı çerçevesinde inananı, inanmayanı fikrini söylemişken böyle bir tartışmada olmamışken sanki burada bir teizm-ateizm tartışması varmış gibi algı yaratarak insanlara ayar vermeye kalkma, haddini bil! Ayrıca istediğim şeyi istediğim yerde söylerim, bu benim tasarrufumda olan bir şeydir seni ilgilendirmez, yazdıklarımda foruma aykırı bir cümle varsa moderatör uyarır, yada yol verir. Bu seni ilgilendirmez, şikayetin varsa git forum yönetimine söyle burada ukalalık yapma!

3-5 tane köpek insanlara saldırdı diye,köpeklerin toplanmaması veya kısırlaştırılmaması gerektiğini söyleyenlere veya böyle düşünenlere şunu demek istiyorum;
15 temmuzda 3-5 tane cemaat mensubu insan,aynı toplumda yaşadığı insanlara saldırdı,bu insanları öldürdü,sakat bıraktı..Sonuçta bir tedbir olarak,sadece insanlara saldıran cemaat mensupları değil de,tüm cemaat mensupları yakalandı/tutuklandı veya işlerinden/evlerinden oldular..Burada devletin gayesi,sadece insanlara saldıran insanları değil,insanlara saldırma ihtimali olanları da kontrol altına alarak,tüm toplumu güvence altına almaktır..
Yani bu ülkede insanlara saldırma ihtimali olan insanlar bile tutuklanıyorsa,insanlara saldırma ihtimali olan sokak köpeklerinin toplanmaması için bir neden yoktur..

@ahlaksız

Bu insanın saldırma ihtimali var diye Fal bakarak insan tutuklamak? Böylesine bir tuhaflığı eleştirmek, böyle bir şeyin adaletle, hukukla alakası yoktur, olamaz diye bu durumu eleştirip, mahkum etmek yerine örnek diye vermek? Çok yol almamız lazım azizim çoook. Biz daha Fransa'nın 1871'e gelememişiz, orta çağlarda debelenip duruyoruz, bu gidişle daha çook debelenip dururuz.

Tüm yazdıklarınıza bakınca, bence sizin de bir kediyi, köpeği yakalayıp şehir dışına bir yerlere bırakıp o hayvanların açlıktan ölmesine sebebiyet verme ihtimaliniz var, yani bu potansiyele fazlasıyla sahipsiniz, o yüzden size şimdiden hayvanlarla ilgili yasalardan işlem yapılmaması için hiç bir neden yoktur. Madem fal bakarak oluyor bu işler o zaman sizede şimdiden işlem yapılmalı. Bu söylediğimi destekliyor musunuz? Sizin gibi düşünmeye başladım mı?

@Tolga67
Işidli veya pkklı olduğu tespit edilen birinin eylem yapması mı beklenecek?Fetö konusu da böyle..
Bir terör örgütünden bahsediyorum,sıradan bir grup insandan değil..
Niyet okumayla bunun bir alakası yok..Benimle ilgili tahmininiz de doğru değil..

@ahlaksız

Onların ışid veya fetö üyesi oldukları belli ise istihbarat bunu takip eder ve gerekeni yapar. Ayrıca bir insanın saldırması veya şiddete meyilli olması için herhangi bir örgüte bağlı olmasına gerek yok ki. Sokak da şiddete meyilli insanların hepsi bir örgüte mi bağlı? Siz, daha öncede yazdığım gibi insanları ışid'li, fetcö'cü diye seçmece yapıyor, ama söz konusu hayvanlar oldumu onları topyekün mahkum ediyorsunuz. Ömrü boyunca tek insana havlamamış, kimseye zarar vermemiş bir köpeği hangi gerekçe ile, fetö'cü ya ışid'ci diye mi yakalayıp hapsedeceksiniz? İnsan da gerekçe arıyorsun da hayvanlara gelince neden gerekçeye gerek kalmadan hepsini topyekün mahkum ediyorsunuz? Siz farketmeseniz de o hayvanların da kişiliği var ve siz bu doğanın da onların da sahibi değilsiniz bunu unutmayın.

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri