Scudo Sports

Soda analizlerinden çıkan ölümcül tehlike

Metro'da satılan 1 litrelik yabancı sodalara devam. Bu ülkeye güvenim kalmadı.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Scudo
@erdsde onların güvenli olduğuna nasıl bu kadar emin oluyorsunuz? yapılmış bir analiz var mı? belki cürük, sıkıntılı ürünleri Türkiye'ye gönderiyorlar herhangi bir kontrol ya da analiz vb. yapılmadığından?

Maden suları hakkında kendimce araştırma yapmıştım ve vardığım sonuç bu iki mesajdaki gibi oldu. Teşekkürler arkadaşlar.
@Murat.Bagci

@Yalchinosis

İçinde aroma diye, koruyucu diye bir sürü kimyasal madde içiren markalar var. Aslında onları konuşmak lazım. Bugün ABD olsun Avrupa olsun maden suyu tüketimini bizden kat be kat fazla yapıyorlar. Türkiye'nin her yeri maden suyu var ama kıymetini bilen yok. Kıymetini bilenlere de böyle propagandalı haberleri sür dur. Kimse maden suyu içmesin; kola içsin, Fruko içsin,Burn içsin, Kahve diye Nescafe üçübiarada denen çöpü içsin, Red Bull içsin!...

Sahi Coca Cola ve Red Bull çok mu sağlıklı? Asıl bunları konuşmak lazım.

Beypazarını tek geçerim, bir kere doğal Maden Suyu, soda değil. Bildiğim kadarıyla maden suyu üreticileri devlete ekstra vergi de ödüyorlar, rekabet edebilmek için de soda ile aynı fiyata satıyorlar.

(link)

Maden suyu içinde; bikarbonat, sülfat, klorür, kalsiyum, magnezyum, florür, iyodür, demir,potasyum ve sodyum bulundurur.

Günde Ne Kadar Maden Suyu Tüketmeliyiz ?
Ter, solunum, idrar ve spor ile kaybolan minerallerin takviyesi için su içmenin yanı sıra maden suyu içerek bu ihtiyacımızı karşılamış oluruz.Amerikan obezite birliği sağlıklı bireyler için günlük 600ml olarak belirlemiştir. Ülkemizde bazı kaynaklar günlük tüketim sınırı 2 litre, 3 litre, 2 şişe veya 8 bardak olarak yorumlanmaktadır. Fakat bilmemiz gereken nokta yazın ve kışın günlük sıvı tüketimiz aynı değil ve buna bağlı olarak da kışın 1 litre ihtiyacımız olan su yazın 3 litreye kadar çıkmaktadır. İhtiyacımız olan sıvı tüketimini maden suyu içerek karşılamamız sağlık açısından daha değerlidir.

Maden Suyu ”Asitli”midir ?
Halk arasında ”asitli” denilen içecekler aslında içeceğin içinde ”karbondioksit” gazı olmasıdır. Karbondioksit gazı dilimiz ile temas ettiğinde geçici olarak tat algılayıcılarını uyuşturduğu için, mineral tadı algılanmasını baskılayarak içimi kolaylaştırmak için kullanılır.

Minerallerin Önemi
Kalsiyum:Kemik, diş ve kalp sağlığı, kan pıhtılaşması, sinir uyarı iletimi
Magnezyum:Kalp, kas ve sinir sağlığı ve enerji üretimi
Sodyum:Su-elektrolit dengesi, sindirim desteği, asit-baz dengesi, uyarı iletimi
Potasyum:Hücre metabolizması, su dengesi
Florür:Diş ve kemik sağlığı
Iyodür:Troid bezi fonksiyonları desteği
Klorür:Su-elektrolit dengesi, sindirim desteği
Bikarbonat:Mide fonksiyonları, kan ve idrarda asit-baz dengesi
Sülfat:Kalın barsak fonksiyonları, safra kesesi ve fonksiyonlarının uyarılması

Yılların Kızılay'ı ne hale gelmiş,her gün içerdim Kızılay'ı eskiden artık ağzıma sürmem.

Bu analizler eski sanırım 2-3yıl önceki mevzu internette bu konuya rast gelmiştim. Arkadaş yeni gibi lanse etmiş. Ama yazı sonundaki gibi de 1997 yılına ait değil.

Bu haber 12 Ağustos 1997 Hürriyet kaynaklıdır. O dönem medyada bu haber 'sağlık yüzsüzleri' olarak çalkalanıyordu.

(link)

(link)

(link)

(link)

(link)

@Auron Sanchez

diyet yapan bir arkadaşım yaklaşık 5 dakika karıştırarak beypazarının gazını alıyor. epey sert bir soda. epey sert. ben de bilmiyordum şişelenirken gaz basıyorlarmış meğerse.

@mehmetlevent
evet, maden suları kaynaktan çıkarken az gazlıdır, Türkiyede'ki maden suları bol mineralli olduğu için (zengin mineralli maden suyu sınıfına girerler daha faydalı olup olmadıkları tartışmalıdır, mineral oranlarını ürünlerin etiketlerinden inceleyebilirsiniz) normal olarak ağızda bırakacağı acı tattan dolayı içimi zorlaşır, içlerine karbondioksit basılınca suyun asitlik derecesi artar ve dildeki tat reseptörlerini geçici olarak uyuşturur bu sayede acımsı tadı normalde olduğu kadar yoğun hissetmeyip içebiliriz. Kola da aynı şekilde gazsız halde içimi içerisindeki yoğun şeker dolayısıyla zordur, gazlı içeceklerin pek çoğunun prensibi bu şekildedir.

Hergün yeni birşey duyuyoz

nitrit , nitrat , amonyak bunlar kimi zaman etikettede yaziyor . yasak ve sagliga zararli oldugu halde adamlar hem icinde var diyor hemde satiyor . bizim cahil tuketicimizde bunlari alip iciyor. ictigimiz herseyin iceriginin yazdigi etiketi bir zahmet cevirip bakmaliyiz, yoksa bunlar bizi duduklemekten bikmayacaklar

Sürüş için hazırladığım sıvıya çoğunlukla Beypazarı kullanıyorum. Genelde açmadan çalkalayarak ve ara ara gazını alarak, ya da geceden bir sürahiyeye/şişeye hazırlayıp sabaha kadar buzdolabında bekleterek kullanıyorum. Yapılan "tarafsız" araştırmalara, karşılaştırmalara bakıyorum ve mineral oranları dengede olan, mümkünse içinde zararlı maddeler taşımayan ve içimi rahat olan markayı tercih ediyorum açıkçası. Bu haberin çok eski bir haber olduğunu belirtmiştim ilk yorumda ve aynı zamanda taraflı bir haber olduğunu da düşünüyorum. Diğer içecek firmalarının lobi yapması ve medyayı kullanması sıkça başvurulan bir yöntem maalesef.

bu konuda son durum nedir acaba.. düzenli olarak ULUDAĞ soda içiyorum.. ULUDAĞ bulamadığım zamanlarda da KIZILAY markasını tüketiyorum.. ikisinde de nitrit varmış :hihi:

Geri